Glavni > Pribor

Bezbojna kana za jačanje kose recenzije

Mama_Irina_rv_yua »19. rujna 2013. 01:51

Re: Bezbojna kana za jačanje kose

Lalula »19. rujna 2013., 13.49

Re: Bezbojna kana za jačanje kose

Rom Kola »19. rujna 2013., 21:51

Re: Bezbojna kana za jačanje kose

GreenTobacco »20. rujna 2013., 17:56

Re: Bezbojna kana za jačanje kose

Kiara »20. rujna 2013., 18:11

Re: Bezbojna kana za jačanje kose

Mila8 »22. rujna 2013., 18.45

Henna za liječenje kose - ima li koristi??

Ludokk »29. kolovoza 2014., 17:16

Vrlo dobra maska ​​za jačanje kose izrađena od bezbojne kane s dodatkom meda i ulja.

Re: Henna za liječenje kose - ima li koristi?

Natalia Kitik »30. kolovoza 2014., 08:31

U pravu ste, bezbojna kana je jedinstveni prirodni lijek za jačanje i rast kose. Uz to, može regulirati aktivnost lojnih žlijezda na vlasištu, ima antifungalni i antimikrobni učinak, pa se bezbojna kana posebno preporučuje za uporabu u slučaju peruti ili s povećanim masnim vlasištem i dlačicama. Istodobno, bezbojna kana sadrži betain i karoten - tvari koje doprinose vraćanju lomljivih, oštećenih i razdvojenih krajeva, pa se maske iz nje često koriste kako bi ovom tipu kose dodale volumen, sjaj i zdrav izgled..

Međutim, kao i svaki prirodni lijek, bezbojna kana zahtijeva pažljivu pažnju prema sebi - prvo se prije upotrebe mora napraviti test na alergiju; drugo, bezbojna kana može dati kosi zelenkast ton, pa možda nije prikladna za vlasnike lagane kose; treće, koliko god to čudno moglo zvučati, maske napravljene od bezbojne kane mogu još više osušiti kosu, pa je, koristeći ih na suhoj oštećenoj kosi, potrebno bezbojnu kanu dodati prirodna ulja i druge hranjive komponente, a također pratiti reakciju kose - ako kosa će se osušiti i s ovim načinom korištenja kane, to znači da vam jednostavno ne odgovara.

U prisutnosti masne kose, maske bezbojne kane mogu se raditi do 2 puta tjedno, sa suhom kosom, jednom svaka 2 tjedna bit će dovoljno. Važno je temeljito isprati kosu - čestice kane se prilično teško uklanjaju s njih. Na svijetloj kosi maska ​​se drži oko 20 minuta, na tamnoj kosi - oko sat vremena.

Za masnu kosu prikladan je klasični recept za maske - bezbojna kana mora se razrijediti vrućom dekocijom bilja ili samo vodom do konzistencije prosječnog kiselog vrhnja. Ili evo opcije - dodajte 2 žlice već razrijeđenoj kani. žlice plave gline i limunov sok, 1 žlica. žlica lanenog sjemena ili ulja burdoka.

Sa suhim tipom kose bolje je koristiti zasićenije formulacije - na primjer, ovaj - razrijediti kana u prahu vrućim biljnim dekocijom i dodati 2-3 žlice u dobivenu smjesu. žlice lanenog sjemena, burdock ili čak maslinovo ulje. Ili evo još jedne super korisne i super hranjive verzije maske napravljene od bezbojne kane - razrijedite 100 g kani u prahu vrućom dekocijom bilja, dodajte 2 žumanjka, 1 žlicu. žlica jabučnog octa, 2 žlice. žlice lanenog ili sjemenki ulja sjemena, 1 žlica. žlica bademovog (možete i maslinovog) ulja, ako niste alergični na med, možete ga dodati u količini 1-2 žlice. Ova maska ​​njeguje i vlaži kosu, daje joj sjaj i čini je voluminoznijom..

Prišla mi je samo posljednja inačica maske - ostatak suši kosu, ali ne radim to često - otprilike 1 put mjesečno, obzirom da je maska ​​prilično složena za izradu i zahtijeva malo vremena.

Re: Henna za liječenje kose - ima li koristi?

Fantazija »30. kolovoza 2014., 09:30

Re: Henna za liječenje kose - ima li koristi?

Marusya »30. kolovoza 2014., 09:52

Re: Henna za liječenje kose - ima li koristi?

Yolka »30. kolovoza 2014., 12:50

Re: Henna za liječenje kose - ima li koristi?

Nina »30. kolovoza 2014., 12:56

Liječenje henom

Alinkaaaa »08. ožujka 2015., 11:26

Re: Liječenje henom

Vita68 »08. ožujka 2015., 16:24

Re: Liječenje henom

supermaman »08. ožujka 2015., 16:36

Re: Liječenje henom

podruga1971 »08. mart 2015., 17:58

Maske za kosu bezbojne kane kod kuće

Mnogi ljudi znaju o korisnim svojstvima kane - jačanju kose, sposobnosti poboljšanja njene strukture, daje snagu i volumen. Uobičajena kana za bojenje dobiva se iz lišća biljke zvane lawsonia. Stabljike Lawsonije nisu manje vrijedne - koriste se za proizvodnju bezbojne kane. Ima isti broj korisnih kvaliteta, ali ni na koji način ne utječe na boju kose..

Postoji znanstveno objašnjenje za prekrasna svojstva kane i njezinu vrijednost za kosu. Poanta je u tvarima i vitaminima koji je čine:

  • Vitamin C - potreban za sintezu vlastitog kolagena, mnogo učinkovitiji od bilo kojeg sredstva s njegovim analogima.
  • B vitamini - potiču regeneraciju svih tkiva, doprinose rastu jače i zdravije kose.
  • Emodin - potiče cirkulaciju krvi u vlasištu, dobro utječe na brzinu rasta.
  • Karoten je građevinski materijal. Prodire u vlas dlake, izglađuje njegovu strukturu. Rezultat je glatkoća i sjaj..
  • Rutin - njeguje folikule kose, sprečava gubitak kose.
  • Ceaxanthin - S vremenom može povećati gustoću i elastičnost kose.
  • Fisalen je odličan ovlaživač. Djelotvoran protiv peruti.
  • Hrizofanol - ublažava upalu, umiruje vlasište.

Načini upotrebe bezbojne kane

Klasičan (osnovni) recept

Najjednostavniji recept, možete započeti upoznavanje s kenom s njom. Sadrži samo kanu, razrijeđenu u vodi ili biljnoj dekociji. Ima svojstva sušenja, pa je ovaj recept pogodan samo za masnu i normalnu kosu..

  • Henna bezbojna - 100 grama.
  • Voda ili biljni dekocija - 300 ml.
  1. Zagrijte vodu na 80 stupnjeva.
  2. Sipati kanu u staklenu ili emajliranu posudu, napuniti tekućinom, pokriti poklopcem.
  3. Ostavite da kuha 15 minuta.
  4. Nanesite na vlažne kovrče, omotajte glavu celofanom. Držite 30 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Za jačanje i protiv ispadanja

Maska koja se sastoji od 3 sastojka i svi ti proizvodi pomažu u jačanju lukovice, potiču rast novih kovrča. Ako je kosa suha, preporučuje se nanošenje samo na korijensku zonu..

