Glavni > Vitamini

Kroko06 ›Blog› Osnovna pravila ravnog brijanja britva

Brijanje ravnom britvicom lako je na prvi pogled. Gledati kako majstor koristi ovaj alat, a da nikada ne podrezuje klijenta, i početi se brijati bez iskustva, gubitak je posla. Nema potrebe za groznicom. Pravi muškarac mora sve temeljito učiniti..

Nabavite dobru britvicu za početak. Bitni atributi brijanja su četka za brijanje i sapun. Ne možete bez remena za oštrenje britvice. Moguće je da pri ruci treba biti žbuka za zaptivanje rezova. Ali pokušajmo bez njih.

Jeste li svi kupili? Sada ste pravi macho muškarac i vjerujte da će vam brijanje s pravim strahom pružiti puno ugodnih senzacija i podići će vaše samopoštovanje na nedostižnu visinu. Brijanje će se s vremenom pretvoriti u jutarnji ritual koji su sva domaćinstva dužna poštivati, doslovno vrhovima nogu pored kade, gdje meditirate s britvicom u rukama.

Nakon prvog puta, postat će jasno da je brijanje prilično jednostavno i naučili ste jednostavna pravila koja su učinila postupak brijanja ugodnim, mekim i sigurnim..

Obavezno prvo pripremite lice. Četkice su omekšane vrućom vodom, čija bi temperatura trebala biti ugodna, ali ne i ljušti kožu. Još bolje, nanesite vrući oblog na lice - pamučni ručnik navlažite vrućom vodom i nanesite na lice nekoliko minuta.

Slijedi postupak nanošenja omekšanih čekinja. Bolje je koristiti posebnu kremu za brijanje, sapunicu i mekšu. Postoji i poseban sapun koji se najprije usitni četkom za brijanje u hladnu pjenu. Mnogi muškarci više vole sapun. Usput, novi kist za brijanje mora se potapati kipućom vodom. I nemojte jeftino. Najbolje je četka za brijanje izrađena od vuna jazavca. Iskusni majstori savjetuju da nekoliko sati držite novu četku za brijanje u debeloj otopini običnog sapuna za rublje.

Jeste li temeljno nanijeli kremu ili pjenu na lice? Sada pričekajte nekoliko minuta i razmislite o nečem lijepom, neka posebne komponente "djeluju" na vašoj stabljici.

Sada počnite brijati. Držite britvicu s tri prsta tako da bude pod kutom od 30 ° prema vašem licu. Dok to radite, povucite kožu slobodnom rukom. Brijanje obično započinje na obrazima, gdje su čekinje relativno meke. Gornja usna i brada su obrijani zadnji. Čekinje na njima su žilave i bolje je kada će krema ili sapun za brijanje duže djelovati na njega.

Prvo se britva usmjerava u smjeru rasta kose, a tek onda - protiv. Pokreti trebaju biti jednoliki, lagani. U kutovima, iznad gornje usne, britva se drži okomito, ali ne pod pravim kutom, inače se možete rezati. Britvica je opasan i vrlo oštar predmet - toga se uvijek morate sjećati! Postoji jedno pravilo - nikad ne vozite britvicu u smjeru oštrice, već samo pod određenim kutom prema njoj. Da biste izbjegli posjekotine, britvicu se stalno ispire pod vrućom vodom. Ako smatrate da je kvaliteta brijanja postala loša, a oštrenje ne pomaže, odmah promijenite oštricu.

Ako se odlučite obrijati ravnom britvicom, onda znajte - to je najučinkovitije. Lice će uvijek imati njegovan izgled i biti čisto obrijano. Sigurnosna britva, odnosno stroj, zauzima drugo mjesto po kvaliteti brijanja, a treće časno pripalo je sada popularnom električnom brijaču.

Kako se brijati ravnom britvicom: detaljne upute za izbjegavanje krvarenja

Luksuzno, ali rizično iskustvo.

Prizor iz filma "Sweeney Todd, Demon Berber iz Fleet Street"

Brijanje ravnom britvicom ima i prednosti i nedostatke, a glavni nedostatak ove vrste uklanjanja dlačica na licu je rizik od slučajnog rezanja grla..

Postoji dobar razlog zašto dopuštamo profesionalnim brijačnicama da drže oštro sječivo dok se opuštamo sa zatvorenim očima na njihovom prijestolju - oni jasno znaju što rade..

Rezultat je najčišće brijanje poznato čovjeku. To je zato što, zbog primijenjenog pritiska, oštra britva prodire dublje i bliže folikulu dlake nego stroj ili trimer.

Međutim, možete se obrijati ne samo kod brijača, već i kod kuće - ako ste, naravno, dovoljno strpljivi da naučite ovaj postupak i dovoljno sigurni da takvu oštricu držite na polici u svojoj kupaonici..

Možda će vam trebati nekoliko pokušaja prije nego što budete savršeno, ali mi vjerujemo u vas i spremni smo vam dati nekoliko vrijednih savjeta kako se obrijati ravnom britvicom..

Kako odabrati ravnu britvicu

Prije nego što odaberete oštru britvicu, morate obratiti pažnju na težinu oštrice, koja će odrediti pritisak potreban za brijanje. Zapamtite da što je alat lakši, to je veći pritisak.

Provjerite je li oštrica već naoštrena i spremna za upotrebu, a za prvu oštru britvicu odaberite zaobljeni rub. Kad se malo dobro zakucate, možete isprobati druge alate, ali ovaj je najbolji za početnike..

Kako se brijati ravnom britvicom za početnika: priprema za postupak

Prvo što se treba sjetiti je da brijanje oštrim nožem zahtijeva vrijeme i ne bi ga trebalo žuriti. Ako nemate najmanje 15 minuta, onda je bolje koristiti stroj ili električnu britvicu.

Usput, svi mogu koristiti oštricu - čak i dečki s osjetljivom kožom. Ako marljivo slijedite preporuke koje vam dajemo u nastavku, onda ne bi trebalo biti problema s iritacijom. Kao i kod svakog brijanja, prvo morate omekšati kožu i otvoriti pore..

Kad prvi put koristite ravnu britvicu, pripazite da se pravilno pripremite kako biste izbjegli ozbiljne posjekotine. Uzmi vrući tuš za glatkiju brijanje. Za veći učinak, nanesite vrući ručnik na lice nekoliko minuta i odmarajte dok toplina i para rade svoj posao na omekšavanju dlaka i folikula na licu. Zatim nanesite ulje za njegu kože i gel za brijanje.

Sigurna tehnologija brijanja

Kako držati ravnu britvicu? Ako je previše ravan, rastrgat će stabljiku, previše ravna rezat će kožu. Stoga je optimalni položaj pod kutom od 30 stupnjeva od lica..

Prvi put držati tradicionalnu oštricu može biti vrlo čudno ako ste navikli na moderan plastični model sa zaštitnim poklopcem. Pokupite britvicu kao što je prikazano na slici.

Palac treba biti na strani oštrice bliže sredini. Čvrsto držite britvicu, podešavajući pritisak, brijajući različite dijelove lica po potrebi.

Ključ uspjeha je da lagano povučete kožu drugom rukom (ili ispružite vrat) i lagano pritisnete lopaticu. Tako ćete spriječiti posjekotine na licu i prstima. Nikad ne zaboravite da je oštrica vrlo oštra - film o Sweeney Todd to jasno pokazuje.

