Glavni > Vitamini

Ravna britva sa zamjenjivim noževima

Znate li na koji način izbjeći brijanje koje nije baš dobro za vašu kožu? Međutim, postoje slučajevi kada nije prikladna nijedna druga metoda uklanjanja neželjenih dlačica. Važno je odabrati pravu kvalitetnu britvicu koja će dugo trajati. Bolje dajte prednost modelima sa zamjenjivim noževima.

Što je ravna britva Shavette

Brijanje je sastavni dio muškog zahoda. Iako su razne brade sada u modi, također zahtijevaju posebnu njegu. Ravna britva sa zamjenjivim noževima često se koristi za korekciju. Riječ je o sofisticiranom uređaju koji počiva na drvenoj dršci, a oštro sečivo je nezaštićeno. Prema većini muškaraca, za učinkovito brijanje potreban je samo jedan potez..

Neosporna prednost sigurnosnog britva s zamjenjivim noževima je ta što se on praktički ne može istrošiti. Kupit ćete nove oštrice, a britvicu možete lako spremiti nekoliko godina ili čak proslijediti sinu ili mlađem bratu. Ako odaberete model bez izmjenjivih oštrica, morat ćete ga naoštriti jednom tjedno, ali i dalje će živjeti vrlo dugo..

Ravne britvice dolaze s zamjenjivim ili stalnim noževima. Moderni muškarci prvu mogućnost smatraju prikladnijom, jer pomalo podsjeća na uređaj klasičnog sigurnog stroja. Tada možete odabrati kvalitetu čelika i drva, oblik drške, težinu britve. Postoje skupi modeli koje profesionalci koriste u frizerskim salonima ili modnim brijačnicama, ali postoje i lagane opcije za kućnu upotrebu..

Uređaj

Britvica sa zamjenjivim noževima (tzv. "Brijanje") izgleda baš kao i klasična britva, ali je mnogo jednostavnija za upotrebu. Oštrica ostaje glatka, obrijane dlake ne začepljuju se između ploča, pa je ovaj uređaj jednostavan za korištenje. Oštrenje ravne britvice neće biti potrebno, a muškarac neće morati potrošiti puno novca na kupovinu predmeta kako bi se brinuo o njoj: klasična britva zahtijeva kaiš za oblačenje noža, oštrenje kamenja i posebne paste.

Britvice

Ako imate britvicu sa zamjenjivim noževima, nećete trebati kupiti nikakve posebne "rezervne dijelove". U njemu možete koristiti iste dijelove kao i za konvencionalni stroj. Međutim, za neke modele morat ćete odabrati posebne oštrice u prodaji koje se prodaju u setovima s britvicom. Imajte na umu da se prilikom sastavljanja takva noža može jako reziti, stoga budite oprezni tijekom higijenskih postupaka i prilikom kasnijeg skladištenja alata.

Ravna britva Shavette

Da biste postigli najbolje rezultate, prethodno morate imati temeljit trening brijanja. Ako još uvijek znate kako se obrijati ravnom britvicom kako biste izbjegli posjekotine i druge ozljede, sjetite se prvog pravila - takav alat morate koristiti samo u miru i tišini. Ne zaboravite zatvoriti vrata kupaonice: ako se ruka trgne, oštećenja kože se ne mogu izbjeći.

Ako na licu imate madeže, bradavice, stare ožiljke ili druge izbočine na kojima bi se instrument mogao uhvatiti, budite posebno oprezni. Ako se pravilno koristi, oštrim britvicama možete jednim potezom ruke ukloniti sve dlačice, ali površina mora biti u ravni i pokreti polirani. Muškarci primjećuju da je redovitom uporabom šljokica moguće riješiti problema iritacije kože i uraslih dlačica na licu..

Ravna britva sa zamjenjivim noževima najboljih marki

Ako ćete sami kupiti britvicu, bolje je dati prednost poznatim proizvođačima. Postoji nekoliko njih:

 • Chavette. Najčešća marka koja je takvim instrumentima dala trajno ime. Proizvodi mnogo modela za svaki ukus i novčanik, možete kupiti gotove setove.
 • Pero. Popularna japanska tvrtka koja proizvodi razne proizvode za brijanje. Razlikuje se u jednostavnosti uporabe.
 • Klub umjetnika. Modna japanska tvrtka koja proizvodi svijetle i lagane ravne britvice. Robu možete naručiti putem interneta.

Gdje kupiti i koliko to košta

Za razliku od uobičajenog stroja za jednokratnu upotrebu, kutiju nećete moći kupiti u najbližem supermarketu. Muškarci koji se odluče za korištenje takvog alata trebaju se obratiti profesionalnim frizerskim trgovinama ili trgovinama brijačnicama. Na specijaliziranim web lokacijama na Internetu također možete pronaći odgovarajući pribor za brijanje. Kupnja samog instrumenta koštat će najmanje 2.000 rubalja. Uz to, morat ćete odabrati noževe, njihova cijena je oko 500 rubalja.

Video: alternativa ravnoj britvi

Recenzije

Denis, 34 godine: Naslijedio sam njemačku ravnu britvicu. Nosila sam ga nekoliko puta na popravcima, ali nije besmrtna. Prijatelj mi je savjetovao da kupim moderan model sa zamjenjivim noževima. Probao sam miševe i bio sam zadovoljan njima. Koža je glatka, brijanje traje ne više od četvrt sata. Djevojčici je drago što sam takav dandy, s bradom i modernim alatom za njegovanje!

Alexander, 40 godina: Mislio sam da je u mojoj dobi prekasno za promjenu navika, ali uspješno sam skrenuo pozornost na šljokice. Oni su u Moskvi slobodno dostupni, pa ne morate juriti za njima. Kupujem polovice noževa za godinu dana unaprijed. Sve ispada sjajno! Kad odrastem, želim da i moj sin odmah nauči kako koristiti takve alate. Ovo je pametno ulaganje koje će trajati godinama, a oduševit će vas ako napunite ruku.

Asya, 19 godina: Moj mladić je rijedak tip. Obučena je u retro stilu, sluša vinilne ploče, nosi kapu. Nisam znala što da mu dam za njegov rođendan, a moj brat mi je pričao za shavette. Ovo je skup poklon, ali moderan. Pravi pozdrav iz prošlosti! Prijatelj je vrlo zadovoljan, pokazalo se da je dugo sanjao o ovome. Sad znam što ću dalje dati svom dečku. Za oštrenje će vam trebati pojasevi i kamenje.

Kako odabrati električni brijač: pomažemo u određivanju kriterija

Sadržaj

Odabir metode brijanja uglavnom je stvar ukusa. Proučavajući sve vrste tematskih foruma, možete se uvjeriti da svaka od dostupnih metoda ima svoje pristalice: neki više vole britve s izmjenjivim kasetama, a druge vole klasične strojeve u obliku slova T. Možete čak pronaći ljubitelje opasnih britva (mada mnogo češće možete naći one koji više vole havetu - opasne britvice sa zamjenjivim noževima).

Prije svega, zanimljivi su nam električni britvi - upijali su mnoga dostignuća suvremenih tehnologija i poboljšavaju se iz godine u godinu (za razliku od svih gore navedenih uređaja, među kojima je vrlo rijetko pronaći temeljno novo tehničko rješenje vrijedno novog patenta). Kako odabrati električni brijač i na koje parametre prvo trebate obratiti pažnju? Razmislimo.

Rotacioni i brijači za foliju

Jedan od glavnih parametara razdvajanja električnih brijača su dva bitno različita sustava, nazvana mrežasta i rotacijska. Njihovo značenje i razlike intuitivne su od imena..

Moderni rotacijski brijači opremljeni su s više glava, od kojih je svaka disk s rupama, ispod kojih se nalaze rotirajuće oštrice. Opći konsenzus je da je glavna prednost rotacijskih brijača da dobro djeluju s kratkim stabljikama, a glavni nedostatak je što ga često prati iritacija na koži (posebno ako se ispostavi da je osjetljiva).

