Glavni > Sijeva

Vrh željeza za curling

Željezo za kovrče je popularno sredstvo za oblikovanje kovrča. Pomaže u brzom stvaranju lijepe frizure i trebala bi biti u arsenalu svake dame. Suvremeno tržište frizerskog pribora predstavlja ogroman broj posuđa različitih tvrtki, oblika, veličina i snage. Izbor će vam postati puno lakši ako se unaprijed pripremite za kupnju i naučite niz važnih nijansi. Svi su opisani u nastavku, kao i popis pouzdanih proizvođača softvera i top 5 njihovih najboljih kreacija..

Koja su glačala za curling

Pegla za curling razlikuje se od nekoliko čimbenika - oblika i promjera grijaćeg elementa, pokrivenosti, snage i temperature grijanja. Svaki je faktor važan na svoj način - oblik određuje vrstu kovrča, pokrivenost - sigurnost, snaga - brzina uvijanja i tako dalje..

Raznolike ravne ploče u skladu s oblikom grijaćeg elementa:

  Klasična cilindrična. Standardna opcija koja vam omogućuje da napravite kovrče različitih veličina, ovisno o promjeru šipke - velike (38 - 50 mm), srednje (25 - 32 mm), male (16 - 19 mm), afro kovrče (10 mm). Takvi glačalci za kovrčanje ne samo da mogu uvijati kosu, već i ispraviti je.
  Stožast. Ima osovinu bez stezanja, široku je u dnu i sužava se prema vrhu. Dizajniran za stvaranje prirodnih kovrča koji su veći na korijenu i manji na krajevima kose. Upleteni pramenovi moraju se držati rukama, za što mora postojati rukavica.
  Spirala. Šipka ima spiralne utore za vođenje. Pomoću takvog kovrčavog željeza stvaraju trajne proljetne kovrče.
  Kuglasti. Šipka je izrađena u obliku lanca kuglica razdvojenih tankom bazom. Omogućuje vam stvaranje zanimljivih kovrča s promjenjivim promjerom.
  Trokutasti ili kvadratni. Trokutasta (četvrtasta) šipka koja stvara elegantne nepravilne kovrče s oštrim uglovima umjesto zaobljenih kovrča.
  Dvostruko. Razlikuje se u prisutnosti dva štapa koji se istovremeno zagrijavaju. Omogućuje vam stvaranje dva kovrča odjednom, navijanjem bravice na svakoj šipki, što je brzo, ali nije baš prikladno, jer nema stezaljki. Glavna svrha je oblikovanje zanimljivih cik-cak valova. Da biste ih dobili, trebate namotati jedan pramen pomoću osam metoda odjednom na dva štapa.
  Utrostručiti. Izgleda dvostruko, ali ima treću osovinu koja djeluje kao stezaljka. Zaključak je stegnut između šipki i aparat se povlači prema dolje. Rezultat nisu dobro oblikovane kovrče, već sofisticirani valovi.
  Brashing. To je okrugli češalj. Često dolazi u obliku dodatnog plastičnog nastavka za klasično željezo za kovrče. Omogućuje stvaranje voluminoznog stila i uvijanje krajeva kose u željenom smjeru.
  Automatski. Najnovija inovacija u kovrčanju kose. To je automatski uređaj s rotirajućom šipkom unutar tijela. Da biste od dama dobili šik kovrče, samo morate vrh struke usmjeriti na šipku. Tada će željezo za uvijanje učiniti sve samo po sebi - iskrivit će ga, zagrijati ga, uviti i signalizirati njegovu spremnost zvučnim signalom. Vrlo brzo i povoljno, ali prilično skupo.

Moderni glačala za uvijanje mogu imati sljedeće vrste premaza:

  Bez pokrića. Metalni uvijači za uvijanje koji nemaju zaštitni premaz relikvija su prošlosti. I dalje su dostupni za prodaju, a čak su i potražnje zbog niske cijene. Ali njihova je upotreba vrlo obeshrabrena jer se metal zagrijava snažno i neravnomjerno. Kao rezultat, pramen u korijenu se uopće ne može uvijati i izgorjeti na vrhu.
  Keramičke. Keramika može biti samo premaz grijaćeg elementa izrađenog od metala ili cijelog štapa. Keramičke pegle za curling praktički su sigurne za kosu. Ravnomjerno se zagrijavaju, dobro se uvijaju, ne spaljuju kosu i emitiraju negativne čestice koje prekrivaju ljuske.
  Turmalin. Turmalin je poludragi kamen, čija se prašina koristi kao obloga za parcele. Ne samo da štiti kosu od isušivanja, već je i liječi prilikom zagrijavanja, čineći je mekšom i sjajnijom. Uvijači za kovrčanje obloženi turmalinom ne elektrificiraju kosu, smatraju se najsigurnijim, ali su skupi..
  Titan. Pegla za uvijanje s titanom sjajna je opcija za dugotrajne kovrče. Brzo se zagrijavaju do maksimalne temperature, stvaraju snažne elastične kovrče, ne isušuju i ne elektrificiraju kosu. Mogu uvijati čak i oslabljenu i obojenu kosu. Premaz od titana je izdržljiv i izdržljiv.
  Teflon. Teflon sprečava da žica klizne duž šipke. Prikladno je namotana, zagrijava se ravnomjerno i ne lijepi se. Nedostatak takvog premaza je brzo brisanje, zbog čega je metalna šipka izložena.

Navedeni premazi su najpopularniji, ali postoje i drugi, koji su ukratko raspravljeni:

  Staklena keramika. Profesionalni alati s savršeno glatkom površinom. Titan keramika ili titan turmalin. Kombinira prednosti oba materijala. Srebrni premaz nanočestica. Revitalizira kosu dok se uvija. Anodizirani. Posebno obrađeni aluminij ugrađen je u gornji sloj metala. Snažan, relativno siguran - nešto superiorniji od keramičkih proizvoda.

Maksimalna temperatura grijanja željeza za uvijanje treba biti odabrana na temelju sljedećih razmatranja:

 1. Ne viši od 90 stupnjeva - za obojenu i suhu kosu.
 2. Do 150 stupnjeva - za prirodno tanku kosu.
 3. 150-180 stupnjeva - za normalnu kosu.
 4. 180-200 i viši stupnjevi - za grubu i tešku kovrčanje kose.

Snaga jastučića može varirati od 20 do 50 vata. Snažniji modeli se zagrijavaju brže i jače, ali su istovremeno teži i zahtijevaju visokokvalitetni premaz koji štiti kosu od isušivanja.

Na što treba paziti pri odabiru glačala za kovrče

Prilikom odabira željeza za kovrče, osim oblika, snage i pokrivenosti, trebate obratiti pozornost na još nekoliko čimbenika. Prvi je proizvođač. Velika tvrtka neće riskirati s ugledom i pod krinkom dobrog proizvoda kupcima prebaciti nekvalitetne proizvode. Stoga je marka željeza za uvijanje vrlo važna..

  BaByliss i Valera - luksuzni glačala za curling, vrlo kvalitetna, ali skupa (od 3000 rubalja). Hair Art - talijanski ručno sastavljeni glačalci za kovrčanje, uglavnom nestandardnog oblika (kvadratni, trokutasti, dvostruki) s teflonskim premazom (od 2700 rubalja) Remington i Rowenta, Braun i Philips - povoljnije opcije s dostojnom kvalitetom i prikladnom cijenom (1200-3000 rubalja)... Vitek i Polaris, Scarlett, Supra i Maxwell - proizvode povoljnije poike prihvatljive kvalitete (600-1000 rubalja).

