Glavni > Izgraditi

Kako odabrati električni brijač

Kako odabrati električni brijač? Koje karakteristike treba tražiti prilikom kupnje električnog brijača? Kako kupiti točno "svoj" električni brijač, onaj koji će biti dobar i trajati dugo?

Na ova i druga pitanja odgovara časopis ROS-POTREB.

Odmah treba napomenuti da postoje samo tri glavna kriterija za odabir električnog brijača. Razmotrimo svaki od njih detaljnije:

 1. Tehnički podaci
 2. Pojava električnog brijača
 3. Ergonomija

Ergonomija električnog brijača

Što se tiče ergonomije, i ovdje, kao nigdje drugdje, vrijedi pravilo: bolje je dodirnuti jednom nego deset puta vidjeti. Prije nego što kupite električni brijač, zamolite prodavača da vam ga pokaže, uzmite britvicu u ruku i provjerite hoće li vam biti prikladno obrijati se upravo takvom britvicom, jer puno ovisi o praktičnosti ovog postupka: i vrijeme koje potrošite na brijanje i na sam rezultat..

Pojava električnog brijača

Izgled britvice je stvar ukusa. Ako želite da britva bude određene boje ili oblika, na vama je, na raspolaganju vam je ogroman raspon električnih britva danas, pa je vjerojatnost da ćete pronaći vlastitu britvicu vrlo velika..

Specifikacije električnog brijača

Sada o glavnoj stvari - tehničkim karakteristikama električnih brijača. Evo prvih stvari koje treba potražiti prilikom odabira britve. Zbog toga smo ovo pitanje ostavili za posljednje kako bismo mu posvetili maksimalnu pažnju, pa krenimo.

Tip sustava brijanja

Prvo na što ćemo se fokusirati je vrsta sustava brijanja. Danas postoje samo dvije vrste sustava brijanja, rotacijski i folija..

 • Rotacijski sustav brijanja. Rotacijski sustav brijanja ima okrugle noge koje se okreću kako bi se obrijali od stršića. Ovi električni brijači nude čistije brijanje od brijača od folija. Pored toga, električni brijači s rotacijskim sustavom brijanja bolji su od ostalih za brijanje neravnih stršića..
 • Sustav brijanja na foliji. Sustav brijanja na foliji ima noževe koji vibriraju kako bi rezali čekinje. Za zaštitu od posjekotina koristi se metalna mreža. Ovi električni brijači pogodniji su za osobe s osjetljivom kožom, kao i za trčanje stršića. Folijski električni britvi najbolji su u rješavanju velikih dlaka na licu.

Prisutnost trimera na električnom brijaču

Ako ste ljubitelj brade ili brkova, možda će vam trebati trimer. Neki električni brijači imaju uvlačivi trimer. Omogućuje vam obrezivanje brade i brkova do željene duljine, kao i brijanje vrata i obrezivanje sljepoočnice.

Djelovanje električnog brijača iz mreže i baterije

Električni brijač, baš kao i epilator, može se napajati baterijama ili mrežom. Ako vam je potreban električni brijač isključivo za kućnu upotrebu, onda je dovoljno da se odlučite za brijač koji radi samo iz napajanja. Ovi brijači jeftiniji su od ostalih i nema potrebe za punjenjem baterije.

Ako trebate električni brijač koji ćete ponijeti sa sobom na put, razmislite o kupnji brijača na baterije. Također, danas se u prodaji nalaze modeli koji kombiniraju i napajanje mrežom i rad baterije..

Prilikom odabira brijača na baterije, morate obratiti pažnju na njegov kapacitet i brzinu punjenja. Najbolja opcija kada je baterija velika, vrijeme punjenja malo. Uštedjet će vam puno vremena, ali ove su britvice skuplje od običnih..

Broj glava za brijanje

Sljedeće što treba uzeti u obzir pri odabiru električnog brijača je broj glava za brijanje. Vrijedno je napomenuti da se broj glava za brijanje za rotacijske brijače može kretati od dvije do tri. Folije za britvicu imaju jedan do tri. Važno je zapamtiti da što više glave za brijanje ima električni brijač, bolji će rezultat biti i brijanje, ali istodobno će cijena uređaja biti veća..

Mobilnost glave za brijanje

Sljedeća stvar koju treba razmotriti pri odabiru električnog brijača je mobilnost glave za brijanje. Glave za brijanje mogu biti plutajuće ili fiksne. Poželjni brijači s plutajućim glavama, jer vam omogućuju lakši prodor do najteže dostupnih mjesta, čime se povećava kvaliteta brijanja i smanjuje se vrijeme za ovaj postupak.

Brzina rotacije glave za brijanje

Važna je i brzina rotacije glave za brijanje. Što je veća brzina, to je brže i brže brijanje.

Mogućnost vlažnog i suhog brijanja

Dani kada je brijanje električnim britvicom bilo moguće samo suho odavno su prošli. Danas gotovo svi proizvođači proizvode električne električne brijače. Ove britvice se lakše čiste i peru.

Postoje modeli koji imaju poseban rezervoar za gel ili losion, a tijekom brijanja postepeno se hrane.

Proizvođači električnih brijača

Među proizvođačima, prema procjenama potrošača, Philips se smatra najboljim u proizvodnji električnih brijača s rotacijskim sustavom brijanja. Braun i Panasonic smatraju se najboljim proizvođačem električnih brijača sa sustavom brijanja na foliji..

KAKO IZBORITI ELEKTRIČNI BROJ, odabirući električni brijač

Električni brijač za osjetljivu kožu: kako odabrati, pregled najboljih modela

Brijanje za muškarce nužna je svakodnevna rutina. Ako je integritet preosjetljiv, pretvara se u pravi test. Nakon izlaganja elementima rezanja, na licu ostaju posjekotine, crvene mrlje i područja iritacije. To možete izbjeći odabirom pravih sredstava za njegu i električnim brijačem za osjetljivu kožu..

Osjetljiva koža kako olakšati brijanje

Kako bi postupak brijanja bio manje neugodan, muškarci s nježnom dermisom trebali bi se na njega pravilno pripremiti..

Pridržavanje jednostavnih pravila pomoći će u sprječavanju neugodnih posljedica nakon uklanjanja strništa:

 • prethodno pare kožu. Možete se uzeti vrući tuš ili na lice nanijeti mekani ručnik natopljen vrućom vodom;
 • nanesite hidratantnu kremu iz serije „prije brijanja“, posebno ako je koža na licu osjetljiva i kosa je tvrda;
 • koristite električni brijač s nekoliko lopatica, promijenite ih na vrijeme. To će vam pomoći smanjiti pritisak na pokrov, izbjeći ogrebotine i iritacije;
 • Nemojte previše pritiskati uređaj, pokreti trebaju biti lagani. Prvo u smjeru rasta kose, a zatim (ako je potrebno) - protiv njega;
 • nakon završetka manipulacije lice isperite vodom sobne temperature, nanesite hidratantni, umirujući balzam.

Bolje je odabrati mrežicu električnog brijača. Eliminira kontakt noževa s dermisom, uklanja stabljiku nježno i nježno. U linijama suvremenih proizvođača postoje i rotacijske opcije sa specifičnim premazima koji imaju minimalan negativan utjecaj na epidermu. Oni pomažu da se riješite guste, guste kose. Nježni gel za nježno brijanje.

Glavni kriteriji za odabir dobrog električnog brijača

Prije nego što odaberete električni brijač, morate analizirati značajke ljudskog načina života. Za one koji se samo brijaju kod kuće, prikladni su plug-in modeli. Ako je rad neke osobe povezan s čestim poslovnim putovanjima, obratite pažnju na prisutnost punjive baterije, s kojom možete provesti postupak u prijevozu ili u hotelskoj sobi.

Također morate uzeti u obzir sljedeće kriterije za odabir električnog brijača:

 • recenzije potrošača;
 • tehnički podaci;
 • Jednostavnost korištenja;
 • dostupnost dodatnih opcija.

Prije kupnje trebali biste usporediti troškove različitih modela kako biste pronašli najbolju opciju..

Najbolji električni brijači za one s osjetljivom kožom

Za muškarce sa osjetljivim dermisom bolje su mrežasti uređaji s uvlačenjem trimera. To će vam pomoći da se lagano obrijete od nazubljene stabljike, a da pritom ne oštetite zaštitni pokrov..

Druga točka koju vrijedi usredotočiti na vlasnike osjetljive kože je prisutnost mehanizma koji hladi glavu uređaja. Na taj ćete način izbjeći iritaciju uzrokovanu kontaktom s vrućom radnom površinom uređaja..

Načelo rada i uređaj električnog brijača

Ovisno o vrsti mehanizma, električni brijači podijeljeni su u dvije kategorije: rotacijski i mrežasti..

