Glavni > Postupci

Kako se brijati električnom britvicom i koju vrstu uređaja odabrati?

Svakodnevno brijanje je poput kazne za mužjaka. Kao što žene pokušavaju paziti na svoj izgled, tako i muškarci ponekad postupaju vrlo mukotrpno. Muškarci su vrlo izbirljivi kada je u pitanju odabir britve ili električnog brijača. Ovaj izbor također ovisi o vrsti kože lica, stilu samog čovjeka - brutalnom machou s čekinjama ili o glatkoći djeteta. U isto vrijeme, brijanje električnom britvicom je učinkovito..

Kao i prije

Prije su se muškarci brijali koristeći samo posebnu četku i sapun. Koža je napravljena, nanesena na područje brijanja i pažljivo je obrijana britvom (nož je britva vrlo oštar). Nije svatko mogao posjedovati takav alat, za to je bila potrebna vještina i vještina. Još ranije muškarci su išli u salone za brijanje, gdje su stavljali vrući ručnik na lice, palili ga, a onda je majstor koristio britvicu kako bi donio ljepotu.

Danas se muškarci mogu samostalno brijati kod kuće. Srećom, obilje britva obiluje - od ručnih do električnih. Ovdje čovjek već ima pravo birati ono što mu se najviše sviđa. Doista, koža lica također reagira na postupak brijanja, ako nakon postupka postoji iritacija, tada alat nije prikladan. Stoga je vrijedno zamijeniti. Kako koristiti britvicu, tehniku ​​brijanja i što je najvažnije, alat je također bitan..

Odabir električnog brijača

Električni brijač treba odabrati na temelju sljedećih parametara:

 • tip kože;
 • razina osjetljivosti, reakcija na iritaciju;
 • uporaba dodatne kozmetike;
 • slika muškarca - glatko lice "nalik na bebinu" ili prisustvo svjetla neobrijanog prvog dana.

Vrste brijača

Danas postoje dvije vrste električnih brijača:

Ako vas vode marke, prva mjesta zauzimaju:

Tehnika brijanja

Kako se brijati električnim brijačem? Većina muškaraca daje izbor električnih brijača od folije, unatoč činjenici da ti brijači ne čine brijanje savršenim. Nakon njih ostaje prisutnost neobrijanog svjetla. Električni brijači mrežice u svom uređaju imaju mrežastu strukturu noža i brzi pokretni nož do 2-3 pokreta u sekundi. Veliki plus brijaćih folija je minimalan kontakt s kožom. Uređaj je dizajniran na način da lopatice ne dodiruju epidermu, zbog čega je ova britva idealna za osjetljivu kožu sklonu iritaciji. Takva britva pogodna je za suho brijanje, bez upotrebe dodatnih gelova, kreme.

Ako je vaš izbor pao na mrežicu britvice marke Panasonic, tada pokreti trebaju biti translacijski od vrha do dna duž vilice, tako da ćete ukloniti dosadne dlake u što većem broju. Ne pritiskajte britvicu previše na kožu, prilikom brijanja ne bi trebalo biti napora. Stroj je posebno dizajniran tako da sigurnosni elementi ne dopuštaju oštricu da dodiruje lice. Nakon postupka preporučuje se vlaženje kože posebnim kozmetičkim proizvodom nakon brijanja. Mrežna mreža električnog brijača dostupna je od Brauna.

Ne zaboravite očistiti svoj brijač pod tekućom vodom nakon postupka. To se lako može odvojiti glavom za brijanje od samog mehanizma..

Rotacijski električni brijači omogućuju vam postizanje savršeno glatkog lica, što je ekvivalentno korištenju klasičnih britvica s oštricom. Rotacijski brijači strukturno se sastoje od:

 • noževi u obliku diska, fiksni;
 • noževi koji se kreću u krugu.

Mogu li se brijati električnom britvom od pjene? Rotacijske britvice mogu se koristiti za mokro brijanje kombiniranjem postupka s kozmetičkim proizvodima. Tehnika korištenja okretnog stroja uključuje kružne glatke pokrete. Za maksimalno uklanjanje dlačica s lica, posebno na onim mjestima gdje oblik sugerira neravnine (strukturno obrazi, jagodice, brada), preporučuje se malo ispuhati obraze. Ne koristite silu u procesu kako ne biste oštetili kožu. Rotacijski strojevi koje je razvio Phillips.

Izbor brijanja - suho ili mokro

Mokro ili suho s električnom britvicom bolje? Sve ovisi o samom muškarcu, ali ne zaboravite na značajke kože lica.

Suho brijanje ne dopušta upotrebu kozmetike. Ova je metoda prikladna jer se možete brijati bilo gdje, čak i na putu. Nije potrebna voda ili pjena. Međutim, ova će metoda odgovarati samo onim muškarcima čija koža nije osjetljiva na oštećenja, manje je osjetljiva.

Mokro brijanje električnom britvicom, što je to? Upotreba dodatnog kozmetičkog proizvoda podrazumijeva. Neposredno prije uporabe vrijedi se upoznati s uputama samog uređaja, je li takva kombinacija dopuštena. Zašto je mokro brijanje dobro s električnim brijačem:

 • pokreti lopatica na licu vrlo su mekani i glatki, kao da klize;
 • učinak glatkoće kože ostaje čak i nakon završetka postupka brijanja;
 • minimalno oštećenje kože.

Odabir vlažnog brijanja

Kao što je već postalo jasno, ako ste pristalica mokrog brijanja i volite kada koža ostane glatka, vaš izbor ostaje na rotacijskom električnom brijaču. Samo ova vrsta britvice omogućuje kombinaciju kozmetike tijekom brijanja.

Što se u ovom slučaju može koristiti, možete pročitati upute proizvođača. Ali najčešće se muška kozmetika sastoji od:

Mnogi muškarci smatraju brijanje gelom najudobnije sredstvo. Leži mnogo bolje na koži lica, pjeni i hidratizira je što je više moguće. Rezultat je vrlo gladak slajd u procesu. Gotovo svi gelovi za brijanje dizajnirani su za upotrebu na osjetljivim tipovima kože. Umirujući sastojci poput kamilice, aloje obično se dodaju u sastav gelova..

Pjena za brijanje također djeluje, ali nema svojstva gela. Njegov sastav ne sužava pore, nema tako čvrsto prijanjanje na kosu, što onemogućava da ih podignete koliko je moguće i uhvatite prilikom brijanja. Nakon pjene može se pojaviti blaga iritacija.

Kreme za brijanje muškarci rijetko koriste, kao i losioni. Ali ako se koristi, odabrana krema treba odgovarati tipu same kože (masnoj ili suvoj), a poželjno je i da sadrži umirujuće elemente.

Pravilno brijanje električnim brijačem

Odrasli muškarci mogu samostalno odrediti što im treba. Mladi bi trebali naučiti više. Prije početka postupka, kožu lica (područje brijanja) potrebno je pravilno pripremiti, posebno kada je ovo prvi put, a sama je koža još osjetljiva i osjetljiva. Pripremna faza započinje navlaživanjem toplom, blago vrućom vodom. Kožu možete "probuditi" laganim pokretima masaže.

