Glavni > Pribor

Najbolje frizure za dugu kosu - bob-caret

Dugo je ženama bilo zabranjeno nositi kratku kosu. Ali početkom 20. stoljeća francuska plesačica Irene Castle kratko je ošišala kosu. Vidjevši to, Coco Chanel se divila ženi i njezinom činu. Od tada je kvadrat bob postao moderan. Potražnja za takvom frizurom i danas je popularna..

Ne može se svaka žena odlučiti za kratku frizuru, pa su šminkerke smislile izduženu verziju bob-boba. Ova frizura naglašava individualni stil žene..

Ako imate oštre jagodice, bradu i nos - ova će ih frizura omekšati i izgladiti, dodati eleganciju. Pomoću četvrtastog oblika lica možete olakšati i produljiti šiške, to će oštre kutove učiniti zaobljenijima. Idealan je za djevojke i žene s trokutastim ili ovalnim tipom lica..

Osobitosti bob kvadrata za dugu kosu:

 • duge pramenove oko lica;
 • bočno odvajanje;
 • strujne konture straga.

Sorte bob-caret za dugu kosu

Bob-automobil s produženjem

Osobitost takvog kvadrata je kontrast duljina bočnih i okcipitalnih pramenova, najduža kosa na stranama i kratka straga. Ova kombinacija idealno naglašava oval lica i otvara vrat. Ravna kosa daje ozbiljnost slici, a graciozne kovrče čine je romantičnijom..

Asimetrični kvadrat boba

Takva frizura savršeno skriva nesavršene crte lica. Prednje kovrče izrađene su u različitim duljinama.

S jedne strane, duljina kose ostaje ista, a s druge je strane kratka, glavna stvar je odlučiti se o donjoj liniji rezanja.

Na stražnjoj strani glave postoji gladak prijelaz s jedne na drugu stranu. Ova frizura pogodna je za kosu bilo koje teksture, izgleda sjajno i na ravnoj i kovrčavoj kosi.

Bob-caret za dugu kosu s šiškama

Postoji mnogo opcija za šiške, može biti savršeno ravna, profilirana ili ukošena. Pomoću nje ispravljaju se crte lica. Ukošene šiške vizualno smanjuju nos i produžuju okrugli oval lica, ravna će sakriti nisko čelo i izravnati četvrtasti oblik lica, kratka će povećati usko čelo i naglasiti oči.

Bob-automobil s izduženim prednjim pramenovima

Ovom frizurom možete sakriti široke jagodice. Jako povoljno naglašava konturu lica. Izgleda dobro na gustoj kosi, a na tankoj kosi možete dodati volumen kratkim rezom. Za djevojke s ovalnim tipom lica, stilisti preporučuju upravo ovu opciju jer vizualno isteže lice i čini ga vitkijim.

Bob-automobil s nastavkom za dugu tanku kosu

Ova frizura izvrsna je opcija za tanku i slabu kosu. Uz pomoć rastrganih pramenova, lagano raščešljavanje i široke amplitude duljine kose od stražnjeg dijela glave do lica, stvara se dobar volumen i takva frizura izgleda stilski i moderno.

Styling bob-karet za dugu kosu

Zahvaljujući svestranosti i multifunkcionalnosti bob-kareta, djevojka može svaki dan izgledati drugačije.

Kako vam takav styling ne bi bio noćna mora, odmah biste trebali nabaviti sebi pomagače: sušilo za kosu i gumice, češalj i okruglu četkicu za kosu, mousse, pjenu, fiksirni lak i stezaljke s kojima možete položiti pojedine pramenove.

Načini polaganja:

 1. Stroga verzija bob-kvadrata. Pomoću gela za glačanje i glačala stvaramo savršeno glatke i sjajne žice, a krajevi se mogu usmjeriti prema unutra.
 2. Verzija za mlade s oblikovanjem bob-kvadrata za dugu kosu. Na vlažnu kosu nanesite pjenu ili mousse, podijelite na dva dijela pomoću bočnog odvajanja i osušite sušilom za kosu. Glatke i usmjerene prema unutra stvorit će ležerni izgled.
 3. Romantična slika. Pomoću okruglih kliješta ili curlersa možete stvoriti kovrče različitih veličina i promjera. Uz pomoć isječaka, naizmjenično uvijajte kovrče i (ako je potrebno) popravite lakom.
 4. Snop na bazi graha. Podjelom od uha do uha podijelite kosu na dva dijela. Gornji dio popravljamo u snopu s pribadačama. Ostatak pramenova malo uvijte klinovima i natapkajte.
 5. Stilizirani leđa bob-bob za dugu kosu. Na vlažnu kosu nanesite pjenu i rasporedite po cijeloj duljini. Osušite okruglom četkom, češljajući svaki pramen unatrag. Na kraju ga popravimo lakom.

Postoji nekoliko nedostataka ove frizure:

 1. Zahtijeva svakodnevno oblikovanje, a ako imate šiške, trebat će više vremena i truda.
 2. Česta obnavljanja: šišanje zahtijeva mjesečno obrezivanje produljene kose.
 3. Svakodnevno šamponiranje nije dobro za kvalitetu kose.

Prilikom odabira frizure, uzmite u obzir vrstu kose i konture lica. Ako imate usko lice, tanku i tanku kosu, ne biste trebali davati prednost bob-bob frizuri za dugu kosu. Ona će istaknuti vaše mane. To se odnosi i na predstavnike uskog vrata: takva će frizura "pritisnuti" na ramena i slika će patiti. Ako se uvijek žurite i nemate vremena za styling, tada se prepustite složenim slikama koje zahtijevaju pažnju..

Ako ste spremni za makeover ili želite drastično promijeniti svoju sliku, bob-bob za dugu kosu izvrsna je opcija za to! Sve ovisi o kakvim ste ekstravagantnim i izvanrednim eksperimentima spremni. Frizura bi trebala odgovarati vašem stilu i unutarnjem svijetu.

Bob frizura za dugu kosu. Fotografija sa i bez šiške, prednji i stražnji pogled

Prikladna opcija bob frizure može se odabrati za bilo koju vrstu i duljinu kose: duga, kratka, srednja. Ovo je jedna od najpopularnijih frizerskih frizura. Njegov oblik pomaže naglasiti prednosti izgleda ili sakriti male nedostatke. Prijem diplomiranja može prikriti nedostatak gustoće kovrča, dizajn šiške će sakriti čelo ili liniju kose.

Značajke bob frizure

Prvo pojavljivanje bob frizure povezano je s imenom profesionalne plesačice Irene Castle. Irene je 1915. godine uspješno nastupila na njujorškoj pozornici, predstavljajući klasične brojeve s partnerom. Plesali su tango i foxtrot. Irene je duga kosa zaobišla pa je odlučila promijeniti frizuru.

Frizura je pomogla stvoriti elegantan i neobičan izgled, ali problem nije u potpunosti riješen, pa je plesačica zamolila frizera da dužinu učini još kraćom. Tako se pojavila klasična bob frizura s kratkom kosom..

