Glavni > Oporavak

Kako odabrati pravu boju kose za ton kože i boju očiju

Koja je boja kose 100% prava za vas? Možda biste trebali promijeniti ton kose? Svaka žena koja želi redovito mijenjati svoj imidž postavlja si ova pitanja. A trebali biste znati da je sasvim moguće odabrati svoju nijansu s 99% točnošću..

Često dame primjećuju da im haljina koja im se sviđa jednostavno ne može udovoljiti ili ih učiniti blijeđim, a boja boje za kosu ih čini starom ili obrnuto, povoljno naglašava crte lica..

Psihologinja Carol Jackson predložila je svoju viziju sheme boja i podijelila ih u 4 vrste boja - zima, proljeće, ljeto i jesen. Ova autorska knjiga "Oboji me prekrasno" postala je pravi bestseler među frizerima i stilistima. Sada svaka žena, slijedeći neka osnovna znanja, može odabrati nijansu boje koja joj odgovara.

Osnovne vrste boja: kako prepoznati i odabrati boju

Postoji nekoliko opcija za određivanje vrste boje:

- potrebno je utvrditi kojoj vrsti palete pripada djevojka, je li hladna ili topla;

- odrediti u koje doba godine djevojčici pripada svijetlo ili tamno.

Omjer ovih definicija (boje kose, kože i očiju) pomoći će vam da shvatite koje su boje pogodne za ženu, učinit će je privlačnom, naglašavajući sve prednosti njezina izgleda i koje je boje najbolje izbjegavati.

Odabir palete boja kao "Cool" ili "Warm"

Da biste odredili ispravnu shemu boja, na obraze nanesite dvije vrste temelja - s ružičastim ili plavim nijansama i žutim: na jednom obrazu ružičasto / plavi ton, na drugom žuti. Boje koje se stapaju s kožom najbolje rade za vas. Ako je ružičasto / plava, onda vam odgovaraju hladni tonovi, ali ako je žut, onda ste vlasnik toplih nijansi..

Ukrasi također mogu pomoći u određivanju vrste boje. Na prste stavite zlatni i srebrni nakit. Ako proizvodi napravljeni od žutog metala izgledaju skladnije na vašim rukama, to znači da vam je prirodna boja izgleda topla, ali ako vam srebrni nakit više odgovara, onda pripadate hladnom tipu.

Ponekad, za određivanje vrste boje, možete pogledati i zapešća (na dobrom svjetlu). Plave vene vidljive kroz kožu pojavljuju se kod žena s hladnim tipom izgleda. Pa, sa zelenim - na toplom.

No, postoje i drugi načini za određivanje vrste boje, tako da ne dijelite cijelu gamu samo jednim znakom..

Odabir palete boja kao "svijetla" ili "tamna".

Dame tamnog tipa izgleda karakteriziraju:

Koža - toplih tonova, žućkaste, masline, bež i preplanule boje.

Kosa - duboko crna, smeđa, nijanse čokolade, smeđe i čak s crvenim nijansama.

Oči - svijetlo zelene, plave i smeđe.

Vrsta svjetla ima i druge značajke:

Koža je svijetlih nijansi, plemeniti ton bjelokosti također pripada poštenom spolu ove vrste boja.

Kosa - plavuša bilo koje nijanse, uključujući pepeljasto sivu, hladnu, kao i nijansu žute i svijetloplave kose.

Oči - svijetlosmeđe, svijetlo zelene, sive i srodne boje poput sivo-plave ili zeleno-plave.

Da se ne varate s odabirom odjeće ili boje kose koju želite promijeniti u uspješniju i svježu, pomoći će ispravno određivanje dvaju parametara - nijansa i njegova dubina koja prevladava u ženskom izgledu.

Zima i ljeto: koje si boje?

Najčešći način određivanja vrste boje je analiza vanjskih podataka u skladu s godišnjim dobom..

Vrsta boje zima

Zimske žene karakterizira kontrast između boje kože, očiju i kose. U pravilu su to djevojke s crnom kosom, bijelom kožom i tamno smeđim očima..

Ponekad postoje žene s toplom varijacijom "zime". Imaju metalno bijelu, pepeljasto obojenu kosu i bijelu kožu..

Pojedinačne karakteristike:

1. Oči i kosa - tamne zasićene nijanse, kosa (tamnokos ili smeđa) može biti sa crvenim nijansama.

2. Koža hladnih tonova, bez obraza na obrazima, iako je prisutna u hladno ružičastim manifestacijama.

3. Najbolje odgovaraju sve svijetle i bogate varijacije žute (limun), plave, ružičaste, crvene, kontrastne bijele i crne boje. Te se boje mogu naći u odjeći, šminki, dodacima i nakitu..

Vrsta boje proljeća

Proljetnu ženu karakterizira topla paleta, rumenilo na obrazima, pege ili madeži.

Pojedinačne karakteristike:

1. Oči i kosa - topla, meka. Pramenovi od tople plavuše do svijetlo smeđe boje sa sunčanim ili čokoladnim nijansama.

2. Boja očiju mekih nijansi nijansi - zelena, svijetlo smeđa i siva.

3. Mliječne, zlatne, svijetlo smeđe, pastelne boje najbolje su za ove djevojke..

Ljetna vrsta boja

Ljetnu ženu odlikuje plemenita kombinacija meke ružičaste kože, hladnih nijansi i plave kose..

Ponekad postoje i „ljetne“ plavuše, i djevojke s tamnoplavim kovrčama.

Ova vrsta izgleda karakteristična je za većinu predstavnika slavenskih naroda..

Pojedinačne karakteristike:

1. Kombinacija zelenih, sivo-plavih, plavih, smeđih očiju u kombinaciji s nježnom svijetlom kožom.

2. Usne ružičaste ili blijedo ružičaste.

3. Ružičasto rumenilo i prirodan ten samo pojačavaju privlačnost djevojaka s ovim izgledom..

Bež i lubenice nijanse su najprikladnije za takve djevojke. Berry, tirkizni, traper tonovi u odjeći pomoći će naglasiti ljepotu. Čelično siva, kava smeđa i menta također izgledaju dobro..

Jesenska vrsta boja

Ovo je najtoplija vrsta izgleda, usporedno s proljećem.

Jesenska žena ima crvenu kosu (od svijetlo crvene do duboke bakrene, bordo). Boja očiju ove žene je smeđa, siva, zelena s mekim nijansama..

Pojedinačne karakteristike:

1. Boja kože je tamna i bež.

2. Tople nijanse odjeće, odjeće složenih krojeva i šminke s naglascima zeleno-plave, zlatne, smeđe i narančaste boje prikladne su za ove žene..

3. No, sezonski tip boje ne odgovara uvijek određenoj osobi. Slažete se, promjena odjeće ili šminke je lakša od boje kose, tako da trebate potrošiti više vremena odabirom prave boje.

Tko je prikladan, a tko treba izbjegavati hladne nijanse plave i svijetlo smeđe?

Svijetlo smeđa boja diljem svijeta pripada vrsti "plavuša". Bijela i svijetlo smeđa (svijetlo do tamno smeđa) kosa može biti topla. Hladnoća se daje "mjesečevim tonovima".