Osobitost muškog brijanja lica je da je potrebno brijati samo za rast kose, a ne protiv nje. Samo tako, to će u protivnom biti grubo kršenje tehnike. Visinu možete odrediti dodirom ruke, trčanjem po licu ili ispitivanjem u ogledalo. Kosa na licu ne raste u istom smjeru, to treba uzeti u obzir.

Nakon prvog puta preporučljivo je ponoviti postupak kako bi se poboljšao konačni rezultat. Nakon što završite brijanje, kožu obradite tretmanom. I ne možete odmah izaći vani ako je hladno i vlažno. Morate pričekati dok se ona ne smiri, tako da će biti manje stresa za nju..

Kada u trgovini odaberete električni brijač, također se posavjetujte s prodavateljem, a bolje je ako je zastupnik marke. Prije uporabe pročitajte upute proizvođača. Tako možete cijeniti sve prednosti ovog jednostavnog alata..

Kako odabrati električni brijač: pomažemo u određivanju kriterija

Sadržaj

Odabir metode brijanja uglavnom je stvar ukusa. Proučavajući sve vrste tematskih foruma, možete se uvjeriti da svaka od dostupnih metoda ima svoje pristalice: neki više vole britve s izmjenjivim kasetama, a druge vole klasične strojeve u obliku slova T. Možete čak pronaći ljubitelje opasnih britva (mada mnogo češće možete naći one koji više vole havetu - opasne britvice sa zamjenjivim noževima).

Prije svega, zanimljivi su nam električni britvi - upijali su mnoga dostignuća suvremenih tehnologija i poboljšavaju se iz godine u godinu (za razliku od svih gore navedenih uređaja, među kojima je vrlo rijetko pronaći temeljno novo tehničko rješenje vrijedno novog patenta). Kako odabrati električni brijač i na koje parametre prvo trebate obratiti pažnju? Razmislimo.

Rotacioni i brijači za foliju

Jedan od glavnih parametara razdvajanja električnih brijača su dva bitno različita sustava, nazvana mrežasta i rotacijska. Njihovo značenje i razlike intuitivne su od imena..

Moderni rotacijski brijači opremljeni su s više glava, od kojih je svaka disk s rupama, ispod kojih se nalaze rotirajuće oštrice. Opći konsenzus je da je glavna prednost rotacijskih brijača da dobro djeluju s kratkim stabljikama, a glavni nedostatak je što ga često prati iritacija na koži (posebno ako se ispostavi da je osjetljiva).

Oštrice mrežaste britvice se ne okreću, nego vibriraju s jedne na drugu stranu, a zatvaraju ih ne diskovi, već mrežica. U prosjeku su ovi britvice pogodniji za dužu kosu (uključujući i bolje za brkove i brijače) i manje iritiraju osjetljivu kožu.

Međutim, kao što se često događa, "opće mišljenje" je u velikoj mjeri zbirka mitova iz mnogo godina i nekih značajki uređaja vrlo specifičnih proizvođača (pa čak i vrlo specifične cjenovne kategorije). Istina je da su trenutno vrhunski rotacijski brijači naučeni biti oprezni čak i za osjetljivu kožu, a top-mrežasti brijači brijaju stabljike ništa gore od rotacijskih. Dakle, vjerojatnije je da se ne koristi u tehnologiji koja se koristi, već u kvaliteti izrade jedinica i sofisticiranosti dizajnerske misli.

Međutim, jedna značajna razlika između folije i rotacijskih brijača ostaje i neće ići dalje nigdje - jer je ona izravno povezana s dizajnom glave za brijanje. Ta je razlika u kretanju britvice (i, u skladu s tim, ruci) tijekom brijanja. Mrežasta britva brija se na isti način kao i britva - uzdužni pokreti prema smjeru rasta čekinja.

Za brijanje rotacijskom britvicom takva shema apsolutno nije optimalna, koriste se kružni pokreti glave britvice na koži, a ovisno o smjeru rasta četkice, treba promijeniti i smjer "rotacije" glave..

Stoga možemo reći da će osobi koja se prije brijala strojem nekako lakše savladati mrežastu britvicu..

Glave za brijanje i njihova pokretljivost

U standardnom rotacijskom brijaču možete pronaći 2-4 (u prosjeku - tri) rotirajuće diskove smještene pod različitim kutovima prema površini lica. U trenutku kontakta koža se pritisne kroz što osigurava najbolji kontakt i prodiranje vlasi u britvicu - do noževa. Sami glave mogu biti fiksne ili pokretne (plutajuće). Pokretljivost rezultira najboljim prilaganjem i samim tim poboljšava performanse brijanja. Sasvim predvidljivo, britve s plutajućom glavom bit će skuplje od svojih kolegica s fiksnom glavom..

Često proizvođači osiguravaju pomični nosač za cijelu jedinicu za brijanje na kojoj se nalaze glave. Zahvaljujući tome, blok se može odbiti u različitim smjerovima i ravninama. Vjeruje se da ovo rješenje pruža precizniju konturu lica i sveukupnije ugodnije brijanje..

Mokro i suho brijanje

Izbor vlažne ili suhe britvice nije samo stvar osobnih preferencija, već i okruženja u kojem namjeravate koristiti britvicu. Na primjer, mokro brijanje može biti teško tijekom putovanja ili na odmoru..

Vlažno brijanje tradicionalno privlači činjenica da se koža u paru i dalje čisti. Pored toga, tijekom mokrog brijanja koriste se pjene i gelovi koji pružaju dodatnu njegu. Ponekad ljudi koji se ne mogu brijati električnim britvicama zbog stalne iritacije kože toleriraju vlažno brijanje gelom prilično lako.

Vlažne brijače obično je lakše očistiti: za uklanjanje preostalih dlačica u većini slučajeva jednostavno otvorite glavu za brijanje i isperite je tekućom vodom.

Što se tiče suhog brijanja, ova metoda neće biti samo lakša, već i ekonomičnija (budući da ne zahtijeva kupnju pjene i gela). Njega britve za brijanje sastoji se u čišćenju njegovih elemenata posebnom četkom.

Očito je da svaka britva koja podržava mokro brijanje također podržava suho brijanje, pa je izbor, zapravo, vrlo jednostavan: trebate li mokro brijanje ili ne..

Akumulatorski i kablovski brijači

Električni brijači mogu se napajati običnom električnom utičnicom ili punjivom baterijom. U isto vrijeme, neki brijači za ponovno punjenje omogućuju rad iz mreže, dok drugi koriste mrežnu mrežu isključivo za ponovno punjenje baterije (ali neće vam omogućiti da odmah brijete ispražnjenom britvicom, čak i ako imate utičnicu pri ruci).

