Glavni > Izgraditi

Ravna britva sa zamjenjivim noževima

Znate li na koji način izbjeći brijanje koje nije baš dobro za vašu kožu? Međutim, postoje slučajevi kada nije prikladna nijedna druga metoda uklanjanja neželjenih dlačica. Važno je odabrati pravu kvalitetnu britvicu koja će dugo trajati. Bolje dajte prednost modelima sa zamjenjivim noževima.

Što je ravna britva Shavette

Brijanje je sastavni dio muškog zahoda. Iako su razne brade sada u modi, također zahtijevaju posebnu njegu. Ravna britva sa zamjenjivim noževima često se koristi za korekciju. Riječ je o sofisticiranom uređaju koji počiva na drvenoj dršci, a oštro sečivo je nezaštićeno. Prema većini muškaraca, za učinkovito brijanje potreban je samo jedan potez..

Neosporna prednost sigurnosnog britva s zamjenjivim noževima je ta što se on praktički ne može istrošiti. Kupit ćete nove oštrice, a britvicu možete lako spremiti nekoliko godina ili čak proslijediti sinu ili mlađem bratu. Ako odaberete model bez izmjenjivih oštrica, morat ćete ga naoštriti jednom tjedno, ali i dalje će živjeti vrlo dugo..

Ravne britvice dolaze s zamjenjivim ili stalnim noževima. Moderni muškarci prvu mogućnost smatraju prikladnijom, jer pomalo podsjeća na uređaj klasičnog sigurnog stroja. Tada možete odabrati kvalitetu čelika i drva, oblik drške, težinu britve. Postoje skupi modeli koje profesionalci koriste u frizerskim salonima ili modnim brijačnicama, ali postoje i lagane opcije za kućnu upotrebu..

Uređaj

Britvica sa zamjenjivim noževima (tzv. "Brijanje") izgleda baš kao i klasična britva, ali je mnogo jednostavnija za upotrebu. Oštrica ostaje glatka, obrijane dlake ne začepljuju se između ploča, pa je ovaj uređaj jednostavan za korištenje. Oštrenje ravne britvice neće biti potrebno, a muškarac neće morati potrošiti puno novca na kupovinu predmeta kako bi se brinuo o njoj: klasična britva zahtijeva kaiš za oblačenje noža, oštrenje kamenja i posebne paste.

Britvice

Ako imate britvicu sa zamjenjivim noževima, nećete trebati kupiti nikakve posebne "rezervne dijelove". U njemu možete koristiti iste dijelove kao i za konvencionalni stroj. Međutim, za neke modele morat ćete odabrati posebne oštrice u prodaji koje se prodaju u setovima s britvicom. Imajte na umu da se prilikom sastavljanja takva noža može jako reziti, stoga budite oprezni tijekom higijenskih postupaka i prilikom kasnijeg skladištenja alata.

Ravna britva Shavette

Da biste postigli najbolje rezultate, prethodno morate imati temeljit trening brijanja. Ako još uvijek znate kako se obrijati ravnom britvicom kako biste izbjegli posjekotine i druge ozljede, sjetite se prvog pravila - takav alat morate koristiti samo u miru i tišini. Ne zaboravite zatvoriti vrata kupaonice: ako se ruka trgne, oštećenja kože se ne mogu izbjeći.

Ako na licu imate madeže, bradavice, stare ožiljke ili druge izbočine na kojima bi se instrument mogao uhvatiti, budite posebno oprezni. Ako se pravilno koristi, oštrim britvicama možete jednim potezom ruke ukloniti sve dlačice, ali površina mora biti u ravni i pokreti polirani. Muškarci primjećuju da je redovitom uporabom šljokica moguće riješiti problema iritacije kože i uraslih dlačica na licu..

Ravna britva sa zamjenjivim noževima najboljih marki

Ako ćete sami kupiti britvicu, bolje je dati prednost poznatim proizvođačima. Postoji nekoliko njih:

 • Chavette. Najčešća marka koja je takvim instrumentima dala trajno ime. Proizvodi mnogo modela za svaki ukus i novčanik, možete kupiti gotove setove.
 • Pero. Popularna japanska tvrtka koja proizvodi razne proizvode za brijanje. Razlikuje se u jednostavnosti uporabe.
 • Klub umjetnika. Modna japanska tvrtka koja proizvodi svijetle i lagane ravne britvice. Robu možete naručiti putem interneta.

Gdje kupiti i koliko to košta

Za razliku od uobičajenog stroja za jednokratnu upotrebu, kutiju nećete moći kupiti u najbližem supermarketu. Muškarci koji se odluče za korištenje takvog alata trebaju se obratiti profesionalnim frizerskim trgovinama ili trgovinama brijačnicama. Na specijaliziranim web lokacijama na Internetu također možete pronaći odgovarajući pribor za brijanje. Kupnja samog instrumenta koštat će najmanje 2.000 rubalja. Uz to, morat ćete odabrati noževe, njihova cijena je oko 500 rubalja.

Video: alternativa ravnoj britvi

Recenzije

Denis, 34 godine: Naslijedio sam njemačku ravnu britvicu. Nosila sam ga nekoliko puta na popravcima, ali nije besmrtna. Prijatelj mi je savjetovao da kupim moderan model sa zamjenjivim noževima. Probao sam miševe i bio sam zadovoljan njima. Koža je glatka, brijanje traje ne više od četvrt sata. Djevojčici je drago što sam takav dandy, s bradom i modernim alatom za njegovanje!

Alexander, 40 godina: Mislio sam da je u mojoj dobi prekasno za promjenu navika, ali uspješno sam skrenuo pozornost na šljokice. Oni su u Moskvi slobodno dostupni, pa ne morate juriti za njima. Kupujem polovice noževa za godinu dana unaprijed. Sve ispada sjajno! Kad odrastem, želim da i moj sin odmah nauči kako koristiti takve alate. Ovo je pametno ulaganje koje će trajati godinama, a oduševit će vas ako napunite ruku.