Rotacijski brijač

Djelovanje takvih uređaja omogućeno je okretanjem glava s lopaticama koje sijeku čekinje na dnu. Rotacijski brijači prikladni su za uklanjanje kratke kose.

Nekoliko je glava, što ih je više, brijanje će im biti bolje. Pogotovo ako su čekinje guste, a kosa gusta. Brijači su učinkoviti za svakodnevnu upotrebu.

Kod osjetljive kože, nešto iritacije ostaje nakon korištenja okretnog mehanizma, jer pomični elementi mogu zahvatiti i povući dlake.

Mrežasta britva

U tijelu električnog brijača nalaze se mali noževi koji tijekom rada neprestano vibriraju. Odozgo su prekrivene najmanjom metalnom mrežicom. Noževi ne dodiruju površinu osjetljive epiderme, ne ozljeđuju je.

Električni brijač pogodan je za muškarce koji se brijaju rijetko, čekinje imaju vremena da narastu. Mreža se slaže s kratkim dlačicama gore nego s dugim. Da biste postigli savršeno glatku kožu, možda će biti potrebna upotreba dodatnih uređaja.

Na što treba paziti pri kupnji

Izbor modela električnih brijača je opsežan. Oni su višenamjenski, obdareni pomoćnim opcijama koje čine konačnu cijenu proizvoda. Da ne biste preplatili, morate analizirati koji su elementi potrebni određenoj osobi, a koji oni neće koristiti.

Zajedničke značajke električnih brijača:

 • trimmer će trebati za brzo ispravljanje kontura frizure, brkova, brade;
 • zamjenljiva baterija je korisna na putovanjima gdje nema stalan pristup mrežama;
 • indikator razine napunjenosti pomaže u izbjegavanju neugodne situacije kada uređaj nije spreman za rad u najneprikladnijem trenutku;
 • zaštita od prekomjernog punjenja značajno produljuje vijek trajanja baterije;
 • pomične glave osiguravaju temeljit prodor u teško dostupna područja;
 • Indikator čišćenja eliminirat će ozljede tupim noževima.

Prije kupnje modela, trebali biste obratiti pozornost na dostupnost noža koji se mogu zamijeniti. Dobro je ako su uključeni. Kada nema rezervnih noževa, trebate unaprijed provjeriti je li potrošni materijal dostupan u prodaji..

Top 3 električne mokre britvice

Električni brijači ove skupine štite osjetljivi dermis ne samo mrežicom. Pružaju mogućnost dodatnog omekšavanja integriteta uz pomoć proizvoda za njegu kože..

Braun 9240s serija 9

Moderan premium model, razvijen korištenjem novih tehnologija. Među njima je i SyncroSonic koji određuje reljef lica, gustoću kose, a ispravlja snagu motora.

Paket Braun 9240s serije 9 uključuje dva trimera:

2 Opti Foil mrežice, pomična glava za brijanje s autonomnim elementima za rezanje i SkinGuard tehnologija pružaju učinkovito, ali nježno djelovanje bez oštećenja kože.

Dodatne prednosti brijača su: elegantan dizajn i visoko precizna montaža. Premaz od titana jamči trajnost i zaštitu od korozije.

Panasonic es rt37

Sustav električnih brijača opremljen je s tri brijača. Unutar se nalaze oštrice pod kutom od 30 stupnjeva, trimer. Glava omogućuje vlažno brijanje. Ako dodate pjenu, rezultat postupka neće biti ništa lošiji od rezultata dobivenog nakon korištenja stroja. O tome svjedoče pregledi muškaraca koji su koristili Panasonic es rt37.

Dermis nije ozlijeđen, moguća je mala iritacija u području nabora kože ili vrata, ali brzo prolazi.

Baterija je pouzdana, litij-ionska, s niskim indikatorom baterije. Njegova snaga dovoljna je za 7-10 puta. Baterija se brzo puni.

Brijanje je lako s uređajem. Jedini nedostatak koji potrošači primjećuju je da nije baš prikladno uključiti trimer..

Panasonic es lv9n

Električni brijač opremljen s pet glava. Reže čak i kratke dlake bez ozljeđivanja lica. Pogodan trimer olakšava obrezivanje brkova i brade.

Futrola pouzdano štiti radni mehanizam uređaja od vlage. Britvica se može koristiti pod tušem. Litij-ionska baterija dizajnirana je za tri četvrtine sata neprekidnog rada. Punjenje traje manje od 60 minuta.

Panasonic es lv9n možete oprati običnom vodom. Ultrazvučni način čišćenja ubrzava postupak čišćenja lopatica.

Top 3 električni rotacijski mokri brijači

Takvi će dizajni omogućiti čišće brijanje, ali mogu oštetiti osjetljivi dermis. Preporučljivo je odabrati uređaj s posebnim zaštitnim premazom za glave.

Philips s9151

Rotacijski električni brijač ima 3 glave za brijanje za meko i nježno brijanje. Philips s9151 koristi se za suhe i mokre postupke.

Model je opremljen indikatorima:

 • punjenje;
 • stupanj naboja;
 • potreba zamjene noževa;
 • blokada ceste.

Kao nedostatke, korisnici bilježe ne baš učinkovit trimer i znatan trošak na "potrošni materijal" za uređaj za čišćenje britve..

Baterija je snažna, djeluje do 50 minuta bez ponovnog punjenja. Futrola ne samo da izgleda elegantno, već sadrži i ergonomsko prianjanje.

Brijač Philips s7720 7000

Model se proizvodi posebno za osjetljivu kožu. Rubovi "plutajućih" glava opremljeni su obrubom od posebnog zaštitnog materijala. Oni pružaju dobro klizanje na koži, sposobni su se nositi čak i s gustim čekinjama. Glave se kreću u pet smjerova. Učinkovito se brije bez napora, bez izazivanja crvenila.

Sustav Afficc omogućuje vam odabir mokrog uklanjanja dlačica pomoću pjena ili gelova. Odvojivi trimer za oblikovanje brade, brkova ili bočnih obloga.

Zahvaljujući vodootpornom kućištu, uređaj se može koristiti i čistiti pod tekućom vodom. SmartClean tehnologija pomaže brzo i učinkovito pranje noževa i same mreže.

Philips s7370

Električni brijač je pogodan za njegu osjetljive kože zahvaljujući mikro-granuliranom premazu prstenova. Stvaraju gladak, fleksibilan sloj. Površina lagano klizi po licu, smanjuje vjerojatnost iritacije i mikrotraume.

Ostale prednosti Philips s7370 vrijedi istaknuti:

 • DynamicFlex glave kreću se u pet smjerova, precizno "prolaze" oval lica, konture brade i vrata;
 • Afficc tehnologija omogućuje prethodno nanošenje gelova ili pjena;
 • sustav dvostrukih lopatica, kada jedan podiže kosu, a drugi je odreže pri samom korijenu, omogućuje glatko brijanje bez oštećenja tkiva;
 • kompaktni uklonjivi trimer prikladan je za korekciju brkova i temporalne regije;
 • prikladan zaslon omogućuje vam kontrolu rada uređaja.

Litij-ionska baterija potpuno se napuni u sat vremena i traje do 50 minuta. Baterija ima način brzog punjenja, što je dovoljno za jedan postupak.

3 gornja suha rotacijska brijača

Takvi su modeli pogodni za muškarce koji vode aktivni stil života. Mogu se koristiti bilo gdje. Većina brijača opremljena je snažnom baterijom.

Philips RQ1175

Električni brijač uklanja brzo i delikatno dlačice bilo kojeg duljine zahvaljujući integriranom sustavu dvostrukih noža. Jedan od njih podiže čekinje uz lice, a drugi ga odreže na površini kože.

Glave se okreću u dva smjera, "struje" konturama lica. Pruža brijanje bez brijanja. Površina bloka SkinGlide s malim koeficijentom trenja klizno lagano klizi bez oštećenja epiderme.

Philips rq1175 dolazi s dodacima za styler s pet postavki za duljinu brade ili cjelodnevnog stršljena. Zaobljeni češalj sprječavaju iritaciju.

Brijači su izdržljivi. Jamstvo proizvođača je dvije godine. Oštrice služe isto vrijeme, tada će ih se morati zamijeniti.

LED zaslon prikazuje podatke o:

 • nizak postotak baterije;
 • skretanje na blok ceste;
 • potreba za zamjenom glave za brijanje.

Brava sprječava slučajno aktiviranje brijača u pokretu. Da biste ga aktivirali, morate pritisnuti bilo koji gumb na uređaju, držite ga 3 sekunde. Kompaktni punjač prikladan je za putovanje. Punjenje za jedan postupak traje nekoliko minuta.

Philips s5110

MultiPrecision sustav noža ovog električnog brijača podiže i reže stabljiku u samo nekoliko pokreta ruke. Flex glave se okreću neovisno jedna u drugoj u pet smjerova, pružajući nježan kontakt s dermisom. Kompaktni odvojivi trimer pomaže vam da brzo obrežete viski, goatee, brkove.