  • Henna bezbojna - vrećica
  • Ricinusovo ulje - 2 žlice žlice
  • Jaje od žumanjka - 1 kom.
  1. Uzimamo bilo kakvo nekovinsko posuđe, ulijemo kanu i napunimo je kipućom vodom, uz miješanje drvenom žlicom
  2. Miješajte dok ne postane glatko, tako da nema grudica
  3. Ostavimo našu smjesu 20 minuta
  4. Zatim dodajte ricinusovo ulje i žumanjak i ponovo promiješajte. Masa bi trebala izgledati kao gusta kisela vrhnja.
  5. Nanesite na suhu ili vlažnu kosu, utrljavajući
  6. Obukli smo plastični šešir, zamotali ručnikom i držali oko 40 minuta, a zatim isprali.

Pogledajte video o ovoj maski ovdje:

Glatka maska

Pogodno za pramenove koji imaju tendenciju isušivanja. Učinit će ih poslušnima i glatkim, tečnim, olakšati styling. Može se napraviti samo od kane i kefira, ali dodavanje esencijalnog ulja znatno će pojačati učinak i neutralizirati mliječni miris.

  • Bezbojna kana - 50 grama.
  • Voda - 100 ml.
  • Kefir - 100 ml.
  • Ylang Ylang eterično ulje - 5 kapi.
  1. Kefir zagrijte na sobnu temperaturu, vodu do 80 stupnjeva.
  2. Ulijte kanu vodom, stanite 15 minuta, promiješajte.
  3. Dodajte kefir i eterično ulje, nanesite na niti. Iznad - celofan i ručnik.
  4. Potopite 30 minuta do 2 sata, isperite toplom vodom.

Henna i Basma maska ​​za bojanje kose

Basma se ne koristi odvojeno od kane, jer kosa može poprimiti neželjeni zelenkasti ton. Ako ga pomiješate s bezbojnom kana, takav učinak neće biti. Maski je potrebno dodati nježne sastojke u basmu kako bojanje ne bi isušilo kosu. Omjer se mora odrediti na temelju željene sjene.

  • Crna boja - 2 dijela basme i 1 dio kane.
  • Tamni kesten - jednake proporcije.
  • Kesten - 2 dijela kane i 1 dio basme.
  • Voda - 250 ml.
  • Jaje od žumanjka - 1 komad.
  • Bademovo ulje - 15 ml.
  1. Pomiješajte kanu i basmu, prelijte kipućom vodom. Promiješajte, pričekajte 15 minuta.
  2. Dodajte žumance i bademovo ulje, promiješajte.
  3. Nanesite na suhe pramenove, omotajte plastikom i ručnikom.
  4. Potopite 30 minuta do 1 sat, isperite toplom vodom.
Rezultat bojenja. Korijenje nakon prvog pranja

Revitalizirajuća maska ​​za svijetlu nijansu

Na bazi kave možete pripremiti aromatičnu, njegujuću jednostavnu masku. Ubrzati će njihov rast aktiviranjem folikula dlake. Preporučuje se vlasnicima kose tamne boje - kava će dodati meku nijansu i sjaj. Da biste održavali hladovinu, radite jednom tjedno.

  • Bezbojna kana - 50 grama.
  • Mljevena kava - 50 grama.
  • Voda - 200 ml.
  • Bay eterično ulje - 4 kapi.
  1. Pomiješajte kanu i kavu, prelijte kipućom vodom, ostavite 20 minuta.
  2. Dodajte eterično ulje i odmah nanesite na svježe opranu kosu, omotajte celofanom oko glave i zagrijte ga šalom ili ručnikom.
  3. Potopite 1 sat, isperite bez balzama.

Hranjiva maska

Bezbojna kana neće negativno utjecati na suhu kosu ako joj dodate med i jaje. Važna značajka ove maske: možete je oprati samo hladnom vodom kako se protein ne bi uvijao i lako isprao s kose..

  • Bezbojna kana - 100 grama.
  • Voda - 150 ml
  • Med - žlica.
  • Jaje - 1 komad.
  1. Kanu kuhajte kipućom vodom, ostavite 30 minuta.
  2. Dodajte med i tučeno jaje. Nanesite, zamotajte glavu celofanom i ugrijte ručnikom.
  3. Potopite 1-2 sata, isperite hladnom vodom.

Hidratantna maska ​​za sve tipove kose

Burdock ulje pomaže kod gubitka kose, vlaži ih i njeguje. Burdock ulje u kombinaciji s kanu zamijenit će svaki skup kozmetički proizvod. Recept je što jednostavniji, ali vrlo učinkovit.

  • Bezbojna kana - 100 grama.
  • Voda - 100 ml.
  • Burdock ulje - 15 ml.
  1. Prelijte kipuću vodu preko kane.
  2. Dodajte neminovno ulje, promiješajte, ohladite.
  3. Nanesite na vlažne, oprane kovrče 1,5 sat. Kako bi spriječili da maska ​​teče, glavu treba omotati celofanom.
  4. Isperite vodom. Po potrebi koristite šampon.

Maska za oštećenu kosu

Maslinovo ulje ima regenerativna svojstva i nalazi se u gotovo svakoj kuhinji. Avokado je bogat dragocjenim vitaminima i čest je sastojak maski za kosu s nepovoljnim utjecajem.

  • Bezbojna kana - 100 grama.
  • Procijeđeni juha od koprive - 100 ml.
  • Avokado - 1 kom.
  • Maslinovo ulje - 10 ml.
  1. Ulijte kanu vrućom dekocijom od koprive, stajati 20 minuta.
  2. Ogulite avokado, uklonite jamu. Koristite mikserom ili viljuškom za kašu.
  3. U masu dodajte maslinovo ulje i pire od avokada, promiješajte.
  4. Takvu masku možete držati najviše 2 sata. Zatim isperite toplom vodom.

Još jedan s maslinovim uljem:

Bezbojna kana za kosu

Svaka žena, bez iznimke, želi imati lijepu i njegovanu kosu. Od davnina, sjajni dugi i debeli pramenovi svjedočili su zdravlju njihovog vlasnika i bili su jedno od najcjenjenijih obilježja prave ženske ljepote..

Živeći u modernoj metropoli, svoju kosu stalno izlažemo štetnim čimbenicima okoliša. Prašina i suh zrak, ultraljubičasto zračenje i ispušni plinovi iz automobila loše utječu na njihovo zdravlje. Osim toga, često im nedostaje pravilne prehrane, njege i pažnje. Zbog svega toga, s vremenom kovrče postaju krhke i dosadne, mogu se početi cijepati i ispadati, pojavljuju se iritacija i perut..

Bezbojna kana može se nositi sa svim tim problemima. Ovaj kozmetički proizvod izrađen je od listova i stabljika cassia tupog lišća, a ima zaista prekrasna svojstva..

Čemu služi?