Asya, 19 godina: Moj mladić je rijedak tip. Obučena je u retro stilu, sluša vinilne ploče, nosi kapu. Nisam znala što da mu dam za njegov rođendan, a moj brat mi je pričao za shavette. Ovo je skup poklon, ali moderan. Pravi pozdrav iz prošlosti! Prijatelj je vrlo zadovoljan, pokazalo se da je dugo sanjao o ovome. Sad znam što ću dalje dati svom dečku. Za oštrenje će vam trebati pojasevi i kamenje.

Ravna britva s noževima

Dostupnost: u skladištu

Ravna britva sa zamjenjivim noževima
Materijal drške - drvo (ružino drvo)
materijal držača noža - nehrđajući čelik
materijal oštrice - kaljeni čelik
presavijeno - 16,5 cm
rasklopljeno - 23,5 cm

Izračunajte troškove dostave:

Ravna britva s oštricama pravi je muški dodatak koji bi svaki moderni čovjek trebao imati. Prsluk može u svoje strojeve umetnuti bilo koji broj lopatica, ali nikad se ne uspoređuju s kvalitetom i uživanjem u brijanju ravnog britva, iako je pošteno reći da je ovaj model malo moderniziran. Umjesto standardne ravne britvice koju je potrebno povremeno oštriti i brusiti, ova ravna britva koristi izmjenjive japanske noževe. Vrlo povoljan mehanizam za pričvršćivanje i promjenu noževa, bez vijaka i, prema tome, odvijača. Sve je krajnje jednostavno i pouzdano. Drška, izrađena od prirodnog drva, pružit će ne samo udobnost, već i ugodan osjećaj prilikom brijanja.

Učinkovita ravna britva sa zamjenjivim noževima po pristupačnoj cijeni

Brijanje ravnom britvicom sa zamjenjivim lopaticama jedini je način da vaše lice bude čisto i uredno za muškarce koji imaju razdražljivu kožu na licu. Ovaj pribor ima veliko područje noža. Zahvaljujući tome, uz samo nekoliko jednostavnih poteza, možete brijati stršiće više dana bez utjecaja na lice. Sigurnosna britva sa zamjenjivim noževima, koju možete kupiti u našoj internetskoj trgovini, izvrsna je alternativa svim postojećim strojevima i uređajima, jer ima pristupačniju cijenu i omogućava postizanje prilično visoke učinkovitosti, uz minimalan napor.

Sigurnosna britva sa zamjenjivim noževima nije samo koristan dodatak koji će vam pružiti svjež, elegantan i njegovan izgled. To je ujedno i predmet dostojan upotrebe pravog muškarca, što će zasigurno dodati povjerenje u sebe i svoju snagu..

Zašto su ravne britvice isplativije od analognih

Između ostalih asortimana, zbog visoke učinkovitosti korištenja ovog pribora, isplativo je kupiti sigurnosnu britvicu sa zamjenjivim noževima. Udobna drvena drška i moćan, savršeno brušeni nehrđajući čelik osiguravaju najveću brzinu i kvalitetu brijanja u svim uvjetima. U isto vrijeme, vaše lice neće biti pod utjecajem iritacija i drugih poteškoća tipičnih za korištenje konvencionalnih lopatica. Svaka sigurnosna britva sa zamjenjivim noževima prolazi strogu kontrolu kvalitete. Prilikom narudžbe, uvijek možete biti sigurni u nedostatak nedostataka i drugih mogućih nedostataka..

Ravna britva sa zamjenjivim noževima. Kupite profitabilno u našoj trgovini

Naša tvrtka specijalizirana je za proizvode za njegu, uklanjanje dlačica ili ekstenzije. Kupite od nas ravne britvice sa zamjenjivim noževima, uvijek možete biti sigurni u kvalitetu i pristupačnu cijenu. Naši zaposlenici će uvijek rado pružiti bilo kakve informacije i pružiti vam stručni savjet o bilo kojoj robi. Da biste naručili sigurnosnu britvicu s zamjenjivim noževima, nazovite telefone na web mjestu ili ostavljajte poruke e-poštom. Uvijek smo spremni ponuditi izvrsne cijene i dostavu vaše narudžbe u Sankt Peterburgu, Rusiji i inozemstvu. Zahvaljujući tome dobit ćete traženi proizvod u najkraćem mogućem roku..

Ravna britva sa zamjenjivim noževima - što je dobro i gdje se mogu kupiti?

Sadržaj:

Zašto su opasne britvice potrebne zamjenske oštrice??

Brijač ravno britvom Mustang crni čelik MOBP-01

Brijač ravno brijaču Mustang Steel MOBP-02

Mogućnost lako i brzo ažuriranja alata

Svaka oštrica je dosadna. Čak i škare izrađene od super tvrdog japanskog čelika prije ili kasnije će postati dosadne i trebat će ih preoštriti. Oštri zakoni fizike.

I obično u praksi, shvaćanje da je oštrica tupa dolazi iznenada. Postupno, lopatica počinje brijati kosu sve gore i gore, ali osoba to ne primjećuje - i tada rad oštrice postaje potpuno loše kvalitete i ona iznenada postaje jasna. Ok, što sada učiniti?

Ako radite s čvrstom britvom koja nema zamjenske noževe, rad s tim britvom morat ćete zaustaviti dok ne riješite taj problem. A da biste riješili taj problem, morat ćete ili izoštriti oštricu ako imate dovoljnu razinu vještine i dobru opremu za oštrenje - ili je samo predati u ruke profesionalnog šiljila. Bilo koja opcija zahtijeva od vas da promijenite planove, uložite vrijeme i novac - da, čak i ako se oštrite, iako trenutno nikoga ne plaćate, rad troši vašu opremu za oštrenje, za koju ste već platili - i tada ćete je platiti da je ažurirate opet.

Zamjenjivi noževi također koštaju novca - ispravno. Ali potrebno vrijeme i promjena planova za zamjenu oštrica je minimalno. Samo su ga uzeli i zamijenili. Povoljno. To je posebno važno ako se sami ne brijete s ravnom britvicom, već radite s njom u frizerskom salonu ili u brijačnici, gdje je odugovlačenje poput gubitka klijenta..

Dug život brijača

Svakim oštrenje uklanja komad čelika s oštrice. Vjerojatno ste vidjeli stare kuhinjske noževe koji su se više puta oštrili, a oštrica je postala vrlo uska, kao da se pretvara u vlastitu sjenu. To se događa i sa svim frizerskim oštricama koje se oštre mnogo puta. I kao rezultat, opetovano oštrenje alat uvijek pojede alat - više ga nije moguće oštriti, samo ga morate baciti.