Osim marke, od velike su važnosti i sljedeći detalji:

  Ručica za željezo za kovrče - trebala bi biti udobna i toplinski zaštićena, dobro se uklapati u ruku i ne kliziti. Kabel je debeo, pouzdan, optimalna duljina je od 2 metra, po mogućnosti rotirajuća, kako se ne bi uvijali za vrijeme curlinga. Cool Tip - koristi se za podupiranje štapa na vrhu. Stalak - omogućuje vam da stavite vruće željezo za curling dok odvajate žicu. Funkcija automatskog isključivanja potrebna je kako uređaj ne bi izgorio od pregrijavanja. Regulator temperature - pomaže u odabiru pojedinačnog stupnja grijanja. Indikator grijanja - omogućuje vam praćenje razine temperature. Prisutnost kopče - ako ne, onda set mora imati zaštitnu rukavicu.

Top 5 najboljih pribora za jelo

Nadalje, prvih 5 najboljih igara koje su stekle povjerenje dama za njihovu kvalitetu, udobnost korištenja, učinkovitost i sigurnost:

 1. Automatski - BaByliss C1300E. Povoljno i brzo stvara elegantne kovrče. Ima zamjenjive komore - za velike, slabo oblikovane kovrče, za male elastične kovrče. Možete promijeniti smjer (3 opcije) i prilagoditi vrijeme kovrčanja (4 načina). Kad je kovrča spremna, željezo za curling se oglašava. Cijena proizvoda - 6500 rubalja.
 1. Klasika - Rowenta CF 3372. Najbolje željezo za uvijanje s velikim promjerom grijaćeg elementa (32 mm). Omogućuje vam stvaranje prirodnih mekih kovrča i lijepih valova. Ima keramičko-turmalinski premaz, 9 načina grijanja, rotirajuću žicu i petlju za vješanje, indikator spreman za rad i funkciju automatskog isključivanja, brzo se zagrijava na 200 stupnjeva. Trošak ovog kovrčavog željeza iznosi 2400-2600 rubalja.
 1. Konično - Rowenta CF 3345. Željezo za uvijanje s keramičko-turmalinskim premazom, zagrijavanje do 200 stupnjeva. Nema kopču, ali set uključuje termičke zaštitne rukavice. Postoji indikator i regulator temperature. Kabel se okreće, postoji petlja za vješanje. Gumbi se mogu zaključati kako bi se spriječilo slučajno pritiskanje tijekom curlinga. Željezo za kovrče je dizajnirano za stvaranje lijepih, tankih kovrča, većih kod korijena i prirodnog izgleda. Trošak proizvoda je od 2600 do 2900 rubalja.
 1. Spirala - SUPRA HSS-1133. Grije se na 190 stupnjeva, ima promjer od 20 mm, keramički premaz, indikator napajanja, dugi okretni kabel i futrolu. Omogućuje vam stvaranje lijepih proljetnih kovrča srednje veličine. Jeftin je - 500-700 rubalja.
 1. Klasična tanka - Remington Ci5319. Promjer štapa 19 mm. Željezo za kovrčanje je učinkovito za kovrčanje fine, grube i neuredne kose. Omogućuje oštre, fine kovrče. Ima keramički premaz. Maksimalno zagrijavanje štapa je do 210 stupnjeva, temperatura se može podesiti (8 načina). Uz funkcije ionizacije i automatsko isključivanje nakon sat vremena. Kabel se okreće. Trošak proizvoda je 3300-3600 rubalja.

TOP 10 najboljih stožaca ravna

Željezo za kovrče jedan je od najpopularnijih električnih uređaja dostupnih u arsenalu svake djevojke. Ako su se prije izrađivale kovrče, sada je sve puno jednostavnije. Pomoću ovog uređaja možete brzo napraviti lijepe kovrče i postići povećanje volumena kose u korijenu. Da biste uživali u savršenoj frizuri, trebate najbolje željezo za uvijanje konusa.

Prednosti i nedostaci konusa za uvijanje željeza

Konusni se model razlikuje od uobičajenog električnog uređaja, poznatog našim bakama, nepostojanjem stezaljke, zbog kojeg se na kovrči mogu pojaviti nabori. Uređaj je izrađen u obliku konusa koji se postupno sužava prema vrhu. Uz njegovu pomoć, ispostavit će se da stvaraju ujednačene, voluminozne kovrče, a da pritom ne pokvarite strukturu kose..

Uvijači za curling ove vrste ponekad se nazivaju "mrkva" zbog sličnosti u izgledu.

Prednosti modela konusa:

 1. Visokokvalitetni premaz koji ne oštećuje strukturu kose.
 2. Pojednostavljen oblik se zagrijava ravnomjerno za jednostavnu i praktičnu upotrebu.
 3. Moguće je ukloniti kovrče s grijaćeg elementa u bilo kojem trenutku.
 4. Nema nabora na krajevima niti od stezaljke.
 5. Davanje kovrčama prirodnog izgleda zbog činjenice da se gotovi kovrče glatko uvijaju, postupno smanjujući od korijena do kraja.
 6. Željezo za kovrče se zagrijava brzo i ravnomjerno.
 7. Udobna ručka i mala težina.
 8. Postupak navijanja ne treba puno vremena.
 9. Pogodno za kratku ili dugu kosu.
 10. Pruža mogućnost stvaranja voluminoznih kovrča duž cijele duljine.
 11. Prisutnost ugrađenog regulatora temperature za zaštitu niti od izloženosti visokim temperaturama.
 12. Sposobnost stvaranja kovrča različitog promjera.

Nedostaci ovog uređaja su prilično mali. Glavni nedostatak konusa za uvijanje željeza je taj što se trebate naviknuti. Budući da dizajn uređaja ne podrazumijeva prisutnost stezaljke koja drži kraj zavoja, to će se morati učiniti ručno. U nedostatku iskustva, prilično je teško brzo napraviti visokokvalitetni styling. Tijekom namotavanja postoji mogućnost dobivanja opeklina, međutim, većina proizvođača to uzima u obzir i isporučuje posebnu rukavicu zajedno s kvačicama ili opremlja uređaj s izoliranim vrhom, koji se ne može spaliti.

Kriteriji izbora

Uređaj u obliku konusa postat će najbolji asistent za djevojke koje vole perm samostalno bez pomoći frizera. Izboru željeza za uvijanje mora se pristupiti što je moguće odgovornije, jer zdravlje i ljepota kose ovisi o njezinoj kvaliteti.

Prije kupnje kliješta pažljivo pogledajte foto i video recenzije popularnih modela. Obratite pažnju na ove kriterije:

 • Vrsta uređaja: profesionalna ili namijenjena za kućnu upotrebu. Ako kupite alat za sebe, možete se odlučiti za proračunske modele srednje snage s malim brojem načina rada..
 • Stopa grijanja. Što je viši ovaj pokazatelj, manje ćete vremena morati potrošiti na stvaranje kovrča. U prosjeku se sva glačala za curling zagrijavaju na radnu temperaturu u 40-90 sekundi.
 • Poluga. Trebao bi biti udoban, po mogućnosti gumiran, kako uređaj slučajno ne bi iskliznuo tijekom postupka curlinga.
 • Konus grijanja. Jedan od najvažnijih kriterija je konusni materijal. Kvaliteta stylinga i zdravlje kovrča ovisit će o njemu. Ne kupujte uređaje sa metalnom radnom površinom. Odaberite teflonsko, staklokeramičko ili keramičko željezo za curling.
 • Promjer konusa Što je kosa kraća, širi bi trebao biti i konus kako bi kovrče izgledale što prirodnije. Bolje je kupiti modele s nekoliko zamjenjivih dodataka.
 • Duljina radne površine Ovaj parametar treba uzeti u obzir prilični spol s dugom, gustom kosom. Ako je konus prekratak, neće raditi namotavanje kovrča duž cijele duljine..
 • Toplinska zaštita. Većina modernih konusnih stezaljki opremljena je termički izoliranim vrhom da se spriječe opekline. Ako ne, komplet mora sadržavati zaštitnu rukavicu ili vršak prsta.
 • Kvaliteta, duljina kabela. Za udobno korištenje, morate odabrati uređaj s pomičnim, okretnim kabelom. Neće se zapetljati i naborati. Poželjno je da duljina žice bude najmanje 1,8 m.
 • Broj temperaturnih načina. Za početnike i profesionalne frizere poželjno je kupiti uređaj s više načina. To će omogućiti odabir najudobnije, najsigurnije temperature za određeni tip kose..
 • Dodatne funkcije. Neki su uređaji opremljeni prikladnim zaslonom koji prikazuje trenutne postavke i odabrani način rada. Pogodne značajke su i automatsko isključenje napajanja i zaključavanje tipke.