Henna, svima poznata po boji dlake u bakreno crvenu boju, izrađena je od lišća takve biljke kao što je Lawsonia bez trnja. Osim izraženih svojstava bojanja koji se koriste za bojenje kose i mehendi, ovaj se prah već dugo koristi u medicini kao dezinficijens i restorativno sredstvo. Od njega se izrađuju maske za nokte i kožu..

Bezbojna kana nije vrlo slična običnoj kani unatoč sličnosti u nazivu. Prah ovih biljaka izgleda gotovo isto, ali djeluje drugačije. Proizvod dobiven od kasije ne mrlja, ali ima snažan pozitivan učinak na kožu i kosu. Biljka je bogata rijetkim i izuzetno korisnim tvarima, zahvaljujući kojima se koristi od davnina. I sada je popularna kada se koristi kao maske za lice, ruke i tijelo, a posebno za kosu. Služi za jačanje, obnavljanje i hranjenje vlasi i vlasišta, nosi se s problemima poput prekomjerne masnoće, peruti i oštećenja strukture kovrča..

Bezbojna kana sva svoja korisna svojstva duguje jedinstvenom sastavu.

Sastav

Nevjerojatno je da biljka koja raste u pustinji u teškim uvjetima nedostatka vode i hranjivih sastojaka može imati tako bogat i vrijedan sastav. Korisni sastojci kasije uključuju sljedeće:

Krizofanol je prirodni antiseptik koji se bori protiv gljivica i mikroba. Zbog svog protuupalnog učinka i učinka na štetne mikroorganizme, izvrsno djeluje u liječenju seboreje, kao i peruti kao svoje vanjske manifestacije. Uz to, pomaže u čišćenju gnoja i liječi rane od pokožice. Zbog svoje boje može imati blagi učinak bojanja.

Emodin je odgovoran za prirodan živahni sjaj kovrčama, nakon dovoljnog vremena izlaganja, učinak je sličan laminiranju kose.

Aloe-emodin ima izvrstan učinak na proces rasta kose, potiče ponovni rast starih vlasi i pojavu novih vlasi..

Karoten pridonosi zacjeljivanju problematičnih kovrča, obnavlja strukturu dlake, sprječava lom, gubitak, rezanje krajeva.

Betain je popularan sastojak u raznim proizvodima za njegu kose za suhu, obojenu i oštećenu kosu. Pruža nevjerojatan hidratantni učinak.

Ceaxanthin je snažno sredstvo za sprečavanje i kontrolu gubitka kose.

Rutin pomaže u jačanju folikula dlake, što povećava život svake dlake i sprečava ih da ispadnu.

Fizički je također antimikotik i uklanja jedan od uzroka seboreje i iritacije kože.

Kozmetička bezbojna kana ne sadrži vitaminske i mineralne komplekse uobičajene za naše uobičajene biljke. Štoviše, svaka raspoloživa tvar je korisna, a posebno. Zbog činjenice da su na našim zemljopisnim širinama rijetke, one postaju još vrjednije, jer ih je gotovo nemoguće dobiti iz nekog drugog proizvoda..

Pravilnom primjenom i podvrgavanjem čitavog tijeka tretmana bezbojnom kenom, možete značajno poboljšati liniju kose, dati joj sjaj, snagu i gustoću.

Korist i šteta

Cassia prah koristi se za liječenje bezbroj problema s kosom i vlasištem. Evo nekih njegovih prednosti za kovrče i epidermu:

Jačanje folikula kose, što je odličan lijek protiv gubitka kose.

Dodatna prehrana za fine niti i epidermu.

Posebno je korisno za masne kovrče, regulira proizvodnju sebuma i oslobađa se masti i brzo zagađuje..

Njegova je upotreba dobra za rast kose. Sastav pomaže da se ne izgube stare obnovljene dlake i potiče pojavu novih.

Zahvaljujući prisutnosti krizofanola i fizalelena, prah može liječiti razne bolesti uzrokovane gljivicama i bakterijama. Također se koristi u liječenju peruti i seboreje..

Maska izrađena od bezbojnog kani u prahu korisna je za zadebljanje kose. Zbog toga je i izuzetno povoljan za volumen kose..

Liječenje henom ima sposobnost poboljšanja imuniteta vlasišta i zaštitu od negativnih čimbenika okoliša, sunca i vjetra, kao i mehaničkih ili kemijskih oštećenja.

Proizvod pomaže u borbi protiv razdvojenih krajeva kose i ne isušuje kožu.

Možemo reći da uporaba ovog alata čini kovrče živima i zdravima, pozitivno mijenja strukturu dlake, hidratizira i njeguje, kovrčama daje volumen, snagu, sjaj i zaštitu od štetnih utjecaja..

Međutim, čak i takav koristan proizvod ima svoje nedostatke..

Zbog prirodnosti proizvoda, praktički ne izaziva alergijske reakcije. Ali ipak su moguće pojedinačne manifestacije zbog netolerancije na tvar. Ako se to dogodi i počnete osjećati peckanje i svrbež dok koristite masku, postupak treba odmah prekinuti. Inače, možete dobiti iritaciju kože koja će se nakon toga morati dodatno liječiti.

Uz antiseptički učinak, proizvod može isušiti dlačice i kožu. Stoga se u slučaju posebnih oštećenja ili jakog isušivanja kose mora pažljivo nanositi. Poželjno je kombinirati prašak s hranjivim tvarima i ovlaživačima. Ako kanu koristite prečesto i ne kombinirate je s vlagom, kosu možete donijeti suhoću i krhkost..

Ne koristite bezbojni kano u prahu na svježe obojenoj ili izbijeljenoj kosi. Prvo, komponente sredstva mogu ući u kemijsku reakciju s ostacima boje, a zatim učinak neće biti predvidljiv. Drugo, proizvod može imati učinak bojanja na izbijeljenu i bez pigmentne kose i obojati je u žuto-zelenu nijansu..

Koja je kana bolja?

Kada kupujete bezbojnu kanu, nažalost, nemoguće je procijeniti njezinu kvalitetu. Ali ipak, kupivši proizvod i dođući kući, možete provjeriti njegova svojstva. U trgovini možete vidjeti gdje je proizvod proizveden i napraviti informirani izbor..

Indijska kana, kao i proizvedena u Turskoj i Egiptu, dobre je kvalitete. U prodaji su i iranski prirodni proizvodi, ali korisnici primjećuju da se njihova kvaliteta u zadnje vrijeme smanjila. Možda je to bilo zbog dodatka sastavu drugog bilja.

Treba napomenuti da ako je biljka ubrana u pravo vrijeme, sušena i zdrobljena visokokvalitetnim, konačni kozmetički proizvod bit će visokog kvaliteta, bez obzira iz koje biljke potječe.

Ali treba napomenuti da se europski standardi kvalitete i kontrola proizvodnje ne primjenjuju u Indiji, stoga se ne mogu sve sastojke napisati na sastavu kozmetike, a ponekad su prisutni i nepotrebni aditivi..

