Glavni > Izgraditi

Lijek Benzil benzoat protiv ušiju i gnjida

Ovako ili onako, gotovo svaka se osoba u životu susrela s ušijem. U prošlom stoljeću uši su uklonjene uz pomoć prašnjavog sapuna, infuzije pelina, pa čak i kerozina i diklorvosa. Danas postoji ogroman izbor lijekova protiv ušiju različitih oblika oslobađanja. Jedan od njih je benzil benzoat za uši. U ovom se članku raspravlja o sortama ovog alata..

Značajke:

Benzil benzoat je vremenski testirani antiparazitni lijek poznat mnogima još od sovjetskih vremena. Prije toga bio je uključen u popis vitalnih i osnovnih lijekova i vrlo često se koristio u medicinskim ustanovama. Benzil benzoat ima učinak protiv ušiju i šuga, što omogućava da se, kada se nanese, riješi kožnih parazita u roku od 3-6 sati.

Lijek je dostupan u dvije varijacije: u obliku emulzije i masti. Proizvodi se baziraju na fenilmetil esteru benzojeve kiseline. Kao dodatne komponente, emulzija sadrži: pročišćenu vodenu bazu, vosak, limunsku i stearinsku kiselinu, kao i sapun za pranje rublja. Osim benzil benzoata, mast sadrži vodenu emulziju. Djelatna tvar, prodirejući u tijelo parazita kroz himinsku školjku, utječe na živčani sustav, čija posljedica je neizbježna smrt.

Pravila korištenja masti

Učasta mast Benzil benzoat se koristi izvana za liječenje ušiju uzrokovanih ušiju ili stidnim ušijima.

 1. Mast se nanosi na kosu ujednačenim slojem, a također se temeljito utrlja u kožu. Zatim se na glavu stavlja pamučni šal.
 2. Nakon pola sata, proizvod se ispere toplom vodom s dodatkom octa.
 3. Kosa se pere šamponom, koji se koristi za svakodnevne vodene postupke.
 4. Za uklanjanje mrtvih parazita koristite češalj s finim zubima.
 5. Benzil benzoat za uši uzrokovane stidnim ušima utrljava se u kožu pubisa, trbuha, prepona, kao i na unutarnju stranu bedara.
 6. Nakon 30 minuta možete se ugrijati sapunom.
 7. Zbog činjenice da mast djeluje samo na odrasle, potrebno je ponovno obraditi kosu.

Učinak sa stidne uši može se primijetiti u toku jednog dana. Ako ga nema, postupak se mora ponoviti.

Da biste dobili osloboditi od ušiju kod djece koja još nisu navršila pet godina, koristi se emulzija. Za njegovu pripremu mast se otopi u vodi u omjeru 1: 1 i koristi se prema uputama 2 puta dnevno.

Kako nanijeti emulziju

Benzil benzoatna emulzija koristi se i za liječenje ušiju na glavi. Prije početka postupka, pažljivo pročitajte priručnik. Upute za upotrebu Benzil benzoat od ušiju je dostupan na svakom pakiranju proizvoda.

 1. Dobro protresti kako je opisano. Emulzija se nanosi na kosu pamučnim tamponom, nakon čega se masažnim pokretima utrljava u kožu. Potrošnja sredstava za jedan postupak je 25 g.
 2. Glava je prekrivena maramom i ostavljena je u tom stanju 30 minuta.
 3. Nakon tog vremena, glava se ispere tekućom vodom..
 4. Otopina octa pomoći će češljati gnjide iz kose, u koju je natopljen prethodno korišteni šal, a zatim se nekoliko minuta vezati na glavi.
 5. Na kraju postupka liječenja, glava se ispire šamponom i češlja se posebnim češljem..
 6. Rezultat je očit u roku od jednog dana. Ako je potrebno, ponovite postupak..
 7. Da biste se riješili stidnih ušiju, nanesite emulziju benzil benzoata od ušiju i gnjida na vlasište u donjem dijelu tijela..
 8. Operite proizvod sapunom nakon 10 minuta.

Kome je lijek kontraindiciran

Stručnjaci ne preporučuju uporabu lijeka benzil benzoata protiv ušiju i gnjida u sljedećim slučajevima:

 • trudnice i dojeće žene;
 • djeca mlađa od tri godine;
 • ljudi s bolestima i oštećenjem kože.
Ne preporučuje se trudnicama i djeci

Prisutnost pečenja, suhoće, svrbeža ili alergijske reakcije dokaz je nuspojava. Postupak treba odmah zaustaviti jer je u takvim slučajevima opasno koristiti Benzil benzoat..

Možete kupiti benzil benzoat od ušiju i gnjida u ljekarnama na kioscima ili putem interneta. Cijena za mast varira u roku od 30 rubalja, emulzija košta oko 130-140 rubalja. Recenzije benzil benzoata od ušiju koje ostave mnogi potrošači ukazuju na učinkovitost alata.

Recenzije

Sin je s razredom išao na sportska natjecanja, odakle je donio ne samo puno emocija i dojmova, već i dar u obliku ušiju. U tome nam je pomogla emulzija Benzil benzoat. Obradila je sinovu glavu, prema uputama. Učinak je bio vidljiv već nakon prvog tretmana. Nije baš prikladno da gnjide morate sami birati. Inače se mogu pojaviti novi potomci. Međutim, pažljivom provedbom ovog postupka, rezultat neće dugo doći. Preporučujem, lijek je vrlo dobar i vrlo jeftin.

Kremu benzil benzoat sam koristila već više puta, jer imam troje djece. Jednostavna primjena, odličan učinak i niski troškovi. Nedostatak djelovanja na jajima parazita jedini je nedostatak ovog lijeka. Kad se prvi put koristi, nije posvećena posebna pozornost ovoj nijansi. I nakon 5-7 dana, kći je glavu opet prekrila uši. Sada se, kao popravljanje, pobrinem za drugi tretman kako bih se konačno riješio ušiju. Sve dok lijek nije uspio.

Sramim se priznati, ali u dobi od 30 godina suočio sam se s ušijem na glavi. Odakle su uši nastale, još ne mogu razumjeti. Mislim da se dogodilo tijekom putovanja u minibusu. Bila je vrlo snažna gužva i očito je da netko stoji u blizini postao izvor mojih problema. U ljekarni su mi ponudili širok izbor lijekova za uši, ali mene su privukli trošak i recenzije emulzije benzil benzoata. Kupio sam ga, došao kući, obavio 2 tretmana i zaboravio na uši, poput lošeg sna. Savjetujem, vrlo učinkovit lijek.

Upotreba benzil benzoata za uklanjanje ušiju

U našem stoljeću, kada čovječanstvo korača i kreće napretkom i napretkom nanotehnologije, tako drevna bolest kao što su uši na glavi (ili, jednostavnije rečeno, uši) nigdje nije nestalo. Davno, kada su se uši smatrale isključivo „bolešću siromašnih“, izvađene su, da tako kažemo, staromodnim metodama: kerozin, sapun za prašinu, infuzija pelina itd. Danas farmakologija predstavlja širok spektar lijekova protiv ušiju, među kojima je benzil benzoat jedan od najučinkovitijih protiv ušiju..