Teško je detaljno objasniti prednosti i nedostatke svake od ovih opcija: one su prilično očite. Ali neće biti suvišno spomenuti razne nijanse. Tako, primjerice, neće biti suvišno obratiti pažnju na vrstu baterije. Nikal-kadmij (NiCD) ili nikl-metal-hidrid (NiMH) jasno upućuju na to da brijač pripada nižoj cjenovnoj kategoriji - sa svim slijedećim posljedicama. Litij-ion (Li-Ion), naprotiv, ukazuje da barem proizvođač nije štedio na bateriji. Ako se vrsta baterije uopće nigdje ne spominje, pripremite se u pravilu za najgore - odnosno za prvu opciju.

Kad odaberete punjivi brijač, neće biti suvišno raspitati se o takvom parametru kao što je kapacitet baterije i izračunati koliko će trajati. Dobro je ako proizvođač u dokumentaciji naznači vrijeme punog punjenja, kao i koliko minuta nakon početka punjenja potpuno ispražnjene baterije, brijač će biti spreman za potpunu upotrebu: situacija kada se baterija isprazni i morate je žurno obrijati, nažalost, nije tako rijetka. Visokokvalitetni brijači omogućuju vam brijanje u roku od 5 minuta nakon početka punjenja baterije.

Prilozi i pribor

Oprema i dostupnost dodatnih opcija određuju koje će vam mogućnosti aparat imati brijač i koliko će ga biti ugodno koristiti. Nabrojimo najpopularnije opcije koje nude moderni brijači.

Mnogi brijači imaju uvučeni nož ili trimer koji vam omogućava podešavanje duljine brijanja. Trimerom možete obrezati brkove i brade i oblikovati obrve. Često se trimer izvodi kao skup plastičnih češlja s zubima različitih duljina koji reguliraju udaljenost između baze dlačica i noževa za rezanje. Ovaj je pribor najjeftiniji, ali svoj posao obavlja kako treba..

Za one koji se često brijaju od kuće, pretinac za prikupljanje kose može biti koristan, što eliminira potrebu čišćenja sudopera ili kupke nakon svakog brijanja: većina odsječenih dlačica završit će u posebnom spremniku koji je potrebno povremeno isprazniti..

Većina modernih brijača može biti opremljena rezervoarima za automatsku hidrataciju kože kao i rezervoar za automatsko čišćenje. Prvi od njih, kao što možda pogodite, napunjen je hidratantnom otopinom ili gelom, koji se automatski nanosi na kožu izravno tijekom brijanja. Drugi se napuni dezinficijensom otopine koja se koristi za automatsko čišćenje brijača. Nakon brijanja takav se uređaj automatski čisti, dezinficira i suši. Sasvim je prirodno da će takve britvice biti skuplje od svojih jednostavnijih kolega, a zahtijevat će i dodatne troškove za kupnju posebne tekućine. Osim toga, brijači s automatskom funkcijom čišćenja u pravilu se pune samo s posebne "baze" koju ćete morati nositi sa sobom ako trebate koristiti britvicu tijekom putovanja..

Prisutnost posebnog putnog kovčega pojednostavit će i skladištenje i transport brijača: takav će pribor zaštititi uređaj od udara i prljavštine i vrlo se preporučuje onima koji puno putuju.

Kontrola i indikacija različitih načina rada

Moderni brijači mogu imati nekoliko različitih načina rada ili automatski odrediti najprikladniji način rada. Tako, na primjer, senzor za određivanje gustoće čekinja prilagođava brzinu rotacije glava, odabirom željenog načina brijanja ovisno o području lica koje se tretira, a senzor koji mjeri snagu rotacije noževa podsjetit će vas da je vrijeme za čišćenje britve od vlasi začepljenih u noževima..

"Napredni" brijači mogu biti opremljeni LED senzorima ili čak minijaturnim zaslonima, koji prikazuju informacije o stanju napunjenosti, potrebi čišćenja itd. Takvi se modeli odlikuju visokom cijenom, ali su najprikladniji za štrebere i ljubitelje najmodernijih tehnologija.

Jednostavnost njege

Iako se mnoge britvice mogu očistiti tek nakon nekoliko korištenja, preporučujemo čišćenje glave za brijanje što je češće moguće kako ne samo poboljšati kvalitetu brijanja, već i smanjiti trošenje lopatica. Stoga, prije kupnje britvice, neće biti suvišno osigurati da postupak njege uređaja ne uzrokuje poteškoće: ostaci vlasi lako se uklanjaju posebnom četkom, a ako je britva označena s "pralnim", tada se prljavština i ostaci kose mogu ukloniti, stavljanjem glave za brijanje pod mlaz vode.

Posebne priključne stanice s rješenjem za dezinfekciju osiguravaju automatsku njegu brijača: sve što korisnik treba učiniti je na vrijeme napuniti rješenje za dezinfekciju..

Operativni troškovi

Većina brijača podrazumijeva potrebu zamjene glave za brijanje nakon određenog vremena (o tome obično možete pročitati u uputama za uređaj). Kod britvice s folijom glava za brijanje prosječno traje oko 1,5 godina, u rotacijskom brijaču - do 2 godine. I stoga, neće biti suvišno raspitati se o trošku zamjene glave prije kupnje (a ne nakon nje). Brijači s automatskim ovlaživanjem kože ili funkcijama automatskog čišćenja zahtijevat će kupnju posebnih tekućina, što će utjecati i na troškove svakodnevne uporabe..

Prilično egzotična

Tvrtka Braun proizvodi model električnog brijača od folije na kojem je glava za brijanje opremljena rashladnim elementom (Peltier). Teoretski bi zbog toga trebao još više iritirati kožu, ali osjećaji naših stručnjaka bili su više iz niza "smiješnih", nego "ukusnih". A vrhunski Braun mrežasti modeli manje iritiraju kožu - ali su i skuplji :)

Philips tradicionalno koristi rotacijsku tehnologiju i koristi bežično punjenje u svojim najnovijim vrhunskim električnim brijačima. Izgleda stilski i "skupo-bogato", ali u stvarnosti ne daje nikakve posebne prednosti. Osim ako se vodootporni kofer sada može učiniti još pouzdanijim, jer na njega ništa ne treba biti povezano.

zaključci

Prilikom odabira između rotacijskog i brijaćeg folija imajte na umu da je okretni brijač vjerojatno bolji sa kratkim čekinjama, ali može izazvati iritaciju na koži. Ove britvice možda nisu prikladne za one s osjetljivom kožom i one koji se boje posjekotina. Folija brijač je bolji za mekšu kožu i dužu kosu (uključujući obrezivanje brade i brkova).