Kad otvorite vrećicu s prahom, najprije je pomirišite. Ako je miris biljni, uočljiv i jak, proizvod će imati dobra ljekovita svojstva. Tekstura pudera također će puno reći. Ako je mala i homogena, proizvodnja je bila visokokvalitetna, ali ako možete pronaći ne-drobljene komponente, sirovine najvjerojatnije nisu bile prvoklasne. Prah bi trebao imati zelenkasto smeđu boju, koja se također može nazvati močvarnom. Boja je posebno izražena nakon kombiniranja suhe tvari s vodom. Ako u njemu ima žutu nijansu, biljka je ubrana u pogrešno vrijeme i neće sadržavati maksimalnu količinu hranjivih sastojaka.

Ako vam kosa nije obojena ili izbjeljena, pravilno proizvedena bezbojna kana uopće neće promijeniti boju. U slučaju bojanja može se zaključiti da je proizvod lažan ili sadrži dodatne komponente.

Koliko često možete koristiti?

Upotreba bezbojne kane za liječenje i jačanje kose, kao i svaki drugi proizvod, trebala bi biti redovita, a ne epizodna. Za postizanje vidljivog rezultata potrebno je ispuniti cjelovit kurs maski s kasijskim prahom u trajanju od nekoliko mjeseci.

Za normalne ili masne kovrče, takve se maske mogu nanositi 2 puta tjedno. Sa suhim tipom kose, postupak ne ponavljajte češće nego jednom mjesečno.

Kako biste smanjili učinak sušenja proizvoda, u maske možete dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja ili napraviti smjesu na bazi kefira.

Mogu li svi koristiti?

Gotovo sve žene s bilo kojom prirodnom bojom kose mogu koristiti prah cassia. Međutim, postoje neke kontraindikacije.

Ne biste trebali napraviti maske bezbojnog kana u prahu za obojene ili nedavno promijenjene kovrče. To može dovesti do promjene u njihovoj nijansi do žućkaste boje. Plavušama će biti prilično teško naknadno iznijeti ovu boju. Također, ne planirajte postupak posvjetljavanja odmah nakon nanošenja proizvoda, to može imati i neočekivani učinak. Potrebno je pričekati nekoliko tjedana nakon završetka tečaja liječenja, inače boja može ležati neravnomjerno ili dati pogrešnu nijansu. Također, nemojte koristiti proizvod na nanizane niti..

Upotreba proizvoda na svijetloj prirodnoj kosi je potpuno sigurna, pod uvjetom da je proizveden na kvalitetan način. Prije upotrebe preporučuje se testiranje na neupadljivom pramenu koji se lako može sakriti.

Također je potrebno primijeniti sastav na sive žice s krajnjim oprezom. Budući da su bez pigmenta, promjena nijanse na njima može biti previše izražena. No neke dame aktivno koriste to svojstvo, inzistirajući na kasičnom prahu i dodajući mu limun, kurkumu, kamilicu i običnu kanu. Ovo stvara svjetlosne nijanse zlatne i crvene boje, pomažući sakriti sive vlasi u frizuri i dati joj svježinu i ugodnu hladovinu..

Treba paziti na upotrebu bezbojne kane za suhe kovrče. Prvo, treba ga primjenjivati ​​ne više od jednom mjesečno. Drugo, prah se može nanositi samo na korijenje. Također, ne držite sastav na kosi predugo. Da biste ublažili učinak, suhu travu možete razrijediti kefirom. Njegova kisela okolina pospješit će povrat hranjivih sastojaka, a sadržaj masti će ukloniti učinak sušenja.

Bezbojna kana izvrsna je za obnavljanje strukture kose čak i nakon keratinskog ravnanja. Nakon ispravljanja potrebno je pričekati neko vrijeme, a zatim možete provesti tečaj maski s kasijom kako biste poboljšali kosu.

Načini primjene

Kada koristite cassia puder za kosu, morate znati neke suptilnosti.

Najbolje od svega, korisni učinci bezbojne kane otkrivaju se pod utjecajem temperature ili kiseline. Stoga je najbolje prašak razrijediti vrućom vodom ili kefirom. Voda je dobra za kosu s visokim udjelom masnoće, a masni kefir izjednačava učinak sušenja na suhim pramenovima. Rezultat će također ovisiti o kvaliteti vode. Bolje je koristiti filtriranu ili kuhanu, a možete koristiti i flaširanu mineralnu vodu.

Da bi se postigao maksimalan učinak, proizvod se mora pravilno primijeniti na kovrče. Ako su suhi, sastav treba nanositi samo na korijenje kako ne bi ozlijedili same dlačice. S povećanim izlučivanjem sebuma, sastav se može nanositi na cijelu duljinu. To će pomoći ne samo ojačati, već i dobro očistiti kosu i epidermu. Podijeljeni krajevi, ako ih ima, također nisu prekriveni sastavom.

Najbolje je nanijeti smjesu koja se još nije imala vremena ohladiti, glavna stvar je ne spaliti vlasište.

Trebate napraviti masku na čistim, dobro češljanim pramenovima navlaženim vodom.

Na početku se sastav obilno distribuira po vlasištu i korijenu kose. Počinju se primjenjivati ​​s stražnje strane glave, postupno dijeleći kosu na dijelove i radeći kroz cijelu površinu glave.

Ako je potrebno, ostatak sastava raspoređuje se po cijeloj duljini kose ili preko njenog dijela, izbjegavajući krajeve.

Prstima nježno masirajte kožu.

Kosa se skuplja i čupa pod polietilenom ili tuš kapicom.

Odozgo je preporučljivo umotati glavu u ručnik ili nositi toplu kapu.

Nakon nekog vremena, sastav se ispere tekućom vodom, ne trebate koristiti šampon. To treba učiniti posebno pažljivo, ne dopuštajući da masa ostane na kosi. Nakon pranja možete koristiti uobičajeni balzam.

Da biste ojačali i liječili kovrče, možete koristiti bezbojnu kanu bez dodataka. Ali će dati posebno dobar rezultat kada obogatite smjesu esencijalnim uljima.

  • Limuno, bor, cedar, metvica, đumbirovo ulje, kao i kadulja, klinčići, bergamot savršeni su za masnu kožu i bore se protiv peruti..
  • Uz pretjeranu suhoću, ulja naranče, mandarine, lavande plus kamilica, ylang-ylang i sandalovina.
  • Ulje bora, cedra, metvice, čempresa ili verbene pomoći će kod gubitka kose..
  • Sandalovo drvo, kamilica, ružino drvo ili geranij pomoći će u rješavanju dijela niti..

Uz pomoć bezbojne kane, potpuno bojanje kovrča je nemoguće. Ali prilično često, kada se koriste u zdravstvene svrhe, u njega se dodaju razne tvari kako bi kosi pružile ugodnu hladovinu i premazale postojeću sijedu kosu. Da bi se dobili zlatni tonovi, kombinira se s limunovim sokom, dekocijom kamilice, malim dodatkom obične kane. Za bakrene niti se koristi kurkuma, a za čokoladne niti se kombinira s kakaom ili kavom..

Nakon tečaja tretmana kose prahom kane, možete postići isti učinak kao i biološko laminiranje. Curlovi postaju elastični i gusti, stječu mekoću i zdrav sjaj. Proizvod sadrži komponente koje kosi pružaju zaštitu od negativnih vanjskih čimbenika, obavijajući svaku kosu.