Ovaj lijek protiv ušiju naziva se sovjetskim lijekom, jer je još od sovjetskih vremena bio poznat liječnicima (uvršten je u popis vitalnih i potrebnih lijekova), a zbog niske cijene uvijek je bio dostupan u medicinskim ustanovama. Zanimljivo je napomenuti da se benzil benzoat uglavnom koristi ne protiv ušiju, već u liječenju šuga i akni. U tome je najučinkovitiji..

Moderni liječnici praktički ne propisuju benzil benzoat protiv ušiju. Međutim, i dalje je, iako je jeftin i dostupan, u populaciji potražen u liječenju ušiju..

Mislim da je Benzyl Benzoate vrlo dobar lijek protiv ušiju. Iako je ovo zapravo mast za mangan. Ali ako joj razmažete glavu, pomoći će protiv ušiju. Samo ga trebate držati razmazan nekoliko sati (bolje je da ga razmažete prije spavanja). Ujutro trebate oprati kosu. Ako je potrebno, ovo trebate ponoviti nekoliko puta. Ali nije teško! Sretno!

Farmakološka svojstva i oblici oslobađanja benzil benzoata

Benzil benzoat je lijek koji je dio farmakološke skupine antiparazitskih sredstava. Glavni aktivni sastojak je benzil benzoat - fenilmetil ester benzojeve kiseline. Kao pomoćne komponente koriste se razne kiseline (limunska, stearinska), sapun za pranje rublja, cetostearilni alkohol ili emulzijski vosak, pročišćena voda itd. (Ovisno o obliku ispuštanja).

Lijek ima sposobnost prodiranja u chitinozni pokrov uši i može se akumulirati u njihovim tijelima u dozama koje su smrtonosne za ličinke i odrasle osobe (učinkovito ubija uši za 2-5 sati).

Benzil benzoat za uši prodaje se u obliku masti (kreme), gela ili emulzije, ima bijelu ili žućkasto-bijelu boju i specifičan miris. Lijek se koristi samo izvana.

Dostojan lijek (mast ili krema). Probala sam na sebi. Kupio sam ga, namazao ga benzil benzoatom, zamotao glavu u maramicu i držao ga oko 1-2 sata iz sigurnosnih razloga. A onda sam oprala kosu. Odličan učinak! Ali! Gnjide sam morao češljati. U protivnom će se iz njih ponovo pojaviti uši..

Oblici doziranja benzil benzoata razlikuju se u sadržaju glavne aktivne tvari u njima:

 • za odrasle - 20% i 25%
 • za djecu - 5% i 10%.

Istodobno, upute za uporabu proizvoda iste su za različite koncentracije aktivne tvari.

Upute za uporabu benzil benzoata protiv ušiju

Kada koristite Benzil benzoat mast za borbu protiv ušiju, nanesite je na kosu i lagano je utrljajte u vlasište. Potom se pamučni šal veže preko glave i čeka neko vrijeme (najmanje 30 minuta). Zatim isperite glavu toplom vodom pomiješanom s malom količinom 3-5% octa, a zatim isperite šamponom.

U skladu s uputama, emulzija ušiju benzil benzoata prije upotrebe temeljito se protrese, u nju se namoči pamučni tampon, a glava se tretira na isti način kao i mazilom.

Nakon toga, pažljivo češljajte kosu češljem (češljem) s čestim zubima, uklanjajući na taj način mrtve odrasle i ličinke ušiju. Nažalost, lijek nema ovocidni učinak (ne ubija jajašce ušiju - gnjide), što znači da će možda biti potrebno ponovno ga obraditi. Danas je najpouzdaniji način uklanjanja gnjida i dalje njihovo mehaničko uklanjanje..

Benzil benzoat je prekrasan jeftin lijek. Može se naći u bilo kojoj ljekarni, može postojati krema ili suspenzija. Krema je praktičnija za upotrebu. Sažetak je jednostavan i izravan. Ali gnjide će se morati ukloniti ručno. Proći će nekoliko dana, bolje je ponovno provesti liječenje. I glačanje svih posteljina i stvari vrućim peglom.

Violetta, Nižni Novgorod

Ispitao sam mnoge lijekove na djeci, uključujući Para +, Pediculen, vodu iz žuči itd. I izliječio Benzyl benzoate. Uši su samo pale same i gnjide su nestale. Miriše snažno, ali kosu nije trebalo šišati.

Benzil benzoat protiv uši: kontraindikacije i upozorenja.

Lijek je kategorično kontraindiciran dojenčadi, posebno nedonoščadi, jer može uzrokovati kratkoću daha. Zbog svoje toksičnosti, benzil benzoat nije propisan za liječenje ušiju glave kod male djece (do tri godine), trudnica i majki koje doje dijete (ili se dojenje mora prekinuti za vrijeme liječenja). Moderni liječnici uglavnom pokušavaju ne propisati benzil benzoat za uši na glavi ili inzistiraju na liječenju pod liječničkim nadzorom.

Kada samostalno upotrebljavate lijek, morate biti oprezni, pazite da se ne nađe na sluznici usta, nosa i očiju. Ako se to dogodi, treba ih isprati s puno vode ili 2% otopine sode. Ako lijek uđe u želudac, mora se isprati istim sastavom ili vodenom suspenzijom zdrobljenog aktivnog ugljena.

Svi lijekovi poput pare plus, itd. ne pomozite, ne ubijte u potpunosti i uši se opet umnožavaju. No, benzil benzoat u emulziji (20% za odrasle i 10% za djecu) ispada da je vrlo učinkovit. Uputa opisuje sve u redu, kako i što učiniti, slobodno pokušajte.

I, naravno, nakon upotrebe benzil-benzoat masti ili emulzije protiv ušiju, trebate vrlo temeljito oprati ruke, oprati i peglati sve stvari u kojima ste bili u kontaktu.

Uvjeti skladištenja i izdavanja benzil benzoata u ljekarnama

Benzil-benzoat mast i emulzija dostupni su u ljekarnama bez recepta. Ali kad koristite lijek, morate se sjetiti datuma isteka roka trajanja (naveden je na pakiranju), koji ne smije biti veći od 2 godine. Nakon tog razdoblja, benzil benzoat se ne može koristiti za uši..

Lijek se mora čuvati na temperaturi od 18-25 stupnjeva na mjestima nedostupnim djeci..

Moja kćer ima uši. Moj suprug i ja smo također odmah provjereni - hvala Bogu, ne. Izvadili su ih benzil benzoatom, sve je odmah prošlo. A 5 godina uopće nije bilo ušiju.

Za i protiv

Dakle, očite prednosti lijeka Benzyl benzoate, osim njegove visoke učinkovitosti protiv ušiju, uključuju i njegovu nisku cijenu te, kao rezultat, dostupnost segmenta populacije s niskim prihodima. Još jedan plus - odmor u ljekarnama bez recepta liječnika.