Oštrice mrežaste britvice se ne okreću, nego vibriraju s jedne na drugu stranu, a zatvaraju ih ne diskovi, već mrežica. U prosjeku su ovi britvice pogodniji za dužu kosu (uključujući i bolje za brkove i brijače) i manje iritiraju osjetljivu kožu.

Međutim, kao što se često događa, "opće mišljenje" je u velikoj mjeri zbirka mitova iz mnogo godina i nekih značajki uređaja vrlo specifičnih proizvođača (pa čak i vrlo specifične cjenovne kategorije). Istina je da su trenutno vrhunski rotacijski brijači naučeni biti oprezni čak i za osjetljivu kožu, a top-mrežasti brijači brijaju stabljike ništa gore od rotacijskih. Dakle, vjerojatnije je da se ne koristi u tehnologiji koja se koristi, već u kvaliteti izrade jedinica i sofisticiranosti dizajnerske misli.

Međutim, jedna značajna razlika između folije i rotacijskih brijača ostaje i neće ići dalje nigdje - jer je ona izravno povezana s dizajnom glave za brijanje. Ta je razlika u kretanju britvice (i, u skladu s tim, ruci) tijekom brijanja. Mrežasta britva brija se na isti način kao i britva - uzdužni pokreti prema smjeru rasta čekinja.

Za brijanje rotacijskom britvicom takva shema apsolutno nije optimalna, koriste se kružni pokreti glave britvice na koži, a ovisno o smjeru rasta četkice, treba promijeniti i smjer "rotacije" glave..

Stoga možemo reći da će osobi koja se prije brijala strojem nekako lakše savladati mrežastu britvicu..

Glave za brijanje i njihova pokretljivost

U standardnom rotacijskom brijaču možete pronaći 2-4 (u prosjeku - tri) rotirajuće diskove smještene pod različitim kutovima prema površini lica. U trenutku kontakta koža se pritisne kroz što osigurava najbolji kontakt i prodiranje vlasi u britvicu - do noževa. Sami glave mogu biti fiksne ili pokretne (plutajuće). Pokretljivost rezultira najboljim prilaganjem i samim tim poboljšava performanse brijanja. Sasvim predvidljivo, britve s plutajućom glavom bit će skuplje od svojih kolegica s fiksnom glavom..

Često proizvođači osiguravaju pomični nosač za cijelu jedinicu za brijanje na kojoj se nalaze glave. Zahvaljujući tome, blok se može odbiti u različitim smjerovima i ravninama. Vjeruje se da ovo rješenje pruža precizniju konturu lica i sveukupnije ugodnije brijanje..

Mokro i suho brijanje

Izbor vlažne ili suhe britvice nije samo stvar osobnih preferencija, već i okruženja u kojem namjeravate koristiti britvicu. Na primjer, mokro brijanje može biti teško tijekom putovanja ili na odmoru..

Vlažno brijanje tradicionalno privlači činjenica da se koža u paru i dalje čisti. Pored toga, tijekom mokrog brijanja koriste se pjene i gelovi koji pružaju dodatnu njegu. Ponekad ljudi koji se ne mogu brijati električnim britvicama zbog stalne iritacije kože toleriraju vlažno brijanje gelom prilično lako.

Vlažne brijače obično je lakše očistiti: za uklanjanje preostalih dlačica u većini slučajeva jednostavno otvorite glavu za brijanje i isperite je tekućom vodom.

Što se tiče suhog brijanja, ova metoda neće biti samo lakša, već i ekonomičnija (budući da ne zahtijeva kupnju pjene i gela). Njega britve za brijanje sastoji se u čišćenju njegovih elemenata posebnom četkom.

Očito je da svaka britva koja podržava mokro brijanje također podržava suho brijanje, pa je izbor, zapravo, vrlo jednostavan: trebate li mokro brijanje ili ne..

Akumulatorski i kablovski brijači

Električni brijači mogu se napajati običnom električnom utičnicom ili punjivom baterijom. U isto vrijeme, neki brijači za ponovno punjenje omogućuju rad iz mreže, dok drugi koriste mrežnu mrežu isključivo za ponovno punjenje baterije (ali neće vam omogućiti da odmah brijete ispražnjenom britvicom, čak i ako imate utičnicu pri ruci).

Teško je detaljno objasniti prednosti i nedostatke svake od ovih opcija: one su prilično očite. Ali neće biti suvišno spomenuti razne nijanse. Tako, primjerice, neće biti suvišno obratiti pažnju na vrstu baterije. Nikal-kadmij (NiCD) ili nikl-metal-hidrid (NiMH) jasno upućuju na to da brijač pripada nižoj cjenovnoj kategoriji - sa svim slijedećim posljedicama. Litij-ion (Li-Ion), naprotiv, ukazuje da barem proizvođač nije štedio na bateriji. Ako se vrsta baterije uopće nigdje ne spominje, pripremite se u pravilu za najgore - odnosno za prvu opciju.

Kad odaberete punjivi brijač, neće biti suvišno raspitati se o takvom parametru kao što je kapacitet baterije i izračunati koliko će trajati. Dobro je ako proizvođač u dokumentaciji naznači vrijeme punog punjenja, kao i koliko minuta nakon početka punjenja potpuno ispražnjene baterije, brijač će biti spreman za potpunu upotrebu: situacija kada se baterija isprazni i morate je žurno obrijati, nažalost, nije tako rijetka. Visokokvalitetni brijači omogućuju vam brijanje u roku od 5 minuta nakon početka punjenja baterije.

Prilozi i pribor

Oprema i dostupnost dodatnih opcija određuju koje će vam mogućnosti aparat imati brijač i koliko će ga biti ugodno koristiti. Nabrojimo najpopularnije opcije koje nude moderni brijači.

Mnogi brijači imaju uvučeni nož ili trimer koji vam omogućava podešavanje duljine brijanja. Trimerom možete obrezati brkove i brade i oblikovati obrve. Često se trimer izvodi kao skup plastičnih češlja s zubima različitih duljina koji reguliraju udaljenost između baze dlačica i noževa za rezanje. Ovaj je pribor najjeftiniji, ali svoj posao obavlja kako treba..

Za one koji se često brijaju od kuće, pretinac za prikupljanje kose može biti koristan, što eliminira potrebu čišćenja sudopera ili kupke nakon svakog brijanja: većina odsječenih dlačica završit će u posebnom spremniku koji je potrebno povremeno isprazniti..

Većina modernih brijača može biti opremljena rezervoarima za automatsku hidrataciju kože kao i rezervoar za automatsko čišćenje. Prvi od njih, kao što možda pogodite, napunjen je hidratantnom otopinom ili gelom, koji se automatski nanosi na kožu izravno tijekom brijanja. Drugi se napuni dezinficijensom otopine koja se koristi za automatsko čišćenje brijača. Nakon brijanja takav se uređaj automatski čisti, dezinficira i suši. Sasvim je prirodno da će takve britvice biti skuplje od svojih jednostavnijih kolega, a zahtijevat će i dodatne troškove za kupnju posebne tekućine. Osim toga, brijači s automatskom funkcijom čišćenja u pravilu se pune samo s posebne "baze" koju ćete morati nositi sa sobom ako trebate koristiti britvicu tijekom putovanja..

Prisutnost posebnog putnog kovčega pojednostavit će i skladištenje i transport brijača: takav će pribor zaštititi uređaj od udara i prljavštine i vrlo se preporučuje onima koji puno putuju.

Kontrola i indikacija različitih načina rada

Moderni brijači mogu imati nekoliko različitih načina rada ili automatski odrediti najprikladniji način rada. Tako, na primjer, senzor za određivanje gustoće čekinja prilagođava brzinu rotacije glava, odabirom željenog načina brijanja ovisno o području lica koje se tretira, a senzor koji mjeri snagu rotacije noževa podsjetit će vas da je vrijeme za čišćenje britve od vlasi začepljenih u noževima..