To bi se također odnosilo na zamjenske oštrice na opasnim britvama - ali oštrenje ne dotiče samo tijelo britvice, na koje ste se navikli držati. Bez obzira na to koliko je oštrica promijenjeno, britvica će i dalje raditi, nema ograničenja. Ugodno je.

Kupite ravnu britvicu sa zamjenjivim noževima

Kvalitetnu sigurnosnu britvicu sa zamjenjivim noževima sada možete kupiti u službenoj internetskoj trgovini međunarodne frizerske marke Mustang Professional..

Ravna britva

Opasna britva koristi se za uklanjanje dlaka (uglavnom na licu) više od jednog stoljeća. Ovaj se alat sastoji od drške i lopatice. Postoje različite vrste takvih uređaja. Danas na tržištu možete kupiti ručno izrađenu britvicu izrađenu na tokarilima.

Trošak takvih alata je prilično visok. Komplet za brijanje, koji sadrži uređaj za opasnost, uključuje četku za brijanje koja se koristi za nanošenje pjene (sapuna) na lice. Oštrica za brijanje kose izrađena je od čvrstog metala, a njegova oštrica pruža se duž cijele duljine oštrice za maksimalno pokrivanje. Nakon kupnje seta s ravnom britvicom neće biti potrebe za kupnjom strojeva s izmjenjivim noževima ili drugih uređaja koji se koriste za uklanjanje vegetacije.

Savjeti početniku pri odabiru

Sve do 19. stoljeća svi su se alati za uklanjanje dlaka zvali britvice. No nakon pojave trake T, koju je razvio Gillette, pojam "opasno" upotrijebio se za alate s dugom oštricom i drškom..

Jeftino nije jedna od prednosti ravne britvice. Na tržištu postoje relativno jeftini modeli. Međutim, ove vrste alata nisu dovoljno jaki metal, što negativno utječe na kvalitetu brijanja..

Od prednosti koje ove uređaje odlikuju mogu se razlikovati sljedeće:

 1. Oštra oštrica. Kompleti za brijanje s ravnim britvama uključuju alate za uklanjanje dlačica bilo koje debljine ili duljine.
 2. Savršen rezultat. Samo takvi uređaji za brijanje čine kožu što je moguće glađu. Ni najbolji tkalački stanič ne može ukloniti sve dlake. Opasni alati brišu vegetaciju u korijenu, a ne ostavljaju tragove mrlje iza sebe.
 3. Nedostatak posljedica. Duga oštrica smanjuje mogućnost uraslih vlasi ili iritacije kože.
 4. Dugi vijek trajanja. Ako slijedite pravila rada, tada ravne britvice stoljećima ostaju upotrebljive..
 5. Niski troškovi. Najbolje ravne britvice izrezale su druge alate za uklanjanje dlačica.

Od glavnih vrsta takvih alata ističe se Shavette (ravna britva). Ovaj uređaj izgleda poput sličnih proizvoda. Razlika između Chavette i drugih vrsta ravnih britvica je u tome što prva dolazi s zamjenjivim noževima. Prednosti takvih uređaja su sljedeće:

 • nema potrebe redovito oštriti;
 • prisutnost jedne oštrice minimizira vjerojatnost iritacije;
 • Jednostavnost korištenja;
 • ušteda troškova (u odnosu na britvice za brijanje za višekratnu upotrebu).

Ako nemate prethodnog iskustva s ravnom britvicom, preporučuje se da prvo kupite jeftin alat. Također, prije kupnje uređaja, morate obratiti pozornost na nekoliko drugih aspekata..

Ravna britva: kako odabrati

Prilikom odabira alata početnici trebaju obratiti pažnju na dva aspekta:

 1. Prisutnost okrugle glave. Ova je oštrica sigurnija i sprječava slučajne posjekotine.
 2. Širina noža - 5 / 8-6 / 8. Uređaj s tim parametrima pruža najudobnije brijanje.

Također je važno obratiti pažnju na sljedeće čimbenike pri odabiru ravne britvice:

 • niska cijena;
 • na lopaticu se nanosi crtež;
 • nema stigme;
 • nema prostora od oštrenja u blizini leđa (opskrba);
 • uzorak nije paralelan ravnini lopatice.

Svaki od gore navedenih faktora karakterističan je za uređaje loše kvalitete..

Ravne britvice podijeljene su u nekoliko vrsta ovisno o obliku oštrice, karakteristikama oštrice i materijalima od kojih su izrađeni nož i rukohvat..

Oblik platna

Platna dolaze u sljedećim oblicima:

 1. Direktno. Najopasnije vrste.
 2. Zakrivljeni, u obliku polumjeseca.
 3. Klinastog oblika. Kako se pomičete prema bazi, širina noža se povećava.
 4. Stisnule. Takvi su alati najmanje potraženi.

Za početnike su prikladni alati za brijanje od konusa. Oštrica ovog oblika sprječava slučajne posjekotine.

Širina noža

U idealnom slučaju britva ima oštricu od 5/8 ili 6/8 inča. Oštrice drugih veličina zahtijevaju određenu pripremu. Muškarcima je u početku teško pronaći optimalni kut za brijanje, pa je u početku vrijedno napustiti uporabu uskih lopatica. Široke oštrice teže su od drugih, pa su takve uređaje neugodne za upotrebu..

Konkavnost oštrice

Konkavitet noža brade obično je 1/1 ili Ѕ. Potonji su, unatoč relativno visokim troškovima, pogodniji za početnike. Konkavna oštrica Ѕ za optimalnu fleksibilnost i tvrdoću.

Glava noža

Dostupni su sljedeći oblici glave noža:

 • kvadrat;
 • okrugli (nizozemski);
 • Francuski (irski);
 • španjolski
 • konkavan.

Početnici bi trebali kupiti strahove okrugle glave. Potonji pruža kvalitetno brijanje bez posjekotina.