Ali značajan nedostatak je toksičnost lijeka, kontraindikacije povezane s dobi, nemogućnost korištenja tijekom trudnoće i dojenja..

Uz to, benzil benzoat djeluje samo protiv ušiju i njihovih ličinki, ali nije učinkovit protiv gnjida..

Vjerujem da je benzil benzoat samo božji dar za mnoge roditelje čija djeca donose uši iz vrtića, škola i kampova. Kad je moja kći uhvatila ovu infekciju, bila sam šokirana! Liječnik je savjetovao benzil benzoat. Da budem iskren, nisam vjerovao da će to pomoći. Ali bila sam u krivu - nakon prvog liječenja nestale su djetetove uši, čemu smo se užasno radovali!

Zaključno, napominjemo da se uši ne pojavljuju niotkuda. Uvijek pužu od zaražene osobe do zdrave. Mogu se unijeti tuđim osobnim higijenskim proizvodima, šeširima, ukosnicama itd..

Kao i drugi paraziti koji sišu krv, uši se brzo razmnožavaju i ne samo da mogu izazvati anksioznost, već i nanijeti značajniju štetu zdravlju ako olako poduzmete liječenje ušiju.

Ali kako liječiti ovu bolest i koliko platiti za nju, ovisi o vama.

Benzil benzoat za uši i gnjide

Danas liječnici praktički ne propisuju benzil benzoat za uši i gnjide, ali on i dalje ostaje pristupačan lijek koji je potražen među običnim ljudima u liječenju ušiju. Benzil benzoat, prema uputama, je antiparazitsko sredstvo koje se koristi protiv ušiju, u liječenju kožnih infekcija, uključujući šuga..

Zatim se upoznajte s sastavom i uputama za uporabu..

Sastav proizvoda i svrha

Ako pažljivo proučite upute za upotrebu emulzije benzil benzoat za uši, možete vidjeti sastav proizvoda:

 • aktivni sastojak - benzil benzoat;
 • pomoćne komponente: sapun za pranje rublja, pročišćena voda, emulgator.

Lijek se proizvodi u obliku 10% i 20% emulzije za vanjsku upotrebu.

Postoji i drugi oblik oslobađanja benzil benzoata protiv ušiju - 10% i 20% masti u epruvetama ili teglama.

Prema uputama za upotrebu, emulzija benzil benzoat za uši koristi se u liječenju:

 • akne;
 • demodikoza, koja je uzrokovana vrstom grinja koji parazitiraju u folikulima kose;
 • pityriasis lišajev;
 • šuga;
 • seboreje;
 • uši.

Uputa za uporabu kaže da lijek ima razorno djelovanje na razne vrste grinja, uključujući parazite koji uzrokuju mangan. Aktivna komponenta proizvoda prodire kroz sloj štetnih štetočina, akumulira se u tijelu krpelja u koncentracijama koje nisu kompatibilne sa životom. Stoga, pomaže li benzil benzoat protiv ušiju. Štoviše, lijek protiv uši i gnjida, prema pregledima, djeluje protiv svih vrsta ušiju, dovodi do uništenja ličinki i odraslih, ali je nemoćan protiv jaja parazita.

Smrt parazita nastupa 7-32 minuta nakon upotrebe benzil benzoata od ušiju.

Kada koristiti mast

Prema dokumentaciji, benzil benzoat mast za uši se koristi lokalno.

 1. Prilikom liječenja raznobojnim lišajevima i šuga, prije upotrebe proizvoda, morate se ugrijati s sapunom, a zatim obrišite ručnikom. Nanesite sastav u tankom sloju na cijelo tijelo, isključujući lice i sluznice. Nakon nanošenja lijeka na ruke, ne treba ga ispirati nekoliko sati. Na kraju postupka promijenite posteljinu i donje rublje. U pravilu, prema pregledima, lijek protiv ušiju pomaže odjednom, međutim postoje pregledi pacijenata kojima je potreban drugi postupak, a tečaj je produljen na 10 dana.
  Napomena: ponovna upotreba proizvoda moguća je ako se pronađu živi paraziti ili novi potezi svrbežnih grinja, jer svrbež i drugi znakovi infekcije mogu potrajati mjesec dana.
 2. Pri liječenju norveške šuga uklonite sve mrtve slojeve kože prije upotrebe proizvoda. To se može učiniti s pilingom kao što je salicilna kiselina..
 3. Kako koristiti za akne: trljajte nježnim kružnim pokretima na koži lica, bez dodirivanja područja oko očiju. Trajanje tečaja ovisi o brzini obnove kože i uklanjanju glavnih simptoma bolesti (svrbež, upala).
 4. Kako bi se uklonile uši, lijek se nježnim kružnim pokretima utrljava u vlasište, nakon čega je cijela glava umotana u šal. Nakon pola sata, sastav se ispere, a kosa se ispere s 5% -tnom otopinom octa. Na kraju postupka kosa se ispire šamponom ili sapunom, češlja se češljem s čestim zubima kako bi se uklonila jajašca ušiju.

Kontraindikacije za uporabu

Prema uputama, emulzija ušiju ima određene kontraindikacije za uporabu, koje ne treba zaboraviti kako bi se postigao najbrži učinak..

Glavne situacije u kojima se ne preporučuje uporaba ovog lijeka uključuju:

 • pojedinačna netolerancija na komponente lijeka;
 • trudna žena;
 • dojenje;
 • djeca mlađa od 3 godine;
 • oštećenja na koži, čak i manja, na primjer, gnojne formacije na koži.

Općenito, ovaj lijek je bezopasan za ljudsko tijelo..

Gdje kupiti proizvod

Naziv ljekarneAdresaCijena, rub
Internet ljekarna br

Piluli.ru

Moskva, Bumažni proezd 19, zgrada 336
Obiteljska ljekarna

Piluli.ru

Sankt Peterburg, st. Reed, 1318.5
Dobryya leki Discounter ljekarna N17Minsk, st. Matuševič, 9037
Ljekarna COSMO br. 9Kijev, avenija Pobjeda 46UAH 20.6

Način korištenja emulzije

Prema uputama za emulziju benzil benzoata od ušiju, ovo se sredstvo primjenjuje izvana. Prije prve upotrebe, potrebno je temeljito protresti lijek, što je naznačeno čak i u recenzijama za lijek. Za odrasle je indiciran 20% -tni lijek, za djecu - 10%.