"Napredni" brijači mogu biti opremljeni LED senzorima ili čak minijaturnim zaslonima, koji prikazuju informacije o stanju napunjenosti, potrebi čišćenja itd. Takvi se modeli odlikuju visokom cijenom, ali su najprikladniji za štrebere i ljubitelje najmodernijih tehnologija.

Jednostavnost njege

Iako se mnoge britvice mogu očistiti tek nakon nekoliko korištenja, preporučujemo čišćenje glave za brijanje što je češće moguće kako ne samo poboljšati kvalitetu brijanja, već i smanjiti trošenje lopatica. Stoga, prije kupnje britvice, neće biti suvišno osigurati da postupak njege uređaja ne uzrokuje poteškoće: ostaci vlasi lako se uklanjaju posebnom četkom, a ako je britva označena s "pralnim", tada se prljavština i ostaci kose mogu ukloniti, stavljanjem glave za brijanje pod mlaz vode.

Posebne priključne stanice s rješenjem za dezinfekciju osiguravaju automatsku njegu brijača: sve što korisnik treba učiniti je na vrijeme napuniti rješenje za dezinfekciju..

Operativni troškovi

Većina brijača podrazumijeva potrebu zamjene glave za brijanje nakon određenog vremena (o tome obično možete pročitati u uputama za uređaj). Kod britvice s folijom glava za brijanje prosječno traje oko 1,5 godina, u rotacijskom brijaču - do 2 godine. I stoga, neće biti suvišno raspitati se o trošku zamjene glave prije kupnje (a ne nakon nje). Brijači s automatskim ovlaživanjem kože ili funkcijama automatskog čišćenja zahtijevat će kupnju posebnih tekućina, što će utjecati i na troškove svakodnevne uporabe..

Prilično egzotična

Tvrtka Braun proizvodi model električnog brijača od folije na kojem je glava za brijanje opremljena rashladnim elementom (Peltier). Teoretski bi zbog toga trebao još više iritirati kožu, ali osjećaji naših stručnjaka bili su više iz niza "smiješnih", nego "ukusnih". A vrhunski Braun mrežasti modeli manje iritiraju kožu - ali su i skuplji :)

Philips tradicionalno koristi rotacijsku tehnologiju i koristi bežično punjenje u svojim najnovijim vrhunskim električnim brijačima. Izgleda stilski i "skupo-bogato", ali u stvarnosti ne daje nikakve posebne prednosti. Osim ako se vodootporni kofer sada može učiniti još pouzdanijim, jer na njega ništa ne treba biti povezano.

zaključci

Prilikom odabira između rotacijskog i brijaćeg folija imajte na umu da je okretni brijač vjerojatno bolji sa kratkim čekinjama, ali može izazvati iritaciju na koži. Ove britvice možda nisu prikladne za one s osjetljivom kožom i one koji se boje posjekotina. Folija brijač je bolji za mekšu kožu i dužu kosu (uključujući obrezivanje brade i brkova).

 • Čistoća britvica od folija može se razlikovati od modela do modela, ali gotovo uvijek imajte na umu da će se dlake koje brijete sjesti i nalijepiti na vaše lice. No, britva od folije gotovo će uvijek biti kompaktnija i jednostavnija za upotrebu..
 • Ako je izbor zaustavljen na rotacijskom brijaču, trebate se raspitati o broju glava za brijanje (u većini slučajeva tri će biti dovoljno), a također (ako nema svrhe štedjeti novac) provjerite jesu li te glave pokretne (to jest, mogu se prilagoditi obrisima lica tijekom vrijeme brijanja).
 • Ovisno o tome gdje i kako namjeravate koristiti britvicu, trebate odlučiti o željenoj vrsti brijanja: mokro brijanje je bolje za kućne uvjete, dok je suho brijanje (bez upotrebe gelova) dostupno gotovo bilo gdje.
 • Kad odaberete između utičnog brijača i bežičnog brijača, također morate uzeti u obzir hoće li se brijač koristiti tijekom putovanja ili na poslovnom putovanju. Kad odabirete punjivi brijač, svakako se raspitajte o kapacitetu i vrsti baterije (različite baterije imaju svoje karakteristike).
 • Prisutnost posebnih dodataka i pribora ne samo da će proširiti mogućnosti brijača, već također može znatno pojednostaviti postupak brige o uređaju. Istina, svaka dodatna opcija utjecati će na cijenu uređaja..
 • Prisutnost posebnih pokazatelja ili zaslona omogućit će vam da lako odredite status napunjenosti baterije i dobijete druge relevantne informacije o trenutnom stanju uređaja.
 • Što se češće koristi brijač, važnija je jednostavnost njege: ako je moguće, bolje je nabaviti brijač koji se može prati pod tekućom vodom ili čak brijač s automatskom funkcijom čišćenja.
 • Kad odaberete britvicu po cijeni, neće biti suvišno saznati troškove zamjene glave za brijanje, kao i potrošnog materijala (ako je za odabrani model potrebno).

Chavette - ravna britva sa zamjenjivim noževima

Svi muškarci znaju što je ravna britva sa zamjenjivim noževima. Ovaj alat često možete pronaći u frizerskim salonima ili brijačnicama. Mnogi stručnjaci ne mogu zamisliti da rade bez ovog mehanizma, jer savršeno brije kosu i daje jasne obrise..

Danas ćemo razgovarati o tako opasnoj britvi kao Chavette. Ova britva ima zamjenjive oštrice koje se mogu koristiti za svakodnevno brijanje. Naučit ćemo prednosti i nedostatke ovog alata, vidjeti koje su njegove vrste i kako ga koristiti..

Zamjenjivi noževi: svi prednosti i nedostaci

Da biste koristili ravnu britvicu, morate znati sve prednosti i nedostatke ove vrste brijanja. Prednosti uključuju:

 • Kupnjom Chavette rijetko ćete potrošiti novac za kupnju novog noža, tako da možete uštedjeti vrijeme..
 • Oštrica se može koristiti do 10 puta.
 • Jedna oštrica ne žvače stabljiku i ne uništava kožu.
 • Chavette brzo uklanja neželjene dlačice.
 • Ovaj se alat može nositi i koristiti čak i ako nema dobrih uvjeta.
 • Upotrebom brijanja ne doprinosite zagađivanju okoliša.
 • Alat može koristiti nekoliko ljudi jer su lopatice uklonjene i zamijenjene.

Unatoč brojnim prednostima, ravna britva ima i nedostatke. Ako ne znate kako koristiti Shavette, onda postoji velika vjerojatnost da ćete se dugo brijati i čak se ozlijediti. Također morate odabrati koje je oštrica pogodna za vas. To može trajati dugo jer koža može loše reagirati na dio metala koji se koristi u oštricama..

Sorte takvih britvica

Shavetki su dvije glavne vrste:

 1. Široki profil. Brijač ima redovitu oštricu. Kad se oštrica utuči, možete je prebaciti na drugu stranu.
 2. Uzak profil. Oštrice su britve prepolovljene i dvostrane.

Chavette je dizajniran za profesionalce i brijače koji su profesionalno rezali bradu. I danas mnogi frizeri koriste ovaj alat..

Što je Shavette i zašto ih većina bira?

Ravna britva razlikuje se od klasičnih ravnih britvica. Iako je izgled britve identičan klasičnom britvom, u njemu možete promijeniti oštrice.

Neki zamjenjuju ravnu britvicu britvicom. Zahvaljujući tome ova britva izgleda kao redovna sigurnosna britva..

Većina ljudi više voli ovu vrstu britvice, jer nije oštra kao ravna britva, ali je učinkovitija od obične britvice. Shavku nije potrebno redovito oštriti poput ravne britvice. Vrlo je zgodan i jednostavan za upotrebu.

Za razliku od konvencionalnih tkalačkih stakala, u mahuni je samo jedna oštrica, koja je manje štetna za kožu. Ne treba ga redovito mijenjati poput alatnih strojeva. To štedi novac. Također, ne morate trošiti vrijeme naoštrivši oštricu, jednostavno ga možete zamijeniti novim. Ova britva ne može biti loša. Dovoljno je da je jednom pomičite po licu da biste uklonili sve nepotrebne dlačice.