Snaga baterije dovoljna je za 13 brijanja. Za jednu sesiju dovoljno je petominutno punjenje. Uređaj se može koristiti ne samo autonomno, već i iz mreže.

Dozvoljeno je pranje brijača pod vodom iz slavine. Dovoljno je otvoriti glave, temeljito isprati noževe. Elementi za rezanje moraju se mijenjati svake dvije godine.

Vitek vt 1377

Rotacijski brijači s tri glave suše se, ali s izuzetnom pažnjom. Oštrice uklanjaju dlačice čak i na teško dostupnim područjima vrata i brade. Brijač dolazi s kvalitetnim trimerom.

Akumulator Vitek VT-1377 traje oko tjedan dana uz svakodnevno brijanje. U potpunosti se napuni za nekoliko sati. Uređaj se prodaje s futrolom za pohranu i prijevoz. Prikladno je staviti ga u kofer ili ruksak.

3 gornje britve od suhe folije

Uređaje ove vrste karakterizira i nježan stav prema osjetljivoj koži. Razlikuje se od dodataka mokrim brijanjem u propusnosti tijela.

Braun 760cc 4 serije 7

Brijaći se proizvodi pomoću Sonic tehnologije. Temeljito i nježno brijanje osigurava činjenica da radni mehanizam pri svakom pokretu izvodi do deset tisuća mikro vibracija. To vam omogućuje snimanje više čekinja, smanjuje vrijeme kontakta uređaja s kožom.

Trimer siječe dlake čak i na teško dostupnim mjestima. Glava se prilagođava obrisima lica, lebdi u četiri smjera.

Braun 760cc 4 serije 7 pružio je nekoliko razina osjetljivosti. Tri aktivna elementa dizajnirana su za uklanjanje čekinja bilo koje duljine. OptiFoil mrežica s utorima različitog promjera pomaže brijanje jednako čisto kao i brijaći stroj, ali bez trauma gornjem dermisu..

Panasonic es lt8n

Električni mrežni brijač ima višesmjernu pokretnu glavu. Kreće se u tri smjera, "zaobilazi" konture lica bez pritiska na kožu. Uklanja mrlje nježno i nježno.

Ostale prednosti Panasonic es lt8n uključuju:

 • ugrađeni senzor za skeniranje i samoodređivanje debljine kose, optimiziranje brzine lopatica;
 • 3D glava;
 • sustav čišćenja noževa, držeći ih oštrim dulje vrijeme;
 • snažan motor;
 • trimer za konturu brkova, frizure, brade.

Dodatni plus uređaja je moderan moderan dizajn izdržljivog metalnog kućišta.

Braun 5030s serija 5

Potpuno pomična glava uređaja održava optimalan kontakt s licem, čak i na problematičnim područjima. Elementi za brijanje imaju pojedinačne suspenzije i osjetljivi su na sve promjene u reljefu. Trimer čvrsto drži dlake.

Ovaj sustav učinkovito uklanja mrlje bez nepotrebnog pritiska na tkaninu. Blisko brijanje omogućava manje sesija, što je važno za muškarce s osjetljivom kožom.

Brijač je vodootporan i može se oprati normalnom vodom. Radni mehanizam pouzdano je zaštićen od tekućine. To potvrđuju proizvođači testovi, tijekom kojih je Braun serija 5 potopljena na dubinu od 5 metara..

Snažna litij-ionska baterija ima jednostavan za čitanje zaslon za praćenje razine napunjenosti. U potpunosti se može napuniti za sat vremena, što je dovoljno za 45 minuta neprekidne uporabe. Za ponovno punjenje brijača potrebno je pet minuta.

Visoko precizna montaža jamči pouzdanost i trajnost uređaja. Gumena ergonomska ručka čini brijač ugodnim za držanje na dlanu.

3 najbolja električna brijača

Glavni nedostatak gornjih britva je njihova visoka cijena. Za muškarce koji si ne mogu priuštiti da potroše nekoliko tisuća rubalja na električni brijač, ne postoje manje kvalitetne, ali jeftinije mogućnosti. Njihov trošak obično se smanjuje s manje dodatnih značajki..

Panasonic es 6003

Uz nisku cijenu, ovaj model odlikuje izvrsna kvaliteta. Brijač ima vodootporno tijelo. Pogodno za uklanjanje suhe i vlažne dlake.

Uređaj nije opremljen "lebdećim" elementima, ali zahvaljujući dizajnu uklanja dobro stršiće čak i na nabora kože bez nepotrebnog trenja.

Slabostima modela potrošači pripisuju značajnu vibraciju mehanizma tijekom postupka i neugodan trimer.

Philips HQ 6927

Električni brijač je ugodan na dodir, funkcionalan. Ima tri pomične glave koje se okreću u različitim smjerovima, precizno prateći obrise lica. Noževi režu čekinje što je moguće bliže korijenu i opremljeni su sustavom za samooštrenje. Oštrice treba mijenjati svake dvije godine.

Uređaj ima ugrađenu funkciju automatskog prebacivanja. Neovisno određuje napon u mreži. Philips HQ 6927 16 djeluje u rasponu od 100-220W. Baterija je dizajnirana za 35 minuta rada. Za potpuno punjenje potrebno je 8 sati.

Remington TF 70

Ova britva gotovo da i nema nedostataka. Proizvođači su učinili sve što je moguće kako bi postupak uklanjanja dlaka ne uzrokovao nelagodu..

Pomična glava omogućuje nježno, visokokvalitetno uklanjanje stabljike bez iritacije dermisa. Uređaj vam ne klizi u rukama zahvaljujući gumiranom premazu. Dodatne prednosti su ugrađeni trimer i LCD zaslon, koji vam omogućuje kontrolu glavnih karakteristika uređaja.

Set uključuje praktičan slučaj, set četkica za čišćenje. To će biti prednost za ljude čiji je rad povezan sa stalnim putovanjima..

Slabosti brijača - mala radna brzina, mali kapacitet baterije (dovoljno je za oko šest postupaka).

Kako odabrati električni brijač za živahne čekinje

Rotacijski brijač preferira se za žilavu ​​kosu i osjetljivu kožu. Struktura mreže u kontaktu s gustim čekinjama može se brzo urušiti.

Moderni rotacijski dizajni ponavljaju zavoje lica ovalno, sijeku vlasi pri samom korijenu, bez izazivanja mikrotrauma.

Za muškarce s osjetljivim uvojcima bolje je odabrati uređaj s mogućnošću isporuke hidratantnog gela. To će omekšati, umiriti kožu za vrijeme i nakon postupka..

Umjesto zaključka

Odabir električnog brijača za muškarca zahtijeva individualni pristup. Da ne biste preplatili za nepotrebne funkcije, pažljivo proučite opis. Odredite što je relevantno za određenu osobu.

Mrežaste britvice su bolje za muškarce s osjetljivom kožom, ali neki moderni rotacijski modeli uklanjaju i stabljiku bez nepotrebnih iritacija i trenja. Za vlasnike guste, guste kose lica, oni su prikladniji.

Odabir ženskog električnog brijača: sve što trebate znati prije kupnje!

Prekomjerna dlaka na tijelu često postaje problem ne samo zbog estetike, već i zbog higijenskih razloga. Stoga i muškarci i žene počinju uklanjati vegetaciju od određene dobi. Ali ako bivši rijetko razmišlja o tome koja je metoda brijanja učinkovitija i sigurnija, onda žene pristupaju izboru proizvoda za uklanjanje dlaka s punom odgovornošću. To se posebno odnosi na epilate i britve, jer nekvalitetni uređaj ne samo da ne može imati učinka, već i oštetiti osjetljivu kožu. Detaljne upute i ocjena pouzdanih proizvođača pomoći će vam da odaberete dobar ženski električni brijač.

Po čemu se ženske električne britvice razlikuju od muških

Glavna razlika između ženskog električnog brijača i muškog je povećani broj lopatica, koji prvi put ne bi trebali propustiti niti jednu dlaku. To je zbog činjenice da ako muškarci najčešće obrijaju samo bradu, brkove i bokvice, tada većina žena uklanja dlake na nogama, pazuhu, području bikinija, pa čak i na rukama. Potrebno je više vremena za brijanje ženskog tijela, pa bi se električni brijač trebao brže nositi sa svojim glavnim zadatkom.

Osim toga, ženske britvice dizajnirane su za mekšu strukturu kose od muškaraca. Brijanje brade takvim uređajem neće uspjeti, ali uklanjanje mekih dlačica na nogama je jednostavno.

Dobri ženski električni brijači uključuju i mnogo dodataka koji se mogu koristiti na različitim dijelovima tijela..

Načelo rada ženskog električnog brijača i njegove značajke

Budući da je koža na mjestima gdje žene uklanjaju dlačice vrlo osjetljiva i osjetljiva, princip rada električnog brijača nije brijanje dlačica s površine, nego njihovo rezanje poput malih škara..