Primjena ovisi o indikacijama:

 1. U slučaju pityriasis versicolor i šuga, potrebno je obilno navlažiti obris od gaze, temeljno utrljati sredstvo u kožu (redovno tretirati kožu ruku, tijela i nogu). U pravilu, postupak zahtijeva oko 100 grama sredstava. Lijek se koristi 1 put / dnevno tijekom 3 dana. Prije prvog postupka, kao i nakon trodnevnog tečaja, trebali biste se istuširati, promijeniti posteljinu i donje rublje. Ako je potrebno, ponovite tečaj.
 2. Demodektički gnoj i akne. Nanesite tanki sloj proizvoda na čistu kožu lica do 5 puta dnevno. Trajanje tečaja određuje se pojedinačno i ovisi o reakciji tijela na liječenje - smanjuje svrbež, zaustavlja upalni proces.
 3. Seboreja. Nanesite proizvod u tankom sloju preko vlasišta, isperite nakon 40 minuta šamponom. Provedite postupak 2-3 puta tjedno.
 4. Vašljivost. Nanesite 25 grama emulzije na vlasište pamučnim jastukom ili podloškom od gaze, lagano je utrljajte u kožu. Pokrijte glavu ručnikom, a nakon 30 minuta temeljito isperite toplom vodom. U ovom je slučaju potrebno kontrolirati kako lijek ne bi došao na lice. Kosu isperite 5% -tnom otopinom octa (pomiješajte čašu octa sa čašom vode), a zatim glavu omotajte šalom još 1 sat. Nakon isteka vremena, kosu temeljito operite šamponom i uklonite gnjide dok češljate kosu češljem s finim zubima. Rezultat se može procijeniti nakon jednog dana. Ako je potrebno, možete još jednom obraditi glavu otopinom octa..

Kako se prijaviti na djecu

Prema uputama za uporabu, kao i pregledima pacijenata, emulzija benzil benzoata od ušiju ima svoje osobine primjene u djece:

 1. Prije svega, djeci je dopušteno da obrađuju cijelu površinu kože, uključujući vlasište..
 2. Ako se zahtijeva od djece mlađe od 5 godina, proizvod se mora razrijediti vodom. Temperatura vode ne smije biti veća od 35 stupnjeva, uvijek kuhana. Konzistencija emulzije bit će slična kiselom vrhnju.
 3. Nema potrebe da se djeca tuširaju, proizvod se nanosi na kožu 2 puta / dan s pauzom od 12 sati.

Korisničke recenzije

Kad sam se prvi put susreo s problemom ušiju, gotovo sam zaplakao od užasa. Ne mogu izdržati sva ta puzava stvorenja, i evo to mi je upravo na glavi! Strahovit je svrbež, ali čak sam se bojala ogrebati po glavi, jer je bilo odvratno tamo osjetiti parazite. Potrčao sam doktoru, gdje su mi odmah propisali benzil benzoat. Nikada ranije nisam čuo za ovaj lijek, pa sam ih zamolio da objasne kako benzil benzoat djeluje na uši i ima li kontraindikacije.

Tek nakon što sam se naoružao potpunim informacijama, otišao sam u ljekarnu. Lijek je jeftin, pa je bilo dvojbe o njegovoj učinkovitosti, ali uzalud. Sve sam napravila točno prema uputama, senzacije nisu baš ugodne, pogotovo kad češaljkom morate češljati gnjide s kose - ovo je općenito grozno! Ali s druge strane, sve je prošlo jednim potezom, čak nisam ni trebao ponavljati postupak. Sada jako pazim na svoj način života i higijenu, jer ne postoji želja da se ovo ponovi.

Poprilično sam draga djevojka, pa na polju odnosa imam puno iskustva. Uvijek sam pažljivo pratio higijenu, pridržavao se svih mjera opreza, ali naizgled, ipak, negdje sam propustio jedan bod. Partner mi je prenio stidne uši. To je samo grozan osjećaj, jer tamo sve svrbi - samo užas! Ne mogu ni normalno stajati. Bilo me je sram otići liječniku sa svojim delikatnim problemom, pa sam se odmah upustio u svjetsku mrežu. Pročitala sam savjete, što učiniti i kako ih prikazati. Na prvom mjestu bio je lijek benzil benzoat. Sve sam učinio točno onako kako je napisano u uputama, korak po korak. Na kraju postupka tuširao sam se i otišao u krevet dok sam čekao. Probudio sam se ujutro i bio jako iznenađen - spavao sam cijelu noć! Prije toga nije se moglo ni omamiti jer je postojao vrlo jak svrbež. Taj se problem ponovo nije pojavio. Lijek je dostojan!

Dobio sam uši nakon odmora u sanatorijumu, neobično. Čini se da se sanitarni uvjeti održavaju posvuda, ali ja sam pokupio takav napad. Liječnik mi je bez oklijevanja savjetovao benzil benzoat rekavši da je to najpristupačniji i najučinkovitiji lijek. Učinio sam sve kako treba, ali problem nije otišao - nakon 2 dana isti simptomi su se ponovo pojavili. Morao sam obaviti drugi postupak. Da budem iskren, to me uopće nije obradovalo jer je postupak neugodan. Vjerujem da možete pronaći učinkovitije alate koji su jednostavni za upotrebu i koji će vam pomoći prvi put. Ne štede na zdravlju!

Lijekovi benzil benzoat protiv ušiju i gnjida

Sredstvo protiv šišanja Benzil benzoat, stvoreno još u SSSR-u i provjereno vremenom, još je uvijek u potražnji stanovništva. Iako je napravljen radi liječenja šuga, pokazalo se da benzil benzoat pomaže od ušiju ništa gore nego od svrbežnog grinja. Budući da je proizvod zamišljen za borbu protiv parazita koji žive pod kožom, aktivni sastojci lako prodiru u površinski sloj epiderme. Za borbu protiv uši - to je teško pozitivna kvaliteta lijeka. Kada koristite benzil benzoat za uši i gnjide, potrebno je da proizvod ostane na površini kože bez upijanja u nju.

Količina aktivne tvari u sastavu i što je najbolje za dijete

Lijek se proizvodi u dva oblika: emulzija i mast. Sastav:

 • aktivna tvar: medicinski benzil benzoat 20% ili 10%;
 • makrogol 400;
 • triamin;
 • stearinska kiselina;
 • pročišćena voda.

Za djecu koristite masti / emulziju s 10% aktivnog sastojka.

Ako su sastojci lijeka navedeni u gramima, to znači da se daje kvantitativni sastav na 100 g lijeka.

Odnosno, 20 g aktivne tvari u sastavu lijeka je 20% ukupne količine masti ili emulzije. Tablete imaju drugačiji sustav proračuna.

Benzil benzoat mast i emulzija

Emulzija benzil benzoata izgleda poput tekuće kreme i pogodnija je za uklanjanje svih vrsta ušiju od masti koja se češće koristi protiv svrbežnih grinja..

U slučaju korištenja emulzije za uklanjanje uši kod djeteta mlađeg od 5 godina, lijek se mora razrijediti vodom na temperaturi do 40 ° C u omjeru 1: 1..

Kako koristiti emulziju

Primjena benzil benzoata protiv ušiju

 • dobro protresenom emulzijom navlažite pamučni tampon i pažljivo ga nanesite na čistu i suhu kosu;
 • kosa navlažena emulzijom prekrivena je plastičnom vrećicom i ostavljena 4 sata. Za to vrijeme, benzil benzoat prodire u tijelo parazita, ubijajući ih;
 • kosa se temeljito ispere od emulzije otopinom za ugriz;
 • češljati mrtve uši i gnjide češljem finog koraka, možete koristiti češalj za uši.