Kako radi?

Ovu vrstu britve koriste oni koji znaju koristiti ravnu britvicu, ali žele im olakšati posao. Važno je da tijekom ovog postupka ruka ne drhti i da postoje jasni pokreti. Nije skupo posjedovati brijač nego ostali britvi. Ne treba je paziti i podrivati ​​svaki put.

Da bi ravna britva bila korisna, morate znati kako koristiti alat i kako umetnuti oštricu u ravnu britvicu. Britvica s ovim alatom sastoji se od sljedećeg:

 • Prvo morate pariti lice kako bi se britva bolje obrijala.
 • Na lice nanesite pjenu ili druge proizvode za brijanje.
 • Obrijajte prije svega ravna područja poput obraza.
 • Brijač bi trebao biti pod kutom od 30 stupnjeva od kože. Ovaj kutak će vas zaštititi od posjekotina..
 • Uzmite kukičić pravilno u ruku. Mnogo je različitih načina da se to postigne..
 • Istegnite kožu kako bi oštrica brže i kvalitetnije obrijala kosu.
 • Obrijajte kosu prema njezinoj visini.
 • Kada završite, trčite lopaticu preko lica protiv rasta dlačica. Zahvaljujući tome vaša će koža biti vrlo glatka..
 • Područja ispod vrata i nosa treba brijati polako i pažljivo, jer ovdje muškarci režu kožu.

Kad završite sa brijanjem, isperite pjenu s lica i nanesite losion na kožu da vlaži i zacjeljuje rane.

Gdje kupiti i kako odlučiti?

Chavette ili ravna britva ne prodaju se u redovnim supermarketima. Takav se alat nalazi u specijaliziranim prodavaonicama frizera. Takve trgovine možete pronaći i na Internetu, u pravilu imaju vlastitu osobnu web stranicu..

Ravna britva, britva ili šal - što odabrati?

Ravna britva

Ova najstarija vrsta britvice postoji još od davnina: Rimljani su se brijali sličnim britvama. Sredinom dvadesetog stoljeća ravne britvice konačno su ustupile mjesto britvicama u obliku slova T, koje su za razliku od prvih nazvane "sigurnim". Današnje britvice ili britva britva su estetika i poseban šik brijanje. Odabir su ih pravi ljubitelji savršeno glatke kože i hedonisti koji uživaju u samom procesu njege i brijanja britvom..

Ravna britva ima nesporne prednosti koje ostale vrste britva još nisu bile u mogućnosti ponuditi:

Izdržljivost

Strah je investicija za naredna desetljeća. Ako imate na raspolaganju kvalitetnu oštricu i znate kako se brinuti o njoj, nećete morati tražiti nešto bolje: čistoća brijanja, osjećaj postupka i odsutnost iritacije nakon toga ovisit će samo o vašoj tehnici. I malo šminke.

Čistije brijanje i duži rezultati

Ispravno i oštro ošišana britva u jednom potezu siječe kosu, potpuno ne oštećujući kožu ili ne uzrokujući iritaciju: važno je da je kosa ošišana, a koža služi samo kao vodič za kretanje lopatice. Ako je vaša tehnika brijanja već na mjestu, kosa se urezuje bliže korijenu nego bilo kojem drugom alatu za brijanje zbog čega se osjeća kao da kosa raste sporije. Ne, ne rastu sporije, ali rastu duže jer ih smanjite..

Pogodno za kosu bilo koje duljine

Za razliku od T-bara ili kaseta, koji nisu baš dobri za rukovanje dugim čekinjama, strah ne zahtijeva prethodno skraćivanje brade. To može pretvoriti rustikalnog bradatog čovjeka u engleskog gospoda bez brade.

Malo o nedostacima ravnih britvica

Kako je, uz sve te prednosti, ravna britva izgubila svoju popularnost na sigurnosnim britvicama? Prije svega, promijenio se ritam života čovjeka. Zapamtite: brijanje nekad je bio događaj zbog kojeg je čovjek otišao kod brijača (ili je brijač otišao kod bogatog klijenta). Dvadeseto stoljeće unijelo je dotad nepoznatu dinamiku u život čovjeka. A kad je na prijelazu stoljeća Gillette došao do sigurnih strojeva, stvarnost ih je sama gurnula na tržište: u svakodnevnom životu Prvog svjetskog rata muškarce su učili brijati britvicama. Odlazak na brijač zamijenjen je brzim brijanjem kod kuće, a kod kuće, ravne britvice nisu uvijek prikladne i opravdane zbog nekoliko njihovih nedostataka, koje, međutim, ne smatraju takvim među istinskim fanovima:

Ravna britva je skupa

Dobar strah, koji brijanje čini ugodnim, košta oko 10 puta više T-traka iste marke. Najjeftiniji modeli Dovoa - najpopularnijeg i najpovoljnijeg proizvođača britva danas - kreću od 120 eura. Čelične britvice od Damaska ​​počinju od 1000 eura. Pored toga, ravna britva tradicionalno se koristi s oštrilom, remenom i kremom za oblaganje. Za rad u salonu "na struji", visoka cijena britvice i pribora nije presudan faktor, ali za kućnu upotrebu to ne izgleda uvijek opravdano.

Ravna britva je opasna

Barber je profesionalac koji svaki dan brije desetak muškaraca. Teško je postići iste polirane, ispravne pokrete kod kuće; ravna britva zahtijeva ozbiljnu vještinu brijanja. Ali rizik od rezanja sebe nije njena jedina opasnost. Ravna britvica mora biti vrlo oštra u svakom trenutku. Stoga, ako u kući ima još nekoga osim vas, britvicu morate pohraniti na mjesto nedostupno ostatku kućanstva..

Ravne britvice teško je očistiti

Brijač se koristi vrlo kapriciozno: potrebno ga je obrisati samo mekom krpom, bez dodirivanja ruba; ni u kojem slučaju ne smijete dodirnuti točku prstima, papirom ili krpom; ne može se skladištiti na visokoj vlažnosti zraka i loše obrisane oštrice korodiraju; s nesavršenom tehnikom oštrenja, rezna ivica brzo postaje neupotrebljiva; samo posebni oštriči mogu oštriti britvicu, a ni u kojem slučaju brusilice za noževe; itd.

Ravna britva ne smije se nositi u ručnoj prtljazi

Da, britva se mora prijaviti u avionu. Napokon hladno oružje. Tijekom putovanja morat ćete odabrati drugu mogućnost brijanja.

Na Internetu postoji mit da postoje ravne britvice sa zamjenjivim noževima. Zapravo, govorimo o šatlama, o kojima ćemo govoriti u nastavku. Zapamtite, ne postoje ravne britvice. Ako je oštrica vašeg straha postala neupotrebljiva i ne može se urediti, nažalost, morat ćete kupiti novu britvicu.

Za neusporedivu atmosferu i kvalitetno brijanje, ravne britvice imaju svoje obožavatelje. Ako se odlučite za ravnu britvicu, ali ne želite ulaziti u detalje, odaberite europske marke: Dovo-Solingen, Thiers-Issard, Muehle. Izbjegavajte kineske britvice i bilo kakve britvice jeftinije od 120 eura: zbog slabe kvalitete izrade alat se može činiti neugodnim za uporabu (drška je labav, oblik nije ergonomski itd.), A zbog niske kvalitete metala, oštrica može postati prljava već od prvog brijanja. Vrlo često se kineske oštrice uopće ne mogu izoštriti i doslovno se mogu jednokratno koristiti..

10 najboljih strojeva za brijanje

Čisto njegovano lice tradicionalno je znak urednosti i respektabilnosti modernog čovjeka, a u nekim službama i organizacijama to je izravno propisano strogim dress codeom. Čak i načelni bradati muškarci često ne nose guste "lopate" i ništa manje pristaše "glatkog" stila trebaju ukloniti višak vegetacije.