Najbolje željezo za uvijanje konusa

MOSER 4437-0050

Pristupačno željezo za kovrče u obliku konusa poznatog njemačkog proizvođača koje ima mnogo pozitivnih recenzija kupaca. Uz njegovu pomoć, uvijene kovrče izgledat će luksuzno i ​​elegantno. Model je prikladan za profesionalnu upotrebu u frizerskim salonima, kozmetičkim salonima, kao i za kućnu upotrebu.

Prednosti MOSER-a su sljedeće:

 • Prisutnost zaslona s kojim možete nadzirati temperaturu grijanja uređaja: od 80 do 210 stupnjeva C.
 • Napredna tehnologija Hi-Tech Titanium jamči dugotrajno učvršćivanje kovrča.
 • Uređaj ne isušuje kosu zbog ionizacijske funkcije.
 • Temperaturni režim prilagođava se određenoj vrsti kose.
 • Pogodno za početnike i profesionalce.
 • Izolirani vrh sprječava opekline.
 • Rotirajuća žica za 360 stupnjeva, duljina 2,7 m, ne ometa kretanje.
 • Težina uređaja - samo 310 g.
 • Gumeni zahvat protiv klizanja.
 • Postoji funkcija automatskog isključivanja.

MOSER željezo za kovrče s prevlakom od titanijum-turmalina zagrijava se ravnomjerno, zahvaljujući čemu ne ozljeđuje i ne spali kovrče. Odlikuje ga pristupačna cijena, kompaktnost i moderan dizajn..

Uz uređaj je uključena i rukavica za oblikovanje.

Valera Conix 13-25 mm (641,02)

Pouzdan uređaj koji vam omogućuje da brzo stvorite lijepe kovrče. Vrijeme grijanja uređaja ne prelazi 2 minute, a izolirani vrh osigurat će siguran rad. Čak i početnici mogu bez problema nositi ovo glačalo za curling..

 • Promjer konusa od 13 do 25 mm.
 • Udobna drška na dodir.
 • Radna temperatura uređaja - do 200 stupnjeva C.
 • Prisutnost turmalinskog praha i keramičkog premaza mlaznica kako bi zaštitili kovrče od oštećenja pod utjecajem visokih temperatura.
 • Duga vrpca.
 • Set uključuje termalni poklopac i zaštitnu rukavicu.
 • Postoji petlja za vješanje uređaja.

Među nedostacima valja napomenuti prisutnost samo jednog temperaturnog režima.

Philips BHB871 StyleCare Uzvišeno Završava

Kvalitetno željezo za kovrče za brzo, sigurno uvijanje. Štiti krhke krajeve kose tijekom oblikovanja i pomaže u stvaranju prirodnih izgleda. Među prednostima StyleCare modela Sublime Ends su sljedeće:

 • Originalni dizajn.
 • Zaustavljanje splitske prevencije završava.
 • Ravnomjerna raspodjela topline po cijeloj radnoj površini.
 • Keramički konus prekriven keratinom za dodatnu zaštitu kovrča od oštećenja.
 • 160 mm tijelo pogodno za dugu, gustu kosu.
 • Uređaj je opremljen sigurnosnim postoljem.
 • Styler je spreman za upotrebu u roku od 45 sekundi nakon uključivanja.
 • Funkcija zaključavanja tipki.
 • Okretna žica se ne zapleće.
 • Automatsko isključivanje uređaja nakon 60 minuta neaktivnosti.
 • 9 podešavanja temperature za različite vrste kose.

Kabel je dugačak samo 1,8 m, tako da ćete morati obaviti styling blizu utičnice.

Galaxy GL4614

Snažan alat za brzo stvaranje lijepih, prirodnih kovrča. Udobno se uklapa u ruku i rukuje kratkoj i dugoj kosi.

Karakteristike Galaxy konusa za uvijanje željeza:

 • Radna površina obložena keramikom.
 • Maksimalna temperatura grijanja je 200 stupnjeva C.
 • Grijaći element s promjerom od 19-25 mm.
 • Ugrađeni LCD sa zaslonom temperature.
 • Automatsko isključivanje nakon 30 minuta neaktivnosti.
 • Okretni kabel.
 • Integrirana viseća petlja.
 • Pristupačna cijena.
 • Mala kopča u podnožju za lako uvijanje.

Uz ovaj uređaj trebat će samo 5-7 sekundi za male, tanke niti i oko 10-15 sekundi za deblje kovrče..

Jedan od nedostataka je nedostatak zaključavanja gumba.

Rowenta CF 3345

Sljedeći na našem popisu su nazubljeni kliješta dizajnirani za brzi styling kod kuće. Rowenta ne isušuje kosu, a uvijene "holivudske kovrče" zadržavaju svoj izgled tijekom dana, a po suhom vremenu - nekoliko dana.

Prednosti željeza za uvijanje CF 3345 su sljedeće:

 • Radna površina obložena je keramikom i turmalinom.
 • Dostupnost 9 temperaturnih načina rada.
 • Minimalna temperatura grijanja je 120 stupnjeva C, a maksimalna 200 stupnjeva C.
 • Vrijeme grijanja na uređaju - 90 sekundi.
 • Ugrađeni zaslon s prikazom trenutne temperature.
 • Postoji indikator spreman za rad.
 • Rotirajuća žica kako bi se spriječilo zapetljavanje, uvijanje.
 • Vrh uređaja prekriven je termički izoliranim materijalom.
 • Set uključuje zaštitnu termalnu rukavicu.
 • Promjer konusa - 13-25 mm.

Zahvaljujući funkciji ionizacije kosa ne gubi svoju prirodnu vlagu, razdvojeni krajevi se ne pojavljuju. Rowenta je pogodna za labave, tanke ili obojene kovrče.

Uređaj je opremljen zaštitom od slučajnih promjena temperature ili isključenja. Da biste ga aktivirali, morate dvaput kliknuti gumb za uključivanje, nakon čega će se na zaslonu prikazati zatvorena brava.

BaBylissPRO BAB2281TTE

Profesionalni alat za stvaranje velikih kovrča. Pogodno za majstore koji izrađuju maturalne, vjenčane i druge svečane frizure. Među prednostima BaBylissPRO uređaja su sljedeće:

 • Prevlaka od titana i turmalina ima visoku čvrstoću i zaštitna svojstva. Radna površina neće puknuti i s vremenom neće mijenjati svoja svojstva, a turmalin će vam omogućiti ravnomjerno i nježno zagrijavanje niti.
 • Eliminiranje statičkog elektriciteta iz kose.
 • Mehanički termostat omogućuje podešavanje temperature u području od 110 do 190 stupnjeva C.
 • Pokazatelj koji pokazuje spremnost uvijača za rad.
 • Automatski isključite uređaj nakon 72 minute neaktivnosti.
 • Vrh otporan na toplinu.
 • Snaga uređaja je 65 W.
 • Dugi kabel za napajanje (2,7 m) opremljen anti-kink sustavom.