Postupak će se morati ponoviti najmanje 2 puta, jer Benzil benzoat nema ovicidni učinak. Mast se koristi na sličan način. Potrebno je samo uzeti u obzir da je masti teže ravnomjerno rasporediti po cijeloj duljini kose..

Kosa natopljena emulzijom ili uljem može se ostaviti preko noći kako bi se osigurala suzbijanje parazita.

Prednosti lijeka su njegova jeftinost (od 28 rubalja) i pouzdanost. Lijek je prošao test vremena, a paraziti se još uvijek nisu mogli prilagoditi..

Nedostaci uključuju:

 • predugo za djelovanje lijeka;
 • kratak rok trajanja otvorene ambalaže;
 • dubok prodor u kožu, beskoristan u slučaju upotrebe benzil benzoata za uši;
 • nedostatak posla na poboljšanju lijeka.

Prosječna konzumacija lijekova odjednom je 25 ml. Duga kosa će uzeti više emulzije, a kratka kosa manje. Emulzija se prodaje u bocama od 50, 100 i 200 ml. Mast u epruvetama od 25 i 30 g. Ostavite bocu "za svaki slučaj", neće uspjeti zbog kratkog roka trajanja. Jednom otvoreno pakiranje se čuva 1 tjedan na hladnom tamnom mjestu. Stoga se postupci liječenja ušiju glave mogu provoditi češće nego jednom svakih 12 dana..

Lijekovi benzil benzoat protiv ušiju i gnjida

Recenzije

U našoj ljekarni prodavali smo samo mast benzil benzoatnih ušiju. Osim toga, u priručniku za lijek pročitali su da je od krpelja i da ga treba mazati po cijelom tijelu. Zašto po cijelom tijelu ako su uši samo na glavi? Bilo je prilično teško ravnomjerno nanijeti mast na kosu. Po mom mišljenju, uspjeli smo se riješiti ušiju i gnjida čak i u procesu razmazivanja masti. Nije bilo potrebe drugi put primjenjivati ​​benzil benzoat.

Naša ljekarna bila je jako iznenađena kada smo kupili mast za uklanjanje ušiju. Ljekarnici nisu ni slutili da je ona za to pogodna. Plus, imali su samo 20 posto, a za dijete nam je trebalo 9 godina. Susjed nam je rekao kako koristiti Benzil benzoat za uši. Nekad je živjela na području naselja. Tu su grozne i kraste svaka sekunda bila, ako ne svaka prva. Ne znam jesu li sami to pogodili ili tko im je rekao, ali benzil benzoat se aktivno koristio protiv ušiju u naseljima.

Po mom mišljenju, opis djelovanja benzil benzoata u potpunosti se podudara sa stvarnošću. Lijek smo morali koristiti s cijelom obitelji. Tako smo nekoliko tjedana imali odvojene dane kad smo svi šetali naokolo s vrećama na glavi. Možda bi bilo bolje kupiti nešto modernije za naglavne uši, ali u našim uvjetima jednostavno ne bi bilo dovoljno novca za to. I ovdje je glavna prednost niska cijena. A radnja nije loša. I sat vremena za sjedenje s paketom ili 4 - razlika i nije toliko značajna.

Karina, Rostov Veliki.

Na temelju rezultata može se zaključiti da lijek proizveden u SSSR-u nije za kožne, već za potkožne parazite, još uvijek gotovo jednako učinkovit kao strani analozi. Ali ih nadilazi u cijeni, uništavajući ne samo krpelja, već i uši.

Detaljne upute za upotrebu benzil benzoata protiv ušiju: masti i emulzije

Do danas su ljekarne spremne ponuditi širok spektar lijekova za liječenje ušiju na glavi. Međutim, većina ih je prilično skupa..

Liječnici, kao i farmaceuti, u pravilu ne razgovaraju o jeftinim lijekovima za uši, a još više ne propisuju. Ali oni postoje.

Emulzija, kao i mast benzil benzoat, koja skromno leži na stražnjim policama, je sjajan primjer. Zašto je lijek dobar i kako koristiti benzil benzoat za uši? - pročitajte u ovom članku.

Obrazac za puštanje

Osim što ubija uši, ovaj se lijek koristi i za liječenje šuga i akni. Još u sovjetsko vrijeme, benzil benzoat bio je sastavni dio ambulante za prvu pomoć.

Kao i prije, lijek ima nisku cijenu. Ovaj lijek je dostupan u obliku masti, emulzije i gela..

Benzil benzoat je antiparazitski lijek, koji uključuje: benzil benzoat, vosak za emulziju, cetostearilni alkohol, kiselinu (limunski i stearinski), vodu, sapun za kućanstvo (drugi elementi izravno ovise o obliku otpuštanja lijeka).

Djelatna tvar sredstva ima sposobnost prodiranja u ljusku ušiju, gomilajući se u smrtonosnim dozama za odrasle. Paraziti umiru u roku od 2-6 sati nakon uzimanja lijeka.

Benzil benzoat od ušiju: upute za uporabu

PAŽNJA! Prije upotrebe proizvoda, osoba koja ga nanosi mora se skinuti na struku i vezati kosu šalom. Nakon postupka temeljito operite ruke antibakterijskim sapunom i tuširajte se. Stvari zaražene osobe treba oprati i glačati.

Za liječenje ušiju, emulziju, kao i masti, treba nanositi na kosu, na temelju predloženih shema.

Emulzija

Prema uputama za uporabu emulzije benzil benzoat protiv ušiju, potrebno je učiniti sljedeće:

 • dobro protresti sadržaj;
 • navlažite mali komad pamučne vune pripravkom;
 • za obradu kose. Jedna aplikacija troši oko 25 ml emulzije. Ako je kosa duga ili gusta, tada se količina protiv ušiju udvostručuje;
 • glava treba biti vezana šalom ili posebnom plastičnom kapom;
 • nakon pola sata kosu treba isprati otopinom octa. Da biste ga pripremili, pomiješajte 1 litru vode i 50 ml octa. Ovo je neophodno kako bi se uši bolje češljale van dlake;
 • glavu treba oprati pomoću šampona.

Ako je potrebno, ovaj postupak treba ponoviti nakon 12 dana. Učinkovitost upotrebe emulzije benzil benzoat protiv ušiju može se procijeniti sat vremena nakon upotrebe..

 • mast od ušiju Benzil benzoat treba nanositi na vlasište;
 • proizvod treba utrljati u vlasište;
 • omotajte glavu pamučnim šalom;
 • nakon 30 min. glavu treba oprati otopinom octa;
 • isperite kosu šamponom.

