Glavni > Oporavak

Forum Hair.com

tretman ćelavosti, presađivanje kose

  • Indeks foruma ‹Rasprava.‹ Minoksidil
  • Promjena veličine fonta
  • Za ispis
  • Pitanja
  • Galerija
  • prijava
  • ulaz

Generolon!

Generolon!

Lillianna 8. veljače 2013. 16:43

Re: Generolon!

pilot 31. ožujka 2013., 22.45

Re: GENEROLON!

Felix 23. travnja 2013., 16:31

Re: Generolon!

Felix 23. travnja 2013., 16:34

Re: Generolon!

Erick 30. studenog 2013. 14:49

Re: Generolon!

atyshenko 02. prosinca 2013., 06:59

Re: Generolon!

Tsarkov_Evgeniy 02. prosinca 2013., 13:04

Re: Generolon!

atyshenko 04. prosinca 2013., 15:08

Re: Generolon!

Leonard 07. prosinca 2013. 00:56

Re: Generolon!

yuliya_P 06. februara 2014. 19:28

Re: Generolon!

Boroda4 10. veljače 2014., 08:00

Re: Generolon!

Felix 13. veljače 2014., 22:55

Re: Generolon!

Podkidiš 22. veljače 2014. 19:54

Re: Generolon!

Dr.Ann 14. lipnja 2014., 19:25

Re: Generolon!

irusha8206 01. kolovoza 2014. 16:42

GENEROLON

  • farmakokinetika
  • Indikacije za uporabu
  • Način primjene
  • Nuspojave
  • kontraindikacije
  • Trudnoća
  • Interakcija s drugim lijekovima
  • Predozirati
  • Uvjeti skladištenja
  • Obrazac za puštanje
  • Sastav
  • Dodatno

Generolon - lijek za liječenje alopecije.
Primijenjen lokalno, minoksidil potiče rast kose kod osoba s androgenom alopecijom (stanjivanje kose, ćelavost). Poboljšava mikrocirkulaciju, potiče prijelaz stanica kose u aktivnu fazu rasta, mijenja učinak androgena na folikule kose. Smanjuje stvaranje 5-alfa-dehidrosterona (moguće neizravno), koji igra značajnu ulogu u stvaranju gubitka kose. Najbolji učinak ima kada je bolest kratka (ne više od 10 godina), mlada dob pacijenata, ćelavost u regiji krune ne više od 10 cm, prisutnost više od 100 velusa i terminalnih dlačica u središtu ćelave točke. Manifestacija znakova rasta kose primjećuje se nakon 4 ili više mjeseci korištenja lijeka. Pojava i ozbiljnost učinaka mogu varirati od pacijenta do pacijenta. 5% -tna otopina lijeka stimulira rast kose snažnije od 2% -tne otopine, za koju je primijećeno da povećava rast dlaka vellusa. Nakon prestanka upotrebe Generolopa rast nove kose prestaje, a unutar 3-4 mjeseca moguće je vratiti izvorni izgled. Točan mehanizam djelovanja lijeka Generalon u liječenju androgene alopecije nije poznat. Minoksidil je neučinkovit u slučaju ćelavosti uzrokovanih uzimanjem lijeka, nepravilne prehrane (nedostatak željeza (Fe), vitamina A), kao rezultat oblikovanja kose u "uskoj" frizuri.

farmakokinetika

Ako se primjenjuje lokalno, minoksidil se slabo apsorbira kroz normalnu, netaknutu kožu: prosječno 1,5% (0,3 - 4,5%) ukupne primijenjene doze uđe u sistemski promet. Učinak pratećih kožnih bolesti na apsorpciju minoksidila nije poznat. Nakon prekida lijeka, otprilike 95% minoksidila koji je ušao u sistemsku cirkulaciju izluči se u roku od 4 dana. Profil metaboličke biotransformacije minoksidila nakon vanjske primjene lijeka Generolon još nije u potpunosti proučen..
Minoksidil se ne veže na proteine ​​plazme i izlučuje se bubrezima glomerularnom filtracijom. Minoksidil ne prelazi krvno-moždanu barijeru. Izlučuje se uglavnom mokraćom. Minoksidil i njegovi metaboliti izlučuju se hemodijalizom.

Indikacije za uporabu

Lijek Generolon namijenjen je liječenju androgene alopecije (obnavljanju kose) i stabilizaciji procesa gubitka kose kod muškaraca i žena.

Način primjene

Operite ruke nakon upotrebe. Ukupna dnevna doza ne smije prelaziti 2 mg (doza ne ovisi o veličini zahvaćenog područja). Za pacijente kod kojih se ne primjećuje zadovoljavajući rast kose pri korištenju 2% -tne otopine i bolesnike kojima je poželjno brže rast kose može se koristiti 5% -tna otopina.
Za muškarce je Generolon najučinkovitiji za gubitak kose na kruni, za žene - za gubitak kose u srednjem dijelu.
Generolon se nanosi samo na suho vlasište. Otopina ne zahtijeva ispiranje.
Pojava prvih znakova stimulacije rasta kose moguća je nakon korištenja lijeka 2 puta dnevno tijekom 4 ili više mjeseci. Napad i ozbiljnost rasta kose, kao i kvaliteta kose, mogu se razlikovati od pacijenta.
Prema izoliranim izvještajima, vraćanje izvornog izgleda može se očekivati ​​u roku od 3-4 mjeseca nakon prekida liječenja. Trajanje liječenja u prosjeku je oko 1 godinu.
Priprema za uporabu: Uklonite poklopac s vijcima i pričvrstite dozirnu crpku. Pričvrstite produženu mlaznicu za prskanje na cijev na vrhu crpke. Pritisnite mlaznicu za prskanje 3-4 puta da biste pumpu napunili otopinom, nakon čega se lijek može primijeniti.

Nuspojave

Lokalne nuspojave:
Najčešća nuspojava je dermatitis vlasišta. Rijeđe se primjećuju teži slučajevi dermatitisa, koji se manifestiraju u obliku crvenila, ljuskanja i upale. U rijetkim slučajevima svrbež vlasišta, alergijski kontaktni dermatitis, folikulitis, hipertrihoza (neželjeni rast dlake na tijelu, uključujući rast dlaka na licu kod žena), seboreja.
Upotreba minoksidila može uzrokovati porast gubitka kose tijekom prijelaza iz faze mirovanja u fazu rasta dlačica, pri čemu će stara kosa ispadati, a na njihovom mjestu rastu nove. Ovaj privremeni fenomen obično se opaža 2-6 tjedana nakon početka liječenja i postupno, tijekom sljedeća 2 tjedna, prestaje (pojavljuju se prvi znakovi djelovanja minoksidila).
Sistemske nuspojave (ako se lijek slučajno proguta):
Dermatološke bolesti: nespecifične alergijske reakcije (kožni osip, urtikarija), edemi lica.
Respiratorni sustav: kratkoća daha, alergijski rinitis.
Živčani sustav: glavobolja, vrtoglavica, vrtoglavica, neuritis.
Kardiovaskularni sustav: bol u prsima, fluktuacije krvnog tlaka, palpitacije srca, promjene u otkucaju srca, edemi.

kontraindikacije

Kontraindikacije za upotrebu Generolon spreja su: preosjetljivost na minoksidil ili druge komponente lijeka; dob ispod 18 godina; kršenje integriteta kože, dermatoze vlasišta.
Pažljivo. Starija dob - preko 65 godina.