Ali ne samo za kosu, možete koristiti korisna svojstva kasije. Uspješno se koristi za kožu lica i tijela, kao i za ruke. Dobar alat pokazao se u sljedećim slučajevima:

starenje kože, bore,

suhoće pri kojoj će proizvod osigurati potrebnu hidrataciju,

s normalnom kožom osigurat će pravilnu prehranu,

dermatoloških problema, akni, upale, prištića.

Maske se koriste za njegu lica i ruku. Henna u njima obogaćena je raznim aditivima. Sa suhom epidermom koriste se masni oblici vitamina A, s masnim - med s kefirom ili jogurtom. Uobičajena koža može dopustiti upotrebu soka od aloe, žumanjka ili banane. Glina se također uspješno koristi. Uz povećani udio masti preporučuje se bijela ili zelena boja, sa suhom - crvena, a s upalom - plava ili crna.

Za ozdravljenje kože tijela izrađuje se kupka s Kasijinim prahom.

Koliko zadržati?

Koliko vremena treba izdržati masku cassia u prahu na kosi ovisi o željenom učinku.

Da biste poboljšali izgled kovrča, dajući im mekoću i zdrav sjaj, dovoljno je trideset do četrdeset minuta. A za rješavanje problema gubitka kose ili razdvojenih krajeva, proizvod se mora čuvati najmanje sat i pol..

Neki izvori kažu da možete ostaviti sastav na kosi čak i preko noći, što će biti vidljiviji i svjetliji učinak njegove primjene. Ali to definitivno ne biste trebali činiti u prvih nekoliko korištenja, kao ni pri upotrebi na prirodno laganim ili suhim pramenovima..

Hoće li se boja lijepiti?

Kao što smo već napomenuli, ne koristite bezbojnu kanu na obojanoj, istaknutoj ili prethodno izbjeljenoj kosi..

Ali mnoge su žene zabrinute pitanjem je li moguće provesti mrlje ili uklanjanje boje nakon tečaja medicinskih postupaka pomoću Kasije u prahu. Nekoliko dana nakon nanošenja zadnje maske za kovrče, bojanje može imati nepredvidiv učinak. Zbog sadržaja, iako malog, boje, boja može postati žućkasta ili čak zelenkasta. Boja se također može odvijati neravnomjerno.

Preporučuje se obojiti kovrče nakon posljednje upotrebe bezbojne kane najmanje tjedan dana kasnije. Tada vas i ljekoviti učinak i rezultat bojenja neće razočarati..

Recenzije

Mnoge moderne žene preferiraju prirodne proizvode za njegu kose, uključujući bezbojnu kanu..

Mišljenja frizera o korištenju praška kasije jednoglasna su. Uz pravi izbor popratnih sastojaka, ima izvrstan pozitivan učinak na kovrče. Također se napominje da je ova komponenta prisutna u mnogim profesionalnim proizvodima za njegu kose, a kod kuće možete je koristiti u čistom obliku..

Recenzije trihologa također su pozitivne. Liječnici savjetuju da slijede tijek terapije i da lijek ne koriste prečesto. Naglašavaju da se takav proizvod ne smije koristiti na obojenoj ili izbjeljenoj kosi. Morate biti oprezniji s bezbojnom kenom sa suhom i lomljivom kosom.

Djevojke koje koriste kanu za njegu kovrčava primjećuju važnost ispravnog postupka. Sastav se mora koristiti dok je još vruć i pazite da omotate glavu plastikom i ručnikom. Nije potrebno ukloniti film prije kraja sesije, jer možete izgubiti učinak saune. Za još veću učinkovitost, neki udaraju glave tijekom postupka vrućim sušilom za kosu..

Također, dame primjećuju pozitivan učinak maski s kasijom za kožu ruku, lica i tijela. Sjajni rezultati mogu se postići u kombinaciji s drugim korisnim sastojcima.

Za pripremu maske za kosu od bezbojne kane pogledajte sljedeći video

Kako koristiti bezbojnu kanu za jačanje kose: korisni savjeti i korisničke recenzije

Danas je bezbojna kana vrlo popularna u kozmetologiji. Smatra se svestranim lijekom za razne probleme s kosom. Zahvaljujući maskama iz ovog pudera možete ojačati korijenje, zaustaviti gubitak kose, učiniti ih mekim i sjajnim..

Da biste postigli pozitivan učinak upotrebe bezbojne kane, morate naučiti kako je pravilno koristiti..

Prednosti bezbojne kane

Ovaj je proizvod u obliku zelenkastog praha koji se pravi od tupih kasija. To je ljekovita biljka u obitelji mahunarki. Sastav bezbojne kane vrlo je bogat, što je zbog pozitivnog učinka na strukturu kose.

  • Rutin jača korijenje iznutra.
  • Karoten ima regenerativna svojstva.
  • Hrizofanol ima baktericidne i antifungalne učinke.
  • Emodin daje kosi sjaj i potiče rast kose.
  • Fisalen se bori protiv peruti.
  • Betaine vlaži osovine za kosu (recepti za hidratantne maske pogledajte ovdje).

Bezbojna kana potiče rad folikula dlake, čime štiti pramenove od ispadanja i aktivira njihov rast. Ovaj alat izglađuje ljuskice, stvara nevidljivi film oko vlasi koji ih štiti od agresivnih utjecaja sunca, styling uređaja (sušilo za kosu, uvijač, glačalo).

Tijek primjene maski s bezbojnom kenom može zamijeniti skuplji postupak laminiranja. Recenzije mnogih korisnika pokazuju da nakon 1-1,5 mjeseci korištenja kane kosa izgleda nježnije, svilenkasta, meka, jaka. Lakše se češljati.

Postoje li štete i kontraindikacije?

Bezbojna kana nije štetna za zdravlje. Ali u nekim slučajevima trebate biti oprezni kad koristite ovaj puder kako ne biste pokvarili stanje kose..

Hrizofanol u sastavu praha ima blagi učinak bojanja. Stoga, nakon nanošenja, plavuše mogu imati žućkast ili zelenkast ton kose. Ispirat će se postepeno.

Nakon nanošenja maske bezbojnom kenom, ne možete bojiti pramenove industrijskim bojama još 2-3 dana. Inače će se boja neravnomjerno rasporediti..

Načini primjene

Najbolji način za jačanje korijena kose s kenom je priprema medicinskih maski. Prije upotrebe, treba uzeti u obzir nekoliko pravila:

  • Proizvod kupujte samo na specijaliziranim prodajnim mjestima. Zahtijevajte potvrdu o kvaliteti.
  • Uzmite kuhanu, filtriranu vodu za uzgoj kane. Možete ga zamijeniti biljnim infuzijama.
  • Kosa prije nanošenja sastava s kenom treba biti čista, malo vlažna.
  • Najprije lagano utrljajte masku u korijensku zonu, a zatim je rasporedite po svim pramenovima.
  • Ugrijte glavu celofanskom kapom i ručnikom.

Osnova većine maski je bezbojna kana, koja se mora razrijediti kipućom vodom dok se ne stvori kremasta masa (100 g praha na 300 ml vode). Količina sastojaka u maski ovisi o duljini i gustoći kovrča. Ako je potrebno, mogu se dodati uz održavanje proporcija..