Dakle, odaberite jednu stranu lica i započnite uz obraz, postupno radeći prema dolje. Prvo kretanje treba biti od vrha obraza uz uho do boka i biti kratko i ravno. Izbjegavajte trljanje ili sjeckanje nožem.

Isperite britvicu vrućom vodom nakon svakog kontakta oštrice-kože (ne zaboravite povući je natrag). Lagano podignite britvicu i upotrijebite sredinu oštrice kako se približite bradi. Posebno pazite na brijanje vrata: koža na ovom području je izuzetno tanka i najviše sklona posjekotinama i ogrebotinama.

Ponovite gore navedene korake s druge strane lica. Nakon što su obje strane obrijane, prijeđite na gornju usnicu i pomoću suprotne ruke povucite kožu prema dolje i što je moguće čvršće, obrišite se s nosa kratkim, brzim potezima. Zatim obrijajte bradu, ovaj put povlačeći donju usnu što je više moguće i ponovo se pomaknite s usne na bradu i niz vrat..

Isperite lice i osušite ga. Najvjerojatnije, nakon toga morat ćete napraviti drugu vožnju kako biste provjerili dijelove koji nedostaju. Brijači savjetuju brijanje protiv rasta dlačica tijekom ovog drugog kruga, ali ne zaboravite da ponovo nanesete kremu ili gel za brijanje na lice prije nego što to napravite..

Odmah nakon brijanja, nanesite je na kožu malo hladne vode da stegne pore. Nanesite balzam ili hidratantni krema nakon brijanja, a ne masirate kožu. Zapamtite, svako trljanje može izazvati iritaciju..

Kako pohraniti ravnu britvicu

Pohranjivanje noževa vrlo je ozbiljna stvar, jer ako zanemarite osnovna pravila, postoji rizik da će oni zahrđati prije vremena, a morat ćete kupiti nove..

Kada završite sa brijanjem, isperite oštricu i trljajte je mekom krpom kako biste uklonili sve nečistoće i vlagu s alata. Držite brijač dalje od vlage - na mjestu gdje pare iz tuša neće doći.

Za dugotrajno skladištenje kupite posebno ulje za oštricu - na primjer, kameliju i obrišite je nakon pranja i sušenja - to će zaštititi britvicu od hrđe. Ali ako je oštrica i dalje dosadna, nemojte je ponovo upotrebljavati, već je zamijenite - inače će kvaliteta brijanja biti nezadovoljavajuća i rizik od rezanja će se znatno povećati.

Kako promijeniti oštricu

Podignite metalni jezičak na kraju britvice i skinite dva metalna dijela. Postavite svježu oštricu s jednim rubom okrenutim prema vama, a drugim okrenutim prema vama. Držite ga na sredini dna s dva palca i srednjim prstima. Povucite rubove britvice prema gore dok se ne preklope na dva.

Postavite oštricu na pola preko dva podignuta jezička na donji metalni dio, zatim gornji metalni dio stavite na vrh i stisnite obje polovice zajedno. Zatvorite zasun preko dva metalna dijela. Vaš brijač je sada spreman za upotrebu..

Kako oštriti oštricu

Želite što manje promijeniti oštrice i izdvojiti vrijeme za savladavanje učinkovite vještine? Zatim naučimo kako koristiti remenje oštrice. Oštrite svoju ravnu britvicu prije svake upotrebe kako biste izgladili rubove.

Svaki put kada britva dodirne vaše lice, osjetit ćete rezultate oštrenja i bolje rezultate. Remen za ispravljanje sastoji se od dvije komponente: strana tkanine i kožna strana. Uvijek treba biti čist i gladak. Ako uočite bilo kakve nesavršenosti na površini, očistite je ili razmislite o njenoj zamjeni. Pojas čuvajte u zatvorenoj kutiji ili ormaru kako biste ga zaštitili od prašine i vlage.

Sada se okrećemo detaljnim uputama za oštrenje britvice.

 1. Objesite remen na jedan kraj pomoću kuke.
 2. Držite drugi kraj remena u ruci nakon što ga čvrsto povučete.
 3. Postavite britvicu u drugu ruku držeći je palcem i kažiprstom. Glavno pravilo prilikom oštrenja je da to radite polako i pažljivo. S vremenom, počet ćete to raditi brže, ali ne žurite još.
 4. Oštrica treba biti okrenuta u suprotnom smjeru kada se britvica kreće prema vama. A kad ga oduzmete, preokrenete ga. Ako vam je ruka opuštena i britva lako klizi preko pojasa, radite sve kako treba. Okrećite brijač svaki put kada dođete do kraja trake kako ne biste zagušili rub.
 5. Ponovite 15-20 puta sa svake strane - prvo s platnene strane, a zatim s kože. Savjetujemo vam da kupite posebnu pastu za oštrenje kako bi koža vašeg remena bila glatka, elastična i, kao rezultat, duže traje.

Prednosti brijanja oštrim nožem

 • Preciznije, kontrolirano brijanje.
 • Smanjeni rizik od uraslih dlačica i infekcija.
 • Manje novca troši se na potrošni materijal jer ne morate stalno i stalno kupovati skupe spremnike s tintom.
 • To je metoda zelenijeg brijanja iz istog razloga kao i ekonomičnost - manje jednokratnih sredstava znači manje onečišćenja i manja potrošnja resursa.
 • Autor: Maria Minaeva

Kako se obrijati ravnom britvicom

Sadržaj članka:

Muškarci se brijaju u različitim intervalima. Nekima je vegetacija dovoljno brijati se svakih 5-7 dana, dok drugi moraju voditi brigu o svom licu dva puta dnevno. Što je stabla tvrđa, to je temeljitije potrebno obrisati. Vlasnici takve vegetacije nisu prikladni za običan stroj i električnu britvicu. Gotovo ih je nemoguće očistiti od brijanja, a stabljika se pojavljuje prilično brzo. Ogrebe kožu i mogu izazvati upalu. Jedino ispravno rješenje za takve ljude je ravna britva.

Ako imate savršeno naoštrenu, visokokvalitetnu sigurnosnu britvicu ili se jednostavno "bojite", a savladali ste tehniku ​​brijanja, tada se mrlje možete riješiti dugo vremena. "Strah" praktički ne izaziva iritaciju i ne ostavlja posjekotine. Naravno, za to je potrebna ispravna tehnika ravne britvice i puno vježbanja..

Brijanje "oprezno" prilično je kompliciran, ali istodobno intuitivan postupak. Potrebno je puno prakse da biste naučili kako pravilno rukovati takvim alatom. I bolje je odmah proučiti ispravnu tehniku ​​kako biste izbjegli pogreške i brzo svladali potrebne vještine..

Želimo podijeliti svoje znanje o tome kako se obrijati ravnom britvicom. Sve dolje navedene informacije su osobno iskustvo stečeno tijekom godina. Kao i materijale iz specijaliziranih časopisa i knjiga.

Koji su glavni principi čistog brijanja?

Što je oštrija britva, to je manje mrlje

Oštrina noža je temeljna za pravilno brijanje brijača. Loše naoštreno oštrica slabo reže čekinje. Moraju raditi više ili pod oštrijim kutom. Sve to samo dovodi do iritacija na koži, rizika od rezanja i uzrokovanja nelagode. Ali ne jamči čisto brijanje.

Trebate se obrijati kako bi oštrica kliznula po vašem licu. "Opasnost" mora biti pod strogo definiranim kutom i mora se kretati u pravom smjeru.