Šišanje je 1920. godine napravila ikona stila, legendarna Coco Chanel. Nakon toga, frizura je postala rasprostranjena u potražnji. Ženama se svidjelo da se oblik i duljina pramenova mogu odabrati u skladu s određenim značajkama, pa je frizura i dalje jedna od najpopularnijih.

Karakteristične karakteristike bob frizure:

 • istezanje nizova s ​​obje strane lica;
 • stvaranje dodatnog volumena na stražnjoj strani glave zahvaljujući raznim tehnikama koje skraćuju neke pramenove;
 • izrada šiške s asimetričnim ili ravnim rezom;
 • da biste dobili nježni romantični izgled, samo namotajte krajeve kose curlers;
 • ako svojoj kosi date svijetlu nijansu, frizura će izgledati zanimljivije.

Ako odaberete pravi oblik frizure koji odgovara ženi prema tipu lica i naglasit će jedinstvene osobine, tada stiliziranje frizure neće oduzeti previše vremena.

Bob frizura za dugu kosu svojevrsni je kompromis između održavanja uobičajene duljine kose i moderne i moderne frizure..

Među prednostima ističu se ključne točke:

 • raznovrsnost;
 • praktičnost;
 • sposobnost stvaranja idealnog oblika za svaki određeni slučaj, uzimajući u obzir duljinu, vrstu i strukturu kose.

Bob nije pogodan za vlasnike vrlo tanke kose, a također zahtijeva stalno ažuriranje u salonu od majstora - to se može pripisati nedostacima odabira ove opcije frizure.

Tko odgovara

Kako saznati tko je prikladan za šišanje je pitanje koje se mora riješiti prije odlaska frizeru.

Predviđanje rezultata pomoći će vam da se nosite s tim:

 • Šišanje duljine otkriti će vrat, tako da će frizura odgovarati vlasnicima prekrasnog dugog vrata. Istodobno, rezanje dugih kovrčavih niti pomoći će sakriti nesavršenosti na ovom području..
 • Produžujući pramenovi na jednoj ili obje strane lica pomoći će maskirati široke jagodice ili bucmaste obraze..
 • Izrada šiške sakriti će nesavršenosti prednjeg dijela.
 • Odabir frizure bez šiške s asimetričnim tipom produljenja pomoći će u isticanju lijepih linija čela i jagodica.
 • Kutne šiške s produljenjem na jednoj strani lica vizualno će produžiti lice, odnosno pogodne su za vlasnike preširokog lica koji ga žele učiniti užim.
 • Volumen šišanja, koji se obično radi na stražnjoj strani glave, stvorit će osjećaj da imate gustu kosu.
 • Bojanje pomoću modernih tehnika kao što su ombre, shatush, diplomiranje odvratit će pažnju od različitih mana, učiniti frizuru zanimljivom i modernom.

Kako odabrati

Bob frizura za dugu kosu vrlo je popularna. Prije nego što se odlučite za šišanje kose, trebali biste odabrati pravi oblik frizure, uzimajući u obzir osnovne parametre. Stilisti preporučuju obratiti pažnju ne samo na karakteristike povezane s vrstom lica ili strukture kose, već i na dob, zanimanje..

Duga kosa

Šišanje bob za dugu kosu naziva se "izduženi bob". Ova je opcija prikladna za vlasnike kose, čija duljina ide ispod linije ramena. Ako je kosa kraća, onda će frizer ponuditi da napravite bob-bob frizuru.

Izduženi bob, koji je izrađen za dugu kosu, pomaže u sakrivanju svih nesavršenosti. Jedna od prednosti stilisti smatraju mogućnost ažuriranja frizure svaki mjesec, eksperimentirajući s linijom kroja, odabirom najprofitabilnije opcije.

Prema vrsti kose

Prilikom odabira frizure važno je obilježje vrste kose. Pomoću nje možete predvidjeti kako će izgledati rezultat rada stilista kao i kakav će styling biti potreban za održavanje oblika..

Struktura koseOpcije stiliziranjapreporuke
DirektnoStvaranje volumena na stražnjoj strani glave, povlačenjem pramenova stezanjem.Asimetrični rez
valovitNe zahtijevaBilo koju vrstu reza
Tanka i rijetkaStvaranje volumena na stražnjoj strani glave, oblikovanje prednjih niti s laganim unutarnjim kovrčanjem.Asimetrični rez, diplomiranje, odabir šiške
gustIspravljanje nitiIzrada šiške duž obline.

Prema vrsti lica

Bob frizura za dugu kosu odabire se uzimajući u obzir vrstu lica, što je glavni kriterij pri odabiru oblika frizure. Šišanje boba s ovim kriterijem na umu pomoći će sakriti nedostatke. Stilisti razlikuju nekoliko vrsta oblika lica. Svaka vrsta ima različite značajke.

Srcolik

Karakterizira ga prisutnost uske šiljaste brade s neizraženom čeljusti i istaknutim jagodicama, pretvarajući se u široko čelo. Idealna opcija za vlasnike ove vrste lica bila bi bob frizura do duljine linije ramena ili ispod ove linije za 2-3 cm.

Da biste odvratili pozornost od uskog donjeg dijela lica, potrebno je odabrati oblik asimetričnog reza i naglasak na jednoj od strana lica..

Kruškasti oblik

Čelo i jagodice ove vrste lica čine najuži dio. Donja čeljust tvori okrugla brada koja se ističe na licu kada se kosa povuče natrag.

Za lice u obliku kruške preporučuje se klasični bob s povlačenjem pramenova s ​​obje strane lica. Stilisti preporučuju eksperimentiranje s bojenje pomoću tehnika prijelaza u boji..

Uzno izduženo lice

Ovaj oblik lica karakterizira prisutnost šiljaste brade, uvučenih jagodica. Glavni zadatak prilikom odabira frizure je postići širenje linija. Stilisti preporučuju izradu ravnih rezova u jednoj liniji s obje strane lica. Osim toga, oblikovane ravne šiške stvorit će iluziju širenja čela, vizualno će učiniti usko lice šire..

Kvadrat

Široko čelo u kombinaciji sa širokom, gotovo četvrtastom bradom čini vlasnika ovog oblika lica manje ženstvenim. Stoga, kako biste vratili mekoću i ženstvenost linijama, potrebno je maskirati grube značajke..

Kvadratno lice treba biti uokvireno mekim, ukošenim pramenovima. Da biste to učinili, napravite asimetrične posjekotine s obje strane lica, iscrtajte šiške na isti način, položivši ga na jednu stranu.

Ova vrsta lica podrazumijeva prisutnost zaobljenih linija. Puljani obrazi sa zaobljenom bradom i istaknutim polukružnim čelom čine da lice izgleda previše voluminozno. Idealna opcija bila bi bob frizura na valovitoj kosi. Vlasnicima ravne tanke kose savjetuje se korištenje tehnika asimetričnog rezanja i boja s više boja.

Ovalni oblik pogoduje izboru bilo koje vrste frizure. Za ravne linije s točnim omjerima prikladni su asimetrični ili ravni rezovi. Da biste odabrali vrstu frizure za ovu vrstu lica, preporučuje se usredotočiti se na strukturu kose i dob žene.