Recept broj 1

Prelijte kipuću vodu preko praha kane. Kad je smjesa topla, dodajte 3-5 kapi ružmarinova i ricinusovog ulja. Držite masku na kosi 30 minuta i isperite.

Recept broj 2

Kanu pomiješajte s kipućom vodom, ostavite da se ohladi na 20-30 o C. Odvojeno pobijte 2 žumanjka s 1 žlicom maslinovog ulja, 2 žličice meda i 2 žlice jabučnog octa. Kombinirajte s ohlađenom kanom. Glavni dio maske rasporedite preko korijena. Preostala masa je duž cijele duljine kovrča. Držite 20-30 minuta i operite kosu.

Recept broj 3

Ova je maska ​​pogodna za jačanje masne kose. Razrijedite kanu kipućom vodom. U masu dodajte 3 žlice. žlice plave kozmetičke gline i sok od 1 limuna. Ostavite proizvod na kosi 30 minuta.

Recept broj 4

Pomiješajte 200 g bezbojne kane sa suhim lišćem koprive (100 g) i 1 žlicom senfa u prahu. Prelijte kipuću vodu preko smjese kako biste oblikovali konzistenciju guste kiselog vrhnja. Nanesite je na kosu i ostavite pola sata.

Recept broj 5

Ulijte 2 žlice kane u prahu sa 2 žlice kokosovog ili maslinovog ulja, 1 žlicom ricinusovog ulja i 5 kapi ylang-ylang etera. Dodajte 2 žlice zelene gline. Smjesu prelijte kipućom vodom, a toplo nanesite na pramenove.

Recept broj 6

U slučaju jakog gubitka kose i sporog rasta pramenova pomoći će maska ​​od 100 g kani u prahu, 50 ml kefira, 5 kapi bejinog ulja i 300 ml vode. Razrijedite kanu kipućom vodom, malo ohladite. Dodajte bej maslac i kefir. Ostavite masku da djeluje 30 minuta i isperite vodom i šamponom.

Recept broj 7

Pripremite masu od 100 g kano, 2 žumanjka, 3 žlice nemasnog sira, 2 žlice limunovog soka. Ako se smjesa čini malo suha, dodajte vodu. Ostavite masku na kosi ¼ sat.

Recenzije žena

Tatjana, 32 godine

„Više volim indijsku kanu bezbojnu. Masku radim jednom tjedno, dodam malo ricinusovog ulja da se kosa ne osuši. Rezultat sam primijetio nakon tri postupka. Kosa je praktički prestala raspadati. Sada ću u preventivne svrhe raditi masku jednom mjesečno ".

Yulia Stolypina

„Bezbojna kana mi je pomogla da obnovim kosu nakon bojenja. Ali svakako dodajte ulja, jer u protivnom suha kosa može postati još vlažnija. Često ne možete napraviti maske. Dovoljno 2-3 puta mjesečno. Za sebe sam također napravila otkriće da bezbojna kana uklanja upale na koži lica. Ali ne preporučujem je za suhu kožu ".

Tamara, 36 godina

"Nakon što sam prvi put koristila bezbojnu kanu, kosa mi je postala poput slame, izgubila je mekoću. Samo sam prekomjerno izložio proizvod na glavi (oko sat vremena). Sljedeći put sam ostavio masku samo 15 minuta. A rezultat je bio potpuno drugačiji. Proizvod sam isprala šamponom i nanijela balzam. Pramenovi su postali mekani i sjajni. Nakon druge primjene kane, primijetio sam oštar prestanak gubitka kose. Mogu reći da je alat koristan, ali morate ga moći koristiti s oprezom. ".

Zbog pristupačne cijene, gotovo svatko može priuštiti kupnju ovog praha. Ali važno je uzeti u obzir sve nijanse prije upotrebe bezbojne kane. Da biste spriječili da se korist pretvori u štetu, morate imati osjećaj proporcije u svemu..

Video o tome kako napraviti domaće maske za kosu na bazi bezbojne kane:

Bezbojna kana za kosu: upotreba, koristi i štete

pridružite se raspravi

Podijelite sa svojim prijateljima

Mnoge indijske žene dugo su cijenile prednosti takvog prirodnog sredstva za njegu kao kana. S njom ne samo da ukrašavaju svoje tijelo, već se brinu i za svoju kosu. Danas je takav proizvod sve popularniji u našoj zemlji. Međutim, koristi se ne samo obična kana, već i bezbojna. Vrlo često se koristi posebno za njegu kose..

Što je?

Henna je izrađena od takve zanimljive biljke kao što je Lawsonia bez trnja. Za početak, njezino lišće se suši, a zatim melje u prah. Uz njegovu pomoć ne možete samo obojiti kosu, već i vratiti njezinu strukturu.

Ako govorimo o bezbojnoj kani za kosu, onda je i ona napravljena od iste biljke. Međutim, tijekom njegove izrade, pigment za bojanje uklanja se s njega pomoću posebne kiseline. Istodobno, sva njegova svojstva ostaju ista, s izuzetkom jednog - sposobnost davanja kovrčama crveni ton.

Sastav

Budući da je bezbojna kana gotovo prirodni proizvod, njezine komponente bit će korisne samo. Nabrojimo ih.

  • Hrizofanol, koji je dobar antiseptik. Štiti vlasište od raznih dermatoloških bolesti, a također pomaže u uklanjanju peruti.
  • Karoten. Taj se pigment nalazi u lišću gotovo bilo koje biljke. Pomaže u vraćanju ne samo oštećenih područja kose, već i u rješavanju takvih problema kao što su razdvojeni krajevi..
  • Zeaksantin je još jedan pigment koji pomaže u borbi protiv gubitka kose.
  • Emodin. Ova komponenta daje kosi sjaj.
  • Trimetilglicin smatra se prirodnim ovlaživačem.
  • Rutin pomaže u suzbijanju sive kose, a također dobro jača korijenje kose, što sprečava gubitak kose.

Što je korisno?

Ako govorimo o bezbojnoj kani, onda su prednosti koje ona donosi kosi vrlo velike. Sve njegove prednosti vrijedi razmotriti detaljnije..

  1. Ako kosa iz nekog razloga izgubi sjaj, tada će biti moguće popraviti sve s kenom. Hrani korijenje kose korisnim tvarima, a također značajno poboljšava dotok kisika u vlasište.
  2. Bezbojna kana pomoći će u obnovi slabe kose: one koja je oslabila kao posljedica loše njege ili je prirodno bila takva. Sada gotovo sve djevojke trebaju jačanje.
  3. Osim toga, liječenje kenom pomoći će se riješiti podijeljenih krajeva. Kao rezultat, ne morate ih odrezati..
  4. Henna se često koristi za ubrzavanje rasta kose. Doista, za mnoge rastu sporo zbog nepravilne njege kose ili zbog nepravilne prehrane..
  5. Takav se proizvod koristi i kao lijek protiv peruti ili gubitka kose..
  6. Uz to, svojstva kane također pomažu u zaštiti kose u budućnosti. Redovitom upotrebom možete zaboraviti na negativan utjecaj ne samo atmosferske izloženosti, već i drugih utjecaja.
  7. Međutim, plavušama je bolje koristiti knu s krajnjim oprezom, jer plava kosa može biti obojena žuto ili zeleno. I također vrijedi zapamtiti da ako su obojene ili svijetliji, prije početka postupka morate pričekati najmanje tri dana.