 • Čistoća britvica od folija može se razlikovati od modela do modela, ali gotovo uvijek imajte na umu da će se dlake koje brijete sjesti i nalijepiti na vaše lice. No, britva od folije gotovo će uvijek biti kompaktnija i jednostavnija za upotrebu..
 • Ako je izbor zaustavljen na rotacijskom brijaču, trebate se raspitati o broju glava za brijanje (u većini slučajeva tri će biti dovoljno), a također (ako nema svrhe štedjeti novac) provjerite jesu li te glave pokretne (to jest, mogu se prilagoditi obrisima lica tijekom vrijeme brijanja).
 • Ovisno o tome gdje i kako namjeravate koristiti britvicu, trebate odlučiti o željenoj vrsti brijanja: mokro brijanje je bolje za kućne uvjete, dok je suho brijanje (bez upotrebe gelova) dostupno gotovo bilo gdje.
 • Kad odaberete između utičnog brijača i bežičnog brijača, također morate uzeti u obzir hoće li se brijač koristiti tijekom putovanja ili na poslovnom putovanju. Kad odabirete punjivi brijač, svakako se raspitajte o kapacitetu i vrsti baterije (različite baterije imaju svoje karakteristike).
 • Prisutnost posebnih dodataka i pribora ne samo da će proširiti mogućnosti brijača, već također može znatno pojednostaviti postupak brige o uređaju. Istina, svaka dodatna opcija utjecati će na cijenu uređaja..
 • Prisutnost posebnih pokazatelja ili zaslona omogućit će vam da lako odredite status napunjenosti baterije i dobijete druge relevantne informacije o trenutnom stanju uređaja.
 • Što se češće koristi brijač, važnija je jednostavnost njege: ako je moguće, bolje je nabaviti brijač koji se može prati pod tekućom vodom ili čak brijač s automatskom funkcijom čišćenja.
 • Kad odaberete britvicu po cijeni, neće biti suvišno saznati troškove zamjene glave za brijanje, kao i potrošnog materijala (ako je za odabrani model potrebno).

Kako se brijati električnim brijačem - značajke, metode, preporuke

Vjerojatno je svaki muškarac upoznat s postupkom brijanja. Ne postoji jednoglasno mišljenje o tome što je bolje i ugodnije obrijati. Brutalni machosi radije koriste britvu.

Na našoj web stranici naći ćete informacije o tome kako pravilno brijati ravnu britvicu. Netko odabere tradicionalni stroj. Ako mislite da je najudobniji i najmoderniji način da se riješite neželjenih stabljika električni brijač, pripremili smo materijal posebno za vas..

U članku ćemo shvatiti kako se pravilno brijati pomoću rotacijskog i mrežastog električnog brijača i razmotriti značajke korištenja najpoznatijih brendova britva.

Što su električni brijači

1. Značajke i kako pravilno brijati mrežasti električni brijač.

Mnogi muškarci preferiraju mrežaste modele, unatoč činjenici da se rezultat brijanja ne može nazvati idealnim - dlake male duljine ostaju na licu. Tajna popularnosti je jednostavna - moderna moda uključuje prisutnost svijetlog stršića na licu..

Uređaj za brijanje folije:

 • fiksni nož s velikim brojem rupa, nalikuje mrežici;
 • pomični nož - brzina kretanja - 2-3 puta u sekundi.

Uređaj mrežaste britvice na primjeru Panasonicovog modela i kako se brijati električnim brijačem prikazan je u videu.

Glavna prednost mrežnog modela je odsutnost iritacije, jer je učinak brijača na koži minimalan. Ova vrsta uređaja najčešće se koristi za suho brijanje bez kozmetike..

2. Značajke rotacijskih modela.

Uređaj ovih modela omogućuje vam postizanje savršeno bliskog brijanja, što se može usporediti s tradicionalnom njegom lica britvicama s noževima..

Dizajn rotacijskih uređaja:

 • fiksni noževi u obliku diska;
 • pokretni noževi koji se okreću u krugu.

Pokretni dijelovi su u uskom kontaktu s kožom, što izaziva iritaciju na njoj, pa se rotacijski britvi najčešće koriste za mokro brijanje kozmetikom.

Koju vrstu brijača odabrati

Sve ovisi o nekoliko čimbenika:

 1. tip kože i stupanj osjetljivosti na vanjske podražaje;
 2. želja za korištenjem dodatne kozmetike;
 3. individualne preferencije - lagano stablo ili čisto obrijano lice.

Kako se brijati s mrežicama Braun i Panasonic mrežnim brijačima

Pokreti britvice trebaju biti progresivni, to jest gore i dolje. Morate se kretati duž čeljusne kosti, postupno liječeći lice. Ne pritiskajte britvicu snažno na lice.

Značajke mrežastih modela:

 • nježno djelujte na kožu;
 • uklanjajte dlačice na teško dostupnim mjestima;
 • iritacija je isključena.

Na kraju postupka, modeli za mokro brijanje moraju se oprati čistom vodom da bi se to učinilo, odspojite glavu uređaja.

To je važno! Brijači od folije pogodni su za muškarce s osjetljivom i nadraženom kožom.

Kako se brijati s Philips rotacijskim brijačem

Ako koristite rotacijski brijač, pokreti trebaju biti kružni i glatki. Kako biste što više izgladili kožu, preporučuje se ispuhati obraze i ispružiti obraze prema naprijed. Također, ne pretjerujte i pritisnite britvicu na lice, to može oštetiti epidermu..

Pogledajte videozapis o tome kako pravilno brijati rotacijski električni brijač.

To je važno! Rotacijski modeli pogodni su za normalnu kožu i za muškarce koji su već upoznati s načelima korištenja električnog brijača.

Važne nijanse uporabe električnog brijača

1. Pitanje sigurnosti.

Većina modernih britva dizajnirana je za upotrebu u vlažnom okruženju. Takvi uređaji opremljeni su vodootpornim kućištem i ne boje se malog prodora vode. Nadalje, preporučuje se pranje prijenosne glave uređaja nakon svake uporabe..

2. Ne zaboravite napuniti bateriju.

Prije svake uporabe bateriju brijača potrebno je napuniti; dovoljno je 5 minuta - ovo punjenje dovoljno je za jedan postupak. Na kraju možete ostaviti uređaj da se puni 1-1,5 sati. To je dovoljno za kontinuirani rad uređaja tijekom 45-60 minuta.

3. Primjena kozmetike.

U pravilu, upute za svaki brijač navode popis kozmetike koji je najpoželjniji. Bilo koji kozmetički proizvod treba nanositi u tankom, ravnomjernom sloju i postupno ga očistiti britvom..

Na kraju postupka lice mora biti tretirano losionom, što kožu čini mekom i ugodne arome, ima umirujući učinak i neutralizira iritaciju..

4. Kada se brijati.

Najbolje je brijati ujutro jer je nakon noćnog odmora koža najotpornija na ispitivanja. Što se tiče učestalosti postupka, kozmetolozi preporučuju brijanje jednom u 2-3 dana..

5. Poštujte svoju tehniku.

Možete pročitati tisuće članaka o tome kako obrijati Philips električni brijač, pogledati milijun videozapisa, ali možete naučiti kako koristiti električni brijač samo kroz svoje vlastito iskustvo. Glavna tajna kvalitetne njege brade i lica je pravilno kretanje i ispravan pritisak. Svladati ih možete samo kroz brojne treninge..

To je važno! Na koži se pojavljuju i najmanji pretjerani napori i mikro posjekotine, koje su oku nevidljive, ali uskoro će izazvati upalne procese.