Oštrica čelika

Proizvođači za svoje ravne britve koriste 3 vrste čelika: karbon, damask i nehrđajući. Prva je najpopularnija, jer se lako topi i ima druge korisne karakteristike. Nedostaci ugljičnog čelika uključuju povećanu krhkost. Štoviše, ovaj materijal korodira.

Nehrđajući čelik dulje ostaje oštar, ali ga je teško urediti. Materijal je manje fleksibilan od ugljika, pa stoga zahtijeva određenu vještinu prilikom brijanja.

Damask čelik najskuplji je. Cijena takvih noževa je zbog visoke kvalitete materijala koji se odlikuje dobrom fleksibilnošću i čvrstoćom. Čelik se lako oštri i dugo zadržava oštrinu.

Početnicima se savjetuje kupnja britvica od brijanja od ugljičnog čelika. U ovom slučaju trebate obratiti pažnju na marku proizvođača. Neke tvrtke uključuju elemente u sastavu legura koji degradiraju karakteristike čelika.

Rukovati materijalom

Materijal ručke nije od primarne važnosti. Izbor ovog parametra temelji se na preferencijama ukusa. Uređaji s plastičnom ručkom smatraju se najjeftinijim. Najskuplja je ručno rađena britva, u izradi kojih su korišteni nestandardni materijali: životinjske kosti, vrijedne vrste drveća i drugi..

Proizvođači

U Rusiji danas možete kupiti ravne britvice ručne izrade ili stranih marki. Pronaći modele iz domaće biljke prilično je teško. Takav se proizvod masovno proizvodio u SSSR-u, pa su sovjetske ravne britvice češće na modernom tržištu..

Među stranim brandovima koji proizvode takve proizvode su brandovi Thiers-Issard, Dovo i Boker. Te tvrtke proizvode uređaje najviše kvalitete. Stoga, prilikom kupnje stare ravne britvice jedne od tih marki, ne morate brinuti o pouzdanosti alata..

O oštrini ravne britvice?

Za oštrenje britvica koriste se sintetički ili prirodni kamenje te posebni remeni. Također, postupak se može provesti pomoću abrazivnih materijala, poput brusnog papira..

Kamenje za oštrenje britve rijetko se koristi. Potreba za korištenjem ovog materijala javlja se ako je oštrica oštećena. Muškarci obično kupuju sintetičko kamenje koje pruža dobro oštrenje i relativno je jeftino..

Pri korištenju kamenčića važno je slijediti nekoliko pravila. Prije svega, trebate održati ispravan kut oštrenja ravne britvice. Svako odstupanje dovest će do ogrebotina i čipova, što će alat pokvariti..

Tradicionalno se za oštrenje britvica koriste posebne trake. Potonji su podijeljeni u dvije vrste: viseće i s drvenim ručkama. Prva opcija smatra se najpopularnijom. Trake ovjesa omogućuju vam promjenu razine rastezanja. Kada kupujete takav proizvod, trebali biste obratiti pažnju na njegovu širinu. Tijekom oštrenja remen treba potpuno prekriti oštricu.

Modele s drvenim ručkama uglavnom kupuju početnici. U ovim pojasevima tvornički je postavljena razina napetosti.

Osim toga, postoje modeli dopunjeni posebnom pastom. Potonje je potrebno ako ispravite britvu na kamenu. Pasta uklanja fine metalne čestice.

Jedna strana pojaseva za presvlačenje ima glatku površinu, a druga ima fino zrno. Oštrenje se provodi pod uvjetom da se poštuje ispravan kut i stupanj napetosti.

Kako naoštriti ravnu britvicu?

Postupak oblačenja malo se razlikuje ovisno o korištenom materijalu. Ravno britvicu na kamenu moguće je izoštriti ako dodirni kamen ispunjava sljedeće zahtjeve:

 • oblik kamena se ne mijenja s vremenom;
 • nema suspenzije na površini;
 • površina - homogena ili sitnozrnata;
 • nedostatak gustih kvržica;
 • veličina šipke je 50x150 mm (možete uzeti kamenje malo veće veličine).

Oštrenje na kamenu vrši se na sljedeći način:

 • šipka se navlaži vodom;
 • alat se nalazi između indeksa i palca;
 • češalj (gornji dio) i vrh oštrice istodobno se ukorijene;
 • britva je nacrtana duž kamena;
 • došavši do kraja, trebate okrenuti britvicu i izvesti slične pokrete, držeći drugu stranu.

Potrebno je okrenuti alat kroz češalj. Time se eliminira mogućnost oštećenja oštrice..

Prilikom oštrenja preporučuje se pridržavati se nekoliko pravila:

 • držite oštricu pritisnutu uz šipku;
 • trebate lagano pritisnuti, ali istodobno zadržavajući površinu lopatice na kamenu;
 • ne mijenjajte silu pritiska tijekom prolaska obje strane;
 • pokrijte češalj električnom trakom (kako biste je zaštitili od ogrebotina).

Remen se ne koristi za oštrenje, već za ispravljanje ravne britvice. Postupak se provodi na sljedeći način:

 • lopatica je pritisnuta na površinu remena (postavljena ravna);
 • lopatica se povlači prema naprijed grebenom dijelom;
 • tijekom kretanja potrebno je lagano pritisnuti oštricu;
 • dođete do ruba, trebate se vratiti u početni položaj, čineći prolaz za drugu stranu oštrice.

Kod rada s ovim predmetom potrebno je da lopatica 50 puta pređe sitnozrnati dio i 15 puta preko kože. Preporučuju se glatki pokreti..

Oštrenje s drugim materijalima

Oštrenje s papirom za smirenje slijedi ista pravila kao i za odijevanje remena. Prije postupka, materijal se mora navlažiti da se spriječi oštećenje oštrice. Prije nego što nastavite s aktivnom obradom britvice, preporučuje se eksperimentiranje s različitim vrstama brusnog papira, čime se odabire najbolja opcija za brušenje..

Zašto je briga o vašoj ravnoj britvi tako važna?

Važno je ne samo znati na kojoj strani remena trebate podesiti ravnu britvicu, već i znati kako se brinuti o svom alatu. Zbog činjenice da su takvi uređaji izrađeni od različitih materijala, različito reagiraju na vanjske utjecaje. Međutim, većina alata relativno brzo postaje dosadna. Stoga redovito ispravite remen na ravnoj britvi..