Prema dobi

Oblik frizure odabire se u skladu s dobi. Asimetrični bob s izrezanom hramom i kutnim šiškama pogodan je za mlade djevojke koje se ne boje kršiti određeni dress code na radnom mjestu.

Glatke duge bob linije odgovarat će ženama od 30 do 40 godina. Značajke slojevitog ili kaskadno izduženog boba mogu dramatično promijeniti izgled žene koja ima između 55 i 65 godina. Neobične linije omogućit će vam pomlađivanje slike, davanje izgleda modernosti.

Sorte za dugu kosu

Među opcijama za stvaranje bob frizure nalaze se glavne opcije koje mogu biti podložne raznim stylingima. Osim toga, metoda bojenja važna je pri stvaranju slike..

klasična

Ova vrsta boba osnova je brojnih opcija koje se koriste za stil frizure, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike..

Za klasičnu verziju bob frizure karakteristične su određene značajke:

 • produljenje prednjih niti u jednoj duljini;
 • skraćivanje stražnjeg dijela glave;
 • rez stražnjeg dijela duž jedne linije, koji se razlikuje od prednjeg dijela za 1-2,5 cm.

Da biste stvorili klasičnu frizuru, pramenovi su podijeljeni u 4 dijela. Prvo se nacrtaju strane, a zatim se nastavlja s rezanjem volumena i izravnavanjem duljine straga.

Kaskada Bob

Kaskada bob stvorena je tehnikom oblikovanja koraka različitih duljina. Kaskada se odnosi na vrstu višeslojnih frizura, koje karakterizira prisutnost pramenova različitih duljina. Opcija kaskadnog dizajna omogućava vam stvaranje voluminoznog stila od tanke kose, lišene prirodne gustoće.

Kaskadna frizura pomaže u rješavanju nekoliko problema istovremeno:

 • ispravite oval lica;
 • stvorite volumen na stražnjoj strani glave;
 • odvratiti pozornost od izraženih nedostataka.

Prednost kaskadne frizure je mogućnost stvaranja različitih stilova. Višebojne boje dobro izgledaju na kaskadnom grahu.

Ocijenjeno

Šišanje bob za dugu kosu može se graditi. Karakterizira ga visoki okcipitalni dio. Pramenovi se režu tehnikom diplomiranog vrha. To pomaže postići volumen cijele kose. Za razliku od kaskadne bob, diplomiranje se vrši na pramenovima koji se ravnomjerno režu na jednaku duljinu..

višeslojna

Slojevita ili slojevita bob kombinira značajke kaskadne i postupne frizure. Na pramenovima izrezanim u slojevima, krajevi se dodatno ocjenjuju. Ova frizura izgleda posebno dobro na valovitoj kosi jer stvara osjećaj volumena..

Slojeviti bob osnova je za stvaranje višeslojnog bojanja. Stilisti preporučuju korištenje različitih nijansi iste boje kako bi se poboljšao osjećaj volumena, lakoće i elegancije frizure..

asimetričan

Postoji nekoliko mogućnosti za stvaranje asimetrične bob frizure:

 • produljenje pramenova lica s jedne strane;
 • produljenje oba lanca na istoj razini dizajnom rezanog asimetričnog prema glavnoj liniji;
 • registracija asimetričnog rezanja praskom.

Asimetrija se može koristiti prilikom izrade reza na stražnjoj strani glave, a zatim je pramen rezan po istoj liniji kao i glavna duljina kose na stražnjoj strani.

Postoji mnogo opcija za asimetrični bob. Mnogi se odlučuju skratiti kosu na stražnjem dijelu, nakon čega slijedi brijanje uzorka na vratu. Istodobno, pramenovi koji uokviruju lice ostaju izduženi.

Pixie bob

Stvaranje pixie bob frizure temelji se na nekoliko tehnika tipičnih za dizajn klasičnog i asimetričnog boba:

 • styling pramenova s ​​jedne strane lica;
 • slojevitost u dizajnu pramenova na stražnjoj strani glave;
 • asimetrija rezova.

Izraz "pixie bob" najčešće se podrazumijeva kao kratka frizura s golim vratom i sljepoočnicom, ali ako želite, možete stvoriti pixie na dugoj kosi, režući pramenove što je više moguće sprijeda i skraćujući pramenove na stražnjoj strani glave. Glavna značajka pixie-a je lagana frizura bez potrebe za dodatnim stylingom..

Duga verzija ili dugačak bob

Dugi bob ili izdužena inačica klasičnog boba omogućuje vam rezanje kose bilo koje duljine. Duga kosa s dugim bobom ostaje duga sprijeda, a straga je skraćena za 1-2 cm. Ova tehnika ne otkriva dio vrata, a također skriva linije jagodica i brade. Dugi bob vole one žene koje žele promjene, ali nisu spremne mijenjati duljinu glavne kose.

Volumen

Voluminozan bob opcije su za slojevitu, stepenastu ili kaskadnu frizuru. Da bi stvorili iluziju slojevitosti, stilisti koriste nekoliko tehnika istodobno..

Osim toga, dizajn stražnjeg dijela glave je važan, kada se pramenovi režu na stražnjoj strani glave, a zatim se krajevi kose grade i mljeve..

razbarušen

Izlomljeni bob mješavina je kaskadnog i slojevitog boba. Glavna odlika ove vrste šišanja je sposobnost stvaranja zanimljivog stila naglašavajući postupne pramenove. Tipično, pramenovi su izolirani voskom ili pjenom za kosu..

S obrijanim hramom

Obrijani hram omogućuje vam stvaranje 2 volumena volumena: s druge strane glave i na stražnjoj strani glave. Ova frizura potražuje mlade djevojke, odgovara onima koji imaju prekrasan dekolte..

Šišanje s šiškama

Prilikom stvaranja bob frizure šiške mogu biti dio frizure ili djelovati kao zasebni element. To znači da je ovaj dio frizure u stanju naglasiti čelo ili ga zatvoriti ako linije čela preopterete sliku..

Duge šiške

Duge šiške najčešće stvaraju osjećaj nastavka frizure. Šiške su češljane na jednoj strani čela. Šiške također mogu biti duge i padati ispod linije obrva, tada se koriste česte tehnike stanjivanja kako bi se stvorila ugodna frekvencija.

Duge šiške prilikom rezanja boba obavljaju nekoliko funkcija, koje ovise o obliku:

 • duga šiška, češljana na jednu stranu, otvara dio čela, čini lice izduženijim, skriva širinu jagodica, izglađuje kutnost linija;
 • duge tanke šiške vizualno produžuju liniju čela;
 • šiške češljane s obje strane skrivaju zaobljenost obraza, a istovremeno pomažu maskirati uske jagodice.

Sa asimetričnim

Uloga asimetrične šiške pri stvaranju bob frizure je raznolika. Sakriva nesavršenosti tipa lica i sliku čini modernom i modernom..