Kao i bilo koji drugi lijek, bezbojna kana može biti štetna..

Na primjer, u nekim slučajevima, kana jednostavno osuši kosu. Da biste to spriječili, potrebno ga je pravilno primijeniti. Odnosno, nemojte držati smjesu na kosi predugo..

Kako odrediti kvalitetu kane?

Da biste odredili kvalitetu prirodne kane, ne trebate primijeniti posebna znanja. Samo je trebate kupiti u specijaliziranim prodavaonicama ili ljekarnama. Tada možete biti 100% sigurni u njegovu prirodnost..

Prilikom otvaranja vrećice obratite pažnju na boju: kana bi trebala biti ili zelena ili žutozelena.

Ako je nijansa crvenkasta, to će ukazivati ​​na kvarenje proizvoda..

Način primjene

Bezbojnu kanu možete nanijeti na bilo koju vrstu kose, jedino ograničenje mora biti plavokosa. Oni bi trebali biti pažljiviji u primjeni, jer nakon takvih maski kosa može jednostavno promijeniti svoju nijansu..

Za početak, možete razmotriti kako pravilno koristiti kanu. Za pripremu zdrave maske najbolje je koristiti čistu i prokuhanu vodu. Naravno, voda iz slavine je također prikladna, ali prvo je morate staviti da stoji. Osim toga, mineral je također prikladan, samo trebate osigurati da voda nije bez plina. A možete koristiti i biljni dekocija.

Vrlo često se drugim komponentama dodaju maske kane, ali je bolje koristiti samo svježe i kvalitetne proizvode..

Gotovu masku potrebno je nanijeti na čistu i opranu, ni u kojem slučaju ne prljavu kosu. Osim toga, trebali bi biti već češljani i bolje mokri..

Unaprijed pripremljena maska ​​mora se nanijeti na kosu tako da se masa ravnomjerno rasporedi po cijeloj površini glave. Osim toga, ne trebate ga jako trljati. Nakon toga, glavu morate omotati ljepljivim filmom, a zatim toplim ručnikom, koji se prije mora ugrijati.

Da bi ojačala kosu, maska ​​se mora držati na glavi ne više od pola sata, inače ju može obojati. Međutim, neke djevojke također koriste bezbojnu kanu kako bi lagano obojale zajedno s brigom o svojoj kosi. Nakon toga, kana se mora isprati običnom vodom sa ili bez šampona. Ovaj postupak se provodi ne više od dva puta mjesečno..

Postoje različiti recepti za maske koji koriste bezbojnu kanu koji će vam pomoći u rješavanju nastalih problema. Evo nekoliko najzanimljivijih koji će vam definitivno pomoći da kosu učinite boljom..

Klasičan recept

Ova je smjesa pogodna za sve tipove kose. Da biste to učinili, možete koristiti sljedeće komponente:

  • 6 žlica. l. bezbojna kana;
  • jednu i pol čašu pročišćene kuhane vode.

Da biste pripremili masku, morate uzeti staklenu zdjelu. U nju trebate uliti svježu kanu, a zatim preliti prokuhanu vodu i lagano miješati. Rezultat je kremasta smjesa..

Nakon toga, pripremljena smjesa mora se raspodijeliti po cijeloj kosi, a zatim zamotati u topli ručnik. Kao što je već spomenuto, nakon pola sata može se odmah isprati toplom vodom..

Univerzalni recept

Odabirom ove opcije maske možete popraviti sve nastale probleme. Da biste to učinili, potreban vam je samo jedan paket bezbojne kane, a zatim prelijte prokuhanu vodu tako da nalikuje kaši. Prije stvarne primjene, smjesi dodajte nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja..

Ova se smjesa također često koristi za bojanje kose..

Za rast kose

Da biste napravili takvu masku, potrebne su vam sljedeće komponente:

  • 1 vrećica kane;
  • 2 pileća žumanjka;
  • 40 g ulja burdock;
  • 60 g niskokaloričnog sira.

Korak po korak recept:

  1. prvo što treba učiniti je preliti prokuhanu vodu preko praha kane;
  2. nakon što se smjesa ohladila, možete dodati preostale sastojke i miješati ih dok ne postane glatka;
  3. zatim rasporedite smjesu po cijeloj duljini kose i omotajte je debelim ručnikom;
  4. nakon 35-45 minuta kosu treba isprati toplom vodom, ali bez šampona.

Za kosu koja se prebrzo pretvara u masnu boju

Da biste napravili takvu masku, možete primijeniti sljedeće komponente:

  • 40 g bezbojne kane;
  • pola čaše kefira s malo masti.

Korak po korak recept:

  1. ugrijte kefir, a zatim na njega sipajte kanu, zatim sve temeljito promiješajte i ostavite da se ukuhava četvrt sata;
  2. smjesa koja se još nije ohladila mora se staviti duž cijele duljine niti i dobro zamotati;
  3. nakon 35 minuta operite glavu toplom vodom pomoću šampona.

Uz gubitak kose

Za one koji su počeli previše gubiti kosu, vrijedi isprobati ovu smjesu. Za pripremu su pogodne sljedeće komponente:

  • pola čaše - bezbojna kana;
  • 40 g - maslinovo ulje;
  • 40 g - ricinusovo ulje;
  • par kapi - ružmarin.

Korak po korak recept:

  1. kana se mora preliti kipućom vodom, dobro izmiješati, a kad se ohladi, možete dodati preostale sastojke bez dodavanja esencijalnog ulja;
  2. masa se mora ostaviti 10 minuta, a zatim dodati ulje;
  3. nakon 1 sata maska ​​se mora isprati šamponom.

Ispucali vrhovi

Gotovo svaka djevojka ili žena imaju ovaj problem. Razlozi mogu biti različiti, čak i utjecaj atmosfere. Za uklanjanje ovog problema trebat će vam sljedeće komponente:

  • 1 vrećica - bezbojna kana;
  • 50 g - lišće koprive;
  • 30 g - suha senf.

Korak po korak recept:

  1. prvo što treba učiniti je samljeti lišće koprive, a zatim dodati kanu, kao i suhu senf, temeljito pomiješati sve komponente;
  2. onda trebate napuniti sve vodom koja je upravo prokuhala, smjesa se mora dovesti do konzistencije guste kisele vrhnja;
  3. kad se masa ohladi, mora se raspodijeliti po kosi, a zatim zamotati;
  4. nakon 30 minuta sve se mora isprati pod tekućom vodom.

Za kovrčavu kosu

Kovrčava kosa je također problem s kojim se može teško riješiti. To je takva maska ​​koja vam može dobro doći u ovom slučaju. Za to će trebati sljedeće komponente:

  • 1 vrećica bezbojne kane;
  • 25 g - ricinusovo ulje;
  • 20 g - kokosovo ulje;
  • 40 g - zelena glina.