Značajke hladne plavuše i plavuše:

1. Snježno bijela plavuša, platina, srebrna, vrenja bijela, biserna, svijetlo smeđa platinasta nijansa kose pogodna je za djevojčice s blijedom i bijelom kožom, te plavim, sivim ili smeđim očima.

2. Svijetlo smeđa kosa, kao da je izgorjela na suncu, može biti hladne nijanse. Važno je izbjegavati žutost i crvenkaste tonove..

3. Vizualno dodajte volumen kosi vlasnika svijetlih niti, bob frizure i graduirana kaskada pomoći će. Istaknuće je vrlo popularno - od pepela do srebrne ili hladne plavuše.

4. Žene „zimskog“ tipa boje, koje imaju mliječno bijelu, blijedo ružičastu kožu i crne oči, pogodne su za hladnu plavu i svijetlosmeđu.

5. Ove su boje nepoželjne za djevojke s pjegama, tamnom kožom i močvarno-zelenim očima.

Tko je prikladan, a tko treba izbjegavati tople nijanse plave i svijetlo smeđe?

Čak i ako se bijela boja smatra hladnom, plavuša ponekad može iznenaditi toplim nijansama, poput pšenične i čokoladne. Glavna značajka ovih tonova je sunčani med, jaje žuto ili senf.

Značajke ove palete:

1. Ova paleta uključuje sve pšenice, sunčane, zlatne nijanse i jagode, podsjećajući na svijetlo crvenu, karamelnu ili bakrenu boju.

2. Ove nijanse posvjetljuju kožu i naglašavaju njen prirodni sjaj. Ove su boje pogodne za djevojke sa svijetlom kožom, ali ne blijedu kožu. Uklapajte s bilo kojom bojom očiju - smeđom, zelenom i sivom.

3. Prava nijansa, topla plava kosa može uljepšati bilo koju djevojku.

4. Ako dama ima tip hladne zime s bijelom kožom i bistrim plavim ili sivim očima, bolje joj je da ne eksperimentira s tim bojama.

5. Kombinacija takve kose s licem koje nema jasne konture može se nazvati ne posve uspješnom. Takve nijanse nisu prikladne za dame sa zdravim svijetlim rumenilom..

Tko je prikladan i tko treba izbjegavati smeđe kose?

Uobičajeni naziv "smeđa" ne predstavlja sasvim čitavu paletu boja kose, koja se također naziva "smeđa kosa". Ovaj asortiman uključuje tonove konjaka i pepeljasto-plavuše. Ove su boje uvijek prikladne za dame, glavna stvar je samo znati svoju kožu i ton očiju.

Hladne nijanse čokolade s pepeljastim nijansama pogodne su za djevojčice „zimske“ vrste boja. Dok mekani tonovi odgovaraju vrstama boja proljeće, ljeto i jesen.

Značajke ove palete:

1. Djevojke slavenskog izgleda pogodnije su za zlatne i sive nijanse svijetlo smeđe kose.

2. Tamno plava kosa dodaje dubinu izgledu. Sunčana ili bakrena nijansa pepeljaste boje dat će vašoj kosi sjaj.

3. Hladno smeđa kosa izgleda dobro na djevojkama sa smeđim, smeđe-zelenim očima i korektnom kožom.

4. Žena smeđe kose krasi svaku ženu, važno je samo odabrati svijetli ili topli ton. Boja ne bi trebala biti dosadna.

Kosa obojena u tim bojama treba pravilnu njegu (hidrataciju). Izdvajaju se vrlo dobro izgledaju i ombre, popularne ove sezone, koji stvaraju učinak izbjeljene kose na suncu.

Tko je prikladan i tko treba izbjegavati brinete?

Crna dlaka tipična je za brinete. U početku su ovu boju kose karakterizirale djevojke tipa "kontrastne zime", s bijelom kožom, dubokim crnim ili plavim očima. U drugoj polovici dvadesetog stoljeća frizeri su često počeli koristiti ovu boju, čak i ako su žene imale tople prirodne tonove..

Značajke ove palete:

1. Boja "brunet" uključuje sve nijanse tamne kose, od tamno smeđe s crnim nijansama do plavkasto crne kose.

2. Tople nijanse pogodne su za djevojke sa preplanulom ili žućkastom kožom i mekim smeđim očima. Hladni tonovi bolje izgledaju na bijeloj koži i svijetlim očima.

3. Zapamtite - tamna brineta stari. Rezultat možete poboljšati samo ako pokupite meke nijanse, istaknete boje s pepeljastim plavim ili crvenim, ljubičastim tonovima.

4. Djevojke sa sivim i plavim očima s tamnim tonovima kože, prirodnim plavušama, djevojke s pjegama i nesavršenostima kože, bolje je ne eksperimentirati s ovim rasponom, jer će se crna usredotočiti na nedostatke u izgledu.

Prije nego što počnete birati boju kose, obratite pozornost na boju vaše kože, očiju, stanje duha i karaktera. Ako se sami ne možete odlučiti o nijansi boje, obratite se svom frizeru. Pa, ako i dalje želite radikalno promijeniti svoju sliku, pokupite neobičnu nijansu boje, jednu paletu s prirodnom bojom kose.

Kako odabrati pravi ton kose za svoju boju očiju

Prava boja kose može naglasiti izgled, čineći ga izražajnijim..

Ukratko, plava boja, smeđa i crvena boja kose odgovaraju ovim očima. Pri odabiru svijetloplavih nijansi usredotočite se na hladne tonove. Te su boje kombinirane s svijetlim tenom. Cool plavuša sjajno naglašava plave oči.

Topla, smeđa kosa izgleda prekrasno kad je uparena s plavim očima. Tamne nijanse kose rijetko se kombiniraju s plavim očima. Najbolje je odlučiti se za tople smeđe, crvene ili bakrene tonove kose. Treba imati na umu da crvene, crvene boje u kombinaciji sa svijetlim tenom ističu sve nedostatke..

Djevojke s takvim očima trebale bi izbjegavati kontraste. Tamna boja kože, smeđe oči i plava kosa izgledaju vrlo skladno. Najbolji izbor su sve nijanse smeđe boje od svijetlog kestena do tamne čokolade. Možete napraviti trendi ombre bojanje ili bronziranje. Pa, ako i dalje želite posvijetliti kosu, onda se držite toplih nijansi, počevši od svijetloplave do brončane.

Iznenadit ćete se, ali upravo je za ovu nijansu očiju najteže odabrati pravu boju kose. Ova boja očiju je najrjeđa i zato izbor boje kose ovisi o tonu kože. Savršena kombinacija zelenih očiju s crvenom kosom uvijek je dobitna i privlači oči drugih.

Kako odabrati pravu boju odjeće

Vjerojatno ste već primijetili da neka odjeća izgleda nevjerojatno na vama. Čini se da takva odjeća ujednačava ton kože, dodaje sjaj očima i poboljšava vaš cjelokupni izgled. To se sve događa samo zato što je odjeća prave boje za vas. Na isti način možete odabrati nijansu kose određivanjem ispravne palete..

Ako tražite maslinastu, narančastu, crvenu, žutu, svijetlosmeđu, bordo, crvenu, tada biste trebali odabrati toplu nijansu za kosu, poput pšenične plavuše, jagode ili zlatno smeđe boje..