Trudnoća

Lijek Generolon ne smijete koristiti tijekom trudnoće i dojenja.

Interakcija s drugim lijekovima

primanje istodobnog liječenja perifernim vazodilatatorima. Neznatno povećanje sadržaja minoksidila u krvi pacijenata koji pate od arterijske hipertenzije i uzimaju minoksidil oralno, ne može se isključiti u slučaju istodobne primjene Generolona, ​​iako odgovarajuća klinička ispitivanja nisu provedena. Utvrđeno je da lokalni minoksidil može komunicirati s određenim lijekovima za lokalnu upotrebu. Istodobna primjena otopine minoksidila za vanjsku upotrebu i kreme koja sadrži betametazon (0,05%) dovodi do smanjenja sistemske apsorpcije minoksidila. Istodobna upotreba kreme koja sadrži tretinoin (0,05%). dovodi do povećane apsorpcije minoksidila. Istodobna primjena minoksidila na kožu i topikalni pripravci poput tretinoina i ditranola koji mijenjaju zaštitne funkcije kože mogu dovesti do povećanja apsorpcije minoksidila.

Predozirati

Slučajno gutanje Generolona može uzrokovati sistemske nuspojave zbog vazodilatacijskih svojstava minoksidila (5 ml 2% otopine sadrži 100 mg minoksidila - najveća preporučena doza za odrasle ako se uzima oralno u liječenju hipertenzije; 5 ml 5% -tne otopine sadrži 250 mg minoksidila, to jest doze 2,5 puta veće od maksimalne preporučene dnevne doze za odrasle osobe koja se uzima oralno u liječenju hipertenzije). 11 znakova predoziranja: zadržavanje tekućine, snižen krvni tlak, tahikardija. Liječenje: za uklanjanje zadržavanja tekućine, po potrebi se mogu propisati diuretici; za liječenje tahikardije - beta-adrenergičkih lokatora. Za liječenje ginotenzije, 0,9% otopina natrijevog klorida treba davati intravenski. Na primjer, simiatomimetici se ne smiju propisivati. norepinefrin i epinsfrin koji imaju prekomjerno srčano stimulirajuće djelovanje.

Uvjeti skladištenja

Na temperaturi ne višoj od 25 ° C. Čuvati izvan dohvata djece!

Obrazac za puštanje

Generolon - sprej za vanjsku upotrebu 2% i 5%.
60 ml otopine u bijeloj plastičnoj boci. Boca je zatvorena bijelim plastičnim poklopcem s vijcima; zajedno s plastičnom dozirnom pumpom i mlaznicom za prskanje u zaštitnoj vrećici.

Sastav

Generolon sprej sadrži aktivnu tvar: minoksidil - 20,00 mg ili 50,00 mg.
Pomoćne tvari: etanol (96%) - 571,00 / 243,00 mg, propilen glikol - 104,00 / 520,00 mg, voda - do 1 ml.

Sprej za gubitak kose "Generolon": recenzije trihologa, indikacije i sastav

Ako se osoba jednom suoči s činjenicom da mu kosa počinje ispadati, tada shvaća da mu baš u ovom trenutku treba nekakav lijek, jer ako takav znak ne ukazuje na neku ozbiljniju bolest, onda to može ozbiljno pokvariti raspoloženje i općenito utječu na kvalitetu života. Ćelavost nije uvijek podložna brzom uklanjanju, iako se u trenutnoj farmaceutskoj industriji proizvode posebni proizvodi u velikim količinama koji pomažu u zaustavljanju gubitka kose i vraćanju prethodnog stanja.

Jedan od najpopularnijih tretmana gubitka kose je tvar minoksidil. U ovom ćemo članku govoriti o lijeku "Generolon", prema recenzijama trihologa, čiji se terapeutski učinak osigurava prisutnošću ovog elementa u njegovom sastavu kao glavne, aktivne tvari.

Sastav

Već smo rekli da je aktivna komponenta Generolona minoksidil. Pored toga, sastav spreja uključuje i pomoćne tvari, uključujući etanol (ili alkohol), propilen glikol i vodu pripremljenu na poseban način. Jasno je da sadržaj aktivnog sastojka u volumenu ovog lijeka u cjelini ovisi o koncentraciji sredstva. Na primjer, dva posto "Generolona" uključuje samo dvadeset miligrama minoksidila po mililitru spreja, a pet posto - pedeset miligrama za istu količinu.

Značajke terapeutskog učinka

Prema triholozima, Generolon ima učinak na folikule dlake. Sadržaj minoksidila u njemu poboljšava cirkulaciju krvi u području utjecaja (što znači vlasište) i opskrbu krvlju folikula, što se rezultira i ulazi u aktivnu fazu, a kosa počinje rasti. Uz to, zahvaljujući aktivnoj komponenti, mijenja se i sam način utjecaja androgena na folikule, te se izgrađuje obrana protiv njih. Napokon, dolazi do neizravnog smanjenja stvaranja 5-alfa-reduktaze, odnosno enzima koji uzrokuje negativan učinak endrogena na folikule dlake. To potvrđuje upute za prskanje "Generolon".

Što se tiče apsorpcije komponenata lijeka kroz kožu, možemo reći da je ona svedena na minimum. Od jedne do tri tvari ulaze u sistemsku cirkulaciju (ako nema oštećenja epiderme). Međutim, uzimajući u obzir malu količinu pojedinačne doze, može se suditi o sigurnosti lijeka. Uz to, sve komponente koje su ušle u krv ne nakupljaju se i vrlo brzo se uklanjaju iz pacijentovog tijela..

Tijekom borbe protiv početka ćelavosti morate obratiti pažnju na one šampone koji se obično koriste. Nisu svi svjesni da devedeset i četiri posto šampona sadrži kemijske elemente koji su štetni i za kosu i za vlasište. Ali ljudi često ne znaju za to i koriste ih svaki dan..

Ako se u šamponu iznenada nađu komponente poput koko sulfata, natrijevog lauret sulfata, natrijevog lauril sulfata, ovu vrstu kozmetike treba odbaciti. Te su tvari glavni provokatori raznih vrsta bolesti vlasišta, koje naknadno uzrokuju ćelavost. To potvrđuju i recenzije trihologa. Kontraindikacije "Generolon" razmotrite u nastavku.