Stilisti preporučuju sljedeće opcije:

 • šiške rezane dijagonalno;
 • duga kosa šiške;
 • brušena asimetrična šiška.

iskidan

Kaotično izrezane šiške stvaraju iluziju namjernog nereda, ali iza ove tehnike stoji jasan izbor pramenova i posebno stvaranje isprekidanih krajeva. Takve šiške pogodne su za ukrašavanje kaskadne ili izbrušene bob frizure.

Nema šiške

Bob frizura bez šiške ima nekoliko prednosti:

 • sposobnost stiliziranja kose, ističući liniju razdvajanja;
 • otvaranje linije čela;
 • stvaranje stylinga sa uvijanjem kose bilo koje vrste.

Šišanje bez šiške pogodno je za one žene koje prirodno imaju tanku i masnu kosu. Šiške počinju izgledati neuredno brže od većine kose, što utječe na ukupni dojam frizure.

Njega frizura

Oni s prirodno valovitom kosom ne bi se trebali previše brinuti oko oblikovanja. Ugađanje izvaljane bobe s ovim podacima zahtijeva samo redovito pranje kose i četkanje s gustim čekinjama.

Za one koji imaju tanku, ravnu ili samo nepristojnu kosu, trebali biste znati da oblikovanje bob frizure uključuje sljedeće nekoliko pravila:

 • Dizajn okcipitalnog područja. Zbog obveznog raspoređivanja pramenova na stražnjoj strani glave, uobičajeno je da se stražnji dio glave odvojeno postavi kako bi se stvorio dodatni volumen. Da biste to učinili, upotrijebite sušilo za kosu s posebnom mlaznicom i okruglu četku s srednjim volumenom. Dio pramenova pokupljen je češljem i osušen usmjerenim strujom zraka.
 • Pramenovi koji uokviruju lice. Za oblikovanje pramenova s ​​obje strane potreban je željezni i kosturni češalj. Svaki pramen se izvlači željezom, čvrsto stežući između strana.
 • Stiliziranje glavnog dijela kose. Kako bi se održala iluzija razlike između volumena stražnjeg dijela glave i izduženih pramenova koji uokviruju lice, dlake na bočnim dijelovima namažete vrhovima prstiju tijekom nanošenja pjene ili voska za kosu.

Prije oblikovanja, stilisti savjetuju korištenje šampona i balzama koji jamče volumen korijena kose. Njega frizure može se smatrati bojenje pramenova.

Bobica za dugu kosu pogodna je za primjenu tehnike isticanja, shatush ili ombre. Ove tehnike pomažu u isticanju nedosljednosti između linija reza prednjeg i stražnjeg dijela, što je znak ove moderne i trendi frizure..

Modni izduženi bob: najpopularniji trend 2019-2020 - fotografije, slike

Najpopularnije i uobičajene frizure među ženama i djevojkama u sezoni 2020-2021 su frizure za srednju kosu, koje vam omogućavaju da postignete sjajan izgled. Jedna od najpopularnijih i nesumnjivo trendy frizura ove sezone je duga bob frizura..

Modna frizura, izduženi bob ili, kako ga još nazivaju, čelo (od engleskog "long bob") stekla je svoju popularnost zahvaljujući mnogim poznatim osobama i slavnim osobama koje su se u više navrata pojavile, demonstrirajući upravo ovu vrstu frizure.

Moderna i moderna bob frizura, koja je bila toliko raširena prošle sezone, pretrpjela je manje promjene i pretvorila se u novi trend - izduženi bob (dugi bob) ili bob-bob.

I sve to zahvaljujući tako poznatim predstavnicama ljepšeg spola kao što su Miranda Kerr, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Emma Stone i mnogim drugim slavnim osobama koje su već uspjele uhvatiti maštovitu dugačku bob frizuru..

Neosporna prednost izdužene bob frizure je njegova svestranost - savršeno odgovara ravnoj i valovitoj kosi, omogućavajući vam stvaranje sjajnih frizura s kovrčama i kovrčama..

Osim toga, izduženi bob vam omogućuje jednostavno oblikovanje kose i ne zahtijeva značajne napore i vještine, što je vrlo korisno za zaposlene žene koje traže savršenu frizuru za sebe.

Lijepo i stilski izduženi bob 2019-2020 izgleda s različitim vrstama bojanja: ombre, babylights i pikselom bojom, koji najbolje nadopunjuju stilsku bob-caret frizuru.

Fashionistas ove sezone oduševit će i različite vrste frizura s izduženim bob 2019-2020: s glatkim prijelazom na dulje prednje pramenove, s šiškama - ravnim ili bočnim, rastrganim ili ravnim rubovima, kao i drugim dugim bob opcijama koje će zasigurno ugoditi i najviše zahtjevne djevojke i žene.

Za detaljnije upoznavanje s tako modernom frizurom 2019.-2020., Kao izduženi bob ili dugački bob, za vas smo odabrali najbolje slike djevojaka s bob-bobom, čije fotografije možete pogledati u našem izboru u nastavku..

Predlažemo da se detaljnije upoznate s vrstama frizura za izduženi bob ili dugi bob i značajkama svake pojedine vrste bob-bob frizure.

Dugi bob s šiškama 2019-2020

Modna frizura, izduženi bob sa šiškama, izgleda lijepo, dok šiške mogu bilo izravne ili ukoso glatko prijeći u glavni dio frizure.

Vrlo dobro izduženi bob ili dugi bob omogućuje vam modeliranje oblika lica, a šiške dodatno pojednostavljuju ovaj zadatak.

Za pošteni spol s tankom kosom, kao i oštrom bradom i nosom, izduženi bob s kosim šiškama izvrsna je opcija za modnu frizuru koja vam omogućuje da "glatko" i "poravnate" crte lica.

Ravne šiške u izduženoj bob frizuri predstavljene su s ravnim rezom ili rastrganim rubovima, što vam također omogućuje stvaranje različitih efekata, što vam omogućuje transformiranje svake djevojke i žene.

Popularni izduženi bob s valovima i isprekidanim rubovima 2020-2021

Lijepo i izvorno izduženi bob kombiniran je s kovrčama i valovitom kosom, elegantnim kovrčama i kovrčama, koji daju sliku koketičnosti i razigranosti.

Također možete zatražiti od majstora da stvori dugu bob frizuru s poderanim rubovima, što će dati lakoću i lakoću i samoj frizuri i slici u cjelini..

Modni i najneobičniji lukovi s izduženom bob frizurom 2019-2020 mogu se stvoriti na obojanoj kosi u različitim stilovima - slikanje piksela, ombre, babylights i drugi..

Kombinacija bob-bob-a i lijepo obojene kose omogućuje vam postizanje jedinstvene i nevjerojatne ljepote frizura, stvorite najbolje šiške s dugom bob frizurom za lijepe dame.

Značajke dugog bob-boba

Trend tekuće godine je bob bob frizura za dugu kosu. Kombinirala je čari dvije frizure odjednom: kosa bob linija i brave sa šeširom na bokovima, poput tradicionalnog boba.

Ova simbioza je relevantna za dugu kosu - samo pogledajte fotografije slavnih u 2018. godini.

Za koga je to?