Ako vam odgovara ljubičasta, fuksija, plava, crna i vrlo tamna, aqua, plava, zelena, onda biste trebali odabrati ton kose iz hladnih nijansi, uključujući platinu i pepeo, pepeljasto smeđu, s crvenim nijansama ili crnom nijansom.

Ako vam odgovaraju kaki, ljubičasta, lila, siva, svijetlo žuta, odaberite neutralne nijanse poput bež plavuše, čokolade ili pijeska.

Boja kose za smeđe oči i svijetlu kožu

Priroda je svakoga poštenog spola obdarila individualnim izgledom. Boje kože, očiju, kose stvaraju jedinstvenu sliku. Ali ponekad zaista želite nešto promijeniti u svom izgledu, učiniti ga živopisnijim i izražajnijim. Istodobno, važno je da sklad nijansi kože, frizure i šarenice ne bude narušen. Inače, sastav glavnih elemenata lica može postati, blago rečeno, neugodan. Da biste to izbjegli, morate znati ne komplicirana, ali korisna pravila..

Razmotrite s konkretnim primjerom koja je boja kose pogodna za smeđe oči i svijetlu kožu.

Trake za otpornost na fitnesu omogućit će vam da organizirate cjelovit i učinkovit trening kako kod kuće, tako i na ulici. Željeni rezultat možete postići radeći samo 20 minuta dnevno! Pogodno za početnike i trenere!

Principi pravilnog odabira boje kose na temelju boje kože i očiju

Prirodna prirodna shema boja očiju, kose i kože obično se naziva tipom boja i dijeli se u četiri vrste prema godišnjim dobima.
Glavni znakovi izgleda koji su svojstveni pojedinoj osobi povezani su s godišnjim dobom:

 • Ljeto. Lijepa svijetla i osjetljiva koža, kosa je svijetlo smeđa, a oči su također svijetloplave: plavo-sive, zelene, ali postoje i smeđe, različitog stupnja intenziteta.
 • Pad. Svojstvo toplog raspona: vedro, sunčano. Kosa je bačena u bakru, koža lijepog tena i očiju, često smeđa, žuta, lješnjak
 • Zima. Razlikuje se blijedošću kože, hladnim očima i tamnom kosom.
 • Proljeće. Ova vrsta boja je prilično rijetka, a odlikuje ga elegancija i krhkost. Uključuje ljude s plavim, ponekad smeđim očima, mat, tankom i osjetljivom kožom, o kojima je uobičajeno govoriti - sjaji iznutra. A kosa ove vrste boja često je lagana: zlatna, pijesak, med.

Prije bojenja kose trebali biste se pobrinuti da odabrani ton bude u skladu s ostalim glavnim znakovima vrste boje. Inače, čak i najskuplja boja na idealnoj frizuri može upropastiti izgled prave ljepotice. To uopće ne znači da je nemoguće, prilikom promjene slike, ići "izvan" vrste. Limenka. Ali boje se moraju podudarati. Na primjer, pepeljasta boja na predstavniku vrste "Jesen" izblijedit će na pozadini toplog zlatnog tona kože.

Želite li povratiti osjetljivost nakon porođaja? Postoji jednostavan lijek... Kliknite ovdje>

Najprikladnije boje kose za djevojčice smeđih očiju s fer kožom

Smeđe oči su prilično česte. Ono što se obično naziva "lješnjak" ima mnogo nijansi: od jantara, pijeska do tamne čokolade i gotovo crne. Iz karakteristika tipova boja vidi se da su smeđe oči svojstvene uglavnom predstavnicima "Ljeta", "Jeseni" i "Proljeća".

Trake za otpornost na fitnesu omogućit će vam da organizirate cjelovit i učinkovit trening kako kod kuće, tako i na ulici. Željeni rezultat možete postići radeći samo 20 minuta dnevno! Pogodno za početnike i trenere!

A ako uzmete u obzir da opcija razmatrana u ovom članku isključuje tamnu kožu, tada će glavni objekti biti dvije vrste boja: ljeto i proljeće.

Da biste postigli željeni rezultat i postali vlasnik živopisne slike, stilisti preporučuju zapamtiti sljedeća pravila:

Želite li povratiti osjetljivost nakon porođaja? Postoji jednostavan lijek... Kliknite ovdje>

 • Boja kovrča u ljepoticama s blijedom kožom i smeđim očima ne bi trebala biti previše blistava. Treba obratiti pažnju na prirodnu paletu: od boje pšenice i meda do crne kave
 • Bolje je ako se prilikom bojenja nijansa boje razlikuje od prirodne za ne više od 3 tone
 • Idealna opcija bilo bi isticanje i bojanje, kada su pramenovi prirodne boje djelomično obojeni..

Pridržavajući se ovih pravila i uzimajući u obzir pojedinačne značajke izgleda, možete odabrati boju za kosu:

 • Za djevojčice svijetlo smeđih očiju prikladne su sljedeće nijanse:
 1. karamela
 2. med
 3. mliječna čokolada
 4. Sunčana plaža
 5. lješnjak
 6. kesten
 7. jantar
 8. pjenušav šampanjac
 • Žene s tamnije smeđim očima trebale bi se odlučiti za boje.
 1. tamni kesten
 2. gorka čokolada
 3. obrađeni
 4. kava (od mlijeka do crne)
 5. plavokos
 • Dame s crnim očima mogu se dopustiti kontrastnije promjene: od gotovo bijele do najmračnije nijanse. Ali istodobno, ne zaboravite da trebate odabrati toplu i prirodnu ljestvicu, bez plave boje.

Koje boje treba odbaciti

Ako je koža previše blijeda, takve boje treba odbaciti:

Želite li povratiti osjetljivost nakon porođaja? Postoji jednostavan lijek... Kliknite ovdje>

 1. S neprirodno crvenim i ljubičastim nijansama: patlidžan, trešnja, šljiva, beaujolais
 2. S hladnom paletom: plavkasto-crna, pepeljasta, svijetlosmeđa, platina

Lice na njihovoj pozadini izgledat će nezdravo sa zelenkastim tonom..

Trake za otpornost na fitnesu omogućit će vam da organizirate cjelovit i učinkovit trening kako kod kuće, tako i na ulici. Željeni rezultat možete postići radeći samo 20 minuta dnevno! Pogodno za početnike i trenere!

One dame koje imaju mliječnu kožu s prozirnom vaskularnom mrežom i u pravilu crveni na suncu, ne trebaju odabrati crvenu boju.

Crvena kosa na djevojci - u proljeće će izgledati svijetlo, ali istodobno će zasjeniti svu aristokratsku sofisticiranost slike, koža će izgledati bolno blijeda.
Štoviše, na takvoj će koži crvene mrlje postati još uočljivije..

Ljepotice smeđih očiju koje eksperimentiraju s opcijama boje kose mogu stvoriti jedinstven izgled. Ali, da biste bili uspješni postoje razni faktori koje treba uzeti u obzir. Prije nego što promijenite svoj izgled, trebali biste osigurati da će odabrana nijansa biti u skladu s bojom kože i očiju. Odgovorno pristupi izboru boje kose, uzimajući u obzir sve nijanse, naći će se svijetli i originalni stil.