Najpopularniji atribut učinkovitog i ugodnog mokrog brijanja su ručne britvice. Upravo radi određivanja najboljih predstavnika ove klase predmeta za osobnu higijenu stvorena je naša ocjena strojeva za brijanje. A kako bi se lakše kretali po njemu, popis natjecatelja podijeljen je u nekoliko relevantnih kategorija.

Sorte britvica za brijanje

Nema ih toliko:

za jednokratnu upotrebu

Proračunske britvice bez zamjene noža. Nije loša opcija putovanja, ali može se stalno koristiti. Načelo "raspoloživosti" prilično je proizvoljno. Svaki stroj dovoljan je za najmanje nekoliko primjena. Međutim, neki se korisnici žale da je jeftin uređaj po cijeni (po jedinici) od 20 do 120 rubalja. ne traje toliko dugo koliko skupo, naivno i nerazumno.

za višekratnu upotrebu

Najčešći i prikladniji format, čija je suština očuvanje baze u obliku ručke s mehanizmom za pričvršćivanje, na koji se povremeno kupuju nove glave za brijanje. Istina, zbog nevjerojatnih apetita nekih proizvođača, a po mogućnosti i trgovačkih organizacija, ponekad je lakše poduzeti kompletnu mašinsku sklopinu nego "dopa" njoj.

U pravilu su u zamjenjivim kasetama lopatice kvalitetnije, oštre, "dugotrajne", ali i skuplje. Plus pomoćni elementi koriste se za omekšavanje kože, plutajući sustav suspenzije.

klasik

Mnogo konzervativaca. Često se termin "Retro" upotrebljava u odnosu na britvice u obliku slova T, što nije sasvim točno. Klasiku ne koriste samo gospoda uglednog doba, navikla na njih, već i prilično moderni muškarci koji cijene apsolutno čisti, sjajni stil brijanja..

Uz to, mnogi vole nedostatak vezanosti za standardne noževe, status, čak i vrhunsku kvalitetu takvih britvica. Samo nemojte pokušavati cijeniti užitke njihove upotrebe za vlasnike previše osjetljive kože, morate je moći koristiti, a "ritual" njege lica ne podnosi žurbu.

Stroj za brijanje i druge alternative

Ovaj će se magazin usredotočiti na mokro brijanje britvom..
Ali zašto klasični T-bar?
Zašto, na primjer, jednokratnu upotrebu? Koje su druge alternative tu?
Zašto je manje lopatica bolje?

Odgovore na ova i druga pitanja pronaći ćete u ovom članku..

Zapravo postoji nekoliko alternativa:
I. Električni brijači
II. Sistemske britvice sa "kasetama" - Gillette, Wilkinson & Co.
III. Strojevi za jednokratnu upotrebu
IV. Ravna britva
V. Ravna britva sa zamjenjivim noževima
VI. Klasični stroj za brijanje s dvostranim zamjenjivim noževima

Neki nas čine ovisnima o određenim brandovima, neki, naprotiv, daju nam slobodu izbora..
Svaka opcija ima prednosti i nedostatke..
Razgovarajmo o svemu po redu.

I. Električni brijači

- alternativa je zanimljiva, ali nije prikladna za sve i ima određene nedostatke.
Vrhunac potražnje za ovom tehnologijom već je u prošlosti, većina muškaraca koristi druge alternative,
koji se mogu grupirati pod naslovom "mokro brijanje". Električna britva sama po sebi ne može ublažiti iritaciju kože i druge probleme. Moderne generacije električnih brijača mogu se koristiti za mokro brijanje, ali još uvijek postoje značajni nedostaci:
1. Između noža i baze kose nalazi se ploča, čak i ako je tanka,
brijanje nije tako temeljito. Mnogi se žale na ovaj trenutak, moraju se brijati dva puta dnevno..
2. Nemoguće je kontrolirati broj dodira noža i područje kože, ali što ih je više, veća je vjerojatnost da će se višak sloja epiderme odrezati, doći ćemo do iritacije kože i drugih problema.
Ovaj korak objašnjava važnost kontrole postupka brijanja..
3. Pratimo vodstvo oglašavanja i, bez naprezanja mozga, postajemo ovisni o rezervnim noževima određenog proizvođača koji lako mogu napuhati cijene ili ih potpuno prestati proizvoditi..
4. Električni brijač zahtijeva utičnicu da se barem napuni baterija.
Utičnice nisu svugdje, različite su u različitim zemljama, na odmoru i poslovnim putovanjima nije baš zgodno.
5. Britvica će se prije ili kasnije slomiti. Posljednjih godina, nažalost, električni se uređaji sve češće pokidaju. Proizvođač nije zainteresiran prodati proizvod kupcu svakih 20 godina. Tako nastaje umjetno starenje tehnologije.

Sada isključivo o mokrom brijanju. Ako vam odgovara suho brijanje, super,
daljnje čitanje nije potrebno. Iako postoji mišljenje da suha kosa može biti tvrda kao bakrena žica iste debljine. Voda omogućuje brijaču da lako kosuje kosu.

II. Brijači sustava

- da, postoje u bilo kojem supermarketu, svi ih znaju, čini se da su jednostavni za upotrebu,
posebno zbog fleksibilnog pričvršćivanja uloška koje prate konture lica.
Čini se da nije potrebno puno vremena za brijanje. Ali ima ih mnogo, ali.
1. Broj noževa u modernim proizvodima prerastao je u sramotu. Prolazeći jedan dio kože 1 put s pet lopatica, postižemo pet puta veći kontakt noža s kožom. S pet prolaza kroz jedno područje - 25 kontakata, odrežite epidermu, odrežite kosu u korijenu, koja zatim izraste u kožu. Kao rezultat - iritacija, akne od brijanja i druge nevolje. I potpuni nedostatak kontrole.
2. Oštrice sustava brzo se guše. Proizvođačima nije isplativo izrađivati ​​noževe koji traju dugo,
(posebno u monopolskom okruženju). Kao rezultat toga, previše se pritisnemo i dobili smo dodatne probleme s kožom..
3. Oštrice za strojeve sustava povećavaju cijenu iz generacije u generaciju. U isto vrijeme plaćamo skupo oglašavanje.,
što nam daje rezanci, dobar prostor za police u trgovinama (da, to košta puno novca), hidratantne trake, hrpa plastike, mikro češljevi, "stabilizatori oštrica" ​​i druge gluposti, dobivanje prilično jeftinog čelika. Zapravo, značajno preplaćujemo, dvije tvrtke koje su gotovo u potpunosti srušile tržište za sebe koriste svoju poziciju u najvećoj mjeri: preplaćujemo čak i za dvostruke oštrice. Možete promijeniti marku, ali opet smo se našli u monopolu.
4. Postoji problem plastičnog kontakta s kožom. Plastika sadrži puno sastojaka koji ne djeluju dobro na kožu. Ne vjerujete mi? Pogledajte dokumentarni film "Plastika". Na primjer, bisfenol-A djeluje poput estrogena. Teško su vam potrebni umjetni analozi ženskih spolnih hormona na koži. Kao i boje itd..
5. Proizvođači sistemskih britva pokušavaju svima prodati isti proizvod, to je poput jednodijelnog odijela,
što bi trebalo svima odgovarati, ali nikada se nećemo moći nositi s tim zadatkom, jer smo svi različiti.

III. Strojevi za jednokratnu upotrebu

Ova opcija ima gotovo sve nedostatke brijača sustava, plus još nekoliko nedostataka.
Da, možda nema puno noževa, jeftiniji je od noževa sustava,
neki čak uspijeju obrijati jednokratnu upotrebu više puta.
Ali, uz činjenicu da su lopatice pričvršćene pod fiksnim kutom i ne idu oko kontura lica
(tj. nakon redovnih spremnika morat ćete se malo prekinuti),
sam proizvod nije osobito seksi:
1. Ionako preplaćujemo.
2. Uglavnom za plastiku, koja stroj čini previše lakim za ugodno brijanje.
3. I dobivamo čelik niske kvalitete. Nije osobito oštar, brzo se potamni.
To pokušavamo nadoknaditi jačim britvicama na koži i dobivamo posjekotine, iritacije itd..
Osobno, trebam par strojeva za jedno ili više glatko brijanje.,
ako se nisam obrijao par dana i želim biti obrijan.
Ne želim ni razmišljati što će se dogoditi sa svom ovom plastikom.