U isto vrijeme, lopatice jedva dodiruju kožu, tako da nakon korištenja električnog brijača za žene ne dođe do iritacije i ozljeda na njoj.

Mogućnosti korištenja ženskog električnog brijača:

 • brzo uklanjanje dlačica s velikih i teško dostupnih područja tijela;
 • nema potrebe unaprijed pripremiti kožu za brijanje;
 • ušteda na zamjenskim noževima za alatne strojeve, kreme za brijanje i drugi potrošni materijal;
 • mogućnost korištenja različitih dodataka i uređaja za optimalno uklanjanje dlačica na različitim dijelovima tijela;
 • izvrsni rezultati iz prve primjene;
 • mala količina oštećenja i iritacije na koži.

Od minusa može se primijetiti:

 • visoka cijena dobrih električnih brijača;
 • učinak "glatkoće" kože traje manje nego kod korištenja voska ili fotoepilacije.

U pravilu, nema smisla tražiti višenamjenske uređaje među proračunskim opcijama, ali omogućuju vam da ne razmišljate o kupnji zasebnih trimera, britvica za jednokratnu upotrebu, gelova ili traka za depilaciju..

Glavni kriteriji za odabir ženskog električnog brijača

Kako se ne biste pogriješili prilikom kupnje električnog brijača, vrijedi ispitati njihove glavne razlike i kriterije odabira. U ovom je slučaju vrijedno objektivno procijeniti stanje kože, strukture kose i unaprijed razmisliti o područjima primjene..

Vrsta oštrice i debljina kose

Tanka ili gusta kosa, duga ili kratka - različiti električni brijači postupaju drugačije. U idealnom slučaju trebali biste obratiti pažnju na one modele koji imaju nekoliko načina brijanja i dodatni dodatak s pincetom.

Tip elemenata za rezanje

Svi električni brijači mogu se podijeliti u dvije vrste:

U prvom se slučaju oštrice okreću u kružnim dijelovima sječenja, a dlačice se režu, padaju u njih. Mrežni mehanizam hvata dlake pomoću mikro-rupa zaobljene mreže, unutar kojih se također režu lopatice. U ovom se slučaju mehanizam rotora smatra učinkovitijim, a mreža je nježnija..

Budući da u oba slučaja noževi režu samo male dlačice, dobri modeli električnih brijača imaju ugrađeni trimer koji ih prethodno obreže na optimalnu duljinu.

Broj glava za brijanje

Elementi za brijanje u električnim brijačima mogu biti od jedan do pet. Što ih je više, brže se možete nositi s neželjenom vegetacijom. Ali uređaji s jednim ili dva odjeljka prikladniji su za brijanje na teško dostupnim mjestima (bikini, pazuhe), a tri sekcija smatraju se optimalnom količinom.

Radna brzina

Kao što je već spomenuto, najbolji modeli ženskih električnih brijača mogu raditi u nekoliko načina:

 1. Umjerena brzina;
 2. Veća brzina.

Deblje i grublje dlake najbolje je obrijati umjerenom brzinom, dok se puhaste i fine dlake najbolje obrijavaju pri velikim brzinama..

Ako se odlučite kupiti električni brijač za upotrebu na određenom području tijela, možete odabrati opciju s jednim od prikladnih načina. Ali za složeno brijanje, bolje je kupiti višenamjenske modele..

Načini primjene

Unatoč nježnijem principu brijanja ženskih električnih brijača, u mnogim je slučajevima teško izbjeći iritaciju na koži. To se posebno odnosi na područja poput bikinija i pazuha..

Postoje dva načina brijanja:

 1. Mokro - pomoću gelova ili pjena za brijanje;
 2. Suho, bez upotrebe vlaživača.

Kupnjom električnog brijača, na primjer, samo za uklanjanje dlačica s nogu, možete se prilagoditi suhom načinu brijanja. Ali za intimnija mjesta bolje je odabrati model dizajniran za upotrebu s ovlaživačima..

Kombinirani modeli mogu se koristiti za bilo koji dio tijela i u bilo kojim uvjetima.

Vrsta snage instrumenta

Važna točka je vrsta napajanja električnog brijača. Neki modeli mogu raditi samo na mrežnoj mreži, drugi na bateriji s periodičnim punjenjem, a drugi kombiniraju obje mogućnosti.

Na čestim poslovnim putovanjima ili terenskim uvjetima, trajanje baterije može biti pravi spasilački život. Važno je obratiti pažnju na vrijeme punjenja i vijek trajanja baterije..

Dodatne značajke ženskih električnih brijača

Uz razne dodatke i načine rada, možete pronaći dodatne funkcije u skupim modelima električnih brijača. Sve služe za smanjenje boli i iritacije tijekom brijanja..

Postoji nekoliko popularnih dodatnih funkcija u ženskim električnim brijačima:

 • maser;
 • mlaznica za hlađenje;
 • ripple funkcija.

Treba imati na umu da su neke od ovih funkcija korisne samo za modele električnih brijača s ugrađenim epilatorom. Redovito brijanje obično je beskorisno i čisto je marketinški trik..

Ocjena najboljih proizvođača ženskih električnih brijača

Najlakši način odlučivanja o izboru dobrog modela ženskog električnog brijača je proučavanje karakteristika, prednosti i nedostataka, kao i kompletan set najpopularnijih u cjenovnom rangu koji vam odgovara..

Ocjena proračunskih ženskih električnih brijača

Modelsvojstvo
CENTEK CT-2192 (500 rubalja)

Jedan od najjeftinijih ženskih električnih brijača kineske tvrtke Centek. Unatoč lokalizaciji proizvodnje, oprema ove linije razlikuje se od tipičnih "kineskih" kvalitetom izrade i upotrebom naprednih tehnologija.

Vrsta - mreža; broj brzina - 1; na baterije; za suho brijanje.

Uključuje četku za čišćenje glave za brijanje.

 • rad baterije;
 • udobna ručka;
 • kompaktna glava za brijanje.
 • ne može se koristiti s hidratantnim gelovima i pjenama;
 • nema mogućnosti korištenja različitih načina.

Ovaj električni brijač savršen je za upotrebu na teško dostupnim dijelovima kože i brijanju tanke kose.

TouchBeauty TB-1653 (750 rubalja)

Brend TOUCHBeauty, koji se na tržištu kozmetičke njege pojavio relativno nedavno, već je uspio iznenaditi potrošače pristupačnim cijenama, funkcionalnošću i modernim dizajnom svojih uređaja..

Vrsta - okretna; glave za brijanje - 1; broj brzina - 1; rad baterije; za suho brijanje.

Set uključuje zaštitnu kapu za glavu za brijanje.

 • moderan i praktičan dizajn;
 • prisutnost zaštitnog pokrova;
 • glava za brijanje prikladna za upotrebu na teško dostupnim mjestima.
 • samo jedna brzina;
 • uski fokus.

Ova britva može lako podesiti konture područja bikinija ili obrijati kosu u pazuhu, ali to više neće raditi za noge..

TouchBeauty AS-1459 (900-1000 rubalja)

Još jedan električni brijač ove marke, malo skuplji u cijeni, ali i odlikovan izvrsnom funkcionalnošću.

Vrsta - mreža; broj brzina - 1; na baterije; pogodno za mokro brijanje.

Sadrži zaštitnu kapu, plastični nastavak za dugu kosu i mrežu za kratku kosu.

 • radi na baterije;
 • ima zaštitnu kapicu za mlaznicu za brijanje;
 • može se koristiti s gelovima i pjenama;
 • glava za epilaciju može se oprati pod vodom.

Njegov nedostatak je nepostojanje nekoliko načina brzine..

Ovaj električni brijač pogodan je za različita područja na tijelu.

Ocjena srednjih razreda električnih brijača

Modelsvojstvo
Riwa RF-770B (1200 rubalja)

Električni brijač kineskog proizvođača. Razlikuje se u pristupačnoj cijeni zajedno s uređajem dobre kvalitete.

Vrsta - mreža; rad baterije; odjeljci za brijanje - 1; za mokro brijanje.

 • udobna ručka;
 • nosi se s brijanjem gelovima;
 • glava za brijanje može se očistiti pod vodom;
 • radi na baterije;
 • pogodno za velike površine - noge, ruke itd..

Minus: nema dodatnih dodataka.

Među kineskim električnim brijačima ovaj se model jasno ističe po kvaliteti brijanja..

Remington WDF4815 (1200-1400 rubalja)

Američka tvrtka Remington etablirala se kao pouzdan i promišljen proizvođač malih kućanskih aparata.

Vrsta - mreža; rad baterije; brzine - 1; za mokro brijanje.

Uključuje torbicu za odlaganje, ugrađeni trimer.