Osnovni zahvat britvice

Za one koji žele razumjeti kako se brijati s ravnom britvicom, nauče je prvo držati. Postoje tri osnovna načina držanja instrumenta u ruci (slika 1):

Prva metoda. Mali prst je u predjelu steznika, palac je na dnu vrata i počiva na peti. Ostatak prstiju nalazi se na gornjem dijelu alata.

Druga metoda Mali prst je na repnom utoru, palac je na ravnom dijelu ušnice iznutra, ostali prsti su naprotiv izvana. Ova tehnika je gotovo identična prvoj, razlika je u smjeru "straha". Na taj se način ubod podiže.

Treća metoda Oštrica britvice pokazuje prema gore. Srednji i kažiprst su na unutrašnjoj strani ušne, prstenasti prst drži unutrašnjost osovine, mali prst je na repu. Veliki drži oslonac na mjestu gdje se nožica susreće s oštricom. Drška "straha" trebala bi se čvrsto smjestiti na zglob.

Posljednja, treća, metoda brijanja ravnom britvicom smatra se nestandardnom, ne nalazi se u specijaliziranoj literaturi za frizere i empirijski je izmišljena. Ali koristi se. To će vam dobro doći u slučajevima kada se prve dvije metode ne mogu primijeniti (na primjer, kada ruke blokiraju pogled), dok se "strah" mora kretati "duž kose". Za one koji se planiraju obrijati sami, ovu tehniku ​​moraju proučiti..

Prilikom rada s bilo kojom od metoda brijanja sjetite se općeg pravila: "strah" bi trebao lako ukloniti dlačice, ne treba je pritiskati.

Kut kose

Vjerojatno svi znaju da dlaka na koži ne raste ravno, već pod određenim kutom. Ovaj kut je približno isti za pojedine dlačice koje rastu na istom području kože. To je još jedna važna stvar koju treba imati na umu kada radite s oprezom..

Kako pravilno istegnuti kožu

Tehnika brijanja ravnom britvicom uključuje obvezno zatezanje kože lica. Izvlači se iz smjera vožnje britvice. Ne zaboravite da stegnite kožu u blizini oštrice prije bilo kakvog novog pomicanja alata. Koža se povlači jednim prstom. To bi trebalo biti 2-3 centimetra od instrumenta. Najprikladnije je koristiti kažiprst ili srednji prst lijeve ruke ako je brijanje desna, ili desne ruke ako je lijeva ruka..

Jasno je da za rad s "oprezom" trebate koristiti obje ruke: jedna drži alat, a druga sudjeluje u istezanju kože. Bez toga se nećete moći glatko obrijati. Kako se pravilno istegnuti i kako se obrijati ravnom britvicom, možete pogledati na našem videu.

Postupak: područje kože je ispruženo, postavljena je lopatica, vegetacija je odsječena, instrument se oduzima s lica. Zatim se izvlači novi odjeljak, dodaje se "strah" i kosa se ponovo odrezuje.

Posebnu pozornost treba posvetiti onim područjima koja nemaju prirodnu napetost. Na primjer - obrazi. Ovdje je potrebno posebno dobro obaviti istezanje, inače postoji opasnost od ozljede.

Nagib i smjer "straha"

Alat se uvijek kreće glavom prema naprijed. Obavezno urezi kosu pod kutom. To osigurava učinkovito i bezbolno brijanje. Nagib lopatice na površinu lica treba biti od 30 do 40 °, a ne manji.

Nije teško razumjeti kako se pravilno brijati s ravnom britvicom: trebate raditi s alatom često i lako, bez pritiska, četka sudjeluje u pokretu, manipulacije su ritmičke i jednostavne. Ovo je ključ za brijanje i usko brijanje. Ne možete na silu vršiti pritisak na "strah" ili "uključiti" cijelu ruku u djelo. To će dovesti samo do izvlačenja vegetacije i, kao rezultat, do iritacije i boli..

Osnove ravnog brijanja britva

Pripremna faza

Prvo se ford premaže četkom za brijanje, a zatim započinje postupak brijanja. Da biste bolje razumjeli kako se brijati s ravnom britvicom, možete pogledati videozapis na ovoj stranici..

Počnite se brijati iz hrama. Početnicima je teško odmah staviti britvicu pod pravim kutom, pa je prvo bolje oštricu staviti ravno, a zatim lagano podići leđa "straha" za 30-40 °. Dalje, trebate pomaknuti alat u smjeru brijanja. To se postiže lako, bez pritiska na kožu. Ako je oštrica oštra, rezat će kosu bez problema.

Obično se brijete u dva koraka. Prvo prolaze lopaticom u smjeru rasta kose (rasta), a zatim obrnuto (protiv rasta). U prvom se slučaju može riješiti većine vegetacije, ali sitni krajevi kose ostaju na koži. Da biste ih se riješili, položite britvicu drugi put. Prije toga lice se opet nanosi ili navlaži toplom vodom. Kožu ponovno obrijajte savršeno glatkom.

Kako obrijati desnu stranu lica za visinu

Ravno brijanje britvice, kao što je prikazano u videu, započinje od slepoočnice, a zatim se lopatica spušta do obraza (Sl. 2, I-1). Alat se drži na prvi način. Prije početka, vrijedno je malo ukloniti pjenu iz hrama (kako biste lopaticu postavili točno duž ivice). U predjelu hrama istodobno se provode zatezanje kože i brijanje kose. Laganim manipulacijama prvih par centimetara gura se prema dolje. Nadalje, "strah" prelazi u donju čeljust. Šišanje kose mora biti popraćeno zatezanjem kože. Prst bi trebao biti 1-2 centimetra od "straha".

U sredini obraza lopatica je lagano okrenuta prema režnjevu, a "strah" se pomiče prema čeljusti (Sl. 2, I-2). Događa se da u kutu čeljusti dlačice rastu u različitim smjerovima, u ovom slučaju treba biti oštrica postavljena tako da se brije u visinu.

Kad je dosegao zavoj čeljusti, instrument se okrenuo i nastavio prema dolje prema vratu. U ovom trenutku vrijedi posebno pažljivo odrezati vegetaciju u blizini uha. Često se na koži nalaze izbočine ili sitni nabori koji su dovoljno lako pogoditi sečivom i rezati. Kako se obrijati ravnom britvicom kako ne bi došlo do ozljeda? Pomiču uho malo u stranu sa palcem, ako nema nabora, onda kad radite u blizini uha, još uvijek ga morate malo zatvoriti rukom.

Nadalje, alat se uzima na treći način. "Strah" se postavlja u sred obraza tako da mu se kraj nalazi ispod jagodice. Tako se brijaju, krećući prema usnama. Istodobno, prolazeći duž ispupčene vilice i zahvaćajući mali dio lica u području brkova (Sl. 2, III-3). Približavajući se kutu usta, čarapu "straha" treba spustiti malo niže, tako da se na kraju podudara s linijom usta. Nadalje, lopatica prolazi u području takozvanih jastučića (dlaka koja raste na donjoj usni). Nije ih moguće obrijati prvi put, jer su u maloj depresiji. U ovom će slučaju pomoći jednostavna tehnika: ovo mjesto morate malo podići jezikom. Nastat će ispupčenje koje ćete lako obrijati. Kako to učiniti tijekom brijanja s ravnom britvicom prikazano je u videu. U tom procesu uvijek si morate pomoći s mišićima lica i jezika. To brijanje znatno olakšava i štedi od ozljeda..