Krenuti dalje. Budimo radikalni.
Kako su se brijale generacije prije nas? Prije britva za jednokratnu upotrebu, električnih brijača i brijača sustava?
Ne, ne želim razgovarati o brončanom dobu, napravimo nešto modernije.
Prva opcija koja mi padne na pamet -

IV. Ravna britva

Ovo je vrlo elegantan način da se riješite stabljike, možda čak i najviše stila..
U posljednje vrijeme to je čak vrlo moderno, čak i za kreatore "Jamesa Bonda".
Sigurno ćete moći impresionirati vlastite poznanike, smatrat će vas odvažnim individualistom..
Naročito dame.
Britvica ima određenu težinu, ne trebate je pritiskati:
ona se kreće "sama", barem odozgo prema dolje.
Ako učite, možete postići vrlo dobre rezultate..
Na duže staze ovo je možda najekonomičniji način brijanja. Ne stvarate plastični otpad koji pluta u oceanu i zagađuje okoliš. Možete čak naslijediti britvicu ako se dobro nosite s njom..
Čak i ako je u potpuno ružnom i lošem stanju,
može se restaurirati, polirati, oštriti i ponovno koristiti dugi niz godina.
Za ljude koji žive daleko od civilizacije ova se mogućnost može činiti prilično prikladnom,
možete zaboraviti na kupnju uložaka ili noževa,
naravno, ako dobijete kamenje za oštrenje i remen za oblačenje,
(usput, sapun, uključujući i za brijanje, ako želite, možete naučiti kako sami kuhati).

Uz to, za dobro brijanje jedan ili dva prolaza s jednom oštricom mogu biti dovoljni ako je u vrhunskom obliku..
To objašnjava razliku između robe široke potrošnje i dobrog alata.!
Dovodeći proces do savršenstva, možete se oprostiti od iritacije kože,
urasle dlake i drugih problema s kožom koji proizlaze iz tipičnih potrošačkih proizvoda koji ne pružaju odgovarajuću kontrolu nad brijanjem.

minusi:
1. Ne precijenjujte sebe. Proces učenja vjerojatno je krvav i bolan. Teške ozljede ne mogu se izbjeći ako nisu pažljive. Ova britva se s razlogom naziva opasnom! Morat ćete strogo slijediti pravila,
kako bi se izbjegle nevolje, poput toga da nikad ne šetate oko kuće otvorenim nožem, zaključavate vrata kupaonice prije brijanja,
držati nož dalje od djece, uvijek brijati suhim rukama.
Prvi pokušaji zahtijevat će puno vremena i još više koncentracije. Ali ni vas se ne treba previše bojati:
2. Sve se može naučiti. Ali trebat će vam vremena i strpljenja. Možda će biti potrebno stotinjak pokušaja da se ovaj alat dobro shvati..
3. Dobar čelik, ručna izrada, brušenje i oštrenje košta nešto novca.
Naravno, možete se skinuti sa stotinu dolara ili nabaviti rabljeni nož, ali to nije sve..
4. Ravna britva zahtijeva brigu. Što zauzvrat zahtijeva vrijeme i novac.
Trebat će vam trake za poravnavanje oštrice, posebne paste i kamenje za oštrenje noža.
I nekoliko odjednom. Jedan dobar kamen lako može vrijediti stotinu dolara.
Međutim, dugoročno se svi ti troškovi mogu isplatiti.,
(jer nema troškova za patrone, nove električne ili britvice za jednokratnu upotrebu).
5. Postoje neugodnosti: u ručnoj prtljazi ne možete sa sobom ponijeti ravno britvicu sa sobom. I na putovanju ćete morati ponijeti pojas za ispravljanje. Za brijanje trebat će vam mirno okruženje..
6. Postoji mišljenje da se opasnoj britvi treba dati "odmor".
Poželjno je dva dana. Trebat će vam drugi nož za brijanje.
Pored toga, ako je jedan nož tup, drugi oštriji će biti vrlo koristan..
7. Ako na licu imate ožiljke, madeže i druga problematična područja koja bi mogla lako zahvatiti ravna britva, prvo biste trebali razmotriti njihovo rješavanje kontaktirajući dermatologa, inače se rezovi ne mogu izbjeći..
8. S vremenom će vam se sve ovo možda toliko svidjeti da ćete poželjeti imati čitavu kolekciju noževa, kamenja za naoštrenje, remena za oblačenje, paste. :)

V. Ravna britva sa zamjenjivim noževima

Takozvana Shavette eliminira potrebu za osobnim stvarima za brigu o oštricama,
ali
1. Još morate učiti i naviknuti se.
2. Trebat će vam noževi, ponekad su posebno oblikovani,
ponekad klasični dvostrani,
koji se koriste u T-strojevima - sigurnost -
takozvane oštrice s dvostrukim rubom (DE noževi).
3. Kad se sastave, možete se jako rezati.
Na neki način ova opcija kombinira prednosti i nedostatke opasne i sigurne britve.

Prvo o prednosti:
Zamjenjivi noževi, pojasevi, kamenje i potreba za oštrenje nestaju. Brijanje s takvim strojem
u stvari, prilično je blizu brijanja sistemskim britvama, procesa navikavanja na tehniku ​​brijanja,
uglavnom brže od ravne britvice.
Opcija je manje opasna od otvorene oštrice: čak i ako stroj s oštricom padne,
posljedice će biti manje strašne nego kod noževa za brijanje.
Jednom kada ste navikli, možete se brzo obrijati..
Izbjegavamo monopol, proizvod je standardan, tržište je puno različitih lopatica,
različitih proizvođača (različiti čelik, različito oštrenje, različiti premazi i tolerancije kontrole kvalitete).
Ova je opcija mnogo jeftinija od korištenja strojeva za jednokratnu upotrebu.,
čak i mnogo jeftinije od noževa zamjenskog sustava. Pogotovo ako kupite 100 komada.
5-10 noževa (DE-noževi) mogu uzeti nekoliko dolara, 10-50 centi za jednu oštricu.
Činjenica da je brijač reverzibilan omogućuje ga rjeđe ispiranje u vodi i ubrzava postupak brijanja
(kosa ne začepljuje sigurnosni uređaj poput uložaka ili britvica za jednokratnu upotrebu).
Postoje različiti strojevi i različiti noževi, svaki sa svojim karakterom - možete pronaći opciju koja vama osobno odgovara,
a ne direktor marketinga jedne od poznatih marki.
Možete pronaći pristojni kromirani stroj za 20-40 eura,
bez plastike, koja će vam služiti jako dugo.
Ovaj se proizvod amortizira vrlo brzo kada se uzmu u obzir uštede na noževima i činjenica,
da mnoge marke oštrica omogućuju brijanje bez problema 3-5 puta jednom oštricom dok ne postane dosadno.
Sigurne oštrice vjerojatno neće potpuno nestati: koristi ih vrlo veliki broj ljudi na našem planetu.,
od čak i oni najjeftiniji jednokratni ili sistemski ne mogu priuštiti.
Istodobno, klasični stroj prilično je moderan komad..
On može zauzeti svoje dostojno mjesto u kupaonici.