Boja kose za smeđe oči. Fotografija nijansi kose i šminke

Smeđe oči tradicionalno su povezane s tamnim kovrčama: čokolada, crna, tamno plava. Međutim, uspješne kombinacije nisu ograničene na to, a vlasnici smeđih očiju mogu lako eksperimentirati s bojom kose. Koja boja im najviše odgovara i kako istaknuti uspješnu kombinaciju šminke?

Boja kose za smeđe oči. Fotografija nijansi kose i šminke

Prema statistikama, na svijetu je najviše ljudi smeđih očiju, ali je li svima suđeno da nose cijeli život jednu boju kose, u pravilu, tamnu? Make-up umjetnici, stilisti, fotografi i drugi beauty profesionalci uvjeravaju: smeđe oči su gotovo univerzalne kombinacije, a to potvrđuju i u svijetu show businessa.

Primjerice, pop princeza Britney Spears, koja se 2000. godine uspinjala na pijedestal, ima izražene jantarne oči i plavokose kovrče, a istovremeno izgleda sto posto.

Mylene Farmer već više od deset godina cijelom svijetu dokazuje da smeđe oči dobro idu uz vatreno crvenu kosu..

Pa, vruće brinete sa zadivljujućim smeđim očima su desetke u Hollywoodu i Rusiji. Jedna od najatraktivnijih i najpoželjnijih poznatih osoba - Nicole Scherzinger.

Općenito, tisuće ljudi redovito dokazuju da je gotovo svaka nijansa kovrča prikladna za bilo koju boju očiju, pogotovo ako je odaberu profesionalci.

Kako odabrati pravu boju kose?

Prilikom odabira boje kose prvo se trebate usredotočiti na hladovinu i zasićenost očiju. Smeđa je skupna karakteristika boje očiju, koja uključuje jantarnu, bakarnu, tamno smeđu, smeđe zelenu, svijetlosmeđu. Osim toga, u prirodi postoji tisuće raznolikosti kombinacija boja, nevjerojatne obojenja šarenice, pa čak i heterokromije - jedinstvena osobina u kojoj jedno oko ima drugačiju boju od prve..

REFERENCA! Frizeri savjetuju da obratite pozornost na oblik očiju i oblik lica, ton kože, ten, prirodnu boju kose, pa čak i crte lica..

Dakle, s jantarnim očima, koje personificiraju sunce, kombinirat će se nešto svijetlo, svijetlo i sočno narančasto, svijetlih nijansi: plavuša, svijetloplava, kesten, crvena. Na pozadini previše tamne crne ili čokoladne kose oči će se jednostavno izgubiti i neće izgledati tako svijetlo i izražajno.

Upečatljiv primjer kako se oči "gube" na pozadini tamne kose je ista Britney Spears.

Amber oči kombiniraju se s toplim nijansama, na primjer, karamelnim ili smeđim s crvenim podtonovima, medom, zlatno smeđom.

Tamno smeđe oči dobro se slažu s tamnim nijansama kose: crna, smeđa, čokoladna.

VAŽNO! Boja kose trebala bi odgovarati ili biti blizu sjeni obrve.

Smeđe-zelene oči imaju posebnu magiju i misteriju, a s razlogom ih zovu kameleon. Mijenjajući šminku i odjeću, njihov vlasnik može oboje naglasiti "smeđinu" očiju i podsjetiti ih da imaju i zelene mrlje.

S takvim očima najbolje izgledaju čokolada, vino, smeđe-crvene i nijanse blizu njih..

Modne mogućnosti bojanja smeđih očiju

Za ljubitelje klasike i vlasnike tamno smeđih očiju, možete se zaustaviti na običnom jednostavnom bojanju u čokoladu ili crnu boju. Spoj ljepote i jednostavnosti demonstrira glumica Mila Kunis.

Amber i svijetlo smeđe oči u savršenom su skladu s karamelnim nijansama ili bojom na dodir zrakom. Općenito, sve mogućnosti za glatke prijelaze pogodne su za djevojčice smeđih očiju, posebno kada je riječ o toplim nijansama.

REFERENCA! Da biste pronašli pravi ton boje, topao ili hladan, morate jedan po jedan nanijeti na kožu lica, prvo nešto srebrno (na primjer, komad folije), a zatim - zlatno. Ako je srebrna nijansa prikladnija, za odabir boje trebate odabrati hladnu boju, zlatnu - toplu.

Druga sjajna opcija je bojanje koje podsjeća na gradijent ili ombre. Kod ove vrste bojanja koristi se nekoliko sličnih tonskih boja koje se nanose samo na donji dio kose ili na cijelo platno..

Prednost takvog bojenja je u tome što se boja može obnavljati samo jednom svaka 3-4 mjeseca i neće doći do učinka ponovno razvijenih korijena. Osim toga, to je opcija za nježno bojanje u kojoj folikuli i vlasište kose ne trpe učinke kemikalija..

Ovisno o izvornoj boji, za bojanje su odabrane čokoladne, bakrene, zlatne, karamelne nijanse.

Druga moderna opcija je obojati samo šiške. Prilikom odabira sjene, morate se usredotočiti na ton kože, oblik lica i šišanje. Za ljeto, mnoge djevojke odabiru svijetle boje kako bi naglasile svoju jedinstvenost i originalnost..

Trendi opcija boja je balayage. Ova tehnika kombinira sve prednosti isticanja, ombre i bojenja, izgleda što je prirodnije i ne zahtijeva redovito obnavljanje boja. Za djevojke sa svijetlom kožom pogodne su i hladne i tople boje, za tamnu kožu - tople.

PAŽNJA! Balayage tehnika je pogodna za bilo koju duljinu kose.

Prilikom bojanja majstor pravi prilično nepažljive i široke pokrete, zahvaljujući kojima je frizuri moguće dati lakoću, prirodnost i ženstvenost. Sastav se nanosi uglavnom na krajeve i sredinu kose, a korijeni ostaju netaknuti.

Nijanse kose za smeđe oči i tamnu kožu

Za djevojke s tamnom kosom i tamnom kožom vrlo su prikladne nijanse tamne čokolade: mocha, kapućino, espresso. Ne morate se ograničavati samo na tamne boje i možete eksperimentirati s karamelom i drugim svijetlim nijansama, kao što to čini pjevačica Beyoncé..

Djevojke tamno smeđih očiju, vrlo tamne kože pogodne su za tamne hladne nijanse, bogate smeđe boje, kestena, patlidžana, tamne šljive i crne.

Jesenja vrsta boje, koju karakteriziraju svijetlo jantarne ili konjaka boje očiju i blago preplanule kože, zahtijevaju tople prigušene tonove, na primjer, tamno plavu i duboku smeđu kosu.

Prikladna boja kose za smeđe oči i svijetlu kožu

Za takve djevojke pogodne su ne baš dopadljive boje kose, u pravilu svjetlo: pšenica, med, mliječna čokolada, kesten, jantar, hladna plavuša.

REFERENCA! Frizeri preporučuju odabir boje kose koja će biti svjetlija od prirodne za ne više od 3 tona.