Djevojke s dugom kosom imaju sreću, jer postoji mnogo frizura za njih. Popularan:

 1. Klasična sa šiškama ili bez njih. Prilikom odabira praska, preferira se ravna opcija. Daje glavi oblik A. Izgleda dobro na ravnim i glatkim kovrčama, stvara moderan izgled.
 2. Izdužena. Jedan od najtraženijih. Stražnji dio glave je kraći, a lice uokvireno dugim pramenovima. Rezultat je dvostrukog učinka: mekani izduženi nizovi sprijeda, otvoreni nježni vrat - pogled straga.
 3. Asimetrična. Sakriva nesavršenosti lica, daje svježinu, razigranost. Jasne grafičke konture frizure zahtijevaju vrlo precizno izvršenje.
 4. Kaskada frizure. Često ima obline šiške. Vizualno sužava lice, dodaje šarm stidljivoj osobi.
 5. Bob kvadrat sa bočnim šiškama. Relevatno među mladima - pogledajte fotografiju iz 2018. godine. Pogodno za vlasnike ovalnih, okruglih, kvadratnih lica. Koristi se za ravne i valovite kovrče.

U smislu gustoće i teksture, posebno su popularne stepenaste i kaskadne frizure, koje se izvode u koracima: kosa na stražnjem dijelu glave je kraća, postupno se produžava prema naprijed.

Najčešće ovu frizuru preferiraju bucmaste žene koje žele istegnuti oval. Izduženi bob odgovara damama kratkog vrata, četvrtaste brade.

Bob bob za duge kovrče nedvojbeno naglašava žensku ljepotu, međutim, nije prikladan za sve. Na primjer, frizura s ravnim šiškama izgleda bolje na tamnoj kosi, dok će za plavuše biti skladna samo ako je kosa gusta.

Za djevojke s ovalnim licem, mekim značajkama, kaskadnom frizurom i brušenim šiškama, rapsodiranom frizurom.

Ravna bob ne izgleda dobro na dame s tankim, rijetkim pramenovima. Potreban im je dvostruki kvadrat, ocijenjen. To će dodati svježinu i dinamiku slici..

Dijeljeni bob je uobičajen, ali nije pogodan za žene sa širokim licem. Pogledajte i fotografiju kaskade frizure do srednjeg.

Korak po korak tehnika

Tehnika izrade izduženog boba kod kuće je teška i zahtijeva određenu razinu vještine. Ako ste već pokušali napraviti svoju kaskadnu frizuru, isprobajte i ovu, jer su slične:

 1. Podijelite kosu na nekoliko dijelova.
 2. Počnite rezati s dna stražnjeg dijela glave. Donju crtu uzmite s lijeve strane do 8 mm debljine, češljajte, napravite prorez koji je paralelno s obrezivanjem.
 3. Napravite slične manipulacije s pramenovima desne strane. Ovako ispada prvi red, koji će se u budućnosti usredotočiti.
 4. Nastavite s obrezivanjem kose na stražnjoj strani glave. Povucite natrag pod pravim kutom, napravite jasan rez. Ovo je drugi kontrolni niz..
 5. Ostali dijelovi rezani su na isti način - u skladu s razinom rezanja. Svaki sljedeći niz uspoređuje se po duljini s prethodnim - kako bi se održao jasan kut. Treći pravac treba biti duži od ostatka i tako dalje..
 6. Izrežite pramenove temporalnog režnja prema stražnjoj strani glave. Nakon toga, napravite kosu od temporalne regije.
 7. Podijelite kovrče parietalne zone na 2 dijela, izrežite "od kratkog do dugog". To će dobiti produženje u središtu ove zone..
 8. Češalj i profilna kosa.

Više informacija o tehnici frizure potražite u videu.

Sa šiškama ili bez njih?

[Oglasa-mob-2]
[Oglasa-PC-2]
Izaberite ženu. Ali ako pogledate fotografiju frizura 2018. godine, možete vidjeti da je bob bob za dugu kosu u modi s šiškama. Također, uzmite u obzir izgled, stil života i završni izgled:

 • kosa šiška optimalna je za bucmaste dame. Izgleda dobro s ravnim i oštrim kutovima;
 • Razrezana šiška odgovarat će bilo kojoj vrsti lica, posebno u kombinaciji s rastrganom frizurom.
 • Ravne šiške - opcija za dugo lice.

Bob kare bez šiške također je relevantan. Za mnoge žene on je pravi spas. Preferiraju ga oni koji često moraju mijenjati svoju frizuru..

Opcije stiliziranja

Mnogo ovisi o stylingu. Ista vrsta frizure može izgledati drugačije.

 • za tanke, lomljive, podijeljene krajeve prikladan je grunge stil. To je kreativni nered, samo razrađen;
 • na plavušama i istaknutoj kosi, izduženi pramenovi ispred izgledaju sjajno s povećanim volumenom u leđima.

Ispravna frizura radi se ovako:

 1. Operite kosu, nanesite balzam.
 2. Ostavite da se osuši.
 3. Napravite liniju razdvajanja. Usredotočite se na vlastite sklonosti.
 4. Nanesite styling pjenu, češljajte izdužene niti natrag, zakačite ih na vijenac.
 5. Prvo, položite pramenove na stražnjoj strani glave uvijačem ili sušilom za kosu, a zatim nastavite prema kruni. Šiške su posljednje.
 6. Kada završite, pričvrstite frizuru lakom.

Ako vam šišanje pod strukom riješi profesionalac, lako možete stvoriti bilo koji izgled kod kuće. Za savršen izgled preporučljivo je frizuru prilagoditi jednom mjesečno..

Tajne majstora

[Oglasa-mob 3]
[Oglasa-PC-3]
Trendi frizura - bob za duge kovrče. Idealno se kombinira s različitim šiškama, omogućuje vam modeliranje vlastite siluete i slike. Ali samo pod uvjetom da vas je gospodar presjekao. Evo što stilisti savjetuju:

 • za vlasnike tanke, tanke kose prikladna je asimetrična frizura s volumenom u korijenu;
 • da se usredotočite na oči, napravite bočno odvajanje;
 • asimetrični bob teško je stilizirati. Kreativni nered neće učiniti;
 • izduženi bob najbolja je opcija za dame koje žele svoje lice učiniti vizualno mlađim. Duge niti na stranama pomlađuju se, žena iznenađuje druge, skreće pozornost na sebe.

Da biste saznali koliko košta frizura, pogledajte tablicu:

Kome odgovara dugačak bob, koji poznate osobe vole ovu frizuru

Mješavina jednostavnosti i elegancije na elegantan način - ovo je bob frizura. Frizura se izvodi za različite duljine kose, izgleda originalno, ne zahtijeva složenu njegu. Ova će opcija cijeniti mlade djevojke i zrele dame. Dugi bob smatra se svestranim modelom pogodnim za sve. U to će se uvjeriti svi koji se odluče promijeniti svoj izgled u skladu s najnovijim modnim trendovima..

Opis klasične frizure

Klasični bob često se brka s bobom. Frizura ima sličnu siluetu. Tradicionalni bob karakterizira ravnomjerna kontura na stražnjoj strani s postupnim produljenjem pramenova ispred. Razlika u duljini je beznačajna. Frizura glatko prati linije lubanje. Rez s ravnim dnom može se nadopuniti skraćivanjem kose u gornjoj okcipitalnoj regiji. U klasičnoj verziji nema praska.