Uz uređaj se isporučuju i posebne prostirke otporne na toplinu, zaštitne rukavice, detaljne upute.

Neznatan nedostatak uređaja je visoka cijena, ali u potpunosti je opravdana kvalitetom željeza za uvijanje i njegovom trajnošću..

DEWAL 03-1932R Curl Up 19-32

Elegantan, kompaktan instrument za istinske profesionalce s kontrolom temperature. Omogućuje vam stvaranje romantičnog stila s prirodnim, urednim kovrčama.

Konusno željezo za kovrčanje dizajnirano je za stvaranje malih do srednjih kovrča. Značajke DEWAL-a su sljedeće:

 • Pogodno za često korištenje.
 • Dugotrajan, ne pokvari strukturu kose.
 • Promjer konusa 19-32 mm.
 • Grijanje od 120 do 200 stupnjeva C.
 • Radna površina prekrivena je premazom od titanijum-turmalina.
 • Praktična kontrola temperature.
 • Konus vam omogućuje rad s dugom ili kratkom kosom.
 • Set uključuje termički zaštitni vrh prsta.
 • Snaga - 60 W.
 • Atraktivni dizajn crvene i crne boje.

Unatoč svom profesionalnom fokusu, Curl Up pripada proračunskoj liniji. Može se kupiti u specijaliziranim frizerskim trgovinama. Uređaj je prikladan i za kućnu upotrebu.

Ova tvrtka ima 3 modela različitih promjera konusa: 19-32 mm, 13-25 mm i 10-19 mm.

Proizvođač upozorava da upotreba uređaja na kosi prekrivenoj lakom za kosu ili drugim proizvodima može negativno utjecati na postupak oblikovanja..

Scarlett SC-HS60591

Dobar uređaj s keramičkim pločicama obloženim za oblikovanje voluminoznih kovrča kod kuće. Scarlett je pristupačna, jednostavna za korištenje i ima sljedeće značajke:

 • Snaga 25 W.
 • Jedno podešavanje temperature.
 • Prikladno za stvaranje okomitih i vodoravnih kovrča.
 • Mekani dodir premaz ručke za maksimalnu udobnost.
 • Na ručici se nalazi radni indikator.
 • Toplinsko izoliran vrh.
 • Lagana težina.
 • Niska cijena.

Uređaj je opremljen posebnim postoljem i udobnim kabelom koji se okreće za 360 stupnjeva.

Kompaktno Scarlett glačalo za curling nije pogodno za profesionalnu upotrebu jer ima samo jedno podešavanje temperature.

Harizma H10303-13 Creative

Konusni uređaj stvoren pomoću keramičkog PTC grijača. Uređaj je zaštićen od mogućeg pregrijavanja i siguran je za upotrebu. Harizma zagrijava do 180 stupnjeva C u samo jednoj minuti.

 • Dug, udoban kabel.
 • Maksimalna temperatura grijanja - 180 stupnjeva C.
 • Prevlaka za pincetu - turmalin i keramika.
 • Promjer konusa - od 13 do 25 mm.
 • Moderan dizajn.
 • Pristupačna cijena.

Kao i prethodni model, ovaj uređaj nije namijenjen uporabi u profesionalnim kozmetičkim salonima, frizerskim salonima. Nedostaje joj mogućnost podešavanja temperature, pa Harizma nije prikladna za sve tipove kose..

Nisu uključene zaštitne rukavice.

OLLIN Professional OL-6592

Profesionalni, pouzdani uređaj domaćeg proizvođača. Razlikuje se svijetlim dizajnom i udobnom uporabom. Tijelo je izvedeno u svijetlo narančastoj i crnoj boji.

OLLIN Professional ima sljedeće karakteristike:

 • Snaga - 85 W.
 • Mogućnost podešavanja temperature od 100 do 200 stupnjeva C.
 • Toplotno izolirani vrh jamči zaštitu od slučajnih opeklina tijekom oblikovanja.
 • Potrebna je 1 minuta da se alat zagrijava do pripravnog stanja.
 • 25 podešavanja temperature za rad s različitim tipovima kose.
 • Promjer radne površine klešta - 19-32 mm.
 • Okretni kabel.

Kao i svi profesionalni alati, i ovo glačalo u obliku konusa u obliku prstena prilično je skupo..

Ne možete zabraniti da živite kovrčavo: biramo najbolje uvijače za kosu

Sanjate lijepe kovrčave kovrče? Željezo za kovrče vaš je glavni saveznik. Odabir najboljih uvijača za kosu za stvaranje elegantnog volumetrijskog oblikovanja.

Reći ćemo vam gdje pronaći najbolje željezo za kovrče i kako odabrati željezo za kovrče za vašu vrstu kose.

Kako odabrati curler za kosu

Materijal za ploče

Prilikom odabira željeza za uvijanje, važno je razjasniti od kojeg materijala je napravljeno željezo za uvijanje. Keramika ili turmalin - zapamtite da materijal ovisi o tome je li uređaj prikladan za vašu vrstu kose ili ne.

 • Keramika

Temperatura je ravnomjerno raspoređena, što je važno za glatko klizanje.

Pogodno za sve tipove kose.

 • Turmalin

Proizvode negativne ione koji izglađuju zanokticu, glatko kožu i sjaj.

Profesionalni rezultat na niskim temperaturama.

Pogodno za finu kosu.

 • titanijum

Najlakši i trajniji materijal.

Brzo i ujednačeno grijanje.

Najviša temperatura grijanja.

Vrlo brzo i lako uvija čak i grubu i neurednu kosu.

Pogodno za gustu, grubu ili neupadljivu kosu.

Pogodno za profesionalnu upotrebu.

Ponekad proizvođači kombiniraju više materijala odjednom, poput keramike i turmalina ili titana i turmalina.

Kako odabrati uvijač za kosu: vrste uređaja za oblikovanje

Konačni rezultat ovisi o obliku željeza za uvijanje. Mekani valovi ili cik-cak kovrče - smišljanje kako odabrati pravo željezo za kovrče.

Željezo za kovrče je pogodno za stvaranje ujednačenih kovrčava duž cijele duljine zahvaljujući opružnom kopči. Željezo za kovrče je pogodno za oblikovanje i duge i srednje kose. Protiv ovog oblika - može oštetiti krajeve kose.

Štapići za curling nemaju posebnu kopču - morate ručno navijati i držati kovrče. Glavna prednost termičkog štapa je da ne ostavlja nabore i ravnomjerno kovrča kosu. Potražite željezo za uvijanje koje vaše kovrče u prirodnim valovima - upotrijebite štapić za curling. Opipljiv minus - trebate se naviknuti na štap.

Ocjena najboljih uvijača za kosu

pridružite se raspravi

Podijelite sa svojim prijateljima

Brz način stvaranja kovrča je korištenje željeza za curling. Zahvaljujući raznim mogućnostima ovog alata, možete dobiti i velike kovrče i male kovrče, pa čak i afro-kovrče. Osim toga, postoje glačala za kovrče za savršeno glatku volumen kose ili korijena. Mi ćemo vam reći više o ovom alatu u ovom članku..

Kakvu pokrivenost odabrati?