Naravno, tu ima i BUTOVA:
1. Još uvijek se trebate naviknuti, učiti, donositi zaključke. Možda par tjedana, možda mjesec dana.
Eksperimentirajte, odaberite prave lopatice, naviknite se na pravilan pritisak i kut stroja.
2. U početku vam može potrajati mnogo duže za brijanje, možda pola sata.,
možda sat vremena Nije uvijek prikladno, pogotovo ujutro..
3. Ova britva nije toliko oproštena za pogreške u brijanju. Može doći do posjekotina, iritacije, sve dok ne shvatite nekoliko osnovnih točaka na koje ćemo se vratiti kasnije. Možda ćete htjeti poboljšati ne samo samu tehniku ​​brijanja, već i pripremu i sve povezano s tim..
4. Dvostrane oštrice izvan stroja su i dalje prilično opasne, možete se ozbiljno rezati. Ne zaboravite na to, pogotovo ako u kući ima djece.!
5. Noževi, čak i prilično dobri i prikladni za vas, mogu se prodati nedaleko od vašeg doma, ali može se dogoditi i da morate naručiti putem interneta, u ovom slučaju nabavite malu zalihu.
6. Problemi ostaju kod molova i drugih problematičnih područja, ali sigurnost u tom pogledu je lakša,
nego ravna britva, ali sustaviste također možete rezati.
7. Ne zaboravite da možete naletjeti na tupu ili neispravnu oštricu, ponekad čak i lažnu,
od toga nitko nije imun.
8. Ovaj posao može se "razboljeti" - počnite sakupljati strojeve,
tada možete zaboraviti na štednju. )

Za mene osobno, u ovom trenutku je najprikladnija opcija klasični stroj u obliku slova T. Subjektivna je stvar koja vam opcija najviše odgovara, ali sada imate neke argumente za i protiv.

15 najboljih kolača za brijanje

Ažurirano 2019. godine

Postoji mnogo načina da se riješite neželjene kose. Jedno od najpovoljnijih je brijanje. Zatim ćete saznati koji su modeli uvršteni u rangiranje najboljih britva za brijanje. Prikupili smo i muške i ženske proizvode od kojih svaki ima svoje prednosti i mane..

MjestoSlikaImesvojstvoCijena
Najbolji strojevi za brijanje za jednokratnu upotrebu
1DORCO PACE 6Ne izaziva iritaciju130
2Gillette plava jednostavna 3Najviše proračuna215
3BIC flex 3 comfortMože se koristiti više puta210
Najbolji strojevi za brijanje za višekratnu upotrebu
1Gillette fusion proglide flexballNajčišće brijanje585
2XIAOMI H600Većina noževa1450
3Gillette mach3Najpopularniji290
4Merkur 9037001Najbolji stroj za brijanje T-bara3650
petBiC Hybrid Advance 4Najbolji omjer kvalitete i cijene1980
Najbolji strojevi za brijanje kod žena
1 Gillette Venus Spa Breeze i ostali modeli iz serije VenusNajbolji kit790
2Gillette Venera 3 Basic JednostavnoPopularno kod žena125
3VENUS SNAPNajprikladniji format715
4 BIC TWIN LADYNajupečatljiviji dizajn150
Najbolji stroj za brijanje električnim trimerom
1Philips OneBlade QP2520 / 20Maksimalna pouzdanost1990
2Gillette Styler sa 3 izmjenjive glaveNajbolja funkcionalnost1630
3

Schick Hydro 5Besprijekorna kvaliteta500

Kako odabrati stroj za brijanje

Moderni uređaji za brijanje predstavljeni su u širokom rasponu. Koriste ih i žene i muškarci. I dok većina kupaca ne vidi veliku razliku, postoje razlike u spolovima. Da biste dobili najbolju britvicu, svakako biste trebali obratiti pozornost na sljedeće nijanse:

 • Širina - Ženske tkalačke stane uvijek imaju širu oštricu kako bi uhvatile više kose.
 • Tip - mehanički britvi pogodniji su za žene, dok muškarci sigurno mogu naručiti električni model za sebe. Njegove plutajuće glave omogućuju vam pažljivo brijanje lica, prateći obrise.
 • Vrsta glave - bez obzira za koji je uređaj kupljen, bolje je odabrati model s plutajućom glavom, koji vam omogućuje točno ponavljanje anatomskih oblika tijela.
 • Gel traka - što je bolje da je ovaj element prisutan na vašem brijaču, to će postupak brijanja učiniti sigurnijim, lakšim i ugodnijim.
 • Trošak - s ograničenim proračunom, dajte prednost proizvodima za jednokratnu upotrebu, koji ponekad koštaju 10 puta manje. Ako želite veću kvalitetu, odaberite modele sa zamjenskim kasetama.
 • Broj noževa - što ih je više, brže i točnije uklanjaju se dlačice. No vlasnici previše osjetljive kože ne bi trebali pretjerivati ​​s njihovim brojem, jer to može uzrokovati jaku iritaciju..
 • Dodatne funkcije - neki brijači opremljeni su dodacima koji omogućuju obradu vremenske zone za obrezivanje brade. Najčešće su to trimeri. Možete pronaći modele koji se ne brijaju, već samo režu stabljiku.

Prilikom odabira brijača uvijek biste trebali uzeti u obzir što točno očekujete od ovog uređaja. Za neke je praktičnost važna, za druge - brzina brijanja, za druge - cijena. Stoga je izuzetno teško dati nedvosmislen savjet o tome koji će proizvod biti idealan. Ipak, naši TOP 15 brijači pomoći će vam da otkrijete koji su proizvodi postali lideri u svojoj kategoriji, koje su tvrtke izašle naprijed i nude najbolje modele 2019. godine..

Vrhunski proizvođači

 • 1 Gillette - svaki drugi muškarac ima britvicu od ove američke marke. Tvrtka je već više puta držala vodeće pozicije u svjetskim rang listama i do danas održava svoju superiornost..
 • 2 Schick - Kvalitetni proizvodi za uklanjanje dlačica za muškarce i žene proizvode se pod ovom kanadskom markom. Svi su uređaji ergonomskog oblika i savršeno glatki.
 • 3 BIC je francuska marka poznata već dugi niz godina, a specijalizirana je za proizvodnju različitih proizvoda za jednokratnu upotrebu, uključujući britvice. Korporativna boja ove tvrtke je žuta, tako da ćete odmah prepoznati njene proizvode.
 • 4 VENUS je jedan od najpoznatijih proizvođača strojeva za brijanje kod žena. Također, pod imenom američke tvrtke proizvodi se kozmetika koja brijanje čini još udobnijim..
 • 5 Philips njemačka je marka specijalizirana za proizvodnju električnih brijača. U njegovom asortimanu možete pronaći modele za oba spola, svi su pouzdani i jednostavni za upotrebu..

Također pouzdani: Wilkinson mač, Dorco, Barburys, Arko i Barbasol.

Najbolji strojevi za brijanje za jednokratnu upotrebu

3. BIC flex 3 comfort

 • Može se koristiti više puta
 • Država: Francuska
 • Cijena: 210 RUB
 • Ocjena (2019.): 4.7

Jeftini stroj za brijanje za jednokratnu upotrebu, koji vam udobno pristaje u ruci i ima hidratantne trake. Lagano klizi po koži, ne izaziva iritaciju. Nježno uklanja dlačice i ne ogrebotine po epidermi. Jednostavno se čisti i, unatoč činjenici da je za jednokratnu upotrebu, korisnici primjećuju njegovu trajnost, odnosno jedan paket traje dugo.

2. Gillette Blue Simple 3

 • Najviše proračuna
 • Država: SAD
 • Cijena: 215 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,8

Povoljan proizvod s dobrim korisničkim recenzijama. Grijaće stabljice glatko i pažljivo, ne klizi iz ruku zahvaljujući gumiranoj površini ručke. Unatoč činjenici da modelu nedostaje plutajuća glava, vrlo je zgodan za korištenje. Postoji traka za podmazivanje za klizanje bez napora.

1. DORCO PACE 6

 • Ne izaziva iritaciju
 • Država: Južna Koreja
 • Cijena: 130 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,9

Unatoč niskoj cijeni, ovaj se stroj nježno brije i ne izaziva iritaciju. U usporedbi s drugim proizvodima za jednokratnu upotrebu, ima više noževa, ovdje ih ima čak 6 komada. Drška je gumirana, ima ergonomski oblik. Brijanje je prilično ugodno, ali traje samo 2-3 puta, nakon čega počinje ogrebati kožu.