 • radi na baterije;
 • prikladan oblik;
 • prisutnost trimera;
 • plutajuća glava za brijanje;
 • mogućnost ispiranja elementa za brijanje.

Minus: nema izbora brzina.

Izvrsna opcija za putovanje.

Philips BRL140 SatinShave (1900 rubalja)

Električni brijač jednog od najpoznatijih proizvođača kućanskih aparata na svijetu - nizozemske tvrtke Philips.

Vrsta - mreža; na baterije; za mokro brijanje.

Uključuje kućište za odlaganje i dodatak za trimer.

 • Li-ionska baterija, trajanje baterije - jedan sat;
 • plutajuća glava za brijanje;
 • mogućnost pranja pod vodom;
 • sposobnost korištenja vlaživača za brijanje;
 • oportunista.

Manje: dugo punjenje - 8 sati.

Stilska i jednostavna opcija električnog brijača s dobrim popisom prednosti.

Ocjena skupih modela električnih brijača za žene

Modelsvojstvo
SolStick Mini (2700 rubalja)

Japanska marka SolStick, koja brzo dobiva na popularnosti zbog visoke kvalitete proizvoda, specijalizirala se za proizvodnju opreme za njegu ljepote.

Vrsta - okretna; brzine - 1; rad baterije; za suho brijanje.

Set uključuje zaštitnu kapu.

 • glatko, bezbolno brijanje;
 • ne ostavlja iritaciju;
 • dlake se skupljaju u posebnom odjeljku;
 • može se oprati pod vodom;
 • kompaktnost.

Negativ: Mala veličina i jedan brijač otežavaju upotrebu na velikim površinama.

Izvrsna opcija za putovanja i poslovna putovanja.

Beurer HL35 (3500 rubalja)

Električni brijač njemačke tvrtke Beurer. Kao i drugi proizvođači iz Njemačke, i ovaj se odlikuje proizvodnošću i izvrsnom kvalitetom električnih uređaja..

Vrsta - mreža; 2 češlja - 4 i 8 mm; brzine - 1; rad baterije; za mokro brijanje.

Set uključuje dodatak za ljuštenje, dodatak za trimer, četku za čišćenje.

 • prisutnost osvjetljenja obrijanog područja;
 • plutajuća glava;
 • mogućnost ispiranja;
 • dobar set dodataka.

Minus: samo jedan način velike brzine.

Model električnog brijača, prikladan za upotrebu u bilo kojim uvjetima, s izvrsnom funkcionalnošću.

Philips BRL170 SatinShave Prestige (5500 rubalja)

Jedan od najboljih modela ženskih električnih brijača tvrtke Philips.

Vrsta - mreža; odjeljci za brijanje - 2; rad baterije; za mokro brijanje.

Sadrži kućište za odlaganje, dodatak za trimer, četku za čišćenje.

 • Li-ionska baterija;
 • vrijeme brzog punjenja - 1 sat;
 • trimer;
 • sposobnost ispiranja glave za brijanje;
 • čisto i bezbolno brijanje.
 • nema pozadinskog osvjetljenja;
 • nema plutajuće glave.

Ovaj se model razlikuje uglavnom po stvarno čistom brijanju i odsutnosti pritužbi korisnika zbog iritacija na koži.

Nekoliko savjeta za odabir pravog električnog brijača

Proučavajući ocjene modela i proizvođača, kao i sve moguće funkcije i uređaje, trebali biste razmisliti koji od njih je pravi..

Nekoliko važnih savjeta:

 1. Dobar električni brijač uvijek bi trebao odgovarati zadatku brijanja dlačica. Ako je ova funkcija dovoljna, nema smisla preplaćivati ​​trimer ili pincetu;
 2. U isto vrijeme, uvijek je isplativije kupiti višenamjenski model od svih uređaja odvojeno, ako vam je stalo ne samo do glavnih područja, već i do obrva, bikinija itd.;
 3. Obratite pažnju da li brijete mokro ili suho. Ako ste navikli koristiti pjene i gelove, dajte prednost kombiniranim modelima;
 4. Plutajuća glava pomoći će vam da lako obrijete kosu na teško dostupnim i zakrivljenim dijelovima tijela;
 5. Dobra baterija jamči neprekinuti rad uređaja i njegovo brzo punjenje;
 6. Mnoge dodatne funkcije poput masažera su beskorisne kada se koriste, pa razmislite vrijedi li ih preplatiti.

Odlučivši se za područja primjene električnog brijača, njegove glavne zadaće i cjenovnu kategoriju, lako možete odabrati pravu opciju.

Kako odabrati električni brijač

Ako nećete izgledati poput drvosječe, ne volite bradu ili vam se srodna duša ne sviđa, morat ćete se riješiti stabljike. Brijač nije uvijek idealan: zahtijeva uporabu vlaživača, pjene, a za mnoge jednostavno iritira kožu. Električni brijači izumljeni su za takve slučajeve..

Nekada je bilo puno lakše odabrati električni brijač. Bilo je različitih modela, ali princip njihovog rada uvijek je bio isti. Sada se sve promijenilo. Proizvođači dodaju nove značajke na svaki uređaj, privlačeći kupce na bilo koji način. Kako razlikovati potrebne od nepotrebnih i kako odabrati pravi električni brijač? O tome će se govoriti u ovom članku..

Sustavi brijanja

Pravi muškarci brijaju se sjekirom i kuhaju vrećice čaja pravo u usta. Međutim, preporučujemo da pokažete hrabrost i na drugim područjima, a brijanje je bolje električnom britvicom..

Moderni uređaji podijeljeni su u dvije vrste:

 • rotacioni
 • mreža.

Brijači za foliju koriste sustav "vibrirajućih" noževa koji se nalaze ispod posebne mreže. Ove škare dobro se snalaze s dugim čekinjama koje prodiru ispod mrežice i pouzdano se obrijavaju noževima. Mreža je dobra i u slučajevima kada trebate pažljivo oblikovati brkove i bradu.

Rotacijski brijači rade na nešto drugačijem principu. Umjesto rešetke, ovi britvi imaju posebne diskove s malim rupama. Rotirajuće oštrice nalaze se ispod njih, vrlo su oštre i vrte se velikom brzinom. Brijanje s rotacijskom britvicom vrlo je glatko, ali postoje nijanse. Takav uređaj ima iste nedostatke kao i konvencionalna britva za brijanje - može nadražiti osjetljivu kožu. Bolje ih je kupiti onima koji se često brijaju i koji imaju prilično grubu kožu. Nakon brijanja morat ćete koristiti losione ili kreme.

Podjela za brijanje

Ovdje je sve lakše nego što se čini. Mnogi moderni električni brijači ne boje se vode. Mogu se sigurno koristiti pod tušem ili zajedno s pjenom za brijanje.

Suhi brijači su najjednostavniji i najpouzdaniji. Oni dobro rade svoj posao, ali ne zahtijevaju mnogo održavanja. Dovoljno je samo povremeno očistiti blok u kojem se nakupljaju posječene kose. Četkica za ovo obično dolazi odmah u kompletu. Neki suhi britvi opremljeni su vodootpornim kućištem. To se radi tako da se bezbolno mogu oprati pod tekućom vodom..

Vlažno brijanje podržavaju skuplji modeli uređaja. Štoviše, nitko ne zabranjuje da ih koriste u "suhom" načinu rada. Dobar izbor za one s osjetljivom kožom, jer se pjena i gel mogu koristiti za brijanje. Za takav uređaj morat ćete platiti još malo..

Uz to, ne zaboravite da ako brijete s pjenom, nakon toga će se glave brijača morati očistiti i isprati. Ako to ne učinite, onda se u mehanizmu mogu pojaviti bakterije zbog visoke vlažnosti..

Što se tiče samih glava za brijanje u uređaju, njihov se broj razlikuje. Što više glava - čistiji i bolji rezultat.

Glave britvice mogu biti "plutajuće" - vrlo su osjetljive i prilagođavaju se obliku lica i slijede njegove obrise. Brijanje je s njima glađe.

Snaga električnog brijača

Dani dana uključivanja svakog električnog brijača u utičnicu su gotovi. To su visokotehnološki uređaji koji rade na baterije (ali se još uvijek mogu napajati iz mreže). Dovoljno je da takvu britvicu napunite i bacite sa sobom u svoj kofer na putovanje. Jedno punjenje traje mnogo dana intenzivnog brijanja. Međutim, kao i uvijek, postoje različite nijanse, uključujući obilje modela na tržištu.

Mrežna struja nigdje nije nestala. U jeftinim električnim brijačima ova je metoda spajanja još uvijek živa. To znači da morate potražiti utičnicu za brijanje, što nije uvijek prikladno.

Neki brijači mogu se puniti s računala putem USB-a. Moderniji uređaji podržavaju funkciju "brzog punjenja". To znači da se koristi veća struja. Međutim, u ovom je slučaju bolje koristiti samo svoj vlastiti punjač kako biste izbjegli šareni vatromet..