Indikacije za uporabu

Uputa za uporabu sadrži podatke da je glavna indikacija za uporabu ovog sredstva androgenetska alopecija. Ali za ostale vrste ćelavosti ovaj lijek neće biti učinkovit..

Androgenetska alopecija takav je proces zbog kojeg kosa postaje tanji, a na kraju kod muškaraca dolazi do potpune ćelavosti u prednjem i parijetalnom dijelu, a kod žena suočenih s ovom bolešću gubi se dlaka u središnjem dijelu razdvajanja, a s vremenom zahvaćaju bočne površine.... Ova vrsta ćelavosti dijagnosticira se uglavnom kod muškaraca (u devedeset i pet posto slučajeva), a kod žena je to moguće, ali vrlo rijetko i teško odrediti. Negativni i stvarni pregledi liječnika o Generolone zanimaju mnoge.

Androgenetska alopecija nastaje zbog uzroka na genetskoj razini, budući da na folikule dlake negativno utječe dihidrotestosteron, odnosno muški spolni hormon koji ima aktivni oblik. Izaziva distrofiju folikula dlake, a to već izaziva stanjivanje strukture kose. Iako stanjiva dlaka ostaje na glavi, ona ipak gubi boju i volumen, a zatim se pretvara u pahuljicu koja više ne može normalno pokriti glavu.

Obično cijeli ovaj proces traje od deset do petnaest godina, a nakon završetka ovog razdoblja, usta lukovice se začepe vezivnim tkivom, zbog čega više nisu u stanju proizvesti barem pahuljicu. Medicinska terapija za ćelavost može se provesti kad se folikuli još nisu zatvorili, jer se nakon toga kosa može obnoviti samo metodom transplantacije..

kontraindikacije

Budući da tvar karakterizira minimalna apsorpcija, postoji nekoliko kontraindikacija za uporabu spreja Generolon:

  • netolerancija na sastavne tvari pojedinačne prirode;
  • određene bolesti epiderme ili vlasišta (na primjer, dermatoze);
  • razdoblje dojenja kod žena;
  • oštećenja kože;
  • dob iznad šezdeset - šezdeset i pet godina, i mlađi od osamnaest;
  • trudnoća.

Moguće nuspojave

Najčešće se lijek "Generolon", prema recenzijama trihologa, dobro podnosi, međutim mogu se pojaviti određene nuspojave:

  • svrbež, peckanje i nelagoda na području na kojem se nanosi sprej;
  • prekomjerno ljuštenje i suhoća tretiranih područja vlasišta;
  • oteklina i crvenilo;
  • pojava mjehurića (to je rijetko, uglavnom zbog visoke osjetljivosti epiderme);
  • seborrhea (stvaranje ljuskica na gornjem sloju vlasišta);
  • neželjene dlake na tijelu (na primjer, na licu);
  • ako proizvod dospije na druge dijelove tijela, mogu se pojaviti alergijske reakcije (edemi ili osip);
  • ako sprej slučajno dospije u tijelo, simptomi poput nedostatka daha, mučnine, raznih poremećaja srčanog ritma, bolova u prsima, velikog oteklina, vrtoglavice, promjene u stupnju krvnog tlaka itd..

Učinak primjene

Prema pregledima i studijama Generolon Belupo spreja, željeni učinak nije odmah vidljiv. Neće biti primjetnih promjena ni nakon mjesec dana od njegove stalne upotrebe. Prve pozitivne promjene primijetit će se tek nakon trećeg ili čak četvrtog mjeseca, što je zbog trajanja faze rasta dlake. Folikuli su potrebna ta vremena da bi se aktivirali i prešli iz faze mirovanja u aktivnost.

Taj će prijelaz također biti praćen uklanjanjem stare, oslabljene kose, i to je normalno, jer to ostavlja mjesta za novi rast. Zato se tijekom prvih tjedana (s pet na deset) njihov gubitak može povećati. U ovom slučaju ne biste trebali paničariti, jer će se umjesto izgubljene kose pojaviti mnogo zdravija nova kosa..

Trajanje efekta

Što se tiče trajanja učinka, možemo reći da traje četiri do šest mjeseci. Nakon toga, prethodno stanje se može vratiti, posebno ako ne uklonite uzrok koji je izazvao alopeciju i ne koristite druga sredstva.

Lijek "Generolon" posebno je učinkovit, prema pregledima trihologa, tijekom terapije u ranim fazama, kao i kod mladih pacijenata.

Značajke aplikacije

Uporaba "Generolona" je lokalne prirode, treba ga raspodijeliti prema problematičnim područjima. Na primjer, ćelavost kod žena najčešće se opaža u dijelu odvajanja u sredini, a kod muškaraca - u prednjem dijelu i na kruni..

Upotreba alata uključuje sljedeće faze:

  1. Primjenjujući ga s dozatorom. Najprije morate izvaditi poklopac iz boce, a zatim stavite mjernu pumpu na vrat i pričvrstiti mlaznicu, zahvaljujući kojoj se provodi prskanje. Nakon toga možete kliknuti na njega nekoliko puta kako biste dobili proizvod u raspršivač.
  2. Aplikacija bi trebala započeti od sredine problematičnog područja. Nije potrebno trljati proizvod u vlasište. Dozator morate pritisnuti samo sedam puta.
  3. Operite ruke. Lijek ne treba isprati.

Ne prekoračite dnevnu dozu od dva mililitara dnevno (svaka pojedinačna doza jednaka je jednom mililitru). Trajanje liječenja može trajati od šest mjeseci do godinu dana. To potvrđuju i recenzije žena i muškaraca o spreju Generolon. Cijena je prikazana u nastavku.

Važna pravila uporabe

Uporaba spreja uključuje niz potrebnih pravila:

  • ne možete proizvod primijeniti na druga područja;
  • izbjegavajte kontakt sa sluznicama;
  • ako je otopina od dva posto neučinkovita, nakon tri do četiri mjeseca korištenja, trebate isprobati lijek od pet posto;
  • nakon nanošenja spreja ne morate oprati kosu, trebali biste izbjegavati vlaženje četiri do pet sati nakon manipulacije;
  • lijek se primjenjuje isključivo na čisto i suho vlasište;
  • dnevni postupci provode se na uobičajeni način (na primjer, šamponiranje, češljanje, styling);
  • prije početka liječenja, potrebno je konzultirati stručnjaka, optimalno će biti proći sveobuhvatan pregled.