Sigurnosni inženjering

Nekoliko pravila koja ni u kojem slučaju ne treba zaboraviti:

 • češalj treba isprati odmah nakon češanja, kao same uši i njihove ličinke ostaju na njoj;
 • češalj treba isprati vrućom vodom, ili još bolje, kipućom vodom. Pročitajte više o obradi češlja u našem članku;
 • kako bi se češljala gnjida s duge kose, treba ih sakupljati u rep s jedne strane, odvajajući pramen od pramenova, češljan od samog korijena;
 • češljanje treba provoditi preko kupaonice. Ova mjera je zbog činjenice da se uši ne stave na krevet ili pod..

Ovaj lijek je učinkovit. Ako je potrebno, lijek se može nadopuniti uporabom drugih lijekova koji se mogu kupiti u ljekarni.

U pravilu liječenje treba nastaviti 3-5 dana. Ako je potrebno, terapija se može povećati na 10 dana.

Nuspojave i kontraindikacije

Kada koristite benzil benzoat protiv ušiju, mogu se pojaviti nuspojave poput suhog vlasišta, svrbež, peckanje, kašalj i druge manifestacije alergijske reakcije.

Među kontraindikacije spadaju stanja poput:

 • razdoblje trudnoće, kao i dojenje;
 • kožne lezije, poput svježih opeklina ili rana;
 • mala djeca mlađa od 3 godine.

Izbjegavajte ulazak proizvoda:

usta. Ako se to dogodi, odmah isperite usta otopinom sode bikarbone (topla);

oči. Ako se to dogodi, odmah isperite oči otopinom sode.

Ako postoji bol u očima, tada se za ispiranje treba koristiti otopina novokaina. A ako je sluznica oka nadražena, tada treba kapnuti otopinu albucina;

trbuh. Ako se to dogodi, onda trebate piti aktivni ugljen.

Benzil benzoat protiv ušiju je učinkovit lijek, međutim, propisuje se sve manje i manje. To je zbog činjenice da danas postoje učinkovitiji lijekovi za uši na glavi, koji vam omogućuju da se riješite ove bolesti u vrlo kratkom vremenu..

Prednosti i nedostatci

Prednosti benzil benzoata uključuju:

 • niska cijena;
 • lijek je prilično jednostavan za upotrebu;
 • mali popis kontraindikacija.

Među nedostacima se mogu izdvojiti takve manifestacije kao što su:

Korisni video

Pogledajte korisni videozapis o benzil benzoatu - nezasluženo zaboravljeni, ali učinkovit lijek, kao i njegovoj primjeni protiv ušiju i još mnogo toga:

Benzil benzoat

Sastav

Sastav emulzije, koji se primjenjuje izvana, uključuje aktivni sastojak benzil benzoat, kao i pomoćne komponente: sapun za pranje rublja 72%, vosak za emulziju, pročišćena voda.

Sastav masti za vanjsku upotrebu uključuje aktivnu tvar benzil benzoat, kao i vodenu emulzijsku bazu.

Obrazac za puštanje

Emulzija i masti proizvodi se benzil benzoat.

 • Emulzija je homogena bijela tvar blago blage arome, a sadržana je u bocama ili bočicama (50, 100 ili 200 g).
 • Mast je homogena, bijela, ima specifičnu aromu. Sadrži se u limenkama od 25 g ili aluminijskim cijevima.

farmakološki učinak

Benzil benzoat je antiparazitski lijek za vanjsku upotrebu. Demonstrira aktivnost protiv grinja i grinja.

Mast je aktivna protiv različitih vrsta grinja, uključujući rod Demodex, mangan, pokazuje djelovanje protiv ušiju. Postoji bakteriostatski učinak zbog prisutnosti antimikrobnog konzervansa u sastavu sredstva - cetilpiridinijevog klorida.

Farmakokinetika i farmakodinamika

Postoji toksičan učinak na uši, koje umiru 2-5 sati nakon korištenja proizvoda. Krpelji umiru nakon 7–32 minute. Sredstvo prolazi kroz himinski pokrov, nakon čega se akumulira u toksičnim koncentracijama u tijelu krpelja. Pod utjecajem lijeka, ličinke i odrasli ljudi krpelja umiru, ne utječe na jaja parazita.

Ako se primjenjuje lokalno, aktivna tvar se gotovo ne apsorbira u sistemski cirkulaciju.

Indikacije za uporabu

Postoje sljedeće indikacije za uporabu benzil benzoata:

 • liječenje šuga i drugih parazitskih infekcija kože - demodikoza, pityriasis versicolor, rozacea, masna seboreja;
 • od ušiju (uši i stidne uši).

kontraindikacije

Kontraindicirano je korištenje lijeka u sljedećim slučajevima:

 • za liječenje djece mlađe od 3 godine;
 • s visokom osjetljivošću tijela na benzil benzoat;
 • u slučaju oštećenja kože, gnojnih bolesti kože;
 • tijekom trudnoće i tijekom dojenja.

Nuspojave

Tijekom upotrebe benzil benzoata, mogu se razviti neke nuspojave:

 • lokalne manifestacije: peckanje (često se očituje u djece), iritacija kože, crvenilo tretiranih područja kože;
 • kontaktni dermatitis;
 • alergijske reakcije.

U pravilu, svi ovi simptomi nestaju nakon naknadne primjene lijeka. Ako negativni učinci ne nestanu sami od sebe, morate prestati koristiti lijek i konzultirati se s liječnikom. Treba imati na umu da se najčešće osjetljivost kože povećava na genitalnom području i na oštećenim mjestima..

Upute za benzil benzoat

Upute za uporabu emulzije benzil benzoata

Sredstvo u obliku emulzije nanosi se izvana. U slučaju šuga, odraslim pacijentima propisuje se emulzija od 20%, djeca mlađa od 5 godina trebaju primiti emulziju od 10%.

Prvog dana tretmana potrebno je provesti tretman navečer, prije spavanja, nakon što se koža temeljito oprala pod tušem. U početku se emulzija mora utrljati u kožu ruku, a potom u kožu na prtljažniku, nogama, uključujući prste i stopala.

Nakon obrade kože treba koristiti samo čistu odjeću i posteljinu. Potrebno je odmoriti tretman drugi i treći dan, dok se ostaci emulzije s kože ne isperu. Četvrtog dana liječenja trebali biste ponoviti postupak koji je proveden prvog dana i ponovno promijeniti posteljinu.

Nakon obrade, ruke ne možete oprati tri sata, i nakon svakog pranja ruke morate tretirati emulzijom. Ako se emulzija morala isprati s drugih dijelova tijela, trebate ponoviti tretman. Petog dana, emulziju morate potpuno isprati.

Komplikacije šuga (ekcem, dermatitis, pioderma itd.) Moraju se liječiti istodobno s liječenjem šuga. Nakon njegova dovršetka liječenje komplikacija treba nastaviti..

Mast Benzil benzoat, upute za uporabu

Uporaba lijeka u obliku masti izvana za djecu od tri godine provodi se vrlo pažljivo. Utrljavajući proizvod u kožu lica i glave, morate biti sigurni da lijek ne upada u oči. Djeca se liječe 10% mastima, odrasli - 20%.