Najjeftiniji britvi opremljeni su NiMH punjivim baterijama. Koriste se nikal-kadmijeve baterije - NiCd. Obje vrste baterija smatraju se malo zastarjelima. Njihov glavni nedostatak je "efekt pamćenja". Zbog njega morate pričekati da se baterija potpuno isprazni prije nego što je ponovo počnete puniti. U suprotnom, vijek trajanja baterije postupno će se smanjivati..

Isplativije je kupiti električni brijač s litijskim baterijama. Brzo se pune i nema „efekta pamćenja“. Punjenje traje gotovo 8 puta brže od jeftinih kolega.

Neki električni brijači rade na AA baterijama. Praktična funkcija ako negdje na putovanju imate praznu bateriju i ne možete je napuniti.

Što tražiti

Kada kupujete moderni električni brijač, ima smisla nabaviti uređaj koji ima dodatne funkcije i praktičnost.

 • Trimer će vam pomoći urezivati ​​sljepoočnice, podrezati bradu i brkove;
 • Područje sakupljanja dlaka je obavezno ukoliko ne želite bacati kosu. Obrijane dlake nakupljaju se u posebnom spremniku, koji se zatim mogu očistiti na prikladnom mjestu;
 • Zaslon je praktična stvar ako volite moderne uređaje. Uz njegovu pomoć možete brzo promijeniti načine brijanja, kao i saznati koliko napunjenosti ostaje u bateriji;
 • Neki brijači imaju posebne senzore koji određuju debljinu samih čekinja. U ovom slučaju britva će učiniti sve za vas;
 • Nisu svi brijači uređaji za automatsko čišćenje, samo relativno skupi modeli, ali vrijedi. To je zasebni blok u koji se britva ubacuje nakon postupka uklanjanja dlačica. Takav blok će očistiti spremnike u samom uređaju, kao i napuniti brijač;
 • Vodootporno kućište održava elektroniku netaknutom unutar brijača.

zaključci

Odabir električnog brijača nije najteži zadatak. Dovoljno je obratiti pozornost na nekoliko osnovnih kriterija.

Za osjetljivu kožu bolje je odabrati britvicu s mrežnim mehanizmom, ali zapamtite da joj se ne sviđa pjena za brijanje. Rotacijski uređaji pogodni su za grubu kožu.

Ako ćete se brijati bez izlaska iz tuša, odaberite vodootpornu britvicu. Može s funkcijom mokrog brijanja.

Važna stvar: vrste napetosti koje brijači podržavaju mogu se razlikovati. U našim utičnicama svi su upoznati sa 220 volti, ali u SAD-u britva izoštrena za takve parametre možda se neće upaliti. Ako putujete često, provjerite radi li uređaj ili se puni s različitim vrstama napona.

Za putovanje je također bolje odabrati brijače s većim kapacitetom baterije, tako da dugi dan zaboravite na punjenje, za koje često jednostavno nema vremena.

Proizvođači dodaju razne dodatke u komplete s mnogim električnim brijačima kako bi pojednostavili i brijanje i transport uređaja..

TOP 10 najboljih mrežastih električnih brijača za muškarce

Svi električni brijači podijeljeni su u 2 vrste - rotacijski i mrežasti. Oni se u osnovi razlikuju u načinu rada, ali na ishodu daju isti kvalitetan rezultat. Prednost jednom ili drugom tipu uređaja stvar je ukusa. Stoga sam u ocjenu uvrstio najbolje električne brijače 2020. godine obje skupine. Većina predstavnika rejtinga nalazi se u segmentu proračuna i srednjih cijena, a imaju približno istu funkciju. Ali postoje i iznenađenja za one koji su spremni potrošiti više na britvicu. Top modeli korisniku nude praktičnu indikaciju za rad, sustav za samočišćenje i druge funkcije, o kojima ćete saznati nakon što pročitate ovu ocjenu do kraja.

Imajte na umu da ako vam je proračun ograničen, prema recenzijama kupaca pripremili smo ocjenu 10 najboljih električnih brijača ispod 3000 rubalja.

Kriteriji odabira

Da biste odabrali najbolji uređaj za brijanje, morate shvatiti što točno trebate potražiti u trgovini. Postoji nekoliko kriterija odabira:

 • Jednostavnost korištenja;
 • ergonomija;
 • kvaliteta brijanja;
 • pouzdanost uređaja;
 • prisutnost iritacije nakon upotrebe;
 • mogućnost i vrste noževa za čišćenje;
 • vrsta hrane;
 • brzina punjenja (za uređaje s baterijama);
 • dostupnost dodatnih funkcija;
 • cijena.

Osim toga, svakako biste trebali obratiti pozornost na broj noževa i materijal od kojeg su izrađeni. Najbolje je dati prednost keramikama. To umanjuje mogućnost iritacije. Ovi se modeli mogu koristiti za osjetljivu kožu, aparat za brijanje neće dati neugodne senzacije.

Vrsta brijanja

Prema načinu rada, čitav niz električnih brijača može se podijeliti u dvije velike kategorije:

 • samo za redovito suho brijanje;
 • "Mokra" aplikacija, s mogućnošću korištenja pjene ili gela.

Potonja opcija ima i prednosti i nedostatke. S jedne strane, upotreba raznih sredstava pomaže omekšati čekinje, poboljšava klizanje i postupak je puno lakši. S druge strane, nastaju dodatni preduvjeti za množenje ogromnog broja bakterija na lopaticama uređaja. Nakon nekog vremena, "mokri" električni brijač postaje tek uzgajalište mikroba. Jedini izlaz je dezinficirati uređaj nakon svake uporabe..

Vrste uređaja

Svi električni britvi za brijanje za muškarce podijeljeni su u dvije velike skupine: rotacijske i mrežaste. Svaki od njih ima i svoje prednosti i nedostatke. Koji je za najbolji rezultat najbolje koristiti? Ti odluči.

Mreža

Sustav brijanja sastoji se od nekoliko noževa koji vibriraju s jedne na drugu stranu. Vrh uređaja prekriven je tankom metalnom mrežicom, u kojoj ima mnogo rupa. Kroz njih se vlasi čekinje dovode do lopatica. Takav sustav obavlja izvrstan posao čak i sa tri dana starim strnišama. Korisničke recenzije govore nam kako su ovi modeli izvrsni za muškarce s osjetljivom kožom. Oni praktički ne uzrokuju iritaciju. Stoga, ako pazite na prvi uređaj za brijanje tinejdžera, tada je "rešetka" najbolja opcija..

rotacioni

Sustav za pomicanje ovih modela sastoji se od nekoliko glava, izvana sličnih utornim diskovima. Podignite se noževi koji se okreću u određenom smjeru. Takvi modeli imaju jednu neporecivu prednost - vrlo brijanje. To se postiže zahvaljujući maksimalnom prianjanju i uskom rezanju najkraćih dlačica. Među ovom vrstom uređaja postoji mnogo modela za grubu kosu..

Rotacijski brijači, naravno, imaju negativne bodove. Nisu uvijek prikladni za osjetljivu i osjetljivu kožu (ali postoje iznimke). Činjenica je da neki ne baš visokokvalitetni uređaji, ako se pogrešno koriste, mogu izvući dlake, što uzrokuje prilično neugodne senzacije.

TOP 5 rotacijskih električnih brijača

Rotacijski brijači opremljeni su motorom koji rotira nekoliko glava s noževima koji uklanjaju dlaku. Glavna prednost ovih britva je što se dobro slažu s kratkim čekinjama. Minus - može nadražiti osjetljivu kožu.

Soocas S3

Poredak rotacijskih električnih brijača otvara model iz kineske marke Xiaomi - treće generacije modela. Prema korisnicima, vrlo je uspješan u odnosu na omjer cijene i kvalitete. Brijač je kompaktan, lagan (173 g), ima vodootporno plastično kućište u 3 boje (crvena, plava, crna). Višeslojni premaz glave za brijanje otporan je na koroziju ili plijesan. Može se koristiti izravno pod tušem, uključujući gel ili pjenu. Radni element su tri plutajuće glave, ispod kojih su sakriveni noževi dvostrukog kontura. Glavni je napravljen u Japanu, a pomoćni - u Švicarskoj: njihova debljina iznosi samo 0,08 mm. Za usporedbu: kod drugih britva ovog dizajna debljine su 0,02 mm. Ova značajka omogućuje vam postizanje savršenog brijanja s manjim pritiskom na vašu kožu. Soocas S3 opremljen je ugrađenom baterijom od 800 mAh, do 60 minuta trajanja baterije. Priključak za punjač je tipa C. Za potpuno punjenje potrebno će vam oko 2 sata. Upravljanje brijačem je jednostavno: jedan mehanički gumb za uključivanje i prebacivanje između načina rada (normalnog i turbo). Prema tvrdnjama vlasnika, za tvrdu štapiće bolje je odmah odabrati drugi način. Na kućištu se nalaze 4 LED indikatora: aktivnost turbo načina, blokiranje, potreba za čišćenjem i punjenjem. Cijena - 2500 rubalja.