Promatrajući ovaj zahtjev, vijek trajanja uređaja može se povećati za mnogo godina. Redovita promjena britve održavat će alat oštrim za glatko i dosljedno brijanje..

Takav uređaj mora se podmazivati ​​u redovitim intervalima. Osim toga, stručnjaci ne preporučuju svakodnevno korištenje ravnih britvica jer je metalu potrebno vrijeme da se "odmori".

Kako pohraniti jedinicu za brijanje?

Život alata ovisi o mnogim čimbenicima. Uvjeti skladištenja igraju važnu ulogu u tome. Preporučuje se kupnja dodatnog pribora (postolja, futrole i ostalog), zajedno sa sigurnosnim britvama, koje će zaštititi alat od vanjskih utjecaja.

Preporučuje se očistiti, isprati i osušiti oštricu nakon svakog postupka. Brijač čuvajte u ventiliranom prostoru s normalnom razinom vlage. Ako se uređaj rijetko koristi, oštricu treba obraditi parafinskim uljem, što će zaštititi čelik od korozije..

Sve ravne britvice s vremenom postaju dosadne. Vremenski interval između oštrenja određuje se prema vrsti čelika od kojeg se izrađuje oštrica i prirodi upotrebe. Ako se alat koristi za svakodnevno brijanje, oštrica će relativno brzo potamniti. Stoga, kako bi se izbjegle ozljede i održala oštrina noža, potonje se mora stalno podešavati na pojasu..

Muškarcima koji prethodno nisu koristili ravnu britvicu savjetuje se da prvo kupuju jeftine alate napravljene od ugljičnog čelika. Da biste izoštrili metal, trebali biste pribjeći uslugama stručnjaka. U slučaju značajnih oštećenja oštrice, morat ćete poravnati materijal na kamenu.

Ravna britva, britva ili šal - što odabrati?

Ravna britva

Ova najstarija vrsta britvice postoji još od davnina: Rimljani su se brijali sličnim britvama. Sredinom dvadesetog stoljeća ravne britvice konačno su ustupile mjesto britvicama u obliku slova T, koje su za razliku od prvih nazvane "sigurnim". Današnje britvice ili britva britva su estetika i poseban šik brijanje. Odabir su ih pravi ljubitelji savršeno glatke kože i hedonisti koji uživaju u samom procesu njege i brijanja britvom..

Ravna britva ima nesporne prednosti koje ostale vrste britva još nisu bile u mogućnosti ponuditi:

Izdržljivost

Strah je investicija za naredna desetljeća. Ako imate na raspolaganju kvalitetnu oštricu i znate kako se brinuti o njoj, nećete morati tražiti nešto bolje: čistoća brijanja, osjećaj postupka i odsutnost iritacije nakon toga ovisit će samo o vašoj tehnici. I malo šminke.

Čistije brijanje i duži rezultati

Ispravno i oštro ošišana britva u jednom potezu siječe kosu, potpuno ne oštećujući kožu ili ne uzrokujući iritaciju: važno je da je kosa ošišana, a koža služi samo kao vodič za kretanje lopatice. Ako je vaša tehnika brijanja već na mjestu, kosa se urezuje bliže korijenu nego bilo kojem drugom alatu za brijanje zbog čega se osjeća kao da kosa raste sporije. Ne, ne rastu sporije, ali rastu duže jer ih smanjite..

Pogodno za kosu bilo koje duljine

Za razliku od T-bara ili kaseta, koji nisu baš dobri za rukovanje dugim čekinjama, strah ne zahtijeva prethodno skraćivanje brade. To može pretvoriti rustikalnog bradatog čovjeka u engleskog gospoda bez brade.

Malo o nedostacima ravnih britvica

Kako je, uz sve te prednosti, ravna britva izgubila svoju popularnost na sigurnosnim britvicama? Prije svega, promijenio se ritam života čovjeka. Zapamtite: brijanje nekad je bio događaj zbog kojeg je čovjek otišao kod brijača (ili je brijač otišao kod bogatog klijenta). Dvadeseto stoljeće unijelo je dotad nepoznatu dinamiku u život čovjeka. A kad je na prijelazu stoljeća Gillette došao do sigurnih strojeva, stvarnost ih je sama gurnula na tržište: u svakodnevnom životu Prvog svjetskog rata muškarce su učili brijati britvicama. Odlazak na brijač zamijenjen je brzim brijanjem kod kuće, a kod kuće, ravne britvice nisu uvijek prikladne i opravdane zbog nekoliko njihovih nedostataka, koje, međutim, ne smatraju takvim među istinskim fanovima:

Ravna britva je skupa

Dobar strah, koji brijanje čini ugodnim, košta oko 10 puta više T-traka iste marke. Najjeftiniji modeli Dovoa - najpopularnijeg i najpovoljnijeg proizvođača britva danas - kreću od 120 eura. Čelične britvice od Damaska ​​počinju od 1000 eura. Pored toga, ravna britva tradicionalno se koristi s oštrilom, remenom i kremom za oblaganje. Za rad u salonu "na struji", visoka cijena britvice i pribora nije presudan faktor, ali za kućnu upotrebu to ne izgleda uvijek opravdano.

Ravna britva je opasna

Barber je profesionalac koji svaki dan brije desetak muškaraca. Teško je postići iste polirane, ispravne pokrete kod kuće; ravna britva zahtijeva ozbiljnu vještinu brijanja. Ali rizik od rezanja sebe nije njena jedina opasnost. Ravna britvica mora biti vrlo oštra u svakom trenutku. Stoga, ako u kući ima još nekoga osim vas, britvicu morate pohraniti na mjesto nedostupno ostatku kućanstva..

Ravne britvice teško je očistiti

Brijač se koristi vrlo kapriciozno: potrebno ga je obrisati samo mekom krpom, bez dodirivanja ruba; ni u kojem slučaju ne smijete dodirnuti točku prstima, papirom ili krpom; ne može se skladištiti na visokoj vlažnosti zraka i loše obrisane oštrice korodiraju; s nesavršenom tehnikom oštrenja, rezna ivica brzo postaje neupotrebljiva; samo posebni oštriči mogu oštriti britvicu, a ni u kojem slučaju brusilice za noževe; itd.