Otvoreni stražnji dio glave omogućuje vam da naglasite lijep vrat, koji dodatno prima poboljšanje parametara duljine, sklada i gracioznosti. Povećana duljina vremenskih brava pomaže u ispravljanju nesavršenosti lica. Specifična silueta frizure stvara zanimljiv vizualni dojam.

Opći opis proširene verzije

Razdvajanje pojmova bob i kvadrat došlo je tek početkom 20. stoljeća. Poljak Antoine Cherplikowski, poznatiji po pseudonimu de Paris, stvorio je klasični oblik nazvan bobbed (kasnije skraćeni bob), što je značilo samo kratku šišanje.

Varijanta je "raznijela" modu tog vremena koja nije prepoznala ženske frizure ovog formata. Dancer Ayren Castle postao je poznati pionir novog stila. Podigla je "palicu" Coco Chanel. Frizura je stekla popularnost, ali je masovno priznanje dobila tek u 60-ima. Kreatorov učenik, Alexandre de Paris, aktivno je promicao prihvaćanje stila od strane masa. Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn postale su istaknute nositeljice klasičnog modela.

Duga verzija pojavila se 70-ih. Bum u potrazi za novim slikama, želja za dobivanjem univerzalnih, nepretencioznih modela, prilagođavanja izgleda koji je daleko od idealnog, gurnuli su stiliste da modificiraju postojeće oblike.

Dugi bob pokriva vrat, dosežući ramena. Oblik ponavlja klasiku: kraći zavoj s nastavkom prema licu. Razlika u duljini je vidljivija od tradicionalne verzije. Struktura kose za šišanje nije važna: izvodi se na ravnoj, tankoj, gruboj, kovrdžavoj kosi. Model je često nadopunjen dugim ravnim ili kosim šiškama.

Tko odgovara

Jedinstvenost dugog boba je da frizura odgovara svima. Glavna stvar je pronaći svoje uske parametre. Opcija je praktična, raznolika i omogućuje vam da ostanete svijetli i moderni. Prije odlaska kod frizera razmislite o sljedećem:

 • ravna kosa s ravnim rezom naglasit će ljepotu dugog tankog vrata, privući pozornost na osjetljive crte lica, dajući izgled milosti;
 • sferični oblik sa skraćenim stražnjim dijelom, duge prednje žice maskirat će široke jagodice, omekšati velike crte lica;
 • diplomiranje, osvjetljenje, uvijanje pomoći će dodati volumen tankoj kosi;
 • glatke izdužene pramenove, šiške, nagnute na jednu stranu, malo istegnu lice, smanjujući plinovitost obraza;
 • glasnoća na stražnjoj strani glave gasi kutnost obilježja;
 • kratka raskalasta šiška širi tanko lice;
 • asimetrične granice ispravljaju nedostatke u izgledu;
 • svijetle, neobične boje odvraćaju od nesavršenosti.

Dugi bob pogodan je za žene bilo koje dobi. Model će vam pomoći stvoriti različite slike, brzo se transformirati. Frizura vam omogućuje korištenje različitih vrsta stylinga, relevantna je za drugačiji stil života.

Preporučuje se odreći se frizura vlasnicima pretjerano izduženog lica. Dopušteno je pokušati uravnotežiti proporcije koristeći dugačke ravne šiške, prijelaz minimalne duljine od stražnjeg dijela glave prema licu.

Bilješka! Oni s finom, rijetkom kosom morat će potrošiti više vremena na styling kako bi dobili izgled kakav žele..

Pripremna faza

Procjena vlastitog izgleda, postojeće strukture kose, duljine, oblika frizure postat će osnova za pripremu za provedbu frizure. Potrebno je uzeti u obzir nijanse podudaranja parametara željenog modela.

Bolje je imati frizuru kod frizera. Tako ćete se spasiti od grešaka i potrebe da ih ispravite. Rad frizera koštat će 300-3000 rubalja. Točan iznos najavit će majstor. Cijena ovisi o profesionalnosti izvođača, složenosti posla.

duga boba natrag

Pokušaj vlastite frizure može biti frustrirajuće. Oni koji se ne boje eksperimentirati, spremni su za moguće neugodne rezultate, morate se nagomilati škarama za rezanje niti, stanjivanje, češalj, stezaljke.

Opcije izvršenja

Dugi bob je svestran. Frizer će vam pomoći odabrati prave parametre za svoju frizuru. Postojeće varijacije: asimetrija, diplomiranje, rastrgani pramenovi, sa i bez praska, omogućit će vam da postignete različite efekte rješavanjem zadataka.

S praskom

U početku se klasični bob izvodio bez praska. Frizura s kapom pratila je oblik lubanje. Ova je opcija izbirljiva po izgledu. Žena mora imati lijep oblik glave, ispravne crte lica. Modifikacija je idealna za krhke žene s ovalnim licem.

duga bob bez šiške

Prisutnost šiške pomaže sakriti neke nesavršenosti. Duge ravne frontalne niti maskiraju veliko čelo, izduženi oval, ali skreću pozornost na donji dio lica: brada, usne. Kutna šiška ispravlja punoću, zasjenjuje velike crte lica. Ripped frontal pramenovi privlače pozornost na izgled, naglašavaju jagodice.

duga bob s šiškama

Duljina frizure

Izvodi se dugačak bob za različite duljine kose. Postoje jednolike varijacije, modeli s velikom razlikom u duljini. Ujednačena frizura poželjna je za umjereni izgled. Frizura je dužine do ramena. Prednje žice mogu biti malo ispod razine ramena.

duga bob ramena

Za ljubitelje svijetleg izgleda prikladna je duga verzija s skraćenim stražnjim dijelom glave. Stražnji pramenovi rezani su od ušnih ušiju do sredine vrata. Prednja kosa može se spustiti do ramena.

duga bob ispod ramena

Struktura kose

Ravne, malo ukočene niti su savršena baza za šišanje. Takva kosa dobro drži svoj oblik, ne treba napore da stvori volumen na vijencu, kosa se posuđuje različitim načinima oblikovanja. Struktura kovrča omogućit će vam da odaberete jednoliku duljinu ili eksperimentirate s varijacijama. Tanke niti se najbolje kalibriraju dodatno. Modifikacija frizure sa skraćenim stražnjim dijelom glave je savršena.

Prekomjerno gruba, teška kosa preporučuje se pažljivo stanjivanje. Frizura s asimetrijom ili produljenjem samo prednjih pramenova bit će optimalna. Kovrčavi pramenovi morat će se pažljivo rasporediti tijekom oblikovanja.

Obojenost

Duga bob nezahtjevna je boja kose. Prirodna nijansa, čvrste ili složene boje: sve odgovara. Prisutnost duge kose omogućuje vam eksperimentiranje s bojom. Dopušteno je isprobati shatush, ombre, balayazh i druge modne tehnike. Višebojno bojanje, bojanje pojedinih pramenova učinit će vas istim.