 • cijena;
 • oblikovati;
 • ergonomija (kompaktnost, lakoća, prikladan oblik, jednostavnost upravljanja);
 • zaštita od vlage - IPX7;
 • priključak - Tip C;
 • kvalitetno mokro i suho brijanje;
 • ne iritira kožu.
 • brijati se gori pjenama za brijanje nego gelom;
 • u normalnom načinu se ne nosi dobro s tvrdim čekinjama;
 • nema trimera;
 • nije uključen pokrov;
 • u prodaji nema zamjenskih noževa.

Moja presuda, Soocas S3 je brijač s minimalnom funkcionalnošću. Neki kupci odbijaju nedostatak trimera. Ali visoka kvaliteta i niska cijena su izgovor za to. Nije svima potreban trimer, ako je to kritično za vas, samo kupite drugi model. Odsustvo noževa u prodaji može se opravdati njihovom visokom cijenom - slučaj kada je isplativije zamijeniti samu britvicu. Poklopac se također može kupiti.

Novi Xiaomi Mijia SOOCAS S3 električni brijač s 3 glave za rezanje za suho.

Za Xiaomi Mijia SOOCAS S3 električni brijač za muškarce, 3 glave za rezanje za.

Originalni Xiaomi Mijia Soocas S3 električni brijač za muškarce 3 rezanje.

Xiaomi Mijia rotacijski električni brijač

Ocjena nastavlja drugi rotacijski električni brijač tvrtke Xiaomi. Da bi razvio ovaj britvicu, popularni kineski brend privukao je stručnjake Remington, koristio noževe japanske tvrtke JFE i švedske tvrtke Sandvik - čineći sve kako bi stvorili jeftin, ali kvalitetan proizvod. I uspjelo je. Ovaj se model razlikuje od Soocasa S3 po nijansi oblika kućišta i izgleda. Proizvođač tvrdi 2 puta duže trajanje baterije. U praksi to nije slučaj, pogotovo ako će brijač biti u turbo režimu. Testovi koje su proveli stručnjaci tijekom pregleda pokazali su da uređaj može živjeti oko 60 minuta s prosječnim intenzitetom uporabe. Za punjenje vam je potrebno oko 2 sata. Upravljanje i indikacija su slične Soocasu S3. Nije lako objektivno procijeniti kvalitetu brijanja u odnosu na konkurenta. Većina korisnika i stručnjaka ocjenjuje oba brijača. Cijena - 3000 rubalja.

 • cijena;
 • oblikovati;
 • ergonomija;
 • zaštita od vlage - IPX7;
 • kvalitetno suho i mokro brijanje;
 • ne iritira kožu.
 • lagana konstrukcija. Nekoliko korisnika odjednom primjećuje brzu abraziju pogonskih vratila, zveckanje s daljnjim otkazom;
 • u normalnom načinu se ne nosi dobro s tvrdim čekinjama;
 • nema trimera;
 • nije uključen pokrov;
 • u prodaji nema zamjenskih noževa;
 • nije uključeno napajanje mrežom.

Kao rezultat toga, imamo dobru opciju od Xiaomi, ali upućujući na negativne kritike vlasnika o nepouzdanosti modela, savjetujem vam da razmislite o Soocasu S3: košta 500 rubalja jeftinije, u smislu funkcionalnosti i kvalitete brijanja nije inferiorniji.

Remington PR1350

Dodajte 700 rubalja i kupite Remington PR1350. Proračunski brijač poznatog proizvođača uređaja za njegu kose. Za razliku od dva prethodna sudionika u ocjeni, on ima ugrađeni trimer, pomičnu jedinicu za brijanje ComfortPivot, vlasnički sustav konturiranja lica ActiveContour i antibakterijski premaz područja oko glave za brijanje. Prema proizvođaču, ovo bi trebalo pružiti savršeno brijanje bez iritacije. U praksi sve nije tako savršeno: neki se korisnici i dalje suočavaju s nelagodom nakon brijanja, a kvaliteta rada izaziva pritužbe. Brijač radi iz mreže ili iz ugrađene baterije (do 40 minuta). Upravljanje - mehanički gumb + indikator napunjenosti. Cijena - 3700 rubalja.

 • cijena;
 • marka;
 • rad od mreže i od baterije;
 • ugrađeni trimer;
 • suho i mokro brijanje;
 • jamstvo proizvođača - 2 godine.
 • nije uključen pokrov;
 • ne nosi se dobro sa krutim čekinjama.

Po mom mišljenju britva je izvrsna za uklanjanje mekanih stabljika. Suočena s grubom kosom, gubi učinkovitost i često izaziva iritaciju na koži. Ako vam prisutnost trimera nije bitna, preporučujem Soocas S3, takvih je pritužbi manje. Za vlasnike "brusnog papira" na licu, ne mogu preporučiti ovu opciju.

Philips S5110 Series 5000

Jeste li spremni potrošiti 5000 rubalja na britvicu? Tada je Philips S5110 za vas. Jedna je od vodećih marki na tržištu električnih brijača. Cijena većine proizvođača uređaja znatno je viša od cijena konkurenata sa sličnom funkcionalnošću, no ovaj je model izuzetak. Brijač ima moderan ergonomski dizajn, savršeno se pokazuje u radu. Dizajniran samo za suho brijanje, ali može se prati pod tekućom vodom. Savršeni rezultati mogući su zahvaljujući patentiranoj tehnologiji dvostrukih noža Super Lift & Cut. Električni brijač opremljen je odvojivim trimerom SmartClick za precizno obrezivanje sljepoočnice i brkova. Flex glave kreću se neovisno u 5 smjerova, a MultiPrecision sustav noževa podiže dlake i stršiće za brzo i glatko brijanje. Brijač radi iz mreže i iz baterije (do 40 minuta). Punjenje traje samo 1 sat. Postoje LED indikatori napunjenosti, potreba za čišćenjem, zamjena brijanja.

 • cijena;
 • marka;
 • rad od mreže i od baterije;
 • kvaliteta brijanja;
 • jamstvo proizvođača - 2 godine.
 • uklonjivi trimer;
 • krhko pričvršćivanje noževa u blok: česta promjena noževa na trimeru ponekad dovodi do loma;
 • nijedan slučaj nije uključen.

Brijač se dobro pokazuje u radu, ali sustav pričvršćivanja noža nije dobro osmišljen, može se pokvariti čestom uporabom trimera, što se, međutim, rješava garancijom na dvije godine. Ako ste ljubitelj Philipsa i brijete suho, ovo je sjajna kupovina.

Philips S9711 Series 9000

TOP 5 rotacijski električni brijači zatvara predstavnik gornje linije Philips brijača. Za razliku od ostalih sudionika ocjenjivanja razlikuje se u svojoj proširenoj konfiguraciji. Pored samog brijača, komplet uključuje postolje, futrolu, punjač i trimer s uklonjivim podesivim češljem (5 duljina). Nosač djeluje kao punjač i može očistiti, podmazati i sušiti brijač. Da biste to učinili, zamjenski spremnik za čišćenje umetnut je u dno priključne stanice. Brijač s zaslonom koji prikazuje ažurne podatke o napunjenosti baterije, načinu rada i drugim sitnicama. Možete brijati suho ili mokro. Radi na bateriji oko 60 minuta, puni isto. Korisnici nemaju nikakvih pritužbi na kvalitetu brijanja. Sustav oštrica - V-Track, glave - ContourDetect, kreće se u 8 smjerova. Tri načina rada (nježan - za osjetljivu kožu, normalan i brz) osiguravaju tijesno i ugodno brijanje. Upravljanje - tri gumba (uključeno, isključeno, "+" i "-") za podešavanje brzine rotacije noževa. Priključna stanica ima tipku za uključivanje načina čišćenja i pokazatelje ovog postupka. Cijena - 19.900 rubalja.

 • oprema;
 • oblikovati;
 • ergonomija (jednostavno upravljanje, prikaz);
 • zaštita od vlage;
 • izvrsna kvaliteta brijanja;
 • ne iritira kožu (ako je način odabran pravilno);
 • sustav za čišćenje - SmartClean PRO;
 • jamstvo proizvođača - 2 godine.
 • cijena;
 • prema pregledu korisnika, nakon samočišćenja dlake mogu ostati na priključnoj stanici i na noževima, morate je ručno četkati;
 • za čišćenje trebate promijeniti tekućinu u spremniku, to je dodatni trošak;
 • trimer uklonivi.