"Generolon". Recenzije trihologa

Triholozi kažu da je ovaj lijek najbolje uzimati kao dio složene terapije, koja također uključuje šampone i balzami koji doprinose ukupnom jačanju strukture kose, kao i masažu glave. Stručnjaci upozoravaju da isprva, kada koristite sprej Generolon, kosa često, iako ne u svim slučajevima, može početi ispadati još intenzivnije nego što je bila prije postupka. Međutim, taj je postupak normalan. To ne bi trebalo da postane razlog za zabrinutost, jer će se na mjestu izgubljene pojaviti zdrava nova kosa.

Recenzije pacijenata su kombinirane. Uočeni su i zadovoljavajući rezultati i nezadovoljstvo činjenicom da je terapija dugotrajna, a da ne primjećuju dugotrajan učinak. Pored toga, određeni broj pacijenata pokazao je alergijske reakcije na sastav lijeka, zbog čega je liječenje moralo biti prekinuto..

Troškovi

Lijek košta od 400 do 500 rubalja. Ovisi o regiji, kao i o lancu ljekarni.

U ovom su članku uzete u obzir upute za "Generolon" iz alopecije, opis, cijena i recenzije lijeka i od stručnjaka i od korisnika..

Primjena spreja "Generolon" i recenzije o njemu

Sprej protiv gubitka kose "Generolon"

Mnogo je različitih načina rješavanja takvog neugodnog problema kao što je ćelavost. Jedan od njih je sprej "Generolon". Kako ga pravilno koristiti?

Sastav

Djelatna tvar lijeka "Generolon" je minoksidil. Također, sastav uključuje neke pomoćne tvari, poput propilen glikola, etanola (to jest, alkohola) i posebno pripremljenu vodu. Udio aktivnog sastojka u ukupnoj količini proizvoda ovisi o njegovoj koncentraciji. Dakle, 2% "Generolona" sadrži samo 20 miligrama minoksidila u 1 mililitru lijeka, a sadržaj aktivne tvari u 5% lijeka je 50 miligrama u 1 mililitru.

čin

"Generolon" sprej djeluje izravno na folikule kose. Prvo, minoksidil značajno poboljšava cirkulaciju krvi u zahvaćenom području (tj. U vlasištu) i opskrbu krvlju folikula, zbog čega se potonji "probude" i prelaze u aktivnu fazu rasta kose. Drugo, aktivni sastojak mijenja princip djelovanja androgena na folikule i štiti ih od ovog utjecaja. Treće, posredno smanjenje stvaranja 5-alfa-reduktaze - enzima koji uzrokuje štetni učinak androgena na žarulje.

Sprej ima pozitivan učinak na folikule kose

Što se tiče apsorpcije tvari lijeka kroz kožu, ona je minimalna. Otprilike 1-3% komponenata ulazi u sistemsku cirkulaciju (pod uvjetom da nema oštećenja epiderme). Ali ako uzmemo u obzir da je pojedinačna doza vrlo mala, tada možemo zaključiti da je uporaba sigurna. Pored toga, komponente koje su ušle u krv brzo se izlučuju i ne nakupljaju se u tijelu..

Kada se borite protiv ćelavosti treba obratiti pažnju na šampone koje koristite. Malo ljudi zna da 94% šampona koje koristimo svaki dan sadrži kemijske komponente koje su štetne za kosu i vlasište. Ako u sastavu vidite komponente poput natrijevog lauril sulfata, natrijevog lauret sulfata, koko sulfata e, trebali biste napustiti ovu kozmetiku.

Te su tvari glavni uzrok bolesti vlasišta koje naknadno uzrokuju gubitak kose. Na temelju rezultata ispitivanja koje je provela naša redakcija, objavljena je ocjena sigurnih šampona.

Mulsan Cosmetic jedini je proizvođač koji je u potpunosti odustao od štetnih kemijskih sastojaka, zamjenjujući ih prirodnim sirovinama. Preporučujemo posjet službenoj internetskoj trgovini mulsan.ru. Jedan od glavnih znakova pomoću kojeg možete razlikovati visokokvalitetne prirodne proizvode je rok trajanja.

Zbog upotrebe agresivnih konzervansa u skupnim proizvodima. rok trajanja na tržištu je obično 2-3 godine, dok prirodni ima rok trajanja od samo 10 mjeseci.

indikacije

Uputa za uporabu sadrži podatke da je glavna indikacija za uporabu proizvoda androgena alopecija. Za ostale vrste gubitka kose lijek neće biti učinkovit.

kontraindikacije

Budući da je apsorpcija tvari sredstva minimalna, nema toliko kontraindikacija za uporabu Generolona:

  • pojedinačna netolerancija na tvari koje čine sastav;
  • neke bolesti kože ili vlasišta (na primjer, dermatoze);
  • oštećenja kože;
  • stariji od 60-65 godina i mlađi od 18 godina;
  • razdoblje dojenja kod žena;
  • trudnoća.

Nuspojave

Općenito, Generolon se dobro podnosi, ali moguće su i neke nuspojave:

  • pretjerana suhoća i ljuskanje tretiranih područja vlasišta;
  • gorenje, svrbež, nelagoda u području primjene sastava;
  • crvenilo, oteklina;
  • pojava žuljeva (javlja se rijetko, obično s povećanom osjetljivošću kože);
  • seborrhea (stvaranje ljuskica na površini vlasišta);
  • neželjeni rast dlaka na tijelu (na primjer, na licu);
  • ako proizvod dospije na druge dijelove tijela, moguće su alergijske manifestacije (urtikarija, edem);
  • ako se proizvod slučajno proguta, mogu se pojaviti simptomi poput mučnine, kratkog daha, nepravilnih srčanih ritmova, bolova u prsima, glavobolje, jakog oticanja, promjena razine krvnog tlaka, vrtoglavice i tako dalje..

Utjecaj

Kao što pokazuju studije i pregledi lijeka "Generolon", učinak ne dolazi odmah. Promjene se neće primijetiti ni nakon mjesec dana redovite i stalne uporabe. Prva poboljšanja obično su uočljiva tek krajem trećeg ili četvrtog mjeseca, što je povezano s duljinom faze rasta dlake. Točno koliko će trebati da se folikuli „probude“ i uđu u aktivnu fazu iz faze mirovanja.

Prijelaz iz faze mirovanja pratit će uklanjanje folikula oslabljene stare kose, a to je normalno, jer novoj kosi treba prostora za rast. I zato u prvih nekoliko tjedana (od 5 do 8-10) može doći do povećanja gubitka. Ne bojte se, tada će se na mjestu izgubljene kose pojaviti nova zdravija kosa.

Učinak "Generolona" PRIJE i POSLE

Što se tiče trajanja učinka, obično traje 4-6 mjeseci. Tada se stanje može vratiti, pogotovo ako korijenski uzrok alopecije nije otklonjen i ne koriste se druga sredstva..