Pacijenti odraslih moraju primjenjivati ​​lijek odmah nakon tuširanja ili kupanja, dok tretiraju kožu po cijelom tijelu, osim na licu i vlasištu. U ovom se slučaju za jedno trljanje koristi 30-40 g masti. Kožu tretirati navečer, ruke ne treba prati do jutra. Ponovite primjenu masti četvrti dan. Peto, trebali biste provesti temeljite higijenske postupke i promijeniti posteljinu.

Kada koristite mast za uši na vlasištu i kosi, nakon čega je kosa trebala biti skrivena ispod pamučne krpe.

Kada liječite stidne uši, proizvod morate utrljati u kožu pubisa, ingvinalne nabora, bedra iznutra.

Liječenje ušiju na glavi potrebno je provesti prvih, trećih i sedmih dana. Osmi dan temeljito operite sapunom, kosa se mora isprati octenom kiselinom (3% otopina).

Ako postoji takva potreba, liječenje kože se ponavlja.

Morate pažljivo nanijeti mast na područja s osjetljivom kožom.

Benzil benzoat iz demodexa

Korištenje lijeka za Demodex predviđa tijek liječenja u trajanju od 7-10 dana ako se koristi mast, i 2-3 tjedna ako se koristi emulzija. Sredstvo se mora nanijeti na leziju u tankom sloju prije spavanja..

Benzil benzoat za akne

Lijek protiv akni koristi se ako je akna uzrokovana parazitskom infekcijom kože. Liječenje se provodi kao što je gore opisano..

Predozirati

U slučaju predoziranja, one manifestacije koje su nuspojave mogu biti intenzivnije. Konkretno, može se razviti kontaktni dermatitis.

Ako je pacijent slučajno progutao mast, ili je primijenjena vrlo velika količina proizvoda, može se razviti kontaktni dermatitis, pacijent može izgubiti svijest. Također je moguće razviti napadaje, zadržavanje mokraće..

U slučaju predoziranja provodi se simptomatska terapija. Kožu biste trebali očistiti od proizvoda. Ako je lijek progutao, potrebno je oprati želudac, a zatim uzeti tablete aktivnog ugljena. Ako je potrebno, koristite antikonvulzive.

Ako se tijekom liječenja pojave neželjene reakcije, primijenjeni lijek treba isprati sapunom i vodom.

Interakcija

Nije bilo farmakološke interakcije benzil benzoata s drugim lijekovima. Međutim, primjena emulzije 20% benzil benzoata, kao i masti, ne bi se trebali primjenjivati ​​istodobno s drugim lijekovima za vanjsku upotrebu..

Uz lokalnu ili sistemsku primjenu kortikosteroida, neki simptomi (hiperemija, svrbež) mogu potpuno nestati ili se smanjiti, ali invazija će i dalje trajati. Stoga, tijekom razdoblja primjene masti i emulzije Benzil benzoata, takve lijekove treba izbjegavati..

Tvar cetilpiridinijev klorid, koja je dio lijeka kao emulgator i antimikrobni konzervans, djeluje s anionskim aktivnim tvarima, to jest sa sapunom. Kao posljedica toga, lijek može izgubiti bakteriostatska svojstva..

Uvjeti prodaje

Može se kupiti uz recept liječnika.

Uvjeti skladištenja

Popis B nalazi se na tamnom mjestu, a temperatura ne smije biti veća od + 20 ° C. Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja

Proizvod možete pohraniti 2 godine, ne možete ga koristiti nakon isteka roka valjanosti.

posebne upute

Za sprečavanje ponovne infekcije važno je istodobno liječenje pacijenata koji su identificirani u istom fokusu, kao i onih koji su u bliskom kontaktu..

Ako nakon liječenja pacijent osjeća svrbež, to je zbog reakcije ljudskog tijela na otpadne proizvode krpelja. Ovaj se simptom može otkloniti ako se koristi za liječenje mastima glukokortikosteroidima i antihistaminicima.

Potrebno je paziti da lijek ne dođe na sluznicu usta, nosa i očiju. Ako proizvod dospije u usta, uvijek ga morate isprati vodom ili 2% otopinom sode bikarbone. U slučaju gutanja, potrebno je oprati želudac 1-2% -tnom otopinom sode za piće ili vodenom smjesom aktivnog ugljena i izgaranim magnezijem. Ako lijek upadne u oči i prouzroči iritaciju, na kapku treba kapnuti 30% -tnu otopinu sulfonamida, ako je bol zabrinuta, usadi se 2% -tna otopina prokaina..

Ako emulzija ili mast Benzil benzoat s demodikozom ili drugim bolestima uzrokuje peckanje ili iritaciju kože, morate temeljito isprati mjesto na kojem je sredstvo naneseno. Za ispiranje možete koristiti toplu vodu ili otopinu sode bikarbone.

Potrebno je vrlo pažljivo postupati sa svim onim predmetima koji su došli u dodir s pacijentovom kožom. Posebno, posteljinu, ručnike treba kuhati 5-10 minuta u otopini praška za pranje.

Odjeća se glača s obje strane, one stvari koje se ne mogu termički obraditi obješene su na otvorenom i tamo se čuvaju tri dana. Također morate dezinficirati jastuke, madrace, deke, igračke itd..

Sobu treba očistiti pomoću dezinficijensa.

Nakon liječenja potrebno je dva tjedna pratiti stanje pacijenta, ako se pojave komplikacije, potrebno je duže praćenje.

analoga

Ne postoje analozi lijeka Benzil benzoat.

Za djecu

Ne preporučuje se upotreba masti i emulzija za djecu mlađu od 3 godine.

Tijekom trudnoće i dojenja

Lijek je kontraindiciran trudnicama, kao i majkama koje prakticiraju prirodno hranjenje..

Recenzije o benzil benzoatu

U većini slučajeva pozitivne su ocjene o uljima koje korisnici ostavljaju na mreži. Mnoge žene pišu o učinkovitosti lijeka za demodikozu, primjećujući da su se uz njegovu pomoć uspjele riješiti akni. Korisnici koji znaju što je benzil benzoatna emulzija, također pišu pozitivne kritike, napominjući da su uspješno liječili mangan. Mnogi su roditelji mogli upotrijebiti ovaj alat za uklanjanje svoje djece od ušiju. Kao negativne točke pojavljuje se neugodan miris lijeka, gori osjećaj tijekom upotrebe. U nekim pregledima govorimo o činjenici da je za postizanje rezultata alat trebao biti korišten duže nego što je navedeno u uputama.

Cijena benzinskog benzoata gdje kupiti

Trošak masti od šuga ovisi o ambalaži. U ljekarnama cijena benzil benzoata (masti za mangan) u prosjeku iznosi 20-35 rubalja po pakiranju. 25 g. Cijena emulzije Benzil benzoata u prosjeku iznosi 140 rubalja po 200 g.