Da biste isključili oštećenje kože, slijedite ove jednostavne smjernice:

 • pokreti bi trebali biti glatki, spori, bez trzaja;
 • britva se uvijek kreće samo u smjeru rasta kose;
 • podesite tlak - ovaj je parametar individualan za svakog čovjeka;
 • koristite brijač najmanjom brzinom.

6. Pripremna faza.

Glavni zadatak pripreme je vlažiti kožu što je više moguće. Da biste to učinili, upotrijebite frotirni ručnik, navlažite ga u vrućoj vodi i nanesite na lice, trljajući kožu laganim pritiskom. Kad se koža osuši, na kožu se nanosi kozmetika.

Sada razgovarajmo detaljnije o svakom kozmetičkom proizvodu..

Gel proizvodi štite kožu od oštećenja i potiču glatko klizanje. Velika većina gelova hipoalergična je, ne izazivaju alergijske reakcije, pa se preporučuju za upotrebu s osjetljivom i problematičnom kožom.

To je važno! Za osjetljivu kožu sklonu iritacijama i alergijama dajte prednost proizvodima koji sadrže kamilicu, aloe, vitamine, silikon.

Mnogi stručnjaci ne preporučuju oblaganje jer ne sužava pore i ne podiže čekinje radi lakšeg i ugodnijeg brijanja. Osim toga, nakon tretiranja lica pjenom, vjerojatno će se pojaviti iritacija..

Ako je za normalnu i masnu kožu bolje odabrati sastav na bazi alkohola (losiona), tada su kreme za suhu i osjetljivu kožu najpoželjnije, imaju hidratantni i umirujući učinak. Ako krema sadrži ekstrakt metvice, ovo sredstvo ima umirujući i tonik učinak..

Učinkovita kozmetika nije uvijek pri ruci, pa ponekad morate koristiti raspoloživa sredstva.

Svježi krastavac je izvrstan lijek ne samo za ženske maske, muškarci ga mogu koristiti i s manje učinkovitosti. Povrće se, zajedno s korom, drobi u košticu, zamota u šal ili ubrus i nanosi na lice, gdje je iritacija najizraženija.

Aloe je izvrsna ljekovita biljka koja potiče brzo zacjeljivanje ogrebotina i ogrebotina. Dovoljno je ukloniti gornju kore s lista i trljati lice pulpom. Tretman se može upotpuniti maskom od 1 jajeta i 10 kapi limunovog soka. Smjesa se nanosi 5 minuta nakon brijanja. Zatim se maska ​​ispere čistom vodom.

Ako želite brzo i učinkovito ublažiti iritaciju, koristite smjesu od 100 g pirea, 2 žlice. kašike mlijeka i 0,5 žlica. žlice glicerina. Nanesite smjesu na lice četvrt sata, a zatim isperite toplom vodom.

Načini brijanja

Postoje dvije vrste tretmana lica električnom britvicom:

Konkretna metoda brijanja bira se ovisno o brojnim čimbenicima:

 • individualne sklonosti;
 • tip kože;
 • preporuke specijalista - dermatologa i kozmetologa.

Neki moderni modeli uređaja omogućuju vam obradu lica na dva načina. Ovaj je izbor najpoželjniji, jer ovisno o situaciji, možete odabrati odgovarajuću vrstu brijanja..

Prije prve uporabe brijača, pročitajte upute kako biste provjerili je li uređaj prikladan za vrstu brijanja kojeg brijete..

Suhom metodom liječenja lica morate biti spremni za aktivno djelovanje uređaja na koži. Prije svega, to se odnosi na rotacijske britvice. Stoga dermatolozi preporučuju da muškarci koji suše brijanje uvijek koriste umirujući losion. Mora se koristiti svaki put nakon tretiranja lica, to će ubrzati proces ozdravljenja mikropukotina i mikro posjekotina na koži.

Mokro brijanje uključuje upotrebu bilo kojeg kozmetičkog proizvoda - pjene, gela, kreme ili balzama. S odabirom alata mora se postupati ne manje pažljivo nego s kupnjom britvice. Razmotrite tip kože, individualne sklonosti i, naravno, stručne preporuke.

To je važno! Obavezno pročitajte pravila za nanošenje i korištenje kozmetičkih proizvoda. Činjenica je da je neke proizvode najbolje nanositi ručno, dok je za druge poželjno koristiti posebnu četku..

Brijanje s tehničkog stajališta

Svaki je muškarac nesumnjivo upoznat s postupkom brijanja. Međutim, govorimo o korištenju električne britvice, pa bi neke nijanse ipak trebalo razmotriti.

Na tehniku ​​brijanja utječu mnogi čimbenici:

 • koliko je duga kosa na licu;
 • koji dio lica treba obraditi;
 • pojedinačne karakteristike vegetacije - boja, gustoća, stupanj tvrdoće.

Kako se brijati električnim brijačem - mrežicom i okretnim

 1. U prvoj fazi obrazi se obrađuju. Kretanje najprije odozgo prema dolje, do brade, a zatim u suprotnom smjeru.
 2. U drugom koraku, vrat se obrađuje. Kretanje od grla do brade i leđa.
 3. U završnoj fazi obrađuje se područje brkova. Vlažnim brijanjem na ovo se područje nanosi dodatna količina kozmetike. Ako koristite suhu metodu, pokreti bi trebali biti što sporiji..
 4. Upotrijebite britvicu za foliju kako biste se kretali odozgo prema dolje i natrag. Ako je brijač okretan, najučinkovitiji tretman lica je kružnim pokretima. Međutim, svi muškarci ne slijede ove smjernice. Postupak brijanja je individualni postupak i svatko odabire najugodnije pokrete i stupanj pritiska.
 5. Nemojte vršiti previše pritiska na kožu tijekom brijanja. Korištenje rešetkastog modela neće povećati učinkovitost pretjeranog pritiska. Tijekom upotrebe rotacijskog uređaja pojavit će se iritacija kože.
 6. Na kraju postupka trebate isprati lice i ponovno obraditi područja koja nisu dovoljno obrijana. Zatim se na kožu nanosi poseban kozmetički proizvod, najčešće je to losion za dezinfekciju.
 7. U kišnoj jeseni i hladnoj zimi ne preporučuje se izlazak vani odmah nakon brijanja, jer većina kozmetike nije namijenjena upotrebi u uvjetima naglih promjena temperature. Svaki kozmetički proizvod ima upute, gdje su istaknute sve značajke aplikacije.

To je važno! Za vlasnike brade i privjesa najviše se preferiraju modeli britva s trimerima. Pomoću ovih uređaja možete obrezati kosu na licu.

Spremanje i održavanje vašeg električnog brijača

Da bi uređaj dugo i pravilno trajao, nije dovoljno naučiti kako se pravilno brijati električnom britvicom Braun Series 3 ili bilo kojom drugom markom. Važno je pravilno skrbiti o opremi i pravilno je skladištiti.

1. Briga za vaš uređaj za mokro brijanje.

Prije svega, uređaj je isključen iz mreže. Glava britvice uklanja se i obrađuje posebnim alatom koji se kupuje uz uređaj. Brijač je uključen kako bi proizvod širio po cijeloj površini. Svi uklonjivi dijelovi uređaja isprani su čistom vodom. Kad su dijelovi suhi, sakupljaju se.