Kreativne nijanse kose za smeđe oči

Da bi bile odvažne, svijetle i drage, kreativne boje u boji nisu poput svih ostalih. Ali u ovom slučaju, također biste trebali obratiti pozornost na ton kože. Dakle, za djevojke s svijetlom kožom najbolje su svijetlo crvene, bordo i mahagonije. To može biti čvrsto bojanje, isticanje, ombre, balayage.

REFERENCA! Da biste vidjeli je li ovo bojanje zaista uspješno, prvo možete isprobati novi izgled pomoću šampona s nijansama. Ako je nijansa prava, kosu možete sigurno obojati trajnim spojevima.

Tamnopute dame također će imati bordo nijanse, ali prigušene, bliže kavi ili konjaku.

Djevojke s tamnim očima s tamnom kožom mogu riskirati isticanjem, bojanjem ili potpuno obojenim bojama u boji šljive ili ljubičaste boje.

Amber i svijetlo smeđe oči savršeno će se uklopiti s vatrenom kosom, pogotovo ako je djevojka u prirodnoj boji jako svijetla.

Kako uskladiti boju kose sa smeđim očima?

Prilikom odabira buduće boje kose, bolje je osloniti se na mišljenje profesionalaca, tako da je slika zanimljiva, skladna i seksi. Morate obratiti pažnju na:

 • boja kože;
 • sjenilo irisa;
 • lice ovalno;
 • izvorna nijansa, duljina i struktura kovrča.

REFERENCA! Razlika između boje kose i obrva ne smije biti veća od 1-2 tona.

Ako lice ima ispravan okrugli ili ovalni oblik, možete eksperimentirati s kratkim frizurama, bojanje pramenova u različite tonove..

Duga kosa prirodnih nijansi pogodnija je za izduženi oblik lica. Također, velike kovrče i valovi vrlo su prikladni za takve djevojke..

Naravno, tamne nijanse su prikladnije djevojkama smeđih očiju, ali nema smisla uskratiti sebi sreću da ste plavuša ako odaberete pravi ton.

Odgovara li plavuša smeđoj boji očiju?

Zimska boja, koju karakteriziraju vrlo tamne oči i vrlo svijetla koža, rijetka je, ali ovi sretnici mogu nositi hladne nijanse plavuše. Naravno, nije ga potrebno potpuno obojati u plavušu: u pravilu takve djevojke imaju prirodno tamnu kosu, pa će biti teško postići potrebnu hladovinu i trebat će je češće ažurirati..

Ali isticanje, shatush, ombre i balayazh mogu biti.

Topla plava boja odgovara djevojkama tamnije kože i ženama tamne kože. Možete se zadržati na pšenici, medu, svijetlim nijansama karamele. Potpuno bojanje, poput modernih tehnika, dopušteno je bez ograničenja.

PAŽNJA! Prilikom slikanja u svijetlim nijansama trebate se sjetiti pravila: što je tamnija izvorna boja kose, to će češće morati ažurirati frizuru, obojiti korijenje i nijansirati platno.

Kako uskladiti boju kose sa smeđim očima?

Stručnjaci preporučuju da se odvojite vrijeme mrljanja i prvo se obratite kozmetičkom salonu kako biste čuli mišljenje profesionalaca. Najopasnija stvar za djevojčice smeđih očiju je transformacija u plavušu.

Zlatne, bakrene i karamelne nijanse nisu prikladne za zimski tip. Ako želite postati plavuša, bolje je eksperimentirati s bisernim i platinastim nijansama..

REFERENCA! Djevojke svijetle kože trebaju biti vrlo uredne s crvenkastim nijansama..

Kombinacija pepela i ugljen-tamne nijanse izgleda nevjerojatno, ali takav rezultat nećete moći postići odmah: davanje tamnih kovrča pepeljaste boje nije tako jednostavno, pa će vam trebati nekoliko posjeta frizeru.

Ali tamnopute djevojke trebaju na svaki mogući način izbjegavati hladne nijanse, ali možete se igrati s senfom i zlatnim nijansama.

Trebat će vam

Prije promjene slike morate biti strpljivi i prilagoditi se činjenici da postupak bojenja može biti dug, pogotovo ako je izvorna boja kose vrlo tamna. Također morate biti spremni za korak po korak: ako želite uvući lagane pramenove ili se reinkarnirati u plavušu, možda ćete prvo trebati izbjeljivati ​​kosu, a zatim je nekoliko puta ošišati..

VAŽNO! Pauza između dvije mrlje mora biti najmanje dva tjedna.

Također morate biti spremni na činjenicu da željena nijansa, kao na fotografiji na Internetu, možda neće raditi. Ne zaboravite na osobitosti pigmentacije kose, filtere koji se koriste u obradi fotografija i različite kvalitete boja.

Morate slijediti i brojna pravila:

 • Za promjenu slike kontaktirajte uglednog frizera ili kozmetičkog salona kako se kovrče ne bi pokvarile. Bolje je otići kod gospodara s kojim ste već imali iskustva: on bolje poznaje prethodne manipulacije s kosom i lakše će mu razumjeti kako boju kose brže i sigurnije mijenjati.
 • Vodite računa o njezi kose: nakon bojenja bolje je koristiti posebne proizvode za njegu, uključujući šampone, balzama i maske.
 • Ne biste trebali riskirati i odlučiti se za radikalne transformacije, posebno ako želite dobiti plavuše ili crne kovrče. Radikalne promjene mogu dodati starost, naglasiti sve nedostatke na koži ili izgledati neisplativo sa smeđim očima. Bolje je doći do željene boje postupno, tako da se na vrijeme možete zaustaviti.
 • Nužno je redovito ažurirati boju kako kovrče ne bi izgledale "prljavo" i jeftino. To se odnosi i na svijetle i na tamne nijanse..

Ni u kojem slučaju ne biste trebali eksperimentirati kod kuće, a boju učiniti jeftinom. Rezultat može biti nepredvidiv, a umjesto šarmantne plavuše, dobit ćete prljavu crvenu ili čak zelenu nijansu. Ukloniti posljedice nekvalitetnog bojanja mnogo je teže nego odmah kontaktirati frizera i dobiti lijepu nijansu kose.

Naravno, ne treba se bojati eksperimenata i višesatnog bojanja, kreativnih pramenova i neobičnih frizura. Ako duša zahtijeva radikalne promjene, možete dodati boju, svjetlinu, sjaj i organizirati cijelu dugu na glavi..

Prilikom odabira sjenila kovrča, morate uzeti u obzir sve nijanse izgleda, zamislite kako će ova ili ona glava kose biti u skladu s tamnim, svijetlim, kameleonskim očima, svakako posjetite obrvu i obojite obrve u tonu blizu vaše kose.

Također, ne eksperimentirajte prečesto ako vam zdravlje kovrča ostavlja mnogo za poželjeti: dosadni, lomljivi, oštećeni pramenovi redovitim bojenjem postat će još manje privlačni, pa ih prvo trebate liječiti.

Lijepe smeđe oči mogu se povoljno naglasiti pravim bojanjem, ali možete ih učiniti i manje atraktivnim i izražajnim ako napravite pogrešan izbor. Najbolje je povjeriti frizuru stručnjacima na području ljepote: tada će biti moguće postići skladnu, modernu i modernu sliku.