Treća metoda je odrezavanje vegetacije do središta brade sve dok rub "straha" i nos ne budu u jednoj liniji (još je bolje odvesti britvicu malo dalje od ove linije). Na ovom dijelu lica trebali biste biti posebno oprezni: brada se teško brije, pa je potrebno pravilno održavati "strah".

Potom se instrument uzima metodom br. 2 ili # 3, a kosa se odrezuje od brade do usne (sl. 2, II - III - 4). Ovdje biste trebali biti izuzetno oprezni i zaustaviti "strah" na vrijeme. U suprotnom, lopatica će se urezati u donju usnicu, koja ima mali izbočenje. Na licu ima nekoliko područja koja su sklona ozljedama: Adamova jabuka, uho i usne. Na tim mjestima vrijedi brijati s posebnom pažnjom..

Sljedeći korak je brijanje brkova. Ovo je teško područje: ovdje kosa raste od vrha do dna i prema pravilima brijanja, lopatica bi trebala ići od nosa do gornje usne. Ali to je teško učiniti, jer je područje kože premalo. Također je vjerojatnije da će vam pogoditi usnu i ostaviti rez. Kako se u ovom slučaju obrijati ravnom britvicom? Jako jednostavno. Osoba koja se brije sama može si malo pomoći mišićima lica i učiniti kožu, tamo gdje je to potrebno, malo širom i glatkijom. Ili rukom povucite vrh nosa, u tom će se slučaju koža također rastegnuti i postati ujednačena.

U području brkova na prvi se način zadržava "strah". Kosa se reže laganim i kratkim manipulacijama instrumenta (Sl. 2, I - 5).

Bočni dio brkova obrijan je s desna na lijevo (Sl. 2, III - 6). Uključen je samo vrh britvice. Alat se drži na treći način. Oštrica vodi do sredine brkova, ako se brijete više, možete ozlijediti gornju usnu.

Zatim se vegetacija siječe od brade do sredine čeljusti (Sl. 2, I - 7). "Strah" se zadržava na prvi način. Ovdje se koža ispruži malo drugačije nego inače: ovoga puta koža se istegne u dva smjera. To je lako učiniti s dva prsta. Jedan je na bradi, a drugi na čeljusti, "strah" je između njih. Treba imati na umu da to kožu čini manje elastičnom, što znači da se povećava i rizik od ozljeda. Stoga u ovoj fazi trebate lako raditi, bez naleta i promatrati kut obrezivanja s alatom. Kada prolazite kroz ovo područje, kosu treba ukloniti malo niže od vilice.

Posljednji korak u brijanju ovog dijela lica je vrat (Sl. 2, I - 8: 10). Vrijedno je obratiti posebnu pozornost na kožu u području Adamove jabuke, gdje se često pojavljuju posjekotine. Da biste ih izbjegli, koristi se sljedeći trik: koža s Adamove jabuke povuče se malo u stranu i tamo se već brije. Alat se drži na drugi način.

Brijanje "po kosi", trebali biste pratiti kvalitetu rada. Lice bi trebalo biti čisto, bez "grma" dlake i neobrijanih područja.

Kako obrijati lijevu stranu lica za visinu

Alat se uzima na prvi način. Čarapa "strah" postavlja se tako da ruke ne ometaju pogled. Ravno brijanje britvice (kao što se vidi u videu) započinje od hrama (Sl. 3, I - 1). Prvo obrišite 20-30 mm od linije ivica. Važno je da linije rezanja s obje strane budu na istoj razini. Za to je prikladno navigirati uz uvjetnu liniju očiju. Oštrica bi trebala ležati u hramu, približno paralelno s ovom orijentirom. Iz hrama se "strah" spušta do obraza.

Zatim biste se trebali brijati od sredine obraza do brade (Sl. 3, II - 2). "Strah" je postavljen malo ispod jagodice, tako da rezna ruba stvara uvjetnu liniju od oka do režnja. Duž staze britvice brišu se dlačice na području jastučića i donjem dijelu lijevih brkova. "Strah" se treba zadržati na drugi način. Ako lopatica ne može pokriti cijelu površinu sapuna odjednom, nakon prvog proboja britvom ponovite postupak bilježeći sapunska područja.

Tijekom ovog koraka brijanja polovica brkova se brije. Ali ponekad to nije dovoljno, a trebate si pomoći podižući vrh nosa i uklanjajući vegetaciju (Sl. 3, I - 3). U ovom se slučaju koristi prva metoda držanja brijača..

Na temelju ispravne tehnike brijanja s ravnom britvicom, sljedeći je korak brijanje preostale dlake na području brkova. To se postiže s lijeva na desno, s malim napretkom britvice. Vegetacija se obrezuje sa strane u smjeru njenog rasta. "Strah" se zadržava na drugi način (Sl. 3, II-4).

Zatim se lopatica postavi u blizini režnja, a vegetacija se odstrani do brade (Sl. 3, II - 5). Koža se povlači dijagonalno prema gore i prema uhu. Ako je lice tanko, a zatim brijanje ispod vilice, koža se povlači samo prema gore.

Ako u prvom pristupu nije moguće ukloniti dlačice po cijeloj širini presjeka, postupak treba ponoviti ponovo, ali već proći kroz mjesta na kojima su preostali "sapuni" sapuna.

Radeći desnom stranom lica, moguće je gotovo potpuno obrijati područje od vrha brade do usne. Ali ako postoje dlačice koje nisu uklonjene, sada je vrijeme da je uklonite. "Strah" se uzima metodom br. 2 ili br. 3 i uklanja se vegetacija (Sl. 3, II - III - 6).

Dalje, prijeđite na brijanje vrata. Prvo prolaze nožem od brade do Adamove jabuke zaobilazeći je s lijeve strane. Adamovu jabuku ne možete obrijati sami, kao što je gore spomenuto, ona prijeti rezom. Kožu je potrebno povući u stranu i tek tada ukloniti dlaku. Zatim se obrije ostatak vrata. U jednom ćete pristupu obrijati usku vegetacijsku traku (Sl. 3, I - 8: 10), staviti britvicu u donji dio čeljusti i voditi do kraja kose. "Strah" se održava na prvi način.

Ponekad kosa na samom dnu vrata raste u suprotnom smjeru - odozdo prema gore. Kako se ovdje brijati ravnom britvicom: trebate promijeniti smjer alata i trebate ga uzeti drugom tehnikom.

Kako obrijati desnu stranu lica protiv rasta

Ponovno brijanje potrebno je obrijati one ostatke kose koji ostanu nakon prve faze postupka. I također tako da koža postane savršeno glatka i čisto obrijana.

Prije nego što se ponovno brijete, svakako ponovno namažite lice. Za ljude koji nemaju previše krhotine čekinja, lice možete jednostavno navlažiti toplom vodom. Ali taj se postupak mora obaviti bez neuspjeha..

Prilikom brijanja s ravnom britvicom, kao što slijedi iz videa, "strah" se kreće protiv rasta vegetacije. Uklanjanje dlačica počinje na vratu i završava na sljepoočnicama. Rad na desnoj strani lica vrši se tek na treći način. Prilikom brijanja strnjače, koža se također povlači u suprotnom smjeru od britvice (Sl. 4).