Ravna britva ne smije se nositi u ručnoj prtljazi

Da, britva se mora prijaviti u avionu. Napokon hladno oružje. Tijekom putovanja morat ćete odabrati drugu mogućnost brijanja.

Na Internetu postoji mit da postoje ravne britvice sa zamjenjivim noževima. Zapravo, govorimo o šatlama, o kojima ćemo govoriti u nastavku. Zapamtite, ne postoje ravne britvice. Ako je oštrica vašeg straha postala neupotrebljiva i ne može se urediti, nažalost, morat ćete kupiti novu britvicu.

Za neusporedivu atmosferu i kvalitetno brijanje, ravne britvice imaju svoje obožavatelje. Ako se odlučite za ravnu britvicu, ali ne želite ulaziti u detalje, odaberite europske marke: Dovo-Solingen, Thiers-Issard, Muehle. Izbjegavajte kineske britvice i bilo kakve britvice jeftinije od 120 eura: zbog slabe kvalitete izrade alat se može činiti neugodnim za uporabu (drška je labav, oblik nije ergonomski itd.), A zbog niske kvalitete metala, oštrica može postati prljava već od prvog brijanja. Vrlo često se kineske oštrice uopće ne mogu izoštriti i doslovno se mogu jednokratno koristiti..

Stroj za brijanje i druge alternative

Ovaj će se magazin usredotočiti na mokro brijanje britvom..
Ali zašto klasični T-bar?
Zašto, na primjer, jednokratnu upotrebu? Koje su druge alternative tu?
Zašto je manje lopatica bolje?

Odgovore na ova i druga pitanja pronaći ćete u ovom članku..

Zapravo postoji nekoliko alternativa:
I. Električni brijači
II. Sistemske britvice sa "kasetama" - Gillette, Wilkinson & Co.
III. Strojevi za jednokratnu upotrebu
IV. Ravna britva
V. Ravna britva sa zamjenjivim noževima
VI. Klasični stroj za brijanje s dvostranim zamjenjivim noževima

Neki nas čine ovisnima o određenim brandovima, neki, naprotiv, daju nam slobodu izbora..
Svaka opcija ima prednosti i nedostatke..
Razgovarajmo o svemu po redu.

I. Električni brijači

- alternativa je zanimljiva, ali nije prikladna za sve i ima određene nedostatke.
Vrhunac potražnje za ovom tehnologijom već je u prošlosti, većina muškaraca koristi druge alternative,
koji se mogu grupirati pod naslovom "mokro brijanje". Električna britva sama po sebi ne može ublažiti iritaciju kože i druge probleme. Moderne generacije električnih brijača mogu se koristiti za mokro brijanje, ali još uvijek postoje značajni nedostaci:
1. Između noža i baze kose nalazi se ploča, čak i ako je tanka,
brijanje nije tako temeljito. Mnogi se žale na ovaj trenutak, moraju se brijati dva puta dnevno..
2. Nemoguće je kontrolirati broj dodira noža i područje kože, ali što ih je više, veća je vjerojatnost da će se višak sloja epiderme odrezati, doći ćemo do iritacije kože i drugih problema.
Ovaj korak objašnjava važnost kontrole postupka brijanja..
3. Pratimo vodstvo oglašavanja i, bez naprezanja mozga, postajemo ovisni o rezervnim noževima određenog proizvođača koji lako mogu napuhati cijene ili ih potpuno prestati proizvoditi..
4. Električni brijač zahtijeva utičnicu da se barem napuni baterija.
Utičnice nisu svugdje, različite su u različitim zemljama, na odmoru i poslovnim putovanjima nije baš zgodno.
5. Britvica će se prije ili kasnije slomiti. Posljednjih godina, nažalost, električni se uređaji sve češće pokidaju. Proizvođač nije zainteresiran prodati proizvod kupcu svakih 20 godina. Tako nastaje umjetno starenje tehnologije.

Sada isključivo o mokrom brijanju. Ako vam odgovara suho brijanje, super,
daljnje čitanje nije potrebno. Iako postoji mišljenje da suha kosa može biti tvrda kao bakrena žica iste debljine. Voda omogućuje brijaču da lako kosuje kosu.

II. Brijači sustava

- da, postoje u bilo kojem supermarketu, svi ih znaju, čini se da su jednostavni za upotrebu,
posebno zbog fleksibilnog pričvršćivanja uloška koje prate konture lica.
Čini se da nije potrebno puno vremena za brijanje. Ali ima ih mnogo, ali.
1. Broj noževa u modernim proizvodima prerastao je u sramotu. Prolazeći jedan dio kože 1 put s pet lopatica, postižemo pet puta veći kontakt noža s kožom. S pet prolaza kroz jedno područje - 25 kontakata, odrežite epidermu, odrežite kosu u korijenu, koja zatim izraste u kožu. Kao rezultat - iritacija, akne od brijanja i druge nevolje. I potpuni nedostatak kontrole.
2. Oštrice sustava brzo se guše. Proizvođačima nije isplativo izrađivati ​​noževe koji traju dugo,
(posebno u monopolskom okruženju). Kao rezultat toga, previše se pritisnemo i dobili smo dodatne probleme s kožom..
3. Oštrice za strojeve sustava povećavaju cijenu iz generacije u generaciju. U isto vrijeme plaćamo skupo oglašavanje.,
što nam daje rezanci, dobar prostor za police u trgovinama (da, to košta puno novca), hidratantne trake, hrpa plastike, mikro češljevi, "stabilizatori oštrica" ​​i druge gluposti, dobivanje prilično jeftinog čelika. Zapravo, značajno preplaćujemo, dvije tvrtke koje su gotovo u potpunosti srušile tržište za sebe koriste svoju poziciju u najvećoj mjeri: preplaćujemo čak i za dvostruke oštrice. Možete promijeniti marku, ali opet smo se našli u monopolu.
4. Postoji problem plastičnog kontakta s kožom. Plastika sadrži puno sastojaka koji ne djeluju dobro na kožu. Ne vjerujete mi? Pogledajte dokumentarni film "Plastika". Na primjer, bisfenol-A djeluje poput estrogena. Teško su vam potrebni umjetni analozi ženskih spolnih hormona na koži. Kao i boje itd..
5. Proizvođači sistemskih britva pokušavaju svima prodati isti proizvod, to je poput jednodijelnog odijela,
što bi trebalo svima odgovarati, ali nikada se nećemo moći nositi s tim zadatkom, jer smo svi različiti.