Oglašavanje. Profesionalni proizvodi za oblikovanje kose.

Kako boju kose treba kombinirati s bojom očiju, tako da nam odgovara nova slika, a ne šteti

Ljudi, svoje srce i dušu smo stavili u Bright Side. Hvala ti za to,
da otkrijete ovu ljepotu. Hvala na inspiraciji i goosebumps.
Pridružite nam se na Facebooku i VKontakteu

Prema najboljim koloristima iz Los Angelesa, osobi najviše koristi ima njegova prirodna paleta. Stoga, prije nego što promijenite bilo kakvu sliku, morate detaljnije pogledati boju očiju i odrediti ton kože. Prirodni podaci pomoći će vam da odaberete nijansu kose koja će posebno odgovarati vašem licu. A ako želite izgledati mlađe, upotrijebite nalaz Lorri Goddard-Clark i vratite se svojoj prirodnoj nijansi koju ste imali kad ste imali 4-5 godina, kada vam je kosa bila svjetlija.

U ovom članku Bright Side, pozivajući se na mišljenje profesionalaca, reći će vam koje će sjene kose skladno odgovarati boji vaših očiju, a koje će učiniti izgled dosadan i nezanimljiv..

Plave oči

Plave oči postat će izražajnije u kombinaciji s hladnim nijansama plave boje, poput šampanjca, bjelokosti, ružičasto-bež blond, rekla je poznata koloristica Beth Minardi. Za mlade žene s ravnomjernom kožom, bez vrećica ispod očiju, trešnja i bordo su prikladne.

Za hladnu nijansu plavih očiju, Lorrie Goddard-Clarke dodaje crveni kesten i tamnu čokoladu na listu uspješnih kombinacija. A najbolji dokaz njezinih riječi su fotografije Zooey Deschanel i Eve Green..

Ali bolje je ne koristiti tople nijanse plavih, crvenih, zlatnih tonova: oni djeluju na pojednostavljenje slike. I tako sekularnu ljepoticu pretvaraju u seosku djevojku, kao na primjeru sa Sienna Miller.

Jennifer Lawrence uvijek je lijepa, ali hladne nijanse plavuše čine je samo zapanjujućom.

Koja je prava boja kose za smeđe oči: uspješne kombinacije s fotografijama

Smeđe oči su najmisterioznije i najmaštovitije. Unatoč činjenici da se boja i svjetlina zjenice određuje prisutnost pigmenata i nasljednog faktora, smeđe oči uvijek nose mističnost. Takve su oči neobično izražajne i privlačne. U literaturi se ponekad nazivaju čokoladnim ili kafe boje oči. Najčešće, djevojke orijentalnog izgleda imaju smeđe oči. Europljani i moderni Slaveni također se susreću s ovom bojom..

Raznolikost smeđih očiju

Među smeđim očima postoji veliki izbor nijansi. U prirodi postoje čak i bizarne kombinacije lakših pigmenata sa smeđim podtonom. Smeđe oči su svijetlo smeđe, lješnjak, med, tamno smeđe, crne. Ovo su glavne nijanse. Ova boja očiju toliko je jedinstvena da ima veliki broj podtona i može se bacati u različitim bojama. Svi ih, unatoč raznolikosti palete, nazivaju smeđim. Nije tako teško odabrati boju kose za smeđe oči, jer je za ovu vrstu prikladan velik izbor nijansi. U idealnom slučaju, ako se djevojka, odlučivši za novu boju kose, pridržavati se nekih savjeta.

Vrsta boje

Mnoge su modne žene više puta mijenjale boju kose, s vremena na vrijeme preuređujući kovrče u različite nijanse. Rezultat nije uvijek odgovarao vlasniku. Najčešći razlog je taj što nova boja ne odgovara izgledu ili čini ten neugodnim, pružajući sliku grubom i neurednom. Morate ponovo obojiti svoje kovrče, ali česta promjena slike šteti stanju kose, a vučica na mjestu nekad raskošne kose još nikoga nije ukrašavala. Da biste to spriječili, prije bojenja morate biti u mogućnosti odabrati pravu boju. To nije teško učiniti, znajući vašu vrstu boje. Postoje ukupno četiri vrste, ali samo tri imaju smeđe oči..

Boja smeđih očiju kod ove vrste je obično lagana. Djevojke iz ove skupine imaju pepeljastu kosu, u rasponu od svijetloplave do prirodne, ne previše tamno smeđe. Boja kože ovih djevojaka, poput očiju, svijetla je, od porculana do masline.

Ova vrsta boja trebala bi uključivati ​​ženu smeđe kose s različitim nijansama kose. Oči ove djevojke su zlatno smeđe, medene, jantarno smeđe i smeđe zelene boje. Koža često ima blago zlatni sjaj, ali može biti potpuno bijela, gotovo prozirna.

Takve su djevojke uglavnom predstavnici orijentalne krvi. Imaju smeđu do crnu boju očiju. Kosa također ima tamne zasićene nijanse. Takve djevojke češće imaju tamnu kožu, ali ljepotice s bijelom kožom također se nazivaju ovom vrstom boja..

Mogućnost određivanja odgovarajuće vrste boja znatno će pojednostaviti izbor nijanse kose. Ispravno odabrana boja kose ispod smeđih očiju spasit će vas od mnogih neugodnih posljedica i lošeg raspoloženja.

Boja kose za zagasite djevojke

Obično djevojke s tamnom kožom i smeđim očima prirodno imaju tamne, bogate nijanse kose. Ovo je savršena kombinacija koja izgleda vrlo skladno. Ali ako ste željeli osvježiti sliku, ne biste trebali tražiti drastične promjene. Kod tamne kože treba izbjegavati hladne, pepeljaste, platinaste i sive tonove. Na pozadini takve kose, ten će postati zemljan i izgledati bolno. Nijansa kovrča trebala bi se preklapati s šarenicom oka. Previše lagana kosa ispod smeđih očiju i zlatnog tena neće raditi. Bolje da se pridržavate mekih mliječnih i mednih tonova. Učinak izgorjelih krajeva boje karamela izgledat će skladno, to će osvježiti sliku. I pramenovi boje kave s mlijekom povoljno će se kombinirati s bojom kože. Tamno smeđe nijanse s crvenim nijansama pomoći će razrjeđivanju slike. Čokoladna boja kose odgovarat će gotovo svakoj djevojci s tamnom kožom, a ujedno je i najpopularnija boja među brinetama. Takva kosa savršeno će se uklopiti u sliku i izgledat će vrlo skladno. Ovaj je izgled pogodan za one koji žele izgledati prirodno..

Crnokose ljepotice smeđih očiju

Orijentalne ljepote oduvijek su imale jak tamni pigment. Slika tih djevojaka je tajanstvena, ali istodobno sjaji luksuzom. Tamna koža, crna kosa, crne oči - ovo je tipična kombinacija u izgledu. Teške, sjajne, njegovane crne kovrče nesumnjivo su bogatstvo njihovog vlasnika.