Lijek je najučinkovitiji u liječenju alopecije u ranim fazama i kod mladih bolesnika.

Kako se prijaviti?

Nanesite lijek "Generolon" lokalno, primjenjujući ga na problematična područja. Dakle, kod žena se obično ćelavost opaža u području srednjeg odvajanja, a kod muškaraca - na kruni i na prednjem dijelu..

Glavne faze primjene:

  1. Sastav se nanosi pomoću dozatora. Prvo uklonite poklopac iz boce i stavite mjernu pumpu na vrat, a zatim pričvrstite mlaznicu za izravno prskanje. Sada pritisnite nekoliko puta da proizvod unesete u raspršivač.
  2. Počnite od središta svakog problematičnog područja. Utrljavanje sastava u vlasište nije obavezno. Ukupno, trebat ćete napraviti sedam slavina na raspršivaču.
  3. Perite ruke. Lijek ne trebate isprati.

Dnevna doza ne smije biti veća od 2 mililitara, potrebno je samo dvije primjene dnevno (to jest, jedna doza je 1 ml). Tijek liječenja može trajati od šest mjeseci do godinu dana..

Važna pravila za primjenu

Nekoliko važnih pravila:

  • Ne nanosite sastav na druga područja.
  • Izbjegavajte kontakt sa sluznicama.
  • Ako primjena 2% -tne otopine ne daje rezultata nakon 3-4 mjeseca uporabe, koristite 5% otopinu.
  • Kosu ne perite nakon nanošenja i izbjegavajte da se vlaži četiri do pet sati nakon nanošenja.
  • Pripravak treba nanositi na suho i čisto vlasište.
  • Izvršite svakodnevne postupke (češljanje, šamponiranje, oblikovanje) kao i obično.
  • Prije početka liječenja, potrebno je konzultirati se sa stručnjakom, ili još bolje, podvrgnuti sveobuhvatnom pregledu.

Cijena i gdje kupiti?

Cijena Generolona: od 400 do 650 rubalja. po boci

Lijek možete kupiti u bilo kojoj ljekarni (možda će biti potrebna predbilježba). Cijena boce 2% -tne otopine iznosi oko 400 rubalja. Cijena lijeka od 5% kreće se od 600-650 rubalja.

Mišljenja i osvrti

Povratne informacije od korisnika:

Pozivamo vas da proučite recenzije o alatu "Generolon":

  • „Nije samo ženama važno da izgledaju dobro. Kad sam primijetio da mi kosa ispada, počeo sam se složiti. Otišao sam liječniku, savjetovao je "Generolon". Cijena je, naravno, prilično visoka, ali stvarno sam primijetio učinak. Šest mjeseci kasnije, kosa je počela rasti, ima ih više ".
  • "Kupio sam Generolon i počeo ga koristiti. U početku se kosa počela još više "penjati", ali nakon tri mjeseca gubitak je usporio. U principu sam zadovoljan učinkom. Želio bih da cijena bude pristupačnija ".

Mišljenja liječnika o lijeku su miješana. Učinak se doista opaža kod većine bolesnika, ali u pravilu se uzrok alopecije ne eliminira.

Povratne informacije od korisnika:

Koristite lijek slijedeći pravila i upute navedene u uputama i vidjet ćete rezultate.

Generolon

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Generolon: 6 pregleda liječnika, 1 upute za pregled pacijenta za uporabu, analozi, infografike, 1 obrazac za puštanje.

Recenzije liječnika o Generolone

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek je trenutno široko propisan. Prilično pristupačan i jeftiniji od analoga. Ima prikladan "nos", što olakšava primjenu lijeka na zahvaćena područja. Terapeutski učinak je prisutan, međutim, on se ne razvija odmah, otprilike 3-4 mjeseca nakon početka terapije. Ako se primjenjuje više od godinu dana, učinak je jasan.

K nedostacima bih pripisao pojavu svrbeža (ne samo za ovaj lijek, već i za analoge, pokušao sam, propisao), kao i vidljive promjene na kosi. Unatoč prikladnom dozatoru, lijek i dalje dolazi na kosu, koja stalno izgleda kao "prljava", masna na dodir, želite stalno oprati kosu i prestati s terapijom.

Ocjena 5.0 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek koristim u svojoj praksi za androgenetsku alopeciju. Primijetio sam dobre rezultate, gubitak kose prestaje nakon otprilike mjesec dana redovite uporabe (kao u složenom tretmanu). Nakon 6 mjeseci pojavio se novi rast kose. Učinak je posebno vidljiv kod žena.

Kada se primjenjuju, pacijenti prijavljuju svrbež i suho vlasište.

Ocjena 2.9 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek izbora za liječenje androgenetske alopecije kod muškaraca i žena. U nekim slučajevima daje vrlo dobar rezultat, pogodan je za početak terapije s naknadnom nadomještanjem.

Vrlo često lijek uzrokuje svrbež, suhoću i peckanje. Sindrom povlačenja 2-3 mjeseca nakon povlačenja. Kod nekih muških pacijenata učinak možda uopće neće biti.

Ocjena 2,1 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Učinkovito sredstvo u složenoj terapiji androgenetske alopecije kod muškaraca i žena. Zaustavlja gubitak kose i potiče rast nove kose. Nema sistemski učinak. Ne mrlja kosu, odjeću. Ne utječe na strukturu kose.

Sindrom povlačenja - ubrzo nakon što prestanete koristiti sprej, prolijevanje se nastavlja. Nuspojave su česte - svrbež i suhoća vlasišta, perut. Visoki troškovi za "životni vijek" uporabe.

Ocjena 5.0 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

U slučaju alopecije pacijentima preporučujem sprej Generolon u mojoj praksi. Masira se na vlasište jednom dnevno (navečer) i pomaže u smanjenju gubitka kose. Primjenjivati ​​je potrebno duže vrijeme, ali učinak Generolonea bio je vrlo pozitivan.

Prilično skup lijek.

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek zaista djeluje, na temelju minoksidila 2,5% i 5% za AGA, alopeciju areata. Lijek izbora za život. Mora se koristiti svakodnevno, utrljavajući u kožu ICG-om.

Nažalost, postoji sindrom povlačenja.

U početku je ovo lijek za snižavanje krvnog tlaka, a jedna od nuspojava je i poboljšanje rasta kose (usput nije loše).