III. Strojevi za jednokratnu upotrebu

Ova opcija ima gotovo sve nedostatke brijača sustava, plus još nekoliko nedostataka.
Da, možda nema puno noževa, jeftiniji je od noževa sustava,
neki čak uspijeju obrijati jednokratnu upotrebu više puta.
Ali, uz činjenicu da su lopatice pričvršćene pod fiksnim kutom i ne idu oko kontura lica
(tj. nakon redovnih spremnika morat ćete se malo prekinuti),
sam proizvod nije osobito seksi:
1. Ionako preplaćujemo.
2. Uglavnom za plastiku, koja stroj čini previše lakim za ugodno brijanje.
3. I dobivamo čelik niske kvalitete. Nije osobito oštar, brzo se potamni.
To pokušavamo nadoknaditi jačim britvicama na koži i dobivamo posjekotine, iritacije itd..
Osobno, trebam par strojeva za jedno ili više glatko brijanje.,
ako se nisam obrijao par dana i želim biti obrijan.
Ne želim ni razmišljati što će se dogoditi sa svom ovom plastikom.

Krenuti dalje. Budimo radikalni.
Kako su se brijale generacije prije nas? Prije britva za jednokratnu upotrebu, električnih brijača i brijača sustava?
Ne, ne želim razgovarati o brončanom dobu, napravimo nešto modernije.
Prva opcija koja mi padne na pamet -

IV. Ravna britva

Ovo je vrlo elegantan način da se riješite stabljike, možda čak i najviše stila..
U posljednje vrijeme to je čak vrlo moderno, čak i za kreatore "Jamesa Bonda".
Sigurno ćete moći impresionirati vlastite poznanike, smatrat će vas odvažnim individualistom..
Naročito dame.
Britvica ima određenu težinu, ne trebate je pritiskati:
ona se kreće "sama", barem odozgo prema dolje.
Ako učite, možete postići vrlo dobre rezultate..
Na duže staze ovo je možda najekonomičniji način brijanja. Ne stvarate plastični otpad koji pluta u oceanu i zagađuje okoliš. Možete čak naslijediti britvicu ako se dobro nosite s njom..
Čak i ako je u potpuno ružnom i lošem stanju,
može se restaurirati, polirati, oštriti i ponovno koristiti dugi niz godina.
Za ljude koji žive daleko od civilizacije ova se mogućnost može činiti prilično prikladnom,
možete zaboraviti na kupnju uložaka ili noževa,
naravno, ako dobijete kamenje za oštrenje i remen za oblačenje,
(usput, sapun, uključujući i za brijanje, ako želite, možete naučiti kako sami kuhati).

Uz to, za dobro brijanje jedan ili dva prolaza s jednom oštricom mogu biti dovoljni ako je u vrhunskom obliku..
To objašnjava razliku između robe široke potrošnje i dobrog alata.!
Dovodeći proces do savršenstva, možete se oprostiti od iritacije kože,
urasle dlake i drugih problema s kožom koji proizlaze iz tipičnih potrošačkih proizvoda koji ne pružaju odgovarajuću kontrolu nad brijanjem.

minusi:
1. Ne precijenjujte sebe. Proces učenja vjerojatno je krvav i bolan. Teške ozljede ne mogu se izbjeći ako nisu pažljive. Ova britva se s razlogom naziva opasnom! Morat ćete strogo slijediti pravila,
kako bi se izbjegle nevolje, poput toga da nikad ne šetate oko kuće otvorenim nožem, zaključavate vrata kupaonice prije brijanja,
držati nož dalje od djece, uvijek brijati suhim rukama.
Prvi pokušaji zahtijevat će puno vremena i još više koncentracije. Ali ni vas se ne treba previše bojati:
2. Sve se može naučiti. Ali trebat će vam vremena i strpljenja. Možda će biti potrebno stotinjak pokušaja da se ovaj alat dobro shvati..
3. Dobar čelik, ručna izrada, brušenje i oštrenje košta nešto novca.
Naravno, možete se skinuti sa stotinu dolara ili nabaviti rabljeni nož, ali to nije sve..
4. Ravna britva zahtijeva brigu. Što zauzvrat zahtijeva vrijeme i novac.
Trebat će vam trake za poravnavanje oštrice, posebne paste i kamenje za oštrenje noža.
I nekoliko odjednom. Jedan dobar kamen lako može vrijediti stotinu dolara.
Međutim, dugoročno se svi ti troškovi mogu isplatiti.,
(jer nema troškova za patrone, nove električne ili britvice za jednokratnu upotrebu).
5. Postoje neugodnosti: u ručnoj prtljazi ne možete sa sobom ponijeti ravno britvicu sa sobom. I na putovanju ćete morati ponijeti pojas za ispravljanje. Za brijanje trebat će vam mirno okruženje..
6. Postoji mišljenje da se opasnoj britvi treba dati "odmor".
Poželjno je dva dana. Trebat će vam drugi nož za brijanje.
Pored toga, ako je jedan nož tup, drugi oštriji će biti vrlo koristan..
7. Ako na licu imate ožiljke, madeže i druga problematična područja koja bi mogla lako zahvatiti ravna britva, prvo biste trebali razmotriti njihovo rješavanje kontaktirajući dermatologa, inače se rezovi ne mogu izbjeći..
8. S vremenom će vam se sve ovo možda toliko svidjeti da ćete poželjeti imati čitavu kolekciju noževa, kamenja za naoštrenje, remena za oblačenje, paste. :)

V. Ravna britva sa zamjenjivim noževima

Takozvana Shavette eliminira potrebu za osobnim stvarima za brigu o oštricama,
ali
1. Još morate učiti i naviknuti se.
2. Trebat će vam noževi, ponekad su posebno oblikovani,
ponekad klasični dvostrani,
koji se koriste u T-strojevima - sigurnost -
takozvane oštrice s dvostrukim rubom (DE noževi).
3. Kad se sastave, možete se jako rezati.
Na neki način ova opcija kombinira prednosti i nedostatke opasne i sigurne britve.