U kombinaciji s crnim očima slika je tajanstvena i luksuzna. Ali tamno smeđe i svjetlije nijanse smeđih očiju također su prikladne za takvu kosu, pod uvjetom da je koža tamna. U kombinaciji s maslinastom bojom kože, smeđe oči i crna kosa ne usklađuju se uvijek, samo s bijelim porculanskim licem ova kombinacija izgleda elegantno i elegantno. Djevojke ovog izgleda pripadaju zimskom tipu boja. Kontrast bijele i crne izgleda stilski i uvijek ostaje u modi.

Boja kose za svijetlu kožu

Vlasnici svijetle kože maslinastog tona često imaju nijanse meda i orašastih plodova, ponekad se lijevaju u zlatu. Najteže im je odlučiti o izboru boje. Kako se sve nijanse kose ne kombiniraju sa svijetlo smeđim očima, a dame su kapriciozne u odabiru sjene, u ovom je slučaju bolje konzultirati stručnjaka. Na internetu možete, na primjer, potražiti primjere, ali češće na fotografiji svijetlo smeđe oči imaju drugačiju nijansu nego u stvarnosti. Stoga je prije slikanja bolje posjetiti salon i odabrati frizuru s majstorom. A onima koji nisu osobito izbirljivi, možete savjetovati i svijetlu i tamnu boju kose ispod smeđih očiju. Bolje je držati se mekih pješčanih ili svijetloplavih nijansi. Najuspješnija boja kose za smeđe oči, koja je pogodna i za svijetla i za tamne oči, je pšenica. Ova će kombinacija izgledati nježno i prirodno..

Ali tamne kovrče ne treba zanemariti. Za svijetlo smeđe oči pogodne su razne nijanse, osim crne. Mliječna čokolada odgovara svim svijetlo smeđim očima.

Vrlo zanimljiva opcija bilo bi isticanje, što će povoljno naglasiti nijansu šarenice i sliku učiniti izražajnijom i svijetlijom. Ako ton kože nije ujednačen, postoji crvenilo ili se pojavi vaskularna mreža, tada se trebate suzdržati od nijansi crvene i bakra. Ove će boje naglasiti nesavršenosti i učiniti izgled neprivlačnim..

Plavuše sa smeđim očima

Plavuše zaslužuju posebnu pažnju. Ove djevojke izgledaju neobično i privlače puno pažnje. Na internetu postoji puno fotografija svijetle boje kose za smeđe oči. Gledajući ih, možemo zaključiti da su za smeđe oči pogodni potpuno različiti tonovi. Iako je najuspješnija kombinacija s toplim nijansama.

Karamelna boja kose pogodna je za smeđe oči različitog zasićenja. Zlatne i pješčane plavuše pogodne su za oči od orašastih i mednih nijansi. Tamno smeđe oči i pepeljasta plava kosa također mogu izgledati skladno..

Izuzetak će biti platinasta nijansa. Bijela kosa je prikladnija za oči s laganom, hladnom šarenicom. Ako ipak želite stvarno platinastu plavušu ispod smeđih očiju, onda bi nijansa trebala biti ulivena u zlato - tako će kosa izgledati skladnije na pozadini cijele slike.

Smeđe kose sa smeđim očima

Sve nijanse crvenih kovrča savršeno naglašavaju i čine smeđe oči izražajnijim. Za takav izgled idealna bi bila bijela porculanska koža ili blago zlatno smeđa boja. Istodobno, boja smeđih očiju može biti apsolutno bilo koja, od tamne do svijetle. Ako djevojka ima svijetlo smeđe, lješnjake, medene ili jantarne oči, tada će se prigušena bakrena kosa, od svijetle do tamne, ponajviše kombinirati s njima. Možete koristiti čak i bordo tonove, glavna stvar je da kosa nije previše svijetla i vatrena. Ova kombinacija je korisna jer će cjelokupni naglasak na slici biti koncentriran na oči. Ako je boja previše svijetla i nuklearna, oči će izgubiti svoju izražajnost i nadmetat će se s kosom. Djevojke s tamnim, zasićenim smeđim očima, naprotiv, neće biti suvišne na slici. Možete sigurno eksperimentirati s vatreno crvenim nijansama. Jedini uvjet za ovaj izgled je koža svijetlih nijansi bez rosacee i crvenila. Inače će kosa samo naglasiti nesavršenosti. S tamnom kožom takva bi slika bila previše bujna i smiješna. Na pozadini preplanulih i smeđih očiju možete staviti nekoliko crvenih niti ako stvarno želite bakrene nijanse.

Slavne osobe smeđih očiju

Mnoge glumice, pjevačice i druge javne osobe imaju smeđe oči. Njihovi stilisti vješto kombiniraju boje kose i očiju. Na primjer, Gwen Stefani je šik s tamno smeđim očima i platinastom plavušom. Shakira je napravila proboj izvodeći trbušni ples sa zlatnim kovrčama. Krhka i uglađena Keira Knightley već je nekoliko puta isprobavala različite nijanse svojim tamno smeđim očima. Turska glumica Melisa Asli Pamuk privlači crne oči i crnu kosu svojom misterijom. Novinari različitih publikacija raspravljaju se o boji oči Monice Bellucci. Netko ih naziva smeđim, a netko ih naziva orasima. Ali, nesumnjivo, njezina lijepa čokoladna kosa daje više izražajnosti očima..

Savršena kombinacija smeđih očiju i boje kose

Nemoguće je dobiti jedinstvenu formulu za podudaranje boje kose ispod očiju koja bi odgovarala svima. Ali ako odredite boju kože i šarenice, tada možete odabrati boju kose, slijedeći gore navedene savjete. Sigurno postoje izuzeci. Značajke lica igraju značajnu ulogu u stvaranju slike. Ono što kod nekih ljudi nije u skladu, na drugima izgleda prilično skladno i stilski. Boja kože je kritična. Zlatna i lijepa preplanulost može upropastiti i uzdrmati pogrešnu boju kose. A djevojke s dermatitisom i drugim nesavršenostima trebale bi izbjegavati crvenkaste i vatrene naglaske i sjene..

I nije važno koje su boje vaše kovrče, glavna stvar je da je kosa uvijek zdrava i njegovana, jer je pravo bogatstvo svake žene sjajna jaka kosa.

Boja kose za smeđe oči: koji je prikladan i kako odabrati?

Izražene smeđe oči, koje imaju svjetliju nijansu od svih ostalih, trebaju naglasiti njihovu ljepotu i kompetentan odabir boje kose.

Prije nego što se odlučite za bilo koju boju kose, trebali biste uzeti u obzir ton kože i opću vrstu boje..

Izbor na temelju tona kože

Svjetlo

Kesten, konjak i oni koji se mogu opisati kao:

 • "kava s mlijekom",
 • "mliječna čokolada",
 • lagani kesten;

Stilisti savjetuju ovu vrstu izgleda kako bi pronašli ravnotežu između ne previše svijetlih, ali i ne osobito tamnih boja..

Primjeri slavnih: Emma Watson, Sandra Bullock, Keira Knightley.

crnomanjast

Obratite pažnju na guste, bogate i sočne tonove koji će privući muški izgled:

Svijetle boje su nepoželjne, pojednostavit će sliku i neće izgledati skladno.