2. Briga za vaš uređaj za suho brijanje.

Uređaj je isključen iz mreže i rezna jedinica je uklonjena. Kosa mora biti pažljivo uklonjena, jer je to dovoljno lako pokucati na tvrdu površinu. Za njegu unutarnjih dijelova koristi se posebna četkica. Nakon toga se prikupljaju svi detalji.

Uređaj se čuva u suhoj sobi - u ormaru. Ako je model punjiv, ne trebate ga puniti za buduću upotrebu jer će tijekom razdoblja neaktivnosti punjenje vjerojatno opadati i brijač će biti potrebno napuniti prije uporabe. Imajte na umu da se baterija može puniti i prazniti samo određeni broj puta..

Sada znate sve o tome kako se obrijati električnom britvicom. Podijelite na društvenim mrežama i recite nam koja metoda brijanja najbolje funkcionira za vas.

Bacite stroj ili naučite kako se brijati električnom britvicom

Pitajte me prije nekoliko godina, jednog od mojih prijatelja o tome kako se obrijati električnom britvicom, jedva da je netko mogao čuti nešto samouvjereno i zdravo u odgovoru. Činilo bi se tako jednostavnom i banalnom temom. Ali ja zapravo nisam znao odgovor na pitanje: "Kako koristiti?" Nema iskustva - nema što prenijeti drugima. A teorija u bliskom prijateljskom krugu je bezvrijedna. "Čovjek ne zna kako koristiti britvicu" - formulacija zvuči čudno. Ne mislite li? Tako sam počeo razmišljati o činjenici da je potrebno promijeniti trenutno stanje. Kao krajnje sredstvo možete shvatiti kada je u pitanju strah... Ali električni brijač?

Po mom mišljenju, britva za muškarca jedan je od prvih dodataka među njegovim toaletnim potrepštinama. I po tom pitanju, što god netko mogao reći, prije ili kasnije to je potrebno shvatiti. Preciznije, morao sam biti prvi iz našeg muškog društva. Lagovi se ne vole. Moramo nadoknaditi.

Odabir električnog brijača

Uvijek je potrebno započeti s glavnom stvari, naime, s izborom vrste uređaja, koji će dugo služiti vjerno. Električne britvice podijeljene su u dvije klase, ovisno o smjeru kretanja noževa u njima. Kod okretnih se okreću, u mrežicama - čine translacijske pokrete. Na kraju, svi prvo moraju odlučiti koji je električni brijač najbolji za njihov tip kože. I nakon toga, smislite kako se obrijati električnom britvicom.

U idealnom slučaju, možete imati obje vrste "u službi" - kao što je i moja. Posebno sam kupio dvije različite, s tim "vidom" kako bih jedan zadržao za sebe. No kao rezultat, obojica su ostala: šteta je razdvojiti se s dobrim stvarima, a nisu mogli odabrati najbolje. Sada aktivno koristim oboje, ovisno o mojim potrebama i situaciji. Ali prvo stvari.

Prednosti i nedostaci rotorskog sustava:

 • Plutajuća glava savršeno prati konture lica.
 • Rukuje čvrstim čekinjama.
 • Brijanje traje manje vremena.
 • Postupak je vrlo udoban.
 • Kosa je savršeno obrijana - ovaj postupak možete ponoviti rjeđe. Na primjer, jednom u 2-3 dana.
 • Može osjetiti iritaciju na osjetljivijoj koži.

Obično koristite gelove ili kreme prije i nakon brijanja.

"Pros" i "kontra" vrste mreže

Vlažno i suho brijanje električnim brijačem moguće je ovisno o situaciji i željama.

 • Meko i nježno brijanje bez iritacije kože.
 • Traje mnogo duže (u odnosu na rotacijski brijač).
 • Ima privitke dizajnirane za šišanje (koristan bonus, kažem vam!).
 • Idealno za kratku i grubu kosu.
 • Ipak brijanje nije tako čisto. Stoga, ako je potrebno, postupak morate ponavljati mnogo češće..

Nije potrebna dodatna njega kože tijekom brijanja ili nakon njega.

Značajke suhog i mokrog brijanja

Vrsta brijanja koje koristite ovisi o tome koristite li posebno mazivo. Vlažno brijanje ima sljedeće prednosti:

 • Oštrice klizi glatko i bezbolno.
 • Za postizanje glatkog učinka na koži potrebno je manje vremena.
 • Koža nije oštećena.

Suho brijanje je manje zahtjevno u pogledu svojih uvjeta. Može se koristiti u bilo kojoj sobi. Nema potrebe za vodom, gelovima i pjenom. S nedostatkom slobodnog vremena ili vođenjem aktivnog načina života, ova je metoda brijanja najpovoljnija i potražnja..

Ugodno i kvalitetno brijanje: tri glavna koraka

Tri su jednostavna koraka koja možete poduzeti kako biste osigurali da je brijanje ugodno i da provedete u najboljem redu:

 • Prije svega, trebali biste navlažiti kožu lica, zbog čega će čekinje poprimiti vitak i uredan oblik. Naknadno brijanje bit će mnogo brže i lakše.
 • Uklanjamo čekinje. Suha metoda ne uključuje upotrebu gela i pjene, već je naprotiv potrebna vlažna. Za osjetljivu i sklonu alergijama najbolje je koristiti gel. Obrijana dlačica uklanja se, koža se ispere hladnom vodom.
 • Nakon toga na narušenu kožu nanosi se posebna krema kako bi je umirila i održala zdravlje. Također se preporučuje korištenje losiona za brijanje s električnim brijačem.

Kao rezultat toga, vaša će koža doživjeti minimum šokova..

Kako se brijati električnom britvicom


Mokro i suho brijanje električnom britvicom razlikuje se od brijanja strojem, što ne podrazumijeva česte i brze poteze znojenja. Sasvim suprotno - to je ležeran postupak. Električni brijač trebao bi biti čvrst, ali ne previše zategnut na licu. U suprotnom, koža može biti naštećena.

Kako se brijati rotacijskim električnim brijačem? Kretanja bi trebala biti glatka i nesmetana. Nema smisla snažno pritiskati, samo trebate vrtjeti glave i pratiti stupanj dodira s kožom. Da bi se postigao najlakši efekt brijanja, obrazi se isušuju, a brada strši. Da biste spriječili iritaciju kože tijekom i nakon brijanja, preporučuje se uporaba posebnih pjena, gelova, krema.

Kako se brijati električnom britvicom ako je mreža mrežica? To neće biti kružni, već progresivni pokreti gore i dolje. Smjer njegovog kretanja trebao bi biti u odnosu na rast kose s laganom napetošću na koži. Prema mom iskustvu, ako se ujutro sušite britvom od folije prije pranja lica, možete preskočiti gelove. Zatim vlažite kožu ispiranjem. Nakon pranja lica, britva vam neće klizati po licu i samo pjena može ispraviti situaciju. Ako električni brijač dopušta mokro brijanje, onda se ispere vodom. Tada biste trebali otkopčati glavu i oprati ostatak.