Pregledi pacijenata o Generolone

Kosa je počela ispadati u dobi od 22 godine (trenutno imam 25 godina) i otprilike šest mjeseci nisam mogla vjerovati da mi se to događa. Počeo sam koristiti Generolon kad mi je glava već blistala na suncu. Ja sam ga prskala dva puta dnevno, na čistu kosu, nakon toga 4 sata ne možete mokriti glavu, jer u protivnom neće doći do učinka (barem kako je napisano u uputama). Prva tri mjeseca nisam našao rezultat, ali nakon tri mjeseca korištenja, našao sam prašak na ćelavim mrljama, s vremenom je postajao sve gušći i gušći, a vratio sam, ako ne i izvorni izgled kose, onda mi se jako svidio. Ako je odbijem koristiti neko vrijeme, tada sve pada na svoje mjesto (to se već dogodilo u mojoj praksi i nakon dvotjedne stanke u primjeni, bilo mi je jako teško vratiti kosu). I danas ovaj alat i dalje koristim svaki dan (to je već postalo navika) i očigledno do kraja dana, ili kada želim obrijati glavu, koristit ću ga. Nažalost, do sada, ali srećom ovaj lijek postao je moj jedini spas od gubitka kose..

Obrasci za izdavanje

Upute za uporabu Generolone

Farmakologija

Primijenjen lokalno, minoksidil potiče rast kose kod osoba s androgenom alopecijom (stanjivanje kose, ćelavost). Poboljšava mikrocirkulaciju, potiče prijelaz stanica kose u aktivnu fazu rasta, mijenja učinak androgena na folikule kose. Smanjuje stvaranje 5-alfa-dehidrosterona (moguće neizravno), koji igra značajnu ulogu u stvaranju gubitka kose. Najbolji učinak ima kada je bolest kratka (ne više od 10 godina), mlada dob pacijenata, ćelavost u regiji krune ne više od 10 cm, prisutnost više od 100 velusa i terminalnih dlačica u središtu ćelave točke. Manifestacija znakova rasta kose primjećuje se nakon 4 ili više mjeseci korištenja lijeka. Pojava i ozbiljnost učinaka mogu varirati od pacijenta do pacijenta. 5% -tna otopina lijeka stimulira rast kose snažnije od 2% -tne otopine, što je zabilježeno povećanjem rasta dlaka vellusa: Nakon prestanka upotrebe Generolona, ​​rast nove kose prestaje, a unutar 3-4 mjeseca moguće je vratiti izvorni izgled. Točan mehanizam djelovanja Generolona u liječenju androgene alopecije nije poznat. Minoksidil je neučinkovit u slučaju ćelavosti uzrokovanih uzimanjem lijeka, nepravilne prehrane (nedostatak željeza (Fe), vitamina A), kao rezultat oblikovanja kose u "uskoj" frizuri.

farmakokinetika

Kada se primjenjuje lokalno, minoksidil se slabo apsorbira kroz normalnu netaknutu kožu: u prosjeku 1,5% (0,3-4,5%) ukupne primijenjene doze uđe u sistemsku cirkulaciju.

Učinak pratećih kožnih bolesti na apsorpciju minoksidila nije poznat..

Nakon prekida lijeka, otprilike 95% minoksidila koji je ušao u sistemsku cirkulaciju izluči se u roku od 4 dana. Profil metaboličke biotransformacije minoksidila nakon vanjske primjene lijeka Generolon još nije u potpunosti proučen..

Minoksidil se ne veže na proteine ​​plazme i izlučuje se bubrezima glomerularnom filtracijom. Minoksidil ne prelazi krvno-moždanu barijeru.

Izlučuje se uglavnom mokraćom. Minoksidil i njegovi metaboliti izlučuju se hemodijalizom.

Obrazac za puštanje

Sprej za vanjsku upotrebu u obliku bezbojnog ili blago obojenog žućkaste nijanse, prozirne vodene-alkoholne otopine s mirisom alkohola.

DoziranjeAmbalažaskladištenjeProdajaRok trajanja
1 ml
minoksidil20 mg

Pomoćne tvari: etanol 96% - 571 mg, propilen glikol - 104 mg, voda - do 1 ml.

60 ml - plastične boce (1) s plastičnom dozirnom pumpom i mlaznicom za prskanje u zaštitnoj vrećici - kartonske kutije.

Doziranje

Bez obzira na veličinu tretiranog područja, potrebno je nanijeti 1 ml otopine pomoću raspršivača (7 preša) 2 puta dnevno na zahvaćena područja vlasišta, počevši od središta problematičnog područja. Operite ruke nakon upotrebe. Ukupna dnevna doza ne smije prelaziti 2 mg (doza ne ovisi o veličini zahvaćenog područja). Pacijenti kod kojih se ne primjećuje zadovoljavajući rast kose pri korištenju 2% -tne otopine i bolesnici kojima je poželjan brži rast kose, može se koristiti 5% otopina.

Za muškarce je Generolon najučinkovitiji za gubitak kose na kruni, za žene - za gubitak kose u srednjem dijelu.

Generolon se nanosi samo na suho vlasište. Otopina ne zahtijeva ispiranje.

Pojava prvih znakova stimulacije rasta dlake moguća je nakon korištenja lijeka 2 puta / dan tijekom 4 ili više mjeseci. Napad i ozbiljnost rasta kose, kao i kvaliteta kose, mogu se razlikovati od pacijenta.

Prema izoliranim izvještajima, u roku od 3-4 mjeseca nakon prestanka liječenja može se očekivati ​​vraćanje izvornog izgleda.

Trajanje liječenja u prosjeku je oko 1 godinu.

Priprema za uporabu: Uklonite poklopac s vijcima i pričvrstite dozirnu crpku. Pričvrstite produženu mlaznicu za prskanje na cijev na vrhu crpke. Pritisnite mlaznicu za prskanje 3-4 puta da biste pumpu napunili otopinom, nakon čega se lijek može primijeniti.

Predozirati

Slučajno gutanje Generolona može uzrokovati sistemske nuspojave zbog vazodilatacijskih svojstava minoksidila (5 ml 2% otopine sadrži 100 mg minoksidila - najveća preporučena doza za odrasle ako se uzima oralno u liječenju hipertenzije; 5 ml 5% -tne otopine sadrži 250 mg minoksidila, to jest doza 2,5 puta veća od najveće preporučene dnevne doze za odrasle, ako se uzima oralno za liječenje hipertenzije).

Znakovi predoziranja: zadržavanje tekućine, snižen krvni tlak, tahikardija.

Liječenje: za uklanjanje zadržavanja tekućine, po potrebi se mogu propisati diuretici; za liječenje tahikardije - beta blokatori. Za liječenje hipotenzije, 0,9% otopina natrijevog klorida treba davati intravenski. Simpatomimetički lijekovi poput norepinefrina i epinefrina koji imaju prekomjernu srčanu stimulaciju ne smiju se propisati.

Interakcija

Postoji teoretska mogućnost (nema kliničke potvrde) povećane ortostatske hipotenzije u bolesnika koji su istodobno liječili perifernim vazodilatatorima. Ne može se isključiti vrlo lagani porast sadržaja minoksidila u krvi pacijenata koji pate od: arterijske hipertenzije i uzimaju minoksidil oralno u slučaju istodobne primjene Generolona, ​​iako odgovarajuća klinička ispitivanja nisu provedena.