Dakle, prvo trebate proći desnu stranu vrata (onu ispod uha) britvicom odozdo prema gore, a zatim se trebate glatko pomaknuti prema obrazu. Za osobe tankih lica najbolje je mjesto za skok u blizini uha, oko ugla donje čeljusti. Za one koji imaju puno lice, možete ići bilo gdje.

Nakon što je završio rad na obrazu, britva se diže do hrama. Zatim se opet s obraza "strah" prebaci na bradu. Istodobno se čekinje uklanjaju s donjeg dijela desnih brkova i oko ugla usta.

Na kraju postupka potrebno je obrijati stršiće na vratu. Kao i na samom početku, instrument bi se trebao kretati prema gore, od Adamove jabučice do brade..

Kako obrijati lijevu stranu lica protiv rasta

Ovaj dio lica se također ponovno nanosi ili navlaži toplom vodom. Lijeva strana je obrijana samo na drugi način.

Slijed "opreza" sličan je brijanju desne strane (slika 5). Prvo, od vrata, oštrica se vodi prema gore, blizu režnja, oni idu oko ugla čeljusti i idu u hram. Dalje od sredine obraza vode britvicu do brade. Potom se obriju lijevi brkovi, vegetacija oko ugla usta i vrh brade. Zaključno, britva prelazi vrat odozdo prema čeljusti..

Ako su dva dijela lica obrijana, ostaje završni dodir - opetovano uklanjanje dlačica iznad i ispod usana. U području brkova "strah" se kreće "duž dlake", to jest od vrha do dna. Ispod usne - brijanje odozdo prema gore. Tijekom postupka, brijač se drži na drugi način.

Ako nakon opetovanog brijanja još uvijek postoje "otoci" dlake, onda se opet lagano režu i režu protiv rasta dlačica..

Iz gornjeg članka postalo je jasno kako se obrijati ravnom britvicom. Da biste to pravilno učinili, da biste dobili glatku, čistu obrijanu kožu i da se ne ozlijedite, trebate se sjetiti osnovnih pravila:

 • naučite osnovne načine držanja instrumenta u ruci;
 • uklonite dlake samo pod određenim kutom;
 • lopatica uvijek treba biti što oštrija;
 • prvo hodajte alat u smjeru rasta kose, a zatim u suprotnom smjeru.

Sigurnosne britvice: opis i primjena

Brijanje oštrim nožem, što je bilo tako uobičajeno u doba naših djedova, smatralo se jednostavnim, ali vrlo opasnim. Nije iznenađujuće što su danas ove britvice ustupile mjesto sigurnosnim britvicama. O njima će se raspravljati u našem pregledu..

Značajke:

Sigurnosna britva je metalna ili plastična britva s oštricom ili kasetom koja sadrži više noža. Rezne površine učvršćene su u stacionarnoj ili rotirajućoj glavi. Dizajn uključuje rukohvat, poklopac i bazu za glavu.

Postoje dvije glavne vrste ovih britva: redovita i mehanička. Česti su takozvani tkalački stanovi. U takvim se proizvodima glava poklopca za promjenu lopatica automatski otvara. Mehanički strojevi su modeli u kojima se svi dijelovi otkidaju ili odviju.

Sigurnosna britva izumljena je početkom prošlog stoljeća. Njezin je tvorac bio američki izumitelj King Gillette. U to je vrijeme britva bila vrlo jednostavna. Sastojao se od para komponenata: drška i češalj.

Sigurnosna britva pruža dobru kvalitetu brijanja - omogućuje vam da u jednom prolazu izrežete dlake blizu korijena što je moguće više, istovremeno minimizirajući rizik od iritacije kože i urastalih čekinja..

Kasetonski strojevi opremljeni s više noža također se klasificiraju kao sigurnosne britvice. Međutim, ovi su pribor za brijanje vrlo skupi, pa muškarci često nemaju priliku mijenjati ih na vrijeme. Kao rezultat toga, oštrica postaje dosadna - da biste se riješili stabljike, morate nekoliko puta trčati kroz dlačice, a to uvelike povećava vjerojatnost iritacije, suhoće i ljuskanja na licu. Korištenje T-trake je mnogo isplativije. Obični nož je jeftiniji od kasete, pa ga redovito mijenjanje ne pogađa proračun.

Jednostavno nema nedostatka sigurnosne britve. Naravno, prvi pokušaji korištenja takvog alata ponekad rezultiraju višestrukim posjekotinama. No, u pravilu odlazi nakon dvije ili tri uporabe. Sigurnosna britva omogućuje muškarcima da brzo osjete svoju kožu i razviju optimalan smjer kretanja i njegovu amplitudu. Kad se korisnik u potpunosti obruši i savlada tehniku ​​brijanja s takvim strojem, sigurno će moći procijeniti učinkovitost sigurnosne britvice.

Svi sigurnosni britvi dijele se na jednokratne proizvode i proizvode za višekratnu upotrebu. Strojevi za jednokratnu upotrebu izrađeni su od plastike, a kod skupih modela ručka može imati gumirani premaz. Prednosti takve britvice su:

 • dostupnost;
 • Jednostavnost korištenja;
 • nedostatak posebne skrbi;
 • nema potrebe zamjenjivati ​​ili oštriti komponente.

Međutim, nije bilo bez nedostataka. Oštrice strojeva za jednokratnu upotrebu vrlo brzo postaju dosadne. To uvelike povećava vjerojatnost oštećenja kože, a također dovodi do troškova kupnje novih..

Strojevi za višekratnu upotrebu izrađeni su od metala, zbog čega je radno razdoblje modela mnogo duže.

Svi sigurni strojevi podijeljeni su u nekoliko kategorija ovisno o dizajnerskim značajkama..

 • Zatvoreno. Ovo je najsigurnija vrsta britvice. Da biste koristili takav stroj ne zahtijeva posebno iskustvo i vještinu brijanja. Optimalni su za mlade koji tek uče da se riješe viška dlaka na licu, pogodni su i za muškarce koji brijaju par puta tjedno. Međutim, oni nisu u stanju riješiti svog vlasnika ukočenih čekinja..
 • Otvorena. Pruža bolje brijanje u odnosu na zatvoreni tip. Idealno za guste i čvrste čekinje. Istodobno, kada se koristi, postoji veliki rizik od oštećenja kože, stoga takvu britvicu mogu koristiti samo oni predstavnici jačeg spola koji su već "vješti" u uklanjanju viška vegetacije na tijelu.
 • Stroj s zamjenjivim kasetama. Danas je to jedan od najčešćih proizvoda. Razlikuje se u visokokvalitetnom brijanju, po upotrebi je sličan stroju za jednokratnu upotrebu. Prednosti uključuju sigurnost: jednostavno je nemoguće primijeniti duboki rez s kasetnom britvicom. Među nedostacima ističe se visoki trošak: cijena kasete mnogo je viša od cijene zamjenskih oštrica za klasičnu britvicu u obliku slova T. Uz to, njegova upotreba postavlja ograničenje broja prolaza: ako takav stroj držite nekoliko puta iznad kože, to može doprinijeti odsječenju gornjeg sloja epiderme, uzrokovati crvenilo i ljuštenje integriteta.

modeli

Evo ocjena najpopularnijih sigurnih britva za brijanje.