Bliži se detaljima

Sve je vrlo individualno. Širok raspon modela električnih brijača i razne tehnike njihove uporabe najbolja su potvrda toga. Za početnike je to umjetnost koja od prvih koraka još nikome nije podlegla. Dakle, koje su nijanse? Duljina kose koju treba brijati, njezina krutost i gustoća rasta zahtijevaju različite pristupe brijanju. Različita otpornost na stres pojedinih područja kože također se može osjetiti..

Činilo bi se sitnica...

Zapamtite da osjećaj na koži nije stalna vrijednost. Može se promijeniti čak i od toga kako ste spavali, a da ne spominjemo više: prehrana, stres, godišnje doba itd. Općenito, ovo je prvo - ako ne i najvažnije. Odnosno, pomno pratimo njezine reakcije i učimo je "razumjeti". I tada nećete naškoditi svom zdravlju niti jednim električnim sustavom brijanja..

Olakšavajuće okolnosti

Prije nego što se obrijete električnim britvicom, kožu je prvo potrebno navlažiti - jednostavno pranje toplom vodom. Lagani masažni pokreti i posebni ovlaživači bit će samo korisni. I ne zaboravite na područje vrata!

Počinjemo brijanje... ne, ne protiv rasta dlake, naime u njegovom smjeru! Inače je iritacija zagarantirana. Smjer rasta određujemo, bilo vizualno ispred ogledala, bilo tako da trčimo rukom po licu. Odabiremo smjer u kojem ne zadovoljavamo otpornost kose. Vremenom će se „karta“ rasta čekinja utisnuti u pamćenje. Nakon prolaska pokreta duž rasta dlake mijenjamo smjer u suprotni i izmjenjujemo se. Ova se strategija posebno odnosi na mrežaste britvice..

Naprednim pokretima (gore i dolje) u prvoj fazi obrijajte obraze, a zatim vrat. Područje iznad gornje usne i područje brade tretiraju se posljednjim. Zahtijevaju više pažnje prema sebi i više vremena. Ova područja mogu zahtijevati ponovnu primjenu gela. Savjet - ne žurite i ne štedite. Isperite lice i ponovo se riješite najgorih obrijanih područja.

Možda će se na početku prakse novim električnim brijačem brijati neka područja lica nešto lošije od drugih. Predlažem odgoditi rješenje ovog pitanja na neko vrijeme. I tamo će biti jasno je li to samo bilo potrebno vježbati ili su određena područja tako obrijana (a oko toga se ništa ne može učiniti). Bolje je nego ionako hodati s crvenim, razdraženim licem..

Važan naglasak, posebno za početnike, je usredotočenost na to da ne ulažete nepotreban napor i da ne pritisnete britvicu čvrsto na svoje lice. Ako imate rotacijski električni brijač, onda bi vam trebao kliziti po licu, glatko se savijajući oko njegovih obrisa. Poteškoće s praćenjem više glava? Ne žurite, s vremenom će sve uspjeti, ponekad morate pomoći električni brijač slobodnom rukom, povlačeći lice.

Ne izlazite van odmah nakon brijanja ako je jako vlažno ili hladno. Uostalom, to može biti još jedan stres za kožu..

 • Praćenje stanja kože, promatranje reakcija.
 • Prvo hidratantna, a zatim lagana masaža. Ne zaboravite na područje vrata.
 • Na svakom dijelu kože započinjemo brijanje iz smjera rasta dlake.
 • Započinjemo s obrazima i vratu, a završavamo područjem brkova i brade. Potonjem posvećujemo više pozornosti.
 • Ne nastojite imati savršeno obrijano lice "od prvih koraka" prakse. Neka se problem riješi s vremenom.
 • Izbjegavajte jak pritisak električnim brijačem na koži.
 • U nekim je slučajevima potrebna pomoć slobodne ruke kako bi se malo istegnula koža.
 • Ako je vani vlažno ili hladno, ostavite koži da se odmori neko vrijeme nakon brijanja..

Brijanje će uvijek biti ugodan postupak, ako mu samo date dovoljno vremena i pažnje. A napredak u tom smjeru nije pitanje nekoliko dana ili čak tjedana..

zaključci

Ako se pridržavate svih pravila o njezi i koristite električni brijač u skladu sa svim preporukama, rezultat neće dugo doći. Pružit će vam se maksimalni komfor od korištenja električnog brijača, a imat ćete i savršeno obrijano lice. Nadam se da je pitanje kako se pravilno brijati električnom britvicom postavljeno u detalje. Vježbajte, kao što je to obično slučaj, kasnije dodajte točku na "ja".

Zapravo, prijatelji su mi ipak kasnije postavili pitanje „kako se obrijati električnom britvicom“. Ali do tada sam već bio pripremljen za to. I samo su se pretvarali da su i sami svjesni, ali žele mi pružiti priliku da ih navodno „prosvijetlim“. Kasnije, sjetivši se svog oca, mogao bih s puno pouzdanja reći da je pitanje kako se pravilno obrijati električnom britvicom, ako je bilo prije njega, postajalo tek u ranoj mladosti. Brijač - kako ga je nazvao - bio je poznat u njegovim rukama. I još uvijek je povezujem s njenim monotonim zujanjem s nečim poznatim i poznatim - jednostavnije rečeno, s atmosferom kuće..

brijala

WB Kids preporučuje

Električni brijači: pouzdana i sigurna oprema

Električni brijači su oprema koja se može naći u arsenalu mnogih modernih muškaraca. Prijelaz na uporabu takve tehnike prava je odluka, međutim, odabiru željenog modela treba pristupiti s posebnom pažnjom..

Mnogo toga ovisi o sustavu na kojem djeluje oprema za brijanje. Može biti mrežasta ili okretna. Govorimo o bitno različitim vrstama brijanja, čiji se izbor određuje prema vrsti kože lica, njezinim osobinama, problemima. Mrežni modeli optimalni su za svakodnevno brijanje muškaraca koji često imaju iritaciju na koži. U dizajnu takve britvice, noževi su prekriveni posebnom mrežom. Time se sprječava kontakt između oštrih lopatica i osjetljive kože..

Što se tiče rotacijskog sustava, kosa s lica rezana je malim, kompaktnim oštricama. Takve se lopatice nalaze u posebnim strukturnim elementima uređaja. Rotacijski brijači su najbolja opcija za muškarce s normalnom kožom koji se često brijaju. Takva oprema često se isporučuje s različitim nastavcima za brijanje, strojevima.

Mnogo ovisi o vrsti brijanja - može biti mokro ili suho. Muškarcima, koji često idu na putovanja, mogu se savjetovati modeli suhog brijanja - pjena, voda, u ovom slučaju, nije potrebna. Za svakodnevnu njegu pogodan je najčešći mokri brijač.