Benzil benzoat - jeftin, ali učinkovit

Postoje mnoge metode suzbijanja ušiju, ali među njima je najpovoljniji i najučinkovitiji benzil benzoat. Alat koji je testiran vremenom pomaže ubrzati proces uklanjanja parazita koji štete ne samo estetskom izgledu osobe, već i njenom zdravlju.

Sastav

Benzil benzoat je antiparazitsko sredstvo, čija je aktivna tvar fenil metil ester benzojeve kiseline. Kao dodatni sastojci lijek sadrži limunsku i stearinsku kiselinu, vosak za emulziju ili cetostearilni alkohol, sapun za kućanstvo, destiliranu vodu (ovisno o obliku proizvedenog lijeka).

Sredstvo ima učinak na insekta, prodire u himinski sloj ušiju i nakuplja se u razornim dozama u tijelu odraslih i ličinki parazita. Nakon kontakta s agensom, parazit umre u roku od 3-5 sati. Međutim, u borbi protiv jaja (gnjida) lijek je neučinkovit..

Obrasci za izdavanje

Benzil benzoat dolazi u obliku masti i emulzije. Lijek karakterizira specifičan miris i blijedo žuta ili bijela boja.

primjena

Za liječenje ušiju uzrokovanih ušijima, mast se mora nanijeti na vlasište, lagano trljajući. Nakon toga, lijek se distribuira kroz kosu i omota oko glave šalom (šal) napravljenim od pamučne tkanine. Nakon 30 minuta proizvod se ispere toplom vodom uz dodatak octa (3-5%). Dalje se kosa mora oprati šamponom i češljati sitnim češljem kako bi se uklonili mrtvi i oslabljeni insekti, gnjide.

Za liječenje ušiju na glavi uzrokovanih sramnim parazitima, lijek se utrljava u kožu u abdomenu, pubisu, unutarnjim bedrima, ingvinalnim nabora. Nakon što stoji 30 minuta, benzil benzoat se ispere toplom vodom i sapunom..

Budući da proizvod nema utjecaja na gnjide, potrebno je tretirati vlasište i kosu najmanje 2 puta..

Učinkovitost lijeka za stidne uši može se odrediti u roku od 24 sata nakon postupka, nakon čega se, ako je potrebno, ponovite.

Emulzija

Za liječenje ušiju glave, emulzija se u velikim količinama nanosi na pamučni tampon, koji bi se potom trebao koristiti za liječenje vlasišta. Alat se uzima u količini od 25 g za 1 postupak. Nakon nanošenja emulzija se utrlja u kožu, a zatim se glava umota u šal. Nakon 30 minuta emulzija se ispere tekućom vodom. Dalje, šal koji je prekrio kosu potrebno je dobro namočiti u toplu otopinu octa (1 dio 5% octa i 1 dio vode), malo iscijediti, a zatim ga ponovo zavezati preko glave. To će razdvojiti gnjide od kose. Nakon postupka, glava se mora oprati šamponom ili sapunom. Rezultat se procjenjuje nakon 24 sata i, ako je potrebno, tretiranje s benzil benzoatom se ponavlja.

Za borbu protiv stidnih ušiju, emulzija se nanosi na kosu donjeg dijela tijela (stidne, bedrene i trbušne dlake), čuva se ne više od 10 minuta i ispere toplom vodom i sapunom.

kontraindikacije

Zabranjeno je koristiti proizvod trudnicama i dojiljama. Ako je nemoguće izbjeći uporabu benzil benzoata, dojenje treba prekinuti za cijelo razdoblje liječenja..

Mjere opreza pri radu s proizvodom

Važno: liječnici preporučuju korištenje benzil benzoata za uši pod strogim nadzorom medicinskih stručnjaka.

Prilikom samoliječenja morate se pridržavati sljedećih mjera opreza:

 • izbjegavajte kontakt s kožom;
 • ne dopustite da lijek dospije na sluznice očiju, nosa i usta. U slučaju dodira s sluznicom očiju, isperite ih čistom vodom,
 • otopinom sode (1%) ili koristite otopinu albucida (30%). Nakon kontakta sa sluznicama nosa ili usta, za ispiranje se koristi 2% -tna otopina sode bikarbone.
 • ne dopustite da benzil benzoat uđe u želudac! Ako se proizvod slučajno proguta, obavezno je ispiranje želuca vodenom otopinom aktivnog ugljena ili otopinom sode (2%). Zatim trebate potražiti liječničku pomoć i biti pod nadzorom stručnjaka najmanje 2 tjedna.

Uši mogu smetati ne samo ljudima, već i životinjama. Otkrijte jesu li mačje uši opasne za ljude i kako se nositi s parazitima. Pojedinosti u ovom članku.

Jeste li sanjali o buvi? Saznajte što to znači pročitavši članak.

Recenzije potrošača

Maria, 38 godina
Što se mene tiče, Benzyl benzoate je samo božica za roditelje čija djeca pohađaju obrazovne ustanove. Kad mi je kćer donijela uši iz logora, nisam imao pojma što i kako raditi. Liječnik je preporučio Benzyl benzoate, ali vidjevši cijenu, nisam vjerovao da bi mogao riješiti problem. Ali nisam bio u pravu - nakon prvog tretmana insekti su nestali, čemu sam se nevjerojatno obradovao!

Alena, 30 godina
Ovaj lijek se može naći u bilo kojoj ljekarni, a vrlo je jeftin. Može se uzimati u obliku kreme ili u obliku suspenzije. Krema je, čini mi se, puno praktičnija... Uputa je jednostavna, nema je što teško koristiti. Ali, jedina negacija je što proizvod ne ubija gnjide. Prvi put za to nismo znali, a tjedan dana kasnije djetetova glava opet je bila prekrivena odraslim ušijem. Stoga ga sada, u tom slučaju, ponovo obrađujemo za 2-3 dana.

Stanislava, 33 godine
Kad je moja kći (vlasnica kose ispod svećenika) otišla u logor, nisam mogla razmišljati kako bi se to moglo završiti. I mislio sam tek nakon njezinog dolaska da se "češljala". Bio sam šokiran! Oboje imaju uši! Potrčao sam do ljekarne, tražeći kako izvući ovu noćnu moru. Sve što nam se ponudi koštalo je mnogo novca, a jedan paket ne bi bio dovoljan našoj kosi (također imam dugo). Pomislila sam: "U redu, morat ću se ošišati"... Ali tada mi je prijateljica, majka troje djece, rekla za Benzyl benzoate, čija je cijena nekoliko puta manja! Kupila sam emulziju, nanijela je na glavu moje kćeri i na kosu... Tijekom prvog tretmana moja se kćer žalila na peckanje i svrbež, ali sljedeći put je sve bilo u redu. Otrovali smo parazitima u 3 posjeta - jednom tjedno. Kao što nam je objašnjeno, prvo liječenje ubija uši, drugo liječenje ubija one koji se kasnije izvade iz jajašaca, a treći put radi prevencije.