Korak po korak recept:

  1. prvo morate pomiješati sve pripremljene sastojke;
  2. u međuvremenu trebate prokuhati čistu vodu i preliti smjesu s njom, a zatim promiješati tako da nema grudica;
  3. kad se pripremljena masa malo ohladi, možete je odmah rasporediti na kosu, a zatim je omotati toplim ručnikom;
  4. nakon sat vremena smjesu možete isprati s vašeg omiljenog šampona, kao i par kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja.

Da bi vaša kosa izgledala sjajnije

Kad kosa postane izblijedjela, u pomoć joj dolazi sastojak poput kane..

Potrebne komponente:

  • 20 g - bademovo ulje;
  • 1 ampula - ljekarna Dimeksid;
  • 25 g - kana.

Korak po korak recept:

  1. pripremite kanu - prelijte kipuću vodu preko nje, a zatim pričekajte da se ohladi;
  2. zatim dodajte komponente koje ostanu ovoj smjesi i temeljito promiješajte, ostavite da se kuha 6-7 minuta;
  3. nakon toga, smjesa se mora distribuirati na kosu, a zatim zamotati glavu ljepljivim filmom i zamotati u topli ručnik;
  4. nakon 45 minuta glavu treba isprati toplom vodom i omiljenim šamponom.

Prilikom izrade maski od njihove kane, također morate zapamtiti da kosa može biti različita. U skladu s tim, potrebno je napraviti maske, počevši od ovoga.

Za masnu kosu

Da biste poboljšali strukturu masne kose, možete koristiti različite kane maske. Za to se mogu koristiti različite komponente. Za pripremu ove smjese trebat će vam sljedeće komponente:

  • 1 vrećica - bezbojna kana;
  • pola čaše sirutke;
  • 40 g - rajčica ili bilo koje kisele bobice.

Korak po korak recept:

  1. kana izlivena iz vrećice s vrućim serumom;
  2. zatim oguljena i nasjeckana rajčica mora se dodati ovoj mješavini, nakon čega se sve mora temeljito izmiješati;
  3. maska ​​se može odmah nanijeti na kosu;
  4. nakon 35 minuta sve se mora isprati vodom koristeći omiljeni šampon.

Vrijedno je znati da je najbolje osušiti kosu prirodnim putem. Da biste ih održali u dobrom stanju, ovaj postupak morate ponavljati nekoliko puta tjedno. Trajanje "liječenja" ne smije biti duže od 2 mjeseca. Nakon toga, takva mješavina može se raditi jednom svaka 2 tjedna kako bi se učvrstio učinak..

Za suhu i lomljivu kosu

Suha kosa je vrlo problematična i teško se nositi s njom. Da biste riješili takve probleme, možete isprobati masku pomoću ovih zanimljivih komponenti:

  • pola čaše svježeg mlijeka;
  • 1 žumanjka;
  • 40 g - med;
  • 40 g - svježi sir;
  • 40 g - dinje;
  • 40 g - marelica;
  • 1 vrećica bezbojne kane.

Korak po korak recept uključuje niz koraka.

  1. Najprije morate sipati kanu s kuhanim mlijekom, i sve dobro izmiješati. Kad se masa ohladila, možete dodati preostale komponente, koje prvo morate usitniti u blenderu ili na drugi prihvatljiv način..
  2. Kad je maska ​​potpuno spremna, mora se odmah nanijeti na kosu duž cijele duljine.
  3. Sljedeći korak je prekriti ih plastičnom vrećicom ili samo zamotati zalijepljenim filmom, a zatim ih omotati toplim ručnikom.
  4. Nakon 45 minuta, operite kosu omiljenim šamponom..

Ova se smjesa može koristiti jednom do dva puta tjedno. I tako do dva mjeseca kako bi se spriječilo, a onda se mora ponavljati jednom mjesečno.

Za normalnu kosu

Oni s ovom vrstom kose također trebaju njegovanje. To je najbolje učiniti s maskama od kane. Za pripremu takve smjese trebat će vam sljedeće komponente:

  • 1 vrećica bezbojne kane;
  • pola čaše zelenog čaja ili običnog čaja;
  • 40 g - kiselo vrhnje s malo masnoće;
  • 40 g - jabuke;
  • 40 g - lubenica.

Korak po korak recept:

  1. prvo trebate preliti kuhani čaj s kenom, pustiti da se masa ohladi, a zatim dodajte sve preostale komponente, dok voće prvo trebate nasjeckati na bilo koji način;
  2. Pripremljena maska ​​na ovaj način može se nanijeti na kosu;
  3. nakon 55-65 minuta počnite šamponiranjem.

Ova se mješavina primjenjuje jednom tjedno oko dva mjeseca..

Od predloženih maski, svatko može odabrati nešto za sebe i brinuti se za svoju kosu onako kako treba.

Koliko često možete koristiti?

Bezbojna kana je prirodan i ekološki prihvatljiv proizvod. Stoga je sasvim logično da ako nema negativnih reakcija poput svrbeža, alergija ili suhe kose, tada se može koristiti onoliko često koliko je potrebno..

To jest, djevojke s normalnom ili masnom kosom mogu lako raditi maske 1-2 puta tjedno. Ako su kovrče prirodno suhe, nemojte ih "mučiti" - dovoljno je da proizvod nanosite jednom svaka 2 tjedna. U suprotnom, kosa će se raspasti i podijeliti..

Recenzije

Ako govorimo o recenzijama za takav proizvod za njegu kose kao bezbojna kana, onda su sve raznolike. I to je apsolutno točno, jer su svi ljudi prilično različiti, a ono što drugima odgovara potpuno je kontraindicirano..

Lijek poput kane koristi se u cijelom svijetu, a većina recenzija je, naravno, pozitivna. Doista, u prilično kratkom vremenu možete kosu učiniti ljepšom. U isto vrijeme, ne morate trošiti ni vrijeme ni novac na frizerske usluge, a još više da biste se oprostili od dugih kovrča..

Na primjer, oni koji su se dugo i dugo borili sa suhom i lomljivom kosom, koristeći razne kemijske agense, bili su ugodno iznenađeni brzim i učinkovitim rezultatom. Osim toga, mnogi su pokušali primijeniti takve formulacije ne samo za kosu, već i za kožu lica. U ovom se slučaju poboljšava i stanje kože..

Gotovo nitko nije rekao da je nakon nanošenja smjese kosa promijenila boju. Ako govorimo o prosudbi frizera, onda danas mnogi od njih također preporučuju pribjegavati upravo ovoj metodi "liječenja" kose. Doista, za one koji ne mogu često posjećivati ​​salone, ova će opcija biti najprihvatljivija i najučinkovitija..

Glavna stvar je pravilno nanositi maske i ne pokušavati pretjerati, tako da rezultat nije suprotan..

Rezimirajući, možemo reći da je bezbojna kana mnogima dar za kosu. Uostalom, ona će im dodati ne samo ljepotu, već i zdravlje..

Da biste naučili kako ojačati kosu bezbojnom kenom, pogledajte sljedeći video..