Prvo o prednosti:
Zamjenjivi noževi, pojasevi, kamenje i potreba za oštrenje nestaju. Brijanje s takvim strojem
u stvari, prilično je blizu brijanja sistemskim britvama, procesa navikavanja na tehniku ​​brijanja,
uglavnom brže od ravne britvice.
Opcija je manje opasna od otvorene oštrice: čak i ako stroj s oštricom padne,
posljedice će biti manje strašne nego kod noževa za brijanje.
Jednom kada ste navikli, možete se brzo obrijati..
Izbjegavamo monopol, proizvod je standardan, tržište je puno različitih lopatica,
različitih proizvođača (različiti čelik, različito oštrenje, različiti premazi i tolerancije kontrole kvalitete).
Ova je opcija mnogo jeftinija od korištenja strojeva za jednokratnu upotrebu.,
čak i mnogo jeftinije od noževa zamjenskog sustava. Pogotovo ako kupite 100 komada.
5-10 noževa (DE-noževi) mogu uzeti nekoliko dolara, 10-50 centi za jednu oštricu.
Činjenica da je brijač reverzibilan omogućuje ga rjeđe ispiranje u vodi i ubrzava postupak brijanja
(kosa ne začepljuje sigurnosni uređaj poput uložaka ili britvica za jednokratnu upotrebu).
Postoje različiti strojevi i različiti noževi, svaki sa svojim karakterom - možete pronaći opciju koja vama osobno odgovara,
a ne direktor marketinga jedne od poznatih marki.
Možete pronaći pristojni kromirani stroj za 20-40 eura,
bez plastike, koja će vam služiti jako dugo.
Ovaj se proizvod amortizira vrlo brzo kada se uzmu u obzir uštede na noževima i činjenica,
da mnoge marke oštrica omogućuju brijanje bez problema 3-5 puta jednom oštricom dok ne postane dosadno.
Sigurne oštrice vjerojatno neće potpuno nestati: koristi ih vrlo veliki broj ljudi na našem planetu.,
od čak i oni najjeftiniji jednokratni ili sistemski ne mogu priuštiti.
Istodobno, klasični stroj prilično je moderan komad..
On može zauzeti svoje dostojno mjesto u kupaonici.

Naravno, tu ima i BUTOVA:
1. Još uvijek se trebate naviknuti, učiti, donositi zaključke. Možda par tjedana, možda mjesec dana.
Eksperimentirajte, odaberite prave lopatice, naviknite se na pravilan pritisak i kut stroja.
2. U početku vam može potrajati mnogo duže za brijanje, možda pola sata.,
možda sat vremena Nije uvijek prikladno, pogotovo ujutro..
3. Ova britva nije toliko oproštena za pogreške u brijanju. Može doći do posjekotina, iritacije, sve dok ne shvatite nekoliko osnovnih točaka na koje ćemo se vratiti kasnije. Možda ćete htjeti poboljšati ne samo samu tehniku ​​brijanja, već i pripremu i sve povezano s tim..
4. Dvostrane oštrice izvan stroja su i dalje prilično opasne, možete se ozbiljno rezati. Ne zaboravite na to, pogotovo ako u kući ima djece.!
5. Noževi, čak i prilično dobri i prikladni za vas, mogu se prodati nedaleko od vašeg doma, ali može se dogoditi i da morate naručiti putem interneta, u ovom slučaju nabavite malu zalihu.
6. Problemi ostaju kod molova i drugih problematičnih područja, ali sigurnost u tom pogledu je lakša,
nego ravna britva, ali sustaviste također možete rezati.
7. Ne zaboravite da možete naletjeti na tupu ili neispravnu oštricu, ponekad čak i lažnu,
od toga nitko nije imun.
8. Ovaj posao može se "razboljeti" - počnite sakupljati strojeve,
tada možete zaboraviti na štednju. )

Za mene osobno, u ovom trenutku je najprikladnija opcija klasični stroj u obliku slova T. Subjektivna je stvar koja vam opcija najviše odgovara, ali sada imate neke argumente za i protiv.

Shavette britva. Iznova opasno brijanje.

Ovaj je pregled, po mom mišljenju, vrlo zanimljiv, zamjena za ravan britvicu.


Neću se gnjaviti poviješću stjecanja i dovođenja um potrebna oštrina britvice, oštrica, povremeni pokušaji opasnog brijanja i odgađanja ovog strašnog postupka na stražnjem plameniku, koji se protežu nekoliko godina.

Dok sam proučavao prodavaonicu prodavača od koje sam kupio repliku Merkur Futura koju sam ranije opisao, vidio sam ovo zanimljivo puno. A sada, mjesec dana kasnije, imam britvicu!

Krenimo od ludog pakiranja.
Gusta crna mat kutija umotana u zaštitni film.

Poklopac je zatvoren za dva magneta "ispod kućišta"


Opći prikaz kada je zatvoren

Otvorena

Težina brijača - 72 g.


A sada, glavna značajka!
Okrećite ispleteni mjedeni kotač i otpustite nosač

To nam omogućuje da preklopimo tanjur. Podijelivši ploče, vidimo da na ravnini jedne od njih postoje dvije iglice, na drugoj, udubljenja ispod njih.

Oštrica se drži za ove igle, posebnim uvojnim utorima.

Koristim lopatice Dorco. Jedno pakiranje (10 kom.) Prodavatelj je priložio kao poklon za brijač!


Prekrivanje oštrice je ujednačeno. Čvrsto sjedi, bez vidljivih stražnjih dijelova.


Još uvijek sam impresioniran ovom britvom.
Jako mi se svidjela izvana, sa fotografije. Nakon što sam ga primio i otvorio kutiju, postalo je jasno da je to ono što mi treba. To ću rado iskoristiti i vidjeti na polici.

Pojava me podsjeća na neku vrstu fantastičnog aviona ili steampunk oružja

Dijelovi od mesinga samo pojačavaju ovaj učinak..

Drška je izrađena od ružinog drveta. Ako pažljivo pogledate