Najjednostavniji i najpovoljniji modeli izrađeni su od nehrđajućeg čelika i bez premaza. Brzo se zagrijavaju i pogodni su samo za rijetku uporabu, pod uvjetom da imate zdravu kosu. Regulator temperature omogućuje vam da nekako smanjite negativan učinak takvog alata na kosu. Međutim, bolje je kupiti željezo za kovrče sa zaštitnim površinskim premazom. To bi mogao biti jedan od sljedećih materijala.

 • Titan. Materijal se brzo zagrijava, ima zaštitni premaz i dug radni vijek. U kombinaciji s regulatorom temperature, premaz od titana relativno je siguran za zdravlje kose. Međutim, glačala za curling s takvim premazom imaju visoku cijenu..
 • Teflon. Također pruža premaz koji se ne lijepi i koji ne spali niti. Međutim, s vremenom se njegova površina ogrebotina i ogrebotina, što utječe na zaštitne funkcije materijala..
 • Keramika. Skuplji i sigurniji premaz koji se obično koristi na profesionalnim alatima. Brzo i ravnomjerno se zagrijava, štiti pramenove od suhoće, ima funkciju ionizacije.
 • Turmalin. Danas se premaz turmalina smatra najbezopasnijim, osim toga, uređaji s turmalinom opremljeni su funkcijom ionizacije. To zauzvrat pruža sjaj i ljepotu kosi..

Turmalinski prekriveni glačaci za uvijanje odobreni su za upotrebu čak i na problematičnoj kosi jer to neće uzrokovati sušenje kose.

Najbolji proizvođači

Najbolji uređaji za styling dolaze od tvrtki koje profesionalno izrađuju frizerske alate. Među njima su Braun (Njemačka), Valera (Kina), Babyliss (Francuska). Proizvode ovih marki odlikuju trajnost, poštovanje prema kosi i različite mogućnosti proizvoda. Unatoč činjenici da se alati nazivaju profesionalnim, bit će ih prikladno koristiti kod kuće. Međutim, cijena jastučića ovih marki prilično je visoka..

Nešto su lošije u kvaliteti, ali imaju pristupačniju cijenu za peglanje za uvijanje iz Rowenta (Francuska), Remington (SAD), Dewal (Njemačka), Philips (Nizozemska).

Ako uzmemo u obzir još povoljnije proizvode, tada su vjerodostojni domaći brend Polaris i kineska Scarlett. Ovi proizvođači optimiziraju cijenu ne na štetu kvalitete, već na štetu funkcionalnosti, tako da upotreba ovih alata ne nanosi veliku štetu kosi..

Top modeli

Razmotrite najpopularnija glačala za uvijanje - i skupe profesionalne i više proračunske. Radi praktičnosti razvrstajmo ih po vrsti.

Cilindričan

Cilindrično željezo za curling često se naziva klasikom. Ovo je uređaj, čiji grijaći element izgleda poput cilindra i opremljen je stezaljkom za učvršćivanje žice. Zbog činjenice da je promjer "cilindra" jednak na različitim krajevima, kovrče su ujednačene duž cijele duljine.

Odabirom cilindričnog željeza za kovrče različitog promjera, možete dobiti i male i srednje, kao i velike kovrče. Ne zahtijeva posebne vještine u radu, jer je zbog stezanja, pramen sigurno fiksiran i nema posebnih poteškoća s omotavanjem. Međutim, isti isječak može uzrokovati gubitak kose..

Dvostruki proizvodi mogu se nazvati raznolikim konusnim slojem. Uključuju 2 elementa za oblikovanje koji izgledaju kao stožac. Na takvoj kovrčavoj željezi s naborom osam, naizmjence na svakom "cilindru", namota se žica, a zatim se povlači prema dolje. Željezo za dvostruko uvijanje može imati treći cilindar za bolje fiksiranje uvijene kose.

Jedan popularni cilindrični stan je Braunova boja boje kose EC2 saten. Proizvod vam omogućuje da dobijete velike kovrče, pogodan je za dodavanje volumena kosi. Uz pomoć ovog kovrčavog željeza čak možete uviti šiške, bez rizika da se pretvorite u "janje". Među prednostima je 9 načina grijanja i njihovo precizno podešavanje zahvaljujući LCD zaslonu. To vam omogućuje da izbjegnete pregrijavanje kose, odaberite pravi način za svaku vrstu kose.

Kod uvijanja obojene kose ne blijedi i ne gubi pigment. Uređaj ima funkciju ionizacije koja daje glatkoću i sjaj. Od nedostataka, prema pregledu korisnika, može se izdvojiti nedostatak učvršćenja za vješanje željeza za kovrče.

Cijena uređaja sasvim je prihvatljiva za proizvod ove klase poznate marke.

Remington Ci5319 je još jedna popularna opcija za uvijanje željeza. Proizvođač pozicionira svoje proizvode kao svestran proizvod, pogodan kako za tanke, tako i za debele, neprobojne niti. Promjer proizvoda - 19 mm, što vam omogućuje da dobijete kovrče srednje veličine.

Uređaj je opremljen funkcijom ionizacije koja blagotvorno utječe na stanje kose, osigurava njezinu glatkoću i uklanja friz.

Uređaj ima 8 načina grijanja, ali kad okrenete upravljački kotač, specifična temperatura grijanja se ne prikazuje. Među nedostacima je nedostatak zaštitnih rukavica za ruke.

Cilindrično željezo za uvijanje Bosch PHC5363 ima sličan promjer. Keramički premaz ploča i brzo zagrijavanje omogućuju vam da brzo i bez većeg štete napravite kovrče. Štoviše, uređaj je pogodan za dugu kosu, a također ima isječak za pričvršćivanje. Ali ne postoji mjerač grijanja za kovrče, pa morate sami kontrolirati stupanj zagrijavanja niti. Međutim, nekoliko temperaturnih modusa omogućava vam odabir optimalne temperature za određeni tip kose..

Uređaj je praktičan za uporabu - lagan je, udobno se uklapa u ruku, kabel (iako ne predugo - 1,8 m) zakreće se oko svoje osi, postoji postolje za proizvode, ali na ovom modelu nema petlje za vješanje..

Prekrasnim kovrčama možete dobiti što je brže moguće i uz minimalnu štetu na kosi koristeći željezo za curling Rowenta CF 3372. Proizvod ima promjer od 32 mm, 9 načina grijanja i prilično tijesnu stezaljku. Zahvaljujući posljednjim karakteristikama, ovaj je model prikladan čak i za uvijanje neprobojne grube kose..

Uređaj se brzo zagrijava, ima funkciju isključivanja u nuždi. Prema pregledima, kada koristite glačalo za uvijanje, lako možete dodirnuti regulator prebacivanja temperature, što se ne može nazvati normom.

Stožast

Konusni glačala za kovrčanje omogućuju vam da dobijete elastične kovrče koje su što je moguće sličnije prirodnim kovrčama. Veći su kod korijena kose i "plitki" prema krajevima.

To je zbog dizajnerskih značajki proizvoda - radna površina izgleda poput konusa ili mrkve. Dio styling kliješta se sužava od baze do vrha. Najčešće uređaj koriste profesionalci.

Dizajnerska značajka ovog uređaja je da željezo za kovrče nema stezaljku. Da biste fiksirali kovrče na željeznom uvijaču, trebat će vam malo vještine i pomoći s rukama, a kako biste zaštitili potonji od opeklina - posebna rukavica.

Izrađena je od posebnih materijala koji se ne zagrijavaju, a obično dolazi s željeznom glavom za uvijanje..

Često je uključena spiralna mlaznica s konusnim željeznim kovrčavim željezom. Omogućuje vam da dobijete male elastične kovrče, ali sam postupak bit će prilično naporan i trebati vremena. Trebat ćete odvojiti tanke niti i namotati ih u posebne utore na mlaznici.