Gillette plava 3 jedan je od najpopularnijih modela za jednokratnu upotrebu. Odlikuje ga estetski dizajn, ergonomska gumirana ručka i pomična glava za brijanje s tri oštrana noža. Za zaštitu kože predviđena je podmazujuća traka. Među nedostacima je zapaženo slabo pričvršćivanje podmazujućih elemenata i brzo trošenje lopatica..

Dorco pace 6 je kaseta za višekratnu upotrebu. Dizajn uključuje podesivu glavu sa 6 noža i gumirani češalj. Postoji trak za omekšavanje, što klizanje po licu znatno olakšava. Nedostaci uključuju visoku cijenu u usporedbi s drugim strojevima iz ove kategorije. Osim toga, lopatice su vrlo blizu jedna drugoj, tako da se brzo začepljuju i propadaju..

Dorco Pace 7 - ovdje plutajuća glava ima 7 noževa, pruža se podmazujuća traka s ekstraktom kalendule. Veliki broj reznih elemenata onemogućuje muškarcima s osjetljivom kožom stroj. Prednosti modela uključuju prisutnost univerzalnog nosača, zahvaljujući kojem se stroj može koristiti s kasetama drugog raspona modela, na primjer, s 3, 4 ili 6 noževima. Nedostaci uključuju glomaznost glave za rezanje, što značajno otežava postupak brijanja na teško dostupnim mjestima. Kao i u slučaju prethodnog modela, noževi su usko razmaknuti, pa je teško očistiti ostatke odsječene kose.

Pero popularan je jedan od najjednostavnijih i najpovoljnijih strojeva u obliku slova T. Napravljen od izdržljivog čelika i plastike. Dizajn leptira, zamjena noža i opća briga britvice su što jednostavniji.

edukativni program od amaterskih evaluata

Za početnike o osnovama u području ekstremnih i vanrednih situacija, preživljavanju, turizmu. Također će biti korisna ribarima, lovcima i drugim zaljubljenicima u prirodu i aktivnosti na otvorenom.

Subota, 13. travnja 2019. godine.

Kako se obrijati ravnom britvicom

Članak Ravne britvice govorio je o ravnim britvicama, ali nije vam rekao kako se brijati s njima. Ovaj članak trebao bi ukloniti izostavljanje tako važnih podataka.

Neka teorija o ravnom brijanju britva

Sigurnost kod brijanja ravnom britvicom

Da biste dobili kvalitetan rezultat bez posljedica, vrijedi se prisjetiti sigurnosnih mjera opreza pri korištenju ravne britvice. Uostalom, naziv ovog stroja govori sam za sebe, a ako zanemarite pravila, možete nanijeti ozbiljnu štetu zdravlju.

Kako se zaštititi:

 • ne mlatite prištiće i podignute molove kako ih ne biste oštetili tijekom brijanja
 • pazite na svoju britvicu, jer u protivnom može postati dosadna ili zahrđala
 • ne koristite ravnu britvicu ako je oštrica neispravna
 • nemojte brijati lice ravnom britvicom u bučnom okruženju jer svako natezanje ili nagli pokret mogu uzrokovati ozljede
 • ni pod kojim okolnostima nepotrebno bacajte ili uvijate britvicu
 • uvijek držite stiptiza za posjekotine pri ruci

Osnovni principi brijanja ravne britvice

 • oštra oštrica.
 • Kako pravilno istegnuti kožu.
 • Kut nagiba i smjer lopatice.
 • Britvica se mora pravilno držati (opisano u nastavku).

Kako držati ravnu britvicu

a) Mali prst je na usjeku, palac je na dnu vrata i počiva na peti, ostali su prsti na uhu.

c) Lopatica je usmjerena prema gore, srednji i kažiprst su smješteni na ušnoj strani iznutra, prstenasti prst drži rep, palac je stražnji dio u dijelu zgloba s lopatom. Držite stisak na zglobu.

Bez obzira koja se metoda odabrala, kosu treba uklanjati bez napora, bez pritiska na oštricu.

Kako se obrijati ravnom britvicom

Kako pravilno obrijati ravnom britvicom desnu stranu lica za rast kose

Pokreti počinju od vremenske crte, spuštajući se do obraza (I-1). Brijač se mora držati na prvi način Prvo, uklonite pjenu malo na liniji hrama - to je potrebno kako biste poravnali oštricu. Koža se malo rasteže, a kosa se laganim pokretom odreže. Na taj se način obrađuje nekoliko centimetara prema dolje, a zatim biste trebali prijeći na čeljust. Šišanje kose mora biti popraćeno zatezanjem kože. Prst bi trebao biti 1-2 centimetra od britvice.

U sredini obraza, lopatica je lagano okrenuta prema režnjevu, a "strah" se kreće prema čeljusti (I-2). Događa se da u kutu čeljusti dlačice rastu u različitim smjerovima, u ovom slučaju treba biti oštrica postavljena tako da se brije u visinu.

Kad je dosegao zavoj čeljusti, instrument se okrenuo i nastavio prema dolje prema vratu. U ovom trenutku vrijedi posebno pažljivo odrezati vegetaciju u blizini uha. Često se na koži nalaze izbočine ili sitni nabori koji su dovoljno lako pogoditi sečivom i rezati. Kako se obrijati ravnom britvicom kako ne bi došlo do ozljeda? Pomiču uho malo u stranu sa palcem, ako nema nabora, onda kad radite u blizini uha, još uvijek ga morate malo zatvoriti rukom.

Nadalje, alat se uzima na treći način. Brijač je postavljen na sredini obraza tako da mu se kraj nalazi ispod jagodice. Tako se brijaju, krećući prema usnama. Istodobno, prolazeći pored ispupčenja čeljusti i bilježeći mali dio lica u području brkova (III-3). Približavajući se kutu usta, nožni prst britvice treba spustiti malo niže, tako da se na kraju podudara s linijom usta. Nadalje, lopatica prolazi u području takozvanih jastučića (dlaka koja raste na donjoj usni). Nije ih moguće obrijati prvi put, jer su u maloj depresiji. U ovom će slučaju pomoći jednostavna tehnika: ovo mjesto morate malo podići jezikom. Nastaje ispupčenje koje će se lako obrijati.

Prilikom brijanja uvijek si morate pomoći mišićima lica i jezika. To brijanje znatno olakšava i štedi od ozljeda..

Treća metoda je odrezavanje vegetacije do središta brade sve dok rub "straha" i nos ne budu u jednoj liniji (još je bolje odvesti britvicu malo dalje od ove linije). Na ovom dijelu lica trebali biste biti posebno oprezni: brada se teško brije, pa britvicu trebate pravilno držati.

Potom se instrument uzima metodom br. 2 ili # 3, a kosa se siječe od brade do usne (II - III - 4). Ovdje biste trebali biti izuzetno oprezni i na vrijeme zaustaviti britvicu. U suprotnom, lopatica će se urezati u donju usnicu, koja ima mali izbočenje.

Osoba koja se brije sama može si malo pomoći mišićima lica i učiniti kožu, tamo gdje je to potrebno, malo širom i glatkijom. Ili rukom povucite vrh nosa, u tom će se slučaju koža također rastegnuti i postati ujednačena.

U području brkova britva se drži na prvi način. Kosa se siječe laganim i kratkim manipulacijama instrumenta (I - 5).

Strana brkova obrijana je s desna na lijevo (III - 6). Uključen je samo vrh britvice. Alat se drži na treći način. Oštrica vodi do sredine brkova, ako se brijete više, možete ozlijediti gornju usnu.