Kao kompromisna opcija - isticanje karamela i ukusnih mednih nijansi. Ova metoda će dodati ne samo svježe note u pramenove, već i vizualno povećati volumen frizure..

Crvena kosa u kombinaciji s tamnom kožom zanimljiva je opcija koja će izgledati vrlo atraktivno ako imate narančastu nijansu u očima. Za tamne irise, svijetlo crvene boje. Ali ovdje treba imati na umu da crvene boje relativno brzo gube svjetlinu i morat će ih ažurirati češće od ostalih..

Primjeri slavnih: Eva Longoria, Mila Kunis, Jennifer Lopez.

Maslina

Od tamnoplavih do kavenskih tonova - takva personalizirana paleta bit će prikladna vlasnicima tamno smeđih očiju.

Opcija s ombre bojanjem kose dobro će djelovati.

Izbor ovisno o vrsti boje izgleda

Djevojke s prirodnom tamnom kosom i tamno smeđim očima.

Najprikladnije za slikanje:

 • crna, uključujući s raznim nijansama;
 • tamna čokolada;
 • kava;
 • tamno ljubičasta;
 • šljiva;

Neprimjerene boje koje će samo dodati starost:

Paleta:

 1. Smrznuti kesten. Najpopularnija u posljednje vrijeme među sličnim nijansama.
 2. Crno. Za tamne irise.
 3. Smeđe-crna. U različitim uvjetima osvjetljenja, niti se mogu pojaviti crne ili smeđe boje. Bogat ton.
 4. Crna kava. Za tamne oči.
 5. Od mahagonija. Iridescentno višeslojno.
 6. Bordo. Posebno će biti dobro na prirodnoj brineti.
 7. Pepeo kestena. Svestran za bilo koji izgled.
 8. Svijetlo smeđi kesten. Ona nekako naglašava crte lica. višestruki.

Proljeće

Ova vrsta boja uključuje svijetloplavu boju sa svijetlosmeđim nijansom šarenice očiju. Za ovu vrstu boja ne postoje tamne nijanse..

Freckles su često prisutne, preplanuli su dobro.

Najbolje boje za kosu: med i prilično lagana topla karamela. Glavna stvar pri odabiru je da se preljevi boje trebaju odabrati točno tople.

Tamne boje i crvene boje su nepoželjne za upotrebu, jer vizualno dodaju dob.

Paleta:

 1. Medena plavuša. Kao i druge svijetle nijanse, to će bolje raditi ako su pramenovi prethodno osvijetljeni ili je njihova prirodna boja dovoljno lagana.
 2. Zlatna karamela. Ovo je prava ekstravaganca žutih i smeđih tonova..
 3. Zlatna plavuša. Pramenovi će zasjati zlatom.
 4. Lagani bakar. Privlači pažnju na vaše lice. Nećete moći ostati nevidljivi.
 5. Bakrena plavuša. Stroga, ali istodobno vedra i bogata.
 6. Marelica. Za izvanredne ličnosti koje žele privući pažnju na sebe.
 7. Zlatna plavuša. Plemenita i višestruka.
 8. Kesten plavuša - stroga i aristokratska. Za kožu u dobrom stanju.
 9. Svijetlo smeđa karamela. Dodat će tople tonove ljepoticama s kosom kosom.
 10. Smeđe zlatno. Umjereno tamna sjajna boja. Bolje od ostalih, odgovarat će prirodnoj smeđoj ženi.

Prirodna boja kose - pepeljasta plavuša. Boja kože - mliječna, lagana. Boja očiju - vrlo svijetlosmeđa.

Prikladni tonovi za slikanje: pepeo, mliječna čokolada.

Nije prikladno: crveno, crveno, sve tamno.

Paleta:

 1. Platina plavuša. I za kratku i dugu kosu bila bi dobra radikalna opcija..
 2. Pepeo plavuša. Nema žutila. Ovo je diskretna opcija.
 3. Vanilija plavuša - svijetla i privlačna, koja će, međutim, zahtijevati česte korekcije.
 4. Plavo ružičasta. Za mlade i romantične.
 5. Pšenično plavuša. Uvijek u modi. Za sve uzraste i stilove. Je univerzalno.
 6. Hladna plavuša. Stroga i lakonska. Svestran. Ne sadrži zlatne nijanse.
 7. Tamnoplava. klasik.
 8. Pepeljasto smeđa. Idealno za kombiniranje smeđih očiju s maslinastom ili svijetlom kožom. Dobro oboji sive niti. Pogodno za bilo koju dob.

Pad

Prirodna boja kose - smeđa, oči - od svijetlo smeđe do tamno smeđe.

Stvarno jesenske nijanse, tople su najprikladnije:

Paleta:

 1. Vruća čokolada. A također karamela, jantar i konjak. Za duboku hladovinu smeđih očiju.
 2. Crveno smeđa. Naglasite izrazitost smeđih očiju.
 3. Kesten. Gusta baršunasta nijansa koja je uvijek u modi i uvijek relevantna.
 4. Karamel s crvenim notama.
 5. Bakar. Dobro se stapa s preplanulom kožom.
 6. Konjak. Za preplanule i tamne kože.
 7. Crvena. Vatrena boja za skandalozne i podebljane.
 8. Auburn. Pogodno za vlasnike jantarnih očiju.
 9. Crveno-crveno. Svijetli, ali elegantan ton.
 10. Čokolada s crvenom. Izgleda skupo i prezentirano. Pogodno za bilo koju dob.
 11. Kesten s crvenim tonom - za preplanuli i svijetli.

Savjet

 1. Savjet 1: jedinstvenost slike i svestranost nijanse kose mogu se dati pomoću bojanja ili isticanja. Primjeri slavnih koji su svoj život oživjeli istaknutim fotografijama: Beyoncé, Jessica Alba, Daisy Fuentes.
 2. Savjet 2: svijetlo smeđe oči najbolje će se kombinirati s karamelom, crvenkastim, zlatno zlatnim nijansama. Ali ne s tamnim, gotovo crnim.
 3. Savjet 3: ako ste u nedoumici koju boju odabrati, dajte prednost onim nijansama koje su vam najbliže prirodnoj.
 4. Savjet 4: ako stanje kože nije idealno zbog akni ili post-akni, preporučuje se ne odabrati vrlo lagani ili kardinalno crni ton.
 5. Savjet 5: Ako postoje globalne nedoumice u vezi s slikanjem, za početak možete uzeti tonsku boju bez amonijaka, koja će biti tamnija od prirodne boje za najviše par tonova. Za prvi pokušaj prikladna je ova opcija.
 6. Savjet 6: pridržavajte se savjeta za odabir nijanse za svoju vrstu boje.
 7. Savjet 7: Vrlo plava kosa za smeđe oči smatra se rizičnom kombinacijom. Prilikom odabira ovog tona, odmjerite prednosti i nedostatke.
 8. Savjet 8: hladne i pepeljaste nijanse također trebaju biti oprezne jer mogu izgledati izblijedjele u suprotnosti s tamnim šarenicama..

Primjenjujući preporuke stručnjaka i pažljivo proučavajući savjete, dobit ćete točno rezultat prilikom bojenja, koji će biti najbolji..