Model Rowenta CF 3345 smatra se jednim od vodećih u prodaji ravnih kovrča s konusom.Ovaj je proizvod namijenjen stvaranju malih kovrča. Zbog nedostatka stezaljke, kovrče su uredne, bez nabora. Međutim, kao i svaki model bez kopče, ovaj proizvod neće biti prikladan za kratku kosu. Za navijanje i učvršćivanje žice, u kompletu za željezo za uvijanje predviđene su zaštitne rukavice za ruke.

Uređaj ima kontrolu grijanja - temperatura se prikazuje na zaslonu. Prevlaka ploča je keramička, ali nema vremena za isključivanje kovrča. Sam proizvod je lagan, udobno se uklapa u ruku, ima dugu rotirajuću vrvicu i karakterizira ga učinkovitost grijanja. Od minusa - nedostatak poklopca za pohranu.

Ako vam treba željezo za uvijanje konusa većega promjera, obratite pozornost na Philips BHB868 StyleCare Sublime Ends. Prvo što korisnici primijete kod korištenja ovog modela su elastične kovrče koje traju dulje vrijeme. Uz to, uređaj je opremljen vremenskim aparatom za isključivanje kovrča, brzo se zagrijava, ima nekoliko temperaturnih režima i nema klip (jamstvo ravnomjernih kovrča bez nabora).

Uređaj ima okretni kabel. Istina, mnogi korisnici govore o njegovoj nedovoljnoj duljini - 1,8 m.

izolučivanje

Uvijač za valovitost je uređaj s dvije ploče, a ove ploče imaju cikcak površinu. Prije nekoliko godina styling s takvim željezom za kovrče smatran je nevjerojatno modnim. Zahvaljujući njoj dobiveni su originalni mali valovi..

Sada je moda takvog stylinga nestala, međutim, valoviti uvijači za curling i dalje su u potražnji, posebno među profesionalcima. Pomoću ovog alata moguće je dati pramenovima korijenski volumen koji će trajati dugo. Da biste to učinili, samo trebate obraditi zonu korijena željeznim uvijačem..

Ostatak kose možete ostaviti ravno ili uvijen.

U kategoriji valovitosti valja napomenuti kolut za glačanje Valera Volumissima (647.01). Proizvod se smatra profesionalnim, ima uske ploče, što osigurava prozračnost i volumen uvijenih niti. Dizajniran prije svega za stvaranje volumena korijena, što styler izvrsno obavlja. Glasnoća je izražena, dugo traje.

Međutim, ako je potrebno valoviti cijelu duljinu kose, trebat će vrlo dugo. Širina ploče - 1 cm.

Također, proizvod karakterizira precizna regulacija grijanja u rasponu od 80-230 stupnjeva, ima funkciju ionizacije. Radi lakšeg transporta, predviđena je posebna zasunka. Međutim, u kompletu nije uključen poklopac, što se može smatrati malom nedostatkom.

Možete i izraditi valovitost s Dewal 03-870 Pro-Z Slim stylerom, o kojem je riječ u daljnjem tekstu..

okovi

Željezo za kovrče je po dizajnu slično valovitosti - ima 2 ploče, između kojih se pramen kose steže i uvlači. Međutim, površina ploča potpuno je ravna, pa se sam alat koristi za ravnanje kose..

Međutim, ako znate određenu tehniku ​​uz pomoć željeza, možete stvoriti zanimljive velike kovrče koje izgledaju vrlo prirodno..

Širina željeza za uvijanje može biti različita, a što je dulja dlaka, to bi trebala biti i širina ploča. To će uređaju olakšati upotrebu..

Dewal 03-870 Pro-Z Slim styler (Njemačka) postaje nepromijenjeni lider u ocjeni među pločama za glačanje s ravnim glavama. Jednako je dobar za stvaranje glatkih pramenova i kovrča, a također daje volumen kosi u nekoliko sekundi..

Širina ploča je 1,1 cm, što je prikladno za stvaranje volumena korijena, ali nije previše ugodno ako trebate napraviti valovitost za cijelu duljinu kose.

Proizvođač se bavi proizvodnjom profesionalnih frizerskih alata, tako da se ovaj model pegle može pohvaliti sigurnošću i lakoćom uporabe. Proizvod ima 4 postavke temperature (od 140 do 200 stupnjeva), karakterizira brzo zagrijavanje (u 5 sekundi), ima dugačak kabel od 2,5 metra. Sam proizvod je lagan i udobno se uklapa u ruku. Ima pristupačnu cijenu za profesionalni alat.

Međutim, korisnici primjećuju nepostojanje stalka za glačanje, kao i trajanje njegovog hlađenja..

Profesionalni styler Remington S-8700 ima keramički premaz i omogućava vam ne samo ravnanje kose, već i stvaranje hollywoodskih kovrča. Ima 5 postavki temperature i funkciju ispravljanja pare. Uređaj je lagan, udobno se uklapa u ruku, ima okretni kabel veličine 2,5 metra i viseću petlju. Međutim, korisnici primjećuju neke nedostatke - nedostatak kućišta za pohranu, što je posebno neugodno s obzirom na znatne troškove uređaja.

Zasebno, vrijedno je istaknuti višenamjenske glačala za uvijanje sa mlaznicama za zamjenu. Primjer je Philips HP-8699. Radne površine za ovaj model su cilindrične mlaznice 2 različita promjera, mlaznica u obliku konusa, spiralna mlaznica i valovitost. Sve radne površine imaju keramički premaz i brzo se zagrijavaju. Također, dizajn je upotpunjen parom kopči za kosu.

Nakon sat vremena neprekidnog rada, model se automatski isključuje, ali timer za isključivanje zagrijavanja kovrča u ovom modelu ne postoji. Među minusima može se primijetiti brzo zagrijavanje (nakon pola sata rada) ručke za kovrčavo željezo.

Sličan višenamjenski uređaj može se naći u liniji druge poznate marke - Remington S-8670. Sadrži cilindričnu mlaznicu, mlaznice za valovito i željezo, dvije vrste spiralnih mlaznica i par kopča. Svi nastavci su obloženi keramikom. Uređaj karakterizira učinkovitost grijanja, ima zaustavljanje u nuždi, dugačak (2 m) kabel i kućište za odlaganje. Od minusa, prema recenzijama potrošača, moguće je primijetiti poteškoće u zamjeni privitaka - oni su uski.

Kriteriji izbora

Kada kupujete željezo za uvijanje, trebali biste obratiti pažnju na marku proizvođača. Dajte prednost poznatijim tvrtkama, iako su njihovi proizvodi skuplji. Najbolji izbor je alat za profesionalnu upotrebu.

Također, jedan od prvih kriterija odabira trebao bi biti vrsta premaza ploča. Pegla za curling s keramičkim, turmalinskim i teflonskim premazom smatra se sigurnim. Prva 2 imaju duži vijek trajanja, pažljiviji su s kosom, ali imaju i veće troškove. Proizvodi od teflona brže se zagrijavaju, što može uzrokovati suhu kosu.

Osim toga, takav se premaz, uz aktivnu uporabu, istroši prilično brzo..

Sljedeći je parametar promjer mlaznice. Koji će rezultat biti styling, ovisi o njemu. Za manje kovrče pogodno je željezo za uvijanje u obliku konusa ili proizvod manjeg promjera. Što je veći potonji, to će se veće kovrče moći uvijati.