Za održavanje je skupa britva. Cijena zamjenskih noževa je visoka, a sustav za čišćenje SmartClean PRO zahtijeva periodično održavanje. Umjesto toga - brzo, savršeno glatko brijanje bez iritacija, dug vijek trajanja baterije, jednostavnost upotrebe i održavanja. Vrijedi li to gotovo 20 tisuća rubalja, odlučite. Ako funkcionalnost priključne stanice nije potrebna, možete razmotriti povoljnije modele: postoje dobre mogućnosti za kvalitetno brijanje, na primjer, Remington PR1350. Ako trimer nije važan, preporučam Soocas S3.

TOP 5 električnih brijača od folije

Rezni dio takvih britvica predstavljen je sjenilom - polukružnom dugom mrežicom, iza koje se skriva nož. Izvodi pokrete unatrag i uklanja dlake. Prednost je jednostavno uklanjanje duljine čekinja. Nedostaci - Rizik od iritacije i posjekotina ako se pogrešno koriste, brijete polako u usporedbi s rotacijskim brijačima.

Wahl 3615-0471

Ocjena električnih brijača otvara model američke marke specijalizirane za profesionalnu frizersku opremu. Prikladno za suho brijanje i pozicioniran kao putni model - lagan, kompaktan, isporučen s mekim kućištem, tvrdim futrolom za siguran transport. Radi na bateriji (do 45 minuta), postoji indikator punjenja. Upravlja se jednim prekidačem. Nema dodatne funkcionalnosti. Cijena - 1170 rubalja.

 • cijena;
 • marka;
 • kompaktnost (manja od iPhone 5);
 • oprema;
 • dobro brijanje bez iritacije;
 • jeftini potrošni materijal + 1 dodatna oštrica i mreža;
 • 2 godine jamstva.
 • ne nosi se dobro s tvrdim čekinjama;
 • samo suho brijanje;
 • baterija - nije Li-ion;
 • nije moguće koristiti s mreže;
 • za bateriju je potrebno 8 sati, a prvo punjenje će se proteći za 16.

Dizajniran za kratku kosu, pogodan za negovanje brade, koji često koriste profesionalni brijači. Nije pogodan za svakodnevnu upotrebu. Umjesto toga, trebali biste to smatrati alternativnom rezervom za putovanja i poslovna putovanja. Izvrsna ideja za muški dar.

Xiaomi Mijia Prijenosni električni brijač

Model iz proračunskog segmenta, dostojan konkurent Wahlu 3615-0471. Ima metalno tijelo, nož izrađen od visokokvalitetnog japanskog čelika. Može raditi autonomno do 90 minuta uz mogućnost ponovnog punjenja iz powerbank. Za to su priključnice Type-C i kompletni USB Type-A kabeli na drugom kraju. Set je blag - nema zaštitnih uređaja, osim plastičnog poklopca. Cijena - 2600 rubalja.

 • cijena;
 • oblikovati;
 • dobri građevinski materijali;
 • kompaktnost;
 • autonomija;
 • dobro brijanje bez iritacije;
 • priključak za punjenje - USB Type-C;
 • može se naplatiti sa powerbank.
 • oprema;
 • ne nosi se dobro s duljinom ukočenih čekinja;
 • samo suho brijanje;
 • poduka na kineskom.

Kao i Wahl 3615-0471, ovo je opcija potpomognutog brijanja za brijanje na otvorenom. Zgodno za nošenje. Dizajniran za obrezivanje kratkih vlasi. Bolje je ne eksperimentirati s dvodnevnom stabljikom. Brijanje na ovaj način može biti iritantno i vjerojatno neće donijeti vidljive rezultate. Model ima prednosti u odnosu na Wahl 3615-0471: kapacitivnu bateriju, prikladno punjenje iz mreže i vanjskih punjača. Ali košta 2 puta više. Ako je potrebno, možete uštedjeti u korist Wahl 3615-0471: model obavlja glavnu funkciju ništa gore.

Braun 310s serije 3 mokro i suho

Za razliku od dva prethodna sudionika u ocjeni, ova britva njemačkog proizvođača pogodna je za svakodnevnu upotrebu. Opremljen je trostrukim sustavom brijanja s plutajućim glavama - dvostrukim SensoFoil mrežama i integriranim srednjim trimerom za uklanjanje duge, prešane dlake. Možete brijati suho ili mokro, što je važno za muškarce s osjetljivom kožom. Brijač je potpuno vodootporan, možete se brijati pod tušem. Postoji ugrađena baterija. Dovoljno je 20 minuta rada. LED indikator podsjetit će vas na potrebu punjenja. Upravljanje jednim gumbom, bez dodatnih funkcija. Cijena - 5990 rubalja.

 • zaštita od vlage;
 • suho i mokro brijanje - visokokvalitetno, bez iritacije;
 • plutajuće glave slijede obrise lica;
 • ugrađeni trimer;
 • garancija - 2 godine.
 • set ne sadrži poklopac, četku za čišćenje;
 • ne radi s mreže;
 • slaba autonomija;
 • ne nosi se dobro s dugim ukočenim čekinjama.

Velika većina Yandexa. Tržišta su ovaj brijač ocijenili najvišim rezultatom. Ima i onih koji su nezadovoljni upotrebom. Najvjerojatnije, jednostavno nisu pronašli pristup suptilnoj prirodi ovog uređaja: nakon prelaska na njega s strojeva treba vremena da se naviknu. Braunova funkcija brijanja definitivno je bolja od Wahla ili Xiaomija. Za putovanja, poslovna putovanja njihove su mogućnosti dovoljne, ali za svakodnevno njegu lica preporučio bih Braun. Cijena je veća, ali ipak prihvatljiva.

Panasonic ES-RF31

Model sa 4-rešetkastim sustavom. To daje izvrsne mokre i suhe rezultate. Pored bloka od 3 plutajuće glave, brijač ima trimer za kosu. Oštrice su izrađene od japanskog čelika s oštrinom od 30 stupnjeva. Može se prati pod tekućom vodom. Udobno prianjanje bez klizanja s umetcima od elastomera. Djeluje na bateriju (do 65 minuta). Punjenje traje oko sat vremena - što je tipično za ovu vrstu brijača. Postoji indikacija punjenja. Cijena - 6250 rubalja.

 • omjer cijene i kvalitete ";
 • ergonomija - ugodno za držanje u ruci;
 • Sustav s 4 noža s plutajućim glavama;
 • dobro brijanje bez iritacije;
 • zaštita od vlage;
 • suho i mokro brijanje;
 • ugrađeni trimer.
 • kvaliteta trimera;
 • skupi potrošni materijal;
 • ne radi s mreže.

Jedna od najjeftinijih ponuda ima 4 oštrice. 93% Yandexa. Tržište preporučuje ovu britvicu za kupnju. Razlika kod Braun 310s je nekoliko stotina, ali vi dobijate više autonomije i bolju kvalitetu brijanja za duge stabljike..

Braun 7893s Series 7

Inovativni Braun model zatvara vrh mrežnih britvica. U srcu su 4 noža, sastavljeni u 8-D plutajućem sustavu za brijanje s pojedinačnim ovjesom MicroMotion svih reznih elemenata. Prati najmanje obrise lica. Uz mokro brijanje i tehnologiju zaštite kože SkinGuard, iritacija se može zaboraviti čak i kod one s osjetljivom kožom. Srce brijača je inovativna tehnologija Sonic i pametni motor AutoSensing koji noževe prilagođavaju duljini i krutosti čekinja. Mod možete odabrati sami (njih 5 ima). Brijač radi na baterije (do 50 minuta). LED indikator podsjetit će vas na potrebu punjenja. Zaslon ima intuitivne pokazatelje za stanje baterije, rešetku i prljavštinu. Cijena - 14.900 rubalja.

 • slučaj uključen;
 • dobro brijanje bez iritacije;
 • zaštita od vlage;
 • suho i mokro brijanje;
 • ugrađeni trimer;
 • 2 godine jamstva.
 • cijena;
 • ne radi s mreže;
 • skupe potrošne materijale.

Moje mišljenje. Brijač je dobar, ali definitivno precijenjen. Prema većini korisnika, inovativna tehnologija ovog britva nije ništa drugo do marketinški trik, za koji nema smisla plaćati više. 89% preporučuje ovaj model na Yandexu. Tržište. Nema sumnje da Braun Series 7 dobro radi brijanje. Ali zašto plaćati više ako možete uzeti sličan uređaj 2 puta jeftinije? Razmotrite Panasonic ES-RF31. Što ti nedostaje? Informativni prikaz o statusu uređaja i kućišta. Poklopac se može kupiti zasebno, a zaslon nije vitalni element brijača, bez njega možete učiniti. U isto vrijeme, ako je proračun dopušten, hrabro uzimajte premium modele - definitivno ništa nećete izgubiti, povećanje kvalitete brijanja neće biti toliko značajno, ali suština je uvijek u malim ugodnim detaljima.