Tada se vegetacija siječe od brade do sredine čeljusti (I - 7). Britvica se drži na prvi način. Ovdje se koža ispruži malo drugačije nego inače: ovoga puta koža se istegne u dva smjera. To je lako učiniti s dva prsta. Jedan je na bradi, a drugi na čeljusti, s britvicom između njih. Treba imati na umu da to kožu čini manje elastičnom, što znači da se povećava i rizik od ozljeda. Stoga u ovoj fazi trebate lako raditi, bez naleta i promatrati kut obrezivanja s alatom. Kada prolazite kroz ovo područje, kosu treba ukloniti malo niže od vilice.

Posljednji korak u brijanju ovog dijela lica je vrat (I - 8: 10). Vrijedno je obratiti posebnu pozornost na kožu u području Adamove jabuke, gdje se često pojavljuju posjekotine. Da biste ih izbjegli, koristi se sljedeći trik: koža s Adamove jabuke povuče se malo u stranu i tamo se već brije. Alat se drži na drugi način.

Brijanje "po kosi", trebali biste pratiti kvalitetu rada. Lice bi trebalo biti čisto, bez "grma" kose i bez obrijanih područja.

Kako obrijati lijevu stranu lica ravnom britvicom za rast kose

Tijekom ovog koraka brijanja polovica brkova se brije. Ali ponekad to nije dovoljno, a trebate si pomoći podizanjem vrha nosa i uklanjanjem vegetacije (I - 3). U ovom se slučaju koristi prva metoda držanja brijača..

Na temelju ispravne tehnike brijanja s ravnom britvicom, sljedeći je korak brijanje preostale dlake na području brkova. To se postiže s lijeva na desno, s malim napretkom britvice. Vegetacija se obrezuje sa strane u smjeru njenog rasta. Brijač se drži na drugi način (II - 4).

Zatim se lopatica postavi u blizini režnja, a vegetacija se odstrani do brade (II - 5). Koža se povlači dijagonalno prema gore i prema uhu. Ako je lice tanko, a zatim brijanje ispod vilice, koža se povlači samo prema gore.

Ako u prvom pristupu nije moguće ukloniti dlačice po cijeloj širini presjeka, postupak treba ponoviti ponovo, ali već proći kroz mjesta na kojima su preostali "sapuni" sapuna.

Radeći desnom stranom lica, moguće je gotovo potpuno obrijati područje od vrha brade do usne. Ali ako postoje dlačice koje nisu uklonjene, sada je vrijeme da je uklonite. Brijač se uzima metodom 2 ili # 3 i vegetacija se uklanja (II - III - 6).

Dalje, prijeđite na brijanje vrata. Prvo prolaze nožem od brade do Adamove jabuke zaobilazeći je s lijeve strane. Adamovu jabuku ne možete obrijati sami, kao što je gore spomenuto, ona prijeti rezom. Kožu je potrebno povući u stranu i tek tada ukloniti dlaku. Zatim se obrije ostatak vrata. U jednom ćete pristupu obrijati usku vegetacijsku traku (I - 8: 10), staviti britvicu u donji dio čeljusti i voditi do kraja dlake. Britvica se drži na prvi način.

Ponekad kosa na samom dnu vrata raste u suprotnom smjeru - odozdo prema gore. Kako se ovdje brijati ravnom britvicom: trebate promijeniti smjer alata i trebate ga uzeti drugom tehnikom.

Prvo obrijajte ravnom britvicom: upute i nijanse

Značajke:

Brijanje je svakodnevna rutina za muškarce. Da biste sigurno izvodili radnje, upotrijebite udobnu britvicu. Ako to nije moguće, tada je potrebno uzeti u obzir suptilnosti kako brijati s ravnom britvicom za početnike. Promatrajući te zahtjeve, sve možete učiniti sigurno.

Ako imate tvrdu stršiću, ravna britva je prava stvar za vas. Za dobro brijanje potrebna je vještina i praksa. Treba se obrijati na način da "strah" klizi po licu.

Glava uređaja treba se pomaknuti prema naprijed. Za bezbolan postupak, instrument bi trebao rezati dlačice pod kutom od 30 stupnjeva. Za provođenje postupka prema svim pravilima potrebno je sve manipulacije obavljati ritmički. Kretanje bez pritiska pružit će savršeno obrijanu kožu. Prvo se lopatica provodi u smjeru rasta kose, a zatim obrnuto.

Kako to rade profesionalci

Gotovo svaki salon nudi uslugu ravne britvice jer vam daje najbolju kvalitetu brijanja. Sve su suptilnosti postupka uočene u brijačnici.


Prije brijanja posjetitelja salona, ​​kosa lica priprema vruće ručnike natopljene aromatičnim uljima. To omekšava čekinje. Frizer namaže četkom za brijanje. Za to se koristi topla voda..

Nakon toga se na kožu nanosi krema, pjena. Pjena je napravljena gusta i gusta. Primjenjuje se na onim dijelovima kože na kojima raste dlaka. Nakon toga, višak uklonite ručnikom..

Zatim se pjena ponovo nanosi, ostavljajući 5 minuta. Ako se osuši, učinite to opet. Pjena bi trebala biti čvrsta. Zaštitit će kožu od posjekotina prilikom brijanja u salonu.

Brijač se drži pod kutom od oko 30 stupnjeva prema koži. Prvo trebate napraviti pokrete u smjeru rasta dlake, nakon toga nanesite pjenu četkom za brijanje i ponovno brijete u smjeru protiv rasta dlačica..

Prikladno je raditi pokrete brijanja iz hrama, dok lagano povlačite kožu. Područje uha bit će potrebno posvetiti posebnu pozornost. Zatim se kretanje nastavlja prema čeljusti.

Ako klijent obrija ne samo bradu i brkove, već i stražnji dio glave, tada pokreti britvice počinju od krune.

Zatim dolazi red liječenja dlačica koje rastu ispod donje usne i na bradi. Završni dio postupka je brijanje vrata..

U brijačnici možete naručiti ne samo brijanje, već i frizuru za stanjivanje brade.

Brijački savjeti

Prilikom brijanja s ravnom britvicom važno je zapamtiti sljedeće:

 1. Morate se koncentrirati na postupak. Ne koristite britvicu s oštricama ako se osjećate slabo, umorno ili ste lošeg raspoloženja. Važno je da date sve od sebe kako biste bradu obrijali u stanju potpune koncentracije i apsolutne smirenosti..
 2. Uzimajući oštro oštricu u ruke prvi put, ne trebate težiti postizanju idealnog rezultata. Obratite posebnu pozornost na najjednostavnija područja - na primjer, počnite dobro obrijati obraze..
 3. Pažljivo obrijajte sva područja na kojima postoje iritacije ili posjekotine..
 4. Proces savladavanja ove metode brijanja je težak i može trajati mjesecima. Stoga, ne očekujte brze rezultate..
 5. Tehnika brijanja s ravnom britvicom, kada je samouka, sugerira da morate proučavati ne samo opise brijanja, već i koristiti video materijale. Pažljivim promatranjem postupka brijanja možete naučiti ne samo opće osnove tehnike, već i uhvatiti dodatne nijanse.

Kako se brijati za početnika

Ako muškarac takvu britvicu koristi prvi put, tada ne može odmah obrijati cijelo lice. Ovaj postupak uključuje nagib od 30 stupnjeva ili manji. Prvi put je bolje obrijati jedan dio lica od jagodice do donje čeljusti. Nakon vježbanja koraka, možete početi brijati sljedeću stranu lica. Nakon nekoliko dana možete krenuti prema obrazu.