Ako sanjate male kovrče, odaberite željezo za kovrče s promjerom mlaznice 10-15 mm. Da biste postigli svjetlosne i elastične valove, možete kupiti željezo za uvijanje s 2 ili 3 cilindrične mlaznice. Za velike kovrče u stilu holivudskih zvijezda možete preporučiti styler promjera 32-33 mm. Ako je raznovrsno oblikovanje prioritet, trebali biste detaljnije pogledati proizvode s različitim prilozima..

Međutim, važno je zapamtiti da takvo višenamjensko željezo za uvijanje u pravilu služi manje nego inače. U uređajima s mlaznicama koje se mogu zamijeniti slaba je veza upravo na mjestu fiksiranja ovih mlaznica. Ne želite riskirati - kupite 2-3 konvencionalna modela različitih promjera.

Ako imate dugu kosu, ima smisla obratiti pažnju na duljinu mlaznice. Što je dulja kosa, duža je mlaznica, inače će biti neugodno kovrčati.

Vrijedno je obratiti pažnju na snagu željeza za curling. Profesionalni uređaji mogu se napajati do 90 W. Međutim, trebate se naviknuti na njihovu upotrebu. Za kućnu upotrebu dovoljan je uređaj snage 45-50 W.

Ne treba zanemariti ni mogućnost regulacije temperature. Štoviše, što je ta postavka tanja, to je bolje. Naravno, trošak željeza za kovrče raste od toga, ali takve su postavke garancija zdravlja kose. Optimalno je ako je moguće podesiti temperaturu grijanja od 50 do 200 stupnjeva, a što su regulirane međupolope temperature između njih, to je bolje.

Za tanku i slabu kosu naznačena je temperatura grijanja od 50-80 stupnjeva. Za nestašne i tvrde, ali zdrave niti, temperatura se može podići na 140-150 stupnjeva.

Korištenje željeza za curling bit će mnogo prikladnije ako ima dugu vrvicu. Optimalno - 2,5-3 metra, a ovaj će se kabel okretati oko svoje osi. Još jedan koristan dodatak je prisutnost stalka na željeznom uvijaču. U protivnom mogu se pojaviti poteškoće s tim gdje i kako staviti vruće željezo za kovrčanje, postoji opasnost od oštećenja površina.

Tajmer isključivanja kada su kovrče spremne također se može nazvati korisnim, zahvaljujući kojem nećete spaliti niti. Tu su i proizvodi opremljeni vremenskim mjeračem požara.

Potonji neće dopustiti da se dogodi požar, čak i ako je uvijeno željezo uključeno i zaboravljeno.

Informacije o odabiru uvijača za kosu potražite u sljedećem videu.

16 najboljih uvijača za curling

Poredak najboljih glačala za uvijanje kose uključuje modele koji su objavljeni pod poznatim robnim markama. Top 16 uključuje visokokvalitetne uvijače za uvijanje koji su stekli popularnost među brojnim fashionisticama. Lista ocjenjivanja temeljila se na pozitivnim kritikama entuzijastičnih korisnika. Ako ste se odlučili za kupnju novog željeza za oblikovanje kose, naš će vam pregledni članak pomoći u kretanju kroz široku paletu ponuda na suvremenom tržištu kozmetičke tehnologije. Ovdje ćete se upoznati s najboljim modelima gumica za uvijanje za stvaranje lijepih frizura pomoću različitih metoda: curling, spiralni styling, valovitost, upoznati uređaje s funkcijom ionizacije.

Na što treba paziti pri odabiru glačala za kovrče

Prije svega, morate odlučiti kojoj ćete marki dati prednost. Preporučujemo odabir proizvoda iz sljedećih tvrtki:

Proizvode ovih marki uvijek možete pronaći u specijaliziranim velikim trgovinama koje prodaju kućanske uređaje.

Koje željezo za uvijanje kose trebate kupiti? Glavni aspekti izbora:

 1. Kvaliteta zaštitnog premaza grijaćih ploča (najbolji materijali: turmalin, teflon, keramika).
 2. Funkcija regulacije temperature (preporučeni raspon 50 - 200 ° C).
 3. Odabir mlaznica prema promjeru, obliku, dužini.
 4. Prisutnost postolja za ugradnju vrućeg željeznog uvijača na stol, kao i petlje za prikladno vješanje keramičkih klinčića.
 5. Duljina kabela za napajanje nije manja od dva metra.

Najbolje željezo za kovrče za kosu

BaByliss C1500E

Željezo za kovrčanje je savršeno za brzo uvijanje kose kod kuće. U tom slučaju postupak će trajati oko 15 minuta. Svaka kovrča koju stvorite imat će promjer od oko 18 mm za besprijekornu frizuru.

 • žica koja se može zakrenuti radi prikladne uporabe uređaja;
 • nekoliko temperaturnih modusa, zbog čega možete odabrati najoptimalniji za sebe;
 • različita vremena postupka;
 • zajamčena je zaštita kovrča koji su bili pogrešno položeni;
 • detaljne i dobro napisane upute;
 • minimalna težina, što uređaj čini jednostavnim za korištenje.
 • visoka cijena uređaja, tako da kupnja nije dostupna svakom potencijalnom kupcu;
 • nemogućnost promjene smjera kovrča;
 • hitne situacije u kojima uređaj ne može osloboditi pramen i možda će ga trebati smanjiti (događaju se vrlo rijetko).

Philips HPS940

Uređaj je dostupan sa titanskom i keramičkom prevlakom, zahvaljujući čemu je zaštićen od vanjskih čimbenika. Također, postavlja se smjer kovrča, kao rezultat toga možete stvoriti besprijekornu frizuru.

 • dostupnost posebnog pribora za obavljanje poslova čišćenja i oblikovanja pramenova;
 • postavljanje smjera svakog zavoja;
 • 27 temperaturnih načina, a možete odabrati najprikladnije;
 • dugačak 2 metra kabel za udobnu upotrebu uređaja;
 • prisutnost toplinsko-izolacijske komore eliminira pojavu slučajnih opeklina.
 • uređaj nije prikladan za vlasnike tanke kose;
 • niti mogu pasti u uređaj;
 • kabel se ne može zakrenuti;
 • ne postoji tajmer koji određuje stanje kovrča;
 • isključuje prisustvo mjerača požara.

Rowenta CF 3610 So Curls

Željezo za kovrče ima automatsko upravljanje. Podržava se keramička prevlaka. Unutrašnjost uređaja obrađena je turmalinom. Kao rezultat toga, zagarantirano je glatko stanje uvijenih kovrča. Kosa se može uvijati sa i prema licu, kao i na kaotičan način.

 • uređaj se automatski isključuje sat vremena nakon rada, čime se uklanja opasnost od požara;
 • niti se mogu uviti u odabranom smjeru;
 • 3 temperaturna stanja su osigurana;
 • timer vam omogućuje određivanje stanja kovrče;
 • sigurnost za kovrče je zajamčena, ali istodobno morate obraditi svaki pramen zasebno.
 • velika težina, tako da uređaj nije prikladan za upotrebu;
 • ne nanosite styling proizvode;
 • uređaj nije prikladan za vlasnike teške, duge i guste kose.

Rowenta CF3345F0

Klinčići se nude po pristupačnoj cijeni, ali visoko su kvalitetni i funkcionalni. Osim toga, njegova upotreba ispada da je vrlo zgodna..

 • prisutnost premaza s turmalinom jamči uklanjanje rizika za kosu;
 • potrebno je minimalno vrijeme za zagrijavanje;
 • implementirani su različiti načini grijanja;
 • indikator koji vam omogućuje praćenje statusa uređaja koji koristite.
 • nema stezaljke, stoga je važno držati ruke uz svaki pramen koji je namotan;
 • nijedan slučaj nije naveden.