Mnoge marke kućanskih aparata imaju opremu s ugrađenim trimerima, što je prikladno koristiti za njegu frizura, brade, brkova, bršljana. Takvi uređaji uredno, bezbolno odrežu višak kose.

Internetska trgovina Wildberries nudi kupnju visokokvalitetne, moderne, pouzdane, udobne opreme za brijanje. Asortiman modela je raznolik: uređaji za suho, mokro brijanje, rotacijske, mrežaste i druge mogućnosti. Brendirani električni brijači vodećih proizvođača kućanskih aparata mogu se kupiti jeftino.

Kako se brijati električnom britvicom

Svakodnevno brijanje električnom britvicom brz je i prikladan način da se riješite neželjene dlake, što ne zahtijeva puno vremena, dodatnih alata i novca (isključujući jednokratno plaćanje za sam uređaj). I što je posebno zgodno - za to nije nužno biti kod kuće, jer se uređaj s jednakim uspjehom može koristiti na putovanjima.

Ali što ako već dosadni postupak brijanja unosi nelagodu povezanu s kožnim problemima koji su nastali kao rezultat nepravilne dnevne rutine? Ovdje može biti samo jedan odgovor: da bi se izbjegle ove nevolje, važno je pravilno provesti sve faze procesa brijanja - pripremu kože, glavni dio i njegu nakon.

Pripremna faza

Brijanje električnim brijačem može biti suho ili mokro, ovisno o vrsti uređaja. U svakom slučaju, prije početka postupka, kožu je potrebno pripremiti.

Suština preparata je isparavanje kože lica. To možete učiniti dok se tuširate ili perete lice:

 • nekoliko puta operite lice vrućom vodom (podnošljiva temperatura);
 • pustite da voda malo natapa;
 • ponovite pranje.

Ovaj jednostavan postupak, koji traje samo oko 5 minuta, kožu će učiniti elastičnijom, kosa mekšom, proširiti pore i općenito će biti manje bolna prilikom brijanja. Brijanje na suhoj koži može nadražiti i uzrokovati posjekotine, a osjećaj može biti i neugodan..

Ako iz nekog razloga nije moguće zagrijati vodu ili je nema na raspolaganju, možete napraviti energičnu masažu lica prstima istih 5 minuta. Kao rezultat toga, ubrzavat će se cirkulacija krvi, koža će postati elastičnija, što je potrebno za lakše brijanje..

Glavna pozornica

Kao što je već spomenuto, brijanje može biti suho ili mokro, a svako od njih ima neke suptilnosti..

Suha metoda

Sam naziv - "suh" govori sam za sebe. Ne zahtijeva vodu, već samo električni brijač i losion ili kolonjske vode. Kako se brijati električnim brijačem suhom metodom:

 1. na područje liječenja nanesite losion (kolonjski vod) (to je posebno važno za masnu kožu);
 2. pustite da se proizvod potpuno osuši;
 3. brijati kosu kružnim pokretima (ako je brijač okretan) ili progresivno (ako je britva mrežasta).

Suh način "obrađivati" lice je najbrža opcija, ali ponekad kvaliteta pati i može se pojaviti iritacija.

Mokri put

Vlažno brijanje zahtijeva odgovarajući vanjski električni brijač.

 1. na lice nanesite pjenu za brijanje (gel itd.);
 2. počnite brijati na isti način kao i kod suhe metode.

Mokro brijanje je lakši način kada uređaj glatko klizi po koži zahvaljujući nanesenom proizvodu (pjena, balzam, gel, itd.). Postoje manje neugodne senzacije i vjerojatnost ozljede kože nego kod suhe metode.

Opća pravila za mokro i suho brijanje

Bez obzira da li se odlučite za vlažno ili suho brijanje, u principu morate znati kako pravilno brijati električnom britvicom:

Isprobavši sve narodne lijekove, moderne metode, poput voska, britvica i ostalih gluposti, napokon sam bio razočaran! Djevojke, NIŠTA POMOĆI! Kosa će ionako rasti. Ali pomoglo mi je... Pročitajte više >>>
 1. obrijati kosu u smjeru rasta (tj. prema dolje) na obrazima;
 2. obraditi čeljusnu liniju;
 3. uklonite dlake na vratu od grla do brade;
 4. posljednji koji brije brkove, pritiskajući gornju usnu na zube;
 5. uklonite višak pjene;
 6. pregledajte lice na područja bez brijanja;
 7. po potrebi izmijeniti;
 8. ako ima posjekotina, obradite ih alum olovkom ili drugim stiptikom.

Kad se ta jednostavna pravila pravilno pridržavaju, brijanje obećava da će biti čisto, a vjerojatnost posjekotina i iritacije minimizirana..

Važno: zabranjeno je koristiti tuđu električnu britvicu jer je to kruto prodorom infekcije krvlju ili kontaktom, a također je jednostavno nehigijensko.

Nakon brijanja

Koža, koja je tijekom postupka doživjela stres, treba umirujuće i njegu:

 • isperite lice hladnom vodom i lagano osušite ručnikom (to će vam olakšati nelagodu nakon brijanja i uskih krvnih žila kako biste zaustavili krvarenje s posjekotinama);
 • utrljajte u losion ili balzam za poslije brijanja laganim masažnim pokretima;
 • malo kasnije, koristite kremu za lice (ali ne odmah, kako ne bi začepili pore uparene prije brijanja).

Savjet: Nakon brijanja za suhu kožu preporučljivo je koristiti sredstva za njegu bez alkohola. U idealnom slučaju balzam ili losion bez alkohola.

Na kraju postupka nije potrebna samo koža, već i sama britva. Morate ga očistiti četkom iz dlake nakupljene iznutra, isprati pod vodom i osušiti. Nakon toga, uklonite uređaj do sljedećeg puta, a bolje je u posebnoj vrećici ili futroli iz kompleta.

Nekoliko korisnih savjeta koje nije moguće zanemariti

Znati kako trljati lice i u kojem smjeru voziti britvicom ne znači kompetentan pristup procesu brijanja pomoću ovog uređaja. Jednako je važno zapamtiti i pridržavati se sljedećih pravila:

 • nemojte pritiskati na kožu električnim brijačem (to može oštetiti njen gornji sloj dok se ne pojavi iritacija);
 • ne vozite se nekoliko puta na istom mjestu (razlozi su isti kao u prethodnom stavku);
 • pokreti bi trebali biti glatki, bez trzaja i žurbe;
 • tretirajte rupice, nabora i druga teško dostupna mjesta naginjanjem britvice pod različitim prikladnim kutovima;
 • Prilikom brijanja bolje je malo istegnuti kožu slobodnom rukom (posebno s labavom, naboranom ili otečenom kožom);
 • počnite brijati s dijela lica na kojem je kosa mekša (obrazi, vrat), a završavajte grubljom vegetacijom (brkovi) kako bi se krutost kose vremenom smanjila tijekom tretmana prethodnih dijelova.

I što je još važnije: odmah nakon brijanja ne smijete koristiti bilo kakav parfem: to može ili povećati iritaciju ili izazvati alergiju na komponente dezodoransa, toaletne vode i sl..