Utvrđeno je da lokalni minoksidil može komunicirati s određenim lijekovima za lokalnu upotrebu. Istodobna primjena otopine minoksidila za vanjsku upotrebu i kreme koja sadrži betametazon (0,05%) dovodi do smanjenja sistemske apsorpcije minoksidila. Istodobna primjena kreme koja sadrži tretinoin (0,05%) dovodi do povećane apsorpcije minoksidila. Istodobna primjena minoksidila na kožu i topikalni pripravci poput tretinoina i ditranola koji mijenjaju zaštitne funkcije kože mogu dovesti do povećanja apsorpcije minoksidila.

Nuspojave

Lokalne nuspojave:

Najčešća nuspojava je dermatitis vlasišta. Rijeđe se primjećuju teži slučajevi dermatitisa, koji se manifestiraju u obliku crvenila, ljuskanja i upale. U rijetkim slučajevima svrbež vlasišta, alergijski kontaktni dermatitis, folikulitis, hipertrihoza (neželjeni rast dlake na tijelu, uključujući rast dlaka na licu kod žena), seboreja.

Primjena minoksidila može uzrokovati pojačani gubitak kose tijekom prijelaza iz faze mirovanja u fazu rasta dlaka, dok stara kosa ispada i na njihovom mjestu raste nova. Ovaj privremeni fenomen obično se opaža 2-6 tjedana nakon početka liječenja i postupno, tijekom sljedeća 2 tjedna, prestaje (pojava prvih znakova
djelovanje minoksidila).

Sistemske nuspojave (ako se lijek slučajno proguta):

Dermatološke bolesti: nespecifične alergijske reakcije (kožni osip, urtikarija), edemi lica.

Respiratorni sustav: kratkoća daha, alergijski rinitis.

Živčani sustav: glavobolja, vrtoglavica, vrtoglavica, neuritis.

Kardiovaskularni sustav: bol u prsima, fluktuacije krvnog tlaka, palpitacije srca, promjene u otkucaju srca, edemi.

indikacije

Liječenje androgene alopecije (obnavljanje kose) i stabilizacija procesa gubitka kose kod muškaraca i žena.

kontraindikacije

  • preosjetljivost na minoksidil ili druge komponente lijeka;
  • dob ispod 18 godina;
  • kršenje integriteta kože, dermatoze vlasišta.

S oprezom: starija dob - starija od 65 godina.

Značajke aplikacije

Primjena tijekom trudnoće i dojenja

Lijek se ne smije koristiti tijekom trudnoće i dojenja..

Primjena kod djece

Kontraindiciran kod djece i adolescenata mlađih od 18 godina.

Primjena kod starijih bolesnika

posebne upute

Ne primjenjujte lijek na druge dijelove tijela.

Generolon se primjenjuje samo na suho vlasište nakon kupanja, ili biste trebali pričekati oko 4 sata nakon primjene lijeka prije kupanja. Ne dopustite da se glava opere ranije od 4 sata nakon primjene lijeka.

Preporučuje se pranje kose kada koristite Generolon kao i obično..

Tijekom razdoblja uporabe lijeka Generolon možete koristiti lak za kosu i druge proizvode za njegu kose. Prije nanošenja proizvoda za njegu kose prvo morate nanijeti Generolon i pričekati da se tretirano područje kože potpuno osuši. Nema dokaza da bojanje, perming ili korištenje omekšivača kose može umanjiti učinkovitost lijeka. Međutim, kako biste spriječili moguće iritacije vlasišta, prije upotrebe tih kemikalija provjerite da je proizvod potpuno isprao s kose i vlasišta..

Prije početka liječenja Generolonom, pacijenti trebaju proći opći pregled, uključujući prikupljanje i proučavanje povijesti bolesti. Liječnik mora osigurati da je vlasište zdravo..

Kad se pojave sistemske nuspojave. učinci ili jake kožne reakcije, pacijenti trebaju prekinuti lijek i konzultirati liječnika.

Sastav lijeka Generolon sadrži etilni alkohol, koji može uzrokovati upalu i iritaciju očiju. U slučaju dodira s osjetljivim površinama (oči, nadražena koža, sluznica), područje isperite s mnogo hladne vode.

Izbjegavajte udisanje lijeka tijekom prskanja..

Nakon uporabe lijeka, temeljito operite ruke..

Pregledi pacijenata o Generolone

Kosa je počela ispadati u dobi od 22 godine (trenutno imam 25 godina) i otprilike šest mjeseci nisam mogla vjerovati da mi se to događa. Počeo sam koristiti Generolon kad mi je glava već blistala na suncu. Ja sam ga prskala dva puta dnevno, na čistu kosu, nakon toga 4 sata ne možete mokriti glavu, jer u protivnom neće doći do učinka (barem kako je napisano u uputama). Prva tri mjeseca nisam našao rezultat, ali nakon tri mjeseca korištenja, našao sam prašak na ćelavim mrljama, s vremenom je postajao sve gušći i gušći, a vratio sam, ako ne i izvorni izgled kose, onda mi se jako svidio. Ako je odbijem koristiti neko vrijeme, tada sve pada na svoje mjesto (to se već dogodilo u mojoj praksi i nakon dvotjedne stanke u primjeni, bilo mi je jako teško vratiti kosu). I danas ovaj alat i dalje koristim svaki dan (to je već postalo navika) i očigledno do kraja dana, ili kada želim obrijati glavu, koristit ću ga. Nažalost, do sada, ali srećom ovaj lijek postao je moj jedini spas od gubitka kose..

Generolon

Sastav

1 ml Generolona sadrži 50 ili 20 mg minoksidila.

Dodatne tvari: propilen glikol, etanol, voda.

Obrazac za puštanje

Bezbojna ili žućkasta vodena-alkoholna otopina za vanjsku upotrebu s mirisom alkohola.

60 ml ove otopine u plastičnoj boci sa mlaznicom za prskanje i dozirnom pumpom u vrećici - jedna vrećica u kartonskoj kutiji.

farmakološki učinak

Stimulira i ubrzava rast kose.

Farmakodinamika i farmakokinetika

farmakodinamiku

Lokalna primjena minoksidila pokazala je ubrzanje rasta kose u bolesnika s androgenom alopecijom. Jača mikrocirkulaciju, aktivira prijelaz stanica dlake u fazu rasta, transformira učinak muških hormona na folikule dlake. Suzbija sintezu 5-alfa-dehidrosterona koji sudjeluje u stvaranju gubitka kose.