Tehnologija rada

Duga bob se reže standardnom tehnologijom. U procesu rada pridržavaju se sljedećih shema djelovanja:

 1. Kosa je navlažena, pramenovi su temeljito češljani, kosa je podijeljena na zone. Da biste to učinili, pomoću odrezavanja, u sredini glave nacrtana je vertikala. Kruna i stražnji dio glave razdvojeni su vodoravnom linijom. Neiskorištena dlačica uklanja se kopčama.
 2. Počnite rezati s dna. Prvi je uklanjanje duljine niti na granici stražnjeg dijela glave i vrata. Pomoću vodoravnog odvajanja odvojite kovrče debljine do 8 mm. Rez se izvodi paralelno s razrezom. Sljedeće niti razdvojene su na isti način, izrezane prema principu ljestvice, povećavajući duljinu konture.
 3. Kosa krune rezana je nosačem pod pravim kutom, rez se vrši pod kutom od 45 stupnjeva. To vam omogućuje da postignete glatko produženje granica prema licu..
 4. Kontura je obrubljena dijagonalnim rezom. Pramenovi su mljeveni. Izvršite dizajn šiške.

Završetak rada bit će procjena, pročišćavanje rezultata. Gotova frizura položena je na odabrani način.

Video o frizuri s dugim bobom.

Video Bob o frizuri za srednju duljinu kose.

Stil i njega

Dugi bob je otvoreno polje za eksperimentiranje. Mogući su različiti stilovi koji omogućuju promjenu izgleda. Vlasnici kose normalne gustoće i krutosti moći će odustati od složenih manipulacija. Dovoljno je oprati i osušiti kosu. Za pojednostavljenje frizure krajevi pramenova lagano su vođeni okruglom četkom..

Tanka, rijetka kosa morat će dodati volumen kruni. Procesu će pomoći prisustvo matura. Uvijanje kovrča pomoći će dodati sjaj. Dugi bob dobro ide uz kovrče. Prirodne uske opruge morat će se pažljivo rasporediti.

Kosa u dugoj frizuri lako se sakuplja u konjski rep, u pramen. Pokazat će se da ćete namotati kovrče, djelomično zaviti pletenice. Da biste stvorili frizuru za posebnu priliku izlazi iz labave kose. Dovoljno je napraviti volumen u korijenu, uvrtati vrhove, istaknuti razdjeljivanje.

Ne morate često obnavljati frizuru. Rastuće niti ne narušavaju cjelokupnu strukturu. Frizura ostaje uredna. Oni koji odaberu model sa skraćenim stražnjim dijelom glave i dugim prednjim pramenovima morat će češće posjećivati ​​frizera..

Usporedba s analogima

Dugi bob često se uspoređuje s dugim bobom ili kosom u jednoj liniji. Varijante su slične po izgledu. Razlike između modela su u tome što bob ima glatkiji obris. Trg karakterizira prisustvo jednakih granica. Klasična duga kosa bez dizajna modela manje se podnosi stylingu, izgleda vrlo dosadno.

Za i protiv

Dugi bob prepoznatljiv je po svojoj praktičnosti, svestranosti, originalnosti i raznolikosti. Šišanje odabiru žene različitih dobnih skupina, socijalnog statusa. Ova opcija ne gubi na važnosti, a traže je žene diljem svijeta.

Preporučuje se pažljivo odabrati točne parametre frizure. U ovom slučaju, frizura će sakriti nedostatke, naglasiti prednosti izgleda. U nekim slučajevima dugi bob zahtijevat će pažljiv styling..

Primjeri zvijezda

Poznate žene češće odabiru bob s kratkim vratom i izduženim prednjim pramenovima. Ovaj oblik frizure omogućuje vam da se istaknete, privučete više pozornosti. Kosa na stražnjem dijelu glave nije nužno vrlo kratko ošišana, poput Victoria Beckham. Lera Kudryavtseva, Rihanna je ostavila dužinu do sredine vrata. Scarlett Johansson, Emma Stone, Lily Collins, Gwyneth Paltrow, Keira Knightley, Karla Kloss nosile su klasičnu ravnu verziju s produljenjem.

Victoria Beckham i Lera Kudryavtseva

Scarlett Johansson i Emma Stone

Lily Collins i Gwyneth Paltrow

Keira Knightley i Karla Kloss

Za one koji su odlučni eksperimentirati s izgledom, ali ne žele drastične promjene, dugačak bob bit će dobro rješenje. Šišanje vam omogućuje da prilagodite svoj izgled, uvijek ostanite na vrhuncu modnog vala.

Bob frizura za dugu kosu

Kome od vlasnika duge kose ovaj se ne bi svidio? Najbolja opcija koja vam omogućuje ne samo lijepo oblikovanje, već i demonstriranje ljepote kovrča je bob za dugu kosu.

Danas postoji mnogo mogućnosti za njegovo stvaranje, to je ono što omogućava da najpopularnija frizura uvijek bude individualna. Oblik, silueta, različiti stilovi šiške i mogućnosti oblikovanja kontura stvaraju u svakom slučaju jedinstvene mogućnosti.

Bob frizura za dugu kosu: foto

Silueta takve frizure s lijepo uokvirenim pramenovima i elegantno zakrivljenom linijom dna prikladna je za vlasnike svih vrsta lica. Savršeno modelira savršen oval, čini crte lica gracioznijim i daje cjelokupnom izgledu romantičan i ženstven izgled.

Obično ovaj stil šišanja zaustavlja one koje je priroda nagradila tankim izduženim licem ili prevelikim crtama. Ali moderne verzije takve frizure - s šiškama i asimetričnim siluetama - omogućuju vam stvaranje jedinstvenih opcija koje krase čak i najsloženija lica.

Silueta frizure nužno je nadopunjena spektakularnim volumenima koji vam omogućuju da modelirate oval lica na novi način. Okruglo lice će smanjiti volumen na zoni krune, a usko i izduženo lice će dati sklad bujnom volumenu u jagodicama.

Glavni frizer dat će vam točne preporuke, ali pri odabiru stila vrijedi uzeti u obzir ne samo oblik lica, već i značajke vlastitog kompleksa. Duge bočne žice dužine ramena vizualno će produljiti vrat, a glatko izrezana linija naprijed učiniće lik u cjelini svjetlijim.

Ali ova frizura ima svoje "željezno" pravilo - voluminozan i vrlo dug bob idealno ukrašava samo visoke vitke djevojke. Zahvaljujući raznim mogućnostima frizure i pažljivom odabiru njegovih elemenata, uvijek možete odabrati "svoje".

Pogledajte fotografiju, bob na dugoj kosi uvijek izgleda elegantno i elegantno:

Bob frizura za dugu kosu

Apsolutno ravna duga kosa i bob kroj najaktualniji su stilski duo. No, takva frizura u kombinaciji s kovrčama izgleda ne manje impresivno, a vrlo moderan i izražajan demonstrativno složeni stil najbolje izgleda na valovitoj kosi..