Najbolji strojevi za brijanje za višekratnu upotrebu

5. BiC Hybrid Advance 4

 • Najbolji omjer kvalitete i cijene
 • Država: Francuska
 • Cijena: 1980 R
 • Ocjena (2019.): 4.7

Ovaj set za brijanje sastoji se od samog britva za brijanje i 5 uložaka, tako da možete računati na dug život. 4 oštrice pružaju kvalitetno brijanje bez ikakvih problema. Posebna traka olakšava klizanje proizvoda po koži. Impregnirana je ekstraktom aloe vere, tako da nema iritacije. Brije čak i kratke dlake.

4. Merkur 9037001

 • Najbolji stroj za brijanje T-bara
 • Država: Njemačka
 • Cijena: 3650 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,8

Stroj za brijanje u obliku slova T izrađen je od kromiranog nehrđajućeg čelika za dugotrajni proizvod. Na fotografiji možete vidjeti da je opremljena kosom glavom, odnosno da se dlake režu pažljivo i što preciznije. Uključuje oštro oštricu. Drška ima žljebanu površinu, tako da se britva može sigurno uzimati mokrim rukama, neće se iskliznuti. Nepristupačnost se smatra značajnim nedostatkom..

3. Gillette Mach3

 • Najpopularniji
 • Država: SAD
 • Cijena: 290 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,8

Ovaj je stroj postao lider u više recenzija, jer je stekao povjerenje kupaca. Neki ga koriste dugi niz godina, što još jednom potvrđuje visoku kvalitetu. Ne boji se udaraca, iako je gumirana ručka izrađena od plastike, prati oblik tijela zahvaljujući pomičnoj glavi. Proizvođači su se pobrinuli za maksimalnu praktičnost mehanizma za umetanje kaseta samo jednim klikom. Savjeti za zamjenu jeftiniji su od novijih modela.

2.XIAOMI H600

 • Većina noževa
 • Država: Kina
 • Cijena: 1450 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,8

Stroj za brijanje poznate kineske marke izrađen je od plastike otporne na udarce, protiv korozije i opremljen je plutajućom pločom. Šest oštrica za podrezivanje čisti kosu učinkovito i temeljito, ne ogrebajte kožu zbog prisutnosti posebnog zaštitnog jastučića. Gel topiva u vodi topljiva je predviđena za ugodnije brijanje. Dolazi s postoljem za jednostavno spremanje.

1. Gillette Fusion ProGlide Flexball

 • Najčišće brijanje
 • Država: SAD
 • Cijena: 585 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,9

Udoban stroj poznate tvrtke opremljen je posebnim gumbom, jednim klikom možete rezervni kotač lako odvojiti od glavnog dijela. Plutajuća glava omogućuje vam obradu i najteže dostupnih područja. Noževi se ovdje kreću ne samo gore i dolje, već i desno i lijevo, što je jedinstvenost tehnologije. Na stražnjoj strani nalazi se mali trimer koji je vrlo prikladan za oblikovanje vlasnika brade.

Najbolji strojevi za brijanje kod žena

4. BIC TWIN LADY

 • Najupečatljiviji dizajn
 • Država: Francuska
 • Cijena: 150 RUB
 • Ocjena (2019.): 4.7

Ovo je jednokratni ženski stroj za brijanje koji se prodaje u setu od 5. Imaju upečatljiv dizajn i dva noža. Nedostatak omekšavajuće trake neće znatno utjecati na vašu kvalitetu brijanja, ali možete se ozlijediti. Stroj se može koristiti 1-2 puta, nakon čega počinje ogrebati kožu. Ovo je dobra mogućnost putovanja koja štedi na proračunu.

3. VENUS SNAP

 • Najprikladniji format
 • Država: SAD
 • Cijena: 715 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,8

Ova ženska britva ima vrlo udoban format i originalan dizajn. Njegova kompaktnost omogućuje jednostavno uzimanje sa sobom. Set uključuje poklopac koji malo podsjeća na kutiju s prahom. Omogućit će higijensko skladištenje. Glavna prednost modela je njegova svestranost, jer su apsolutno bilo kakvi dodaci iste američke marke prikladni za njega. Stroj s 5 noževa i 2 gumene trake za veću sigurnost.

2. Gillette Venera 3 Basic Jednostavno

 • Popularno kod žena
 • Država: SAD
 • Cijena: 125 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,8

Još jedan predstavnik jednokratnih modela, opremljen s tri noža. Britvica je izrađena u svijetlo ružičastoj boji, što je popularno kod mnogih žena. Glava je uklonjiva, ali nije jasno zašto, s obzirom da nema zaliha u trgovinama. Postoji traka s gelom koja pojačava klizanje stroja preko tijela. Tijelo je izrađeno od plastike, ručka je ergonomskog oblika i dobro se uklapa u ruku.

1. Gillette Venus Spa Breeze i ostali modeli iz serije Venera

 • Najbolji kit
 • Država: SAD
 • Cijena: 790 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,9

Pored samog stroja, set sadrži 2 zamjenske mlaznice i posebnu četku za čišćenje. Ženska britva za višekratnu upotrebu američke marke izrađena je od ružičaste prozirne plastike, izgleda vrlo svijetlo i lijepo. Proizvođač posebnu pozornost posvećuje higijeni, tako da je svaki uložak pakiran u pojedinačnom slučaju. Privitak se sastoji od tri oštrice, rezanog štitnika i gelastog jastuka koji odiše zadivljujućim mirisom. Odvojiva ploča jastučića.

Najbolji stroj za brijanje električnim trimerom

3. Schick Hydro 5

 • Besprijekorna kvaliteta
 • Država: SAD
 • Cijena: 500 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,8

Proizvođač je sve razmotrio do najsitnijih detalja. Stroj je opremljen spremnicima s gelom, koji se po potrebi mogu izvaditi. To će vam omogućiti da stignete na teško dostupna mjesta. Unatoč prisutnosti emolijenata, iritacija se ponekad javlja na osjetljivoj koži. Stroj se brija vrlo pažljivo, jer kasete imaju oštrice izrađene od izdržljivog čelika. Metal je vrlo izdržljiv, ali ne pruža osjetljivo brijanje. Stroj se može kupiti u vakuum paketu ili upotpuniti prozirnim plastičnim postoljem.

2. Gillette Styler sa 3 zamjenske mlaznice

 • Najbolja funkcionalnost
 • Država: SAD
 • Cijena: 1630 RUB
 • Ocjena (2019.): 4,8

Ovu električnu britvicu možete koristiti s dodacima ne samo za brijanje, već i za obrezivanje brade, brkova, uklanjanje dlačica ispod pazuha itd. Model je univerzalan, radi na redovnoj bateriji smještenoj u tijelu proizvoda, što osigurava njegovu pokretljivost. Tijelo je gumirano, pa je upotreba udobna. Postoji stalak za organizatore na koji možete pohraniti sve komponente seta.

1. Philips OneBlade QP2520 / 20

 • Maksimalna pouzdanost
 • Država: Nizozemska
 • Cijena: 1990 R
 • Ocjena (2019.): 4,9

Ako tražite vrijedan poklon za muškarce, pogledajte ovaj trimer. Ne brije lice do savršene glatkoće, ostavljajući laganu, jedva primjetnu stabljiku. Ovo je sjajna opcija za one s bradom. Stroj je vrlo lagan, tako da ga možete ponijeti sa sobom. Punjenje iz mreže, ali teško je razumjeti, kad se potpuno napuni, boja indikatora se ne mijenja. Brijač je izrađen od visokokvalitetnih materijala i izuzetno je izdržljiv.

Izlaz

Stroj treba odabrati pojedinačno, jer neki imaju grubu i gustu kosu, drugi imaju tanku i rijetku kosu, a za treće je glavno brzo staviti tijelo ili lice u red. Međutim, postoji popis glavnih kriterija, zahvaljujući kojem možete odabrati kvalitetne proizvode..