Najbolje željezo za kovrče za spiralni styling

Rowenta CF 4132

Željezo za kovrče je dostupno s keramičkim dodacima za lijepe frizure.

 • grijanje se vrši u najkraćem mogućem roku;
 • za praktičnu obradu kovrča osigurani su klinčići;
 • prilozi se mogu sigurno pričvrstiti na uređaj.
 • ne postoji regulacija temperature, stoga je potreban pažljiv postupak;
 • treba dugo vremena da se ohladi.

SUPRA HSS-1133

Željezo za kovrčanje je pogodno za spiralno uvijanje kose. U isto vrijeme, uređaj se nudi po pristupačnoj cijeni..

 • optimalan trošak za većinu kupaca;
 • set uključuje visokokvalitetni praktični slučaj;
 • kovrče su stvorile oduševljenje svojom ljepotom.
 • niska razina snage;
 • treba duže vremena da uvijate kosu.

Philips HP-8699

Uređaj ima visoku razinu funkcionalnosti. Prikladna je za spiralno uvijanje i stvaranje redovitih kovrča raznih promjera..

 • set uključuje kliješta različitog promjera;
 • predviđena je spiralna mlaznica;
 • potrebno je minimalno vrijeme za zagrijavanje;
 • nudi se poseban zaštitni poklopac;
 • lagana težina;
 • prikladan kabel, zahvaljujući kojem se klijenti mogu priključiti u utičnicu;
 • isječke za stvaranje stilskih frizura;
 • oblik za kovrče konusnog tipa;
 • isključivanje uređaja sat vremena nakon postupka.
 • nema tajmera, tako da morate neovisno pratiti stanje svakog obrađenog niti;
 • drška pincete postaje vruća nakon 30 minuta uporabe.

Polaris PHS 1930K

Keramičko obloženo željezo za curling dostupno je po pristupačnoj cijeni. Zajamčeno je stvaranje prekrasnog stila ugodnog volumena.

 • visokokvalitetni premaz obrađen izdržljivom keramikom;
 • uređaj će se automatski isključiti ako ga ne koristite sat vremena;
 • potrebno je minimalno vrijeme za zagrijavanje pincete.
 • nema visećih petlji i futrole;
 • pokazatelj koji određuje stanje kovrča nije proveden;
 • duljina kabela je 1,8 metara, zbog čega je neprikladno spojiti uređaj na utičnicu;
 • nemoguće je promijeniti početnu temperaturu.

Najbolje željezo za curling s funkcijom ionizacije

BaByliss C1050E

Željezo za kovrče je pogodno za stvaranje kovrča i kovrča, što jamči stvaranje stilskih frizura. Uređaj ima zaštitu od pregrijavanja.

 • zajamčeno je sigurno prijanjanje niti, a oni neće kliznuti s kalema
 • ostvarena automatska rotacija mlaznica;
 • postoji nekoliko načina rada: 2 - temperatura, 3 - vrijeme;
 • zvuk ukazuje da je kovrča pouzdano obrađena;
 • 3m okretni kabel.
 • ručka za kovrčavo željezo ima loše osmišljen oblik, tako da je uređaj nezgodan za držanje.

BaByliss BAB2280E

Željezo za kovrče je pogodno za stvaranje glatkih kovrča. U isto vrijeme ostvaruje se optimalan broj načina grijanja za klinove, koji se mogu postaviti ručno.

 • 2,7 metara kabel;
 • potrebno je minimalno vrijeme za zagrijavanje;
 • veliki broj programa s različitim temperaturama;
 • visokokvalitetna keramika za stvaranje premaza;
 • visokokvalitetna ručka, obrađena prirodnom gumom;
 • vrh je otporan na visoke temperature;
 • kliješta su opremljena prostirkom i rukavicama;
 • uređaj je ergonomski.
 • ne postoji tajmer koji vam omogućuje praćenje stanja kovrča;
 • nije predviđen tajmer za automatsko isključivanje uređaja.

Satenska boja kose Braun EC2

Uređaj je prikladan za uvijanje raznih niti. U ovom slučaju možete dobiti velike i voluminozne kovrče. Eliminira negativan učinak vrućih kljova za kosu.

 • 9 načina rada;
 • sposobnost točnog podešavanja temperature;
 • ionizacija vam omogućuje stvaranje glatkih i sjajnih kovrča.
 • nema petlje za objesiti uređaj.

Remington Ci5319

Klinčići su pogodni za većinu žena. U svakom slučaju možete računati na voluminozne i elastične kovrče. Ionizacija pomaže u zaštiti kose od vanjskih čimbenika, a kovrče izgledaju lijepo i oduzimaju najmanje vremena za stil.

 • 8 načina;
 • potrebno je minimalno vrijeme za zagrijavanje;
 • ionizacija vam omogućuje da dobijete glatke kovrče;
 • drška ima udoban oblik;
 • duga i gusta kosa može se uviti.
 • ne postoji način da se utvrdi točna temperatura;
 • set ne uključuje termički zaštitni poklopac i rukavice.

BaByliss C1100E Ionic

Uređaj ima funkciju automatske rotacije. Uvijač se može stvoriti unutar željeza za kovrče. Svaka kovrča je elastična. Styling traje dovoljno dugo.

 • preporuča se postaviti točnu temperaturu;
 • potrebno je 8-12 sekundi da uvijete pramen;
 • indikator snage;
 • zvuk obavještava o spremnosti kovrča.
 • kliješta su prikladna samo za djevojke s dugom kosom;
 • povremeno se žvaču žice.

Najbolja glačala za curling za styling valovitost

Valera Volumissima (647.01)

Željezo za kovrče se odlikuje prisutnošću uskih ploča koje pomažu stvaranju dodatnog volumena pored korijena. Istodobno, frizura može ugoditi besprijekornom stanju koji dugo traje.

 • potrebno je minimalno vrijeme za zagrijavanje vijaka;
 • možete podesiti točnu temperaturu od 80 do 230 stupnjeva;
 • 3-metarski kabel osigurava udobnu upotrebu željeza za uvijanje.
 • širina klipa je centimetar, tako da treba dugo vremena da se kosa ukosnica;
 • nijedan slučaj nije uključen.

Remington S8670

Funkcionalni klinčići omogućuju vam stvaranje različitih lijepih frizura.

 • potrebno je minimalno vrijeme za zagrijavanje;
 • u paketu se nude posebne mlaznice;
 • set uključuje futrolu, četku.
 • u početku mijenjanje mlaznica zahtijeva napor i puno vremena;
 • kućište je napravljeno od materijala koji skuplja veliku količinu prašine i kose.

DEWAL 03-870 Pro-Z Slim

Željezo za uvijanje nudi njemački proizvođač. U nekoliko sekundi možete dati optimalan volumen finoj kosi.

 • potrebno je 5 sekundi da se zagrije do minimalne temperature;
 • minimalna temperatura je 140 stupnjeva, maksimalna 200;
 • udoban oblik tijela pincete;
 • 2,5 metra kabel.
 • treba dugo vremena da se ohladi;
 • nije uključeno zaštitno postolje.

Koje željezo za oblikovanje kose je bolje kupiti

Nadamo se da će naš članak o ocjeni biti koristan u odabiru najboljeg sredstva za njegu kose i stvaranju lijepih frizura. Sada možete lako odrediti koje željezo za kovrče je najbolje za oblikovanje kose..

Posljednji savjet: Prije donošenja konačne odluke pronađite recenzije korisnika koji posjeduju model koji vam se sviđa na mrežama, na forumima, u raspravama. Opis prednosti i prepoznatih nedostataka pomoći će vam da provjerite je li odabrana opcija ispravna ili će upozoriti na moguću pogrešku.