Najveći učinak ima u mladoj dobi, s kratkim trajanjem bolesti (do 10 godina), s parietalnom ćelavom do 10 cm, prisutnošću 100 vlasi u središtu ćelave točke. Znakovi rasta mogu se primijetiti nakon četiri mjeseca korištenja lijeka. Ozbiljnost i brzina početka učinka variraju ovisno o pojedinačnim karakteristikama. Generolone 5% potiče rast kose jači od 2% otopine lijeka. Nakon prestanka uporabe lijeka Generolon rast kose prestaje, nakon 3-4 mjeseca moguće je vratiti početno stanje.

Mehanizam djelovanja u liječenju androgene alopecije nije poznat. Lijek je neučinkovit za ljekovitu alopeciju ili ćelavost uzrokovanu nepravilnom prehranom i "tijesnim" oblikovanjem kose.

farmakokinetika

Ako se koristi izvana, slabo se apsorbira kroz netaknutu kožu: oko 1,5% primijenjene doze doseže sistemsku cirkulaciju. 95% tvari koja uđe u krvotok izlučuje se nakon 4 dana.

Mehanizmi biotransformacije nisu potpuno razumljeni. Lijek se ne veže na proteine ​​plazme i evakuira se bubrezima. Ne prodire kroz krvno-moždanu barijeru.

Indikacije za uporabu

Androgena alopecija: za stabilizaciju gubitka kose i obnavljanje kose.

kontraindikacije

  • Osjetljivost na komponente lijeka.
  • Kršenje integriteta kože, dermatoze vlasišta.
  • Dob ispod 18 godina.
  • Preporučuje se upotreba Generolon spreja s oprezom u starijih bolesnika..

Nuspojave

  • Lokalni učinci: dermatitis vlasišta, svrbež, folikulitis, kontaktni alergijski dermatitis, hipertrihoza, seboreja, ubrzani gubitak kose (prestaje u roku od dva tjedna).
  • Sistemski učinci (ako se proizvod proguta): nespecifični alergijski fenomeni, edem lica, dispneja, alergijski rinitis, vrtoglavica, glavobolja, torakalgija, neuritis, fluktuacije tlaka, aritmija, palpitacije srca, edemi.

Upute za uporabu (Način i doziranje)

Upute za uporabu Generolona propisuju vanjsku metodu uporabe lijeka.

Bez obzira na veličinu zahvaćenog područja, potrebno je nanijeti 1 ml spreja pomoću raspršivača (sedam udaraca) dva puta dnevno, počevši od središnjeg područja. Nakon uporabe dobro operite ruke. Ukupna dnevna doza je do 2 mg.

Pacijenti koji ne doživljavaju stalni rast kose pri korištenju spreja od 2%, i oni kojima je potreban ubrzani rast, dopušteno je korištenje verzije 5% spreja.

Za muškarce je ovaj lijek najučinkovitiji za ćelavost na tjemenu, za žene - za ćelavost u području srednjeg rastarenja. Generolone se primjenjuje isključivo na suho vlasište i ne zahtijeva ispiranje.

Prvi znakovi ubrzanog rasta kose mogu se pojaviti nakon nanošenja proizvoda dva puta dnevno tijekom četiri ili više mjeseci. Ozbiljnost, početak rasta i kvaliteta variraju od pacijenta do pacijenta..

Prema rijetkim izvještajima, nakon prestanka upotrebe lijeka Generolon, rast kose prestaje, a nakon 3-4 mjeseca moguće je da se početno stanje vrati..

Trajanje terapije je u prosjeku 1 godinu.

Priprema za upotrebu

Skinite poklopac i stavite mjernu pumpu. Pričvrstite mlaznicu za prskanje na crpku odozgo. Pritisnite mlaznicu za raspršivanje nekoliko puta, nakon čega se sprej može nanijeti.

Predozirati

Slučajna primjena lijeka Generolon iznutra može izazvati sistemske nuspojave zbog vasodilatacijske sposobnosti minoksidila.

Znakovi: smanjen tlak, zadržavanje tekućine, tahikardija.

Terapija predoziranja: imenovanje diuretika za uklanjanje zadržavanja vode; beta blokatori se koriste za liječenje tahikardije. S hipotenzijom se 0,9% otopina natrijevog klorida ubrizgava intravenski. Ne preporučuje se propisivanje simpatomimetičkih lijekova s ​​jakim srčano stimulativnim djelovanjem..

Interakcija

Postoji teoretska vjerojatnost pojačanih simptoma ortostatske hipotenzije kod osoba koje su istodobno primale terapiju perifernim vazodilatatorima.

Minoksidil Topical može komunicirati s lokalnim lijekovima. Kombinirana uporaba topičkog minoksidila i masti koja sadrži betametazon dovodi do suzbijanja sistemske apsorpcije prvog.

Dijeljenje kreme koja sadrži tretinoin dovodi do povećane apsorpcije minoksidila.

Kombinirana primjena Generolonea na kožu i pripravaka za vanjsku upotrebu poput Tretinoina i Ditranola koji uzrokuju promjenu barijernih funkcija kože dovodi do povećanja adsorpcije minoksidila.

Uvjeti prodaje

Uvjeti skladištenja

Čuvati izvan dohvata djece. Čuvati na sobnoj temperaturi.

Rok trajanja

posebne upute

Lijek se primjenjuje isključivo na suho vlasište na vlasištu nakon kupanja ili 4 sata prije kupanja. Zabranjeno je pustiti glavu da se navlaži prije navedenog razdoblja. Ne nanosite lijek na dijelove tijela osim glave.

Preporučuje se pranje kose prilikom korištenja lijeka kao i obično..

Tijekom uporabe lijeka dopušteno je koristiti lak za kosu i druge alate za njegu kose. Prije nanošenja proizvoda za njegu prvo morate koristiti Generolon i pričekati dok se tretirano područje potpuno osuši. Nema dokaza da perming, bojanje kose ili upotreba omekšivača mogu umanjiti učinkovitost proizvoda. Međutim, kako bi se spriječila moguća iritacija vlasišta, potrebno je potpuno isprati pripravak s vlasišta prije upotrebe gornjih kemikalija..

Prije početka liječenja Generolonom, pacijenti trebaju proći pregled, uključujući pojašnjenje i proučavanje anamneze, a liječnik mora osigurati da nema bolesti kože vlasišta.

S razvojem sustavnih nuspojava ili teškim kožnim reakcijama, pacijenti bi trebali prestati koristiti lijek i posavjetovati se s liječnikom.

Generolon sadrži etanol koji može izazvati iritaciju i upalu očiju. Ako proizvod dođe na osjetljive površine (nadraženu kožu, oči, sluznicu), isperite ih s puno vode.

Preporučuje se izbjegavati udisanje proizvoda prilikom prskanja, a nakon uporabe proizvoda dobro operite ruke.