Kao što znate, sve složene, grafičke frizure najbolje izgledaju na gustim i prilično čvrstim kovrčama. Ali bob, zahvaljujući višeslojnoj tehnici izvođenja, doslovno transformira čak i tanku i neurednu kosu. U ovom slučaju, najbolja opcija bio bi bob za dugu kosu s vrlo glatkim i osjetljivim prijelazom od bočnih niti do stražnjeg dijela glave..

Frizura dobro ide uz širok izbor mogućnosti stylinga za krajeve kose, kako jednostavne škare, tako i tanke ili britvice. Izbor tehnike ukrašavanja ovisi samo o učinku koji želite postići. Filetiranje daje mekšu i fleksibilniju konturu, ali preporučuje se samo na debelim i tvrdim kovrčama.

Ova trendi frizura izvrsna je kombinacija raznih, ponekad fantastičnih vrsta šiške - a ovo je izvrsna prilika za modeliranje vlastite jedinstvene siluete i stila..

Kratke, ravne, guste šiške stvaraju vrlo lijep, svjež kontrast dugačkim bočnim pramenovima. Idealni su za vlasnika tankih, izduženih lica do brade..

Ali stroga, proporcionalna kontura kontraindicirana je za osobe s mekim i osjetljivim crtama. U ovom slučaju, najbolja opcija bila bi nježno graduirana šiška izrezana perjem..

Bob duge kose: trendovi

Na klasične frizure utječe najmoderniji trend sezone - asimetrija. Ali stilisti upozoravaju, u slučaju frizure duljine do ramena, s oštrim razlikama u duljini, volumenu, "oštrim" i jasnim oblicima, trebali biste biti oprezni.

Bobica za dugu kosu mekog asimetričnog dizajna, s glatkim, ošišanim konturama "kaskade" i osjetljivom razlikom duljine, napravila je vrlo elegantan stav. Vrlo moderan i svestran element takve frizure su asimetrične modne šiške. Oni savršeno odgovaraju bilo kojoj vrsti osobe i izgledaju uvijek elegantno..

No, glavni trend godine je bob frizura za dugu kosu. Izdužene i apsolutno glatke bočne žice danas se smatraju klasičnom opcijom. Ako želite smjeliju, avangardniju opciju, stil boba dodajte ležernošću. Ne treba vam ni sušilo za kosu.

Na opranu i osušenu kosu nanesite malo stylinga, upotrijebite je za odabir pojedinih kovrča i laganim, ali promišljenim nepažnjom lagano mažite frizuru rukama. Jednostavnost i učinkovitost takvog stilskog stila osigurat će profesionalna frizura osmišljena još u fazi odabira.

Značajke bob frizure za dugu kosu, fotografija s opcijama za styling

Moderan bob šišanje za dugu kosu smatra se vrlo ženstvenim zbog svoje duljine, svestranosti i elegancije. Među ljudima je poznatiji pod poznatim nazivom "kvadrat". Frizura ima mnogo oblika i varijacija, dopunjena šiškama, asimetrijom, diplomiranim krajevima ili pramenovima.

Ovu mogućnost odabiru ne samo tinejdžeri ili mlade modne žene, već i starije dame koje su zauzete poslovnim ženama. Ovisno o načinu stylinga, možete stvoriti sliku coquette, zavodnice, uspješne poslovne žene.

Opcije dugog boba

Postoje mnoge modne varijacije bob frizure za dugu kosu, ali sljedeće su već godinama najpopularnije i najdraže među ženama:

 • Bob kvadrat s ravnim rezom, asimetrijom ili ne predugo šiške. Takva elegantna frizura izgleda elegantno, sofisticirano i svestrano. Željeni volumen i kontura daju se pramenovima postupno, fiksiranjem krajeva. Također možete napraviti razrez točno u sredini, malo sa strane glave, posebno ako se glatke kovrče spuštaju ispod linije ramena.
 • Asimetrične s različitim duljinama višeslojnih pramenova, guste šiške ili isprekidanih krajeva. Ova opcija čini sliku elegantnom i svijetlom, pogotovo ako je dopunjena isticanjem, dvobojnim bojanjem.
 • Ravno. Pramenovi trebaju biti savršeno glatki, odvojeni ravnim ili bočnim dijelom. Za veću učinkovitost preporučuje se ravnanje glačalom, sušenje sušilom za kosu bez četke.
 • A-bob. Odlikuje se dugačkim praskom koji pada na lice s kosim rezom. Na dnu su pramenovi izrezani ravnomjernom linijom počevši od najdužeg ruba neobične šiške. Frizura daje licu ozbiljnost, dok izgleda zavodljivo i ženstveno.

Ništa manje popularni nisu oblik u obliku gljivice, kvadrata na nozi ili izmrvljeni graduirani bob, sličan kaskadnoj frizuri. Mlađi je vlasnik duge kose, što više prilika ima za eksperimentiranje s duljinom i rasporedom pramenova. Preporučuje se kombinirati asimetriju s diplomiranjem, nadopuniti frizuru s praskom ili stanjivanje vrhom. U svakom slučaju, styling će izgledati lijepo, neobično stilski..

Značajke frizure

Modni bob za dugu kosu razlikuje se od ostalih frizura po tome što ima mnogo mogućnosti, može se mijenjati na zahtjev majstora ili klijenta. U početku možete hodati s kratkim šiškama i rastrganim krajevima, a nakon par mjeseci oduševite sve bočnim odvajanjem, asimetričnim pramenovima. Ali, za razliku od kvadrata ili kaskade, ovaj oblik nije prikladan za vlasnike valovitih kovrča..

Stilisti daju sljedeće savjete:

 • Bob frizura za dugu kosu pogodna je samo za djevojke ili žene s ravnom, glatkom kosom. Ako su kovrče blago uvijene, frizura može izgledati neuredno, ne previše lijepo..
 • Duljina šiške ovisi o stanju, strukturi i gustoći kose. Pomoći će sakriti neke nesavršenosti lica, odvratiti pozornost od širokog čela, prejake brade.
 • Dugi bob temeljen na bobu dodati će eleganciju slici, ako su pramenovi izravnani željezom, na krajevima blago zavijenim željeznim kovrčicama. Bujni styling dodati će bouffant iz korijena.
 • Ova frizura odgovara onima s ovalnim, okruglim ili kvadratnim licem. Šišanje za kosu preporučuje se kombinirati s oblim ili asimetričnim šiškama, postupkom kovrča. Za izduženo lice preporučljivo je odabrati kaskadnu, asimetričnu verziju; žene s kratkim vratom prikladnije su za dugi bob kvadrat.
 • Višeslojna frizura s tanjim i poderanim šiškama vizualno će dodati debljinu tankoj kosi, dati joj volumen. Preporučljivo je ostaviti kvadrat boba čak i po cijelom obodu ili istaknuti izdužene pramenove ispred da biste sakrili bucmaste obraze, oštre ili široke jagodice.

Načini polaganja

Da biste lijepo oblikovali bob za dugu kosu, dovoljno je provesti 10-15 minuta. Od alata trebat će vam češalj, sušilo za kosu, željezo za curling ili ravnalo. Najbolje je fiksirati pramenove mousseom, lakom, sprejom kako biste popravili rezultat.