Bolje isprobati pokret s obje strane vrata. Dalje, morate prijeći na bradu. Nakon toga zahvaća se područje na kojem se nalazi nos. Nakon što ste isprobali ovu metodu, možete obrijati vrat počevši od dna i nadolazeći se..

Sigurnosni inženjering


Korištenjem ispravne tehnike ravne britvice minimizirat ćete rizike. Jedna od njih je i mogućnost rezanja. Da biste to spriječili, potrebno je savladati suptilnosti kako pravilno obrijati muškarca ravnom britvicom. Prije svega, morate pokušati da pokreti budu glatki. U onim situacijama u kojima nije bilo moguće isključiti rez, potrebno je dekontaminirati ranu.

Nadraživanje kože često se javlja nakon prvog brijanja. Takva nelagoda prirodna je reakcija tijela na mehanički stres..

Da biste izbjegli opekline, trebali biste koristiti razne proizvode nakon brijanja, poput losiona i balzama. Njihovo djelovanje usmjereno je na omekšavanje kože, što će ublažiti iritaciju.

Priprema instrumenata

Prije brijanja pobrinite se da je oštrica oštra. Ako to nije slučaj, onda trebate urediti brijač..

U ovom je slučaju važan kut nagiba lopatice prema pojasu. Potrebno je da britva istodobno dodirne oštricu i lagano leđa.

Postupak se mora provesti ispravno:

 1. Remen mora biti okrenut naopako.
 2. Zatim se lagano povuče.
 3. Pokreti bi trebali biti udobni - izvode se iz sebe, a lopatica treba biti usmjerena prema osobi.

Oštrenje treba raditi često, ali se ne preporučuje odmah nakon brijanja..

Oštrica za jednokratnu upotrebu mora biti pravilno njegovana. Ispunjavanje svih zahtjeva omogućava da brijač ostane u savršenom stanju nekoliko godina rada.

Da bi se britva održala u dobrom stanju, nakon svake uporabe treba ga obrisati otopinom alkohola ili tekućim antiseptikom. Nakon završetka postupka jedinicu za brijanje treba obrisati suho i čuvati na hladnom i suhom mjestu. Stoga držati alat u kupaonici nije dobra ideja: vlaga može negativno utjecati na metal. Ako brijač nećete koristiti dulje vrijeme, potrebno je podmazati nož uljem. Ovo će instrument održavati u ispravnom stanju..

Kako držati oštricu

Postoje dva načina držanja ravne britvice, a oba su ispravna.

 1. Postavljanje malog prsta na zarez ručke. Ostali prsti drže vrat učvršćenja na vrhu.
 2. Držite mali prst u utoru noža. S palcem morate držati ravno područje smješteno unutar ušice (vrata). Na vanjskoj strani ušice morate staviti druge prste.

Stručnjaci otkrivaju suptilnosti nestandardne metode. U ovom slučaju, oštrica podiže pogled. S srednjim i kažiprstom, trebate držati ušnu unutra. Prsten prst drži držač unutra. U ovom slučaju mali prst je na udubljenju ručke. Držite leđa palcem. Ručica "straha" trebala bi se čvrsto prilijepiti na zglobu.

Kako pravilno istegnuti kožu

Izvucite kožu dalje od smjera britve za brijanje. Koža je zategnuta jednim prstom, koji bi trebao biti tri centimetra od britvice.

Prikladno je koristiti kažiprst ili srednji prst. Obraze je potrebno posebno dobro istegnuti. Time se uklanja mogući rizik od ozljeda..

Potrebno je lagano povući kožu, bez trošenja značajnih napora na nju..

Što učiniti s molovima

Ako na licu ima madeža, tada se oko njega provodi postupak brijanja. Važno je ne oštetiti nevus. U slučaju da nije uspio spriječiti posjekotinu, trebate liječiti prištić koji se pojavio vodikovim peroksidom..

Nemojte paničariti zbog razvoja malignog tumora nakon što je odsjekao krticu. To su dječije priče: razvoj raka ima potpuno drugačije razloge od neurednog brijanja.!

Kada se nanosi pjena, morate paziti da ne dođe do nakupljanja molova ili prištića. Na taj način se sprečava rezanje da ih britva tijekom postupka reže. Posebno pazite na brijanje oko njih. U ovom se slučaju preporučuje napraviti pokrete brijanja u smjeru molova..

Rast kose i protiv

Da biste obrijali dlačice za rast, trebate početi od vremenske linije i spustiti se na obraz. Prvo, morate ukloniti malo pjene blizu linije hrama. To se osigurava ravnom oštricom. Kožu je potrebno malo rastegnuti i glatkim pokretima odrezati čekinje. U tom nizu se u nastavku obrađuje nekoliko centimetara.

Odvojite dlačice od linije vrata. Korisnik mora osigurati da se "strah" kreće prema sljepoočnici. Kretanje noža - od obraza do brade. Postupak je dovršen uklanjanjem stršića na vratu. Pomičite brijač odozdo prema gore.

Proizvodi za osobnu njegu za sigurno brijanje

Koristite čisti ručnik na licu. To će spriječiti da bakterije uđu u otvorene pore..

Iskusnim se korisnicima ne preporučuje korištenje alata kineskih proizvođača zbog neravnog ruba, nepravilne geometrije. Također, kinesku oštricu teško je izoštriti..

Također, pomagala moraju biti prisutna:

 1. Posebna pjena za ravan britvicu ili namjenski sapun.
 2. Srednja četka za brijanje. Ako za ove svrhe uzmemo veliku, onda će to dovesti do dodatne potrošnje pjene..
 3. Kontejner za bič pjenu prije nanošenja na kožu.

Ravna britva koristi se ne samo za brijanje, već i za stanjivanje kose.

Njega kože nakon brijanja

Tijekom brijanja gornji sloj stanica vrši se piling. Koristite kremu ili pjenu koja odgovara vašem tipu kože kako biste izbjegli iritaciju i urasle dlačice.

Dok se brijete, oštro sječivo, zajedno s dlakama, odrezuje tanki sloj kože, stvarajući iritaciju. Da biste ga smirili, preporučuje se da na obrijano lice stavite vlažan i topao ručnik. Bit će bolje ako koristite dekociju napravljenu od eteričnog ulja ili kamilice.

Prilikom tretiranja kože ne preporučuje se upotreba spojeva koji sadrže alkohol koji povećavaju iritaciju kože i nakon toga izazivaju ljuštenje.

Njega oštrica

 1. Nakon postupka, trebate ga isprati hladnom vodom, a zatim ga suho obrišite ubrusom.
 2. Za spremanje oštrog noža preporučuje se korištenje kućišta izrađenog od gustog materijala.
 3. Važno je izbjeći mrlje od hrđe na lopatici. Da biste to učinili, potrebno ga je podmazati strojnim uljem najmanje jednom mjesečno..
 4. Ako postoje znakovi da je oštrica dosadna, oštrite.

Brijanje ravnom britvicom omogućuje vam da kvalitetno obradite kožu, ali za to je potrebno puno rada i vremena. Savladavši ovu vještinu, muškarac neće samo moći očistiti kožu, već će i dobiti zadovoljstvo od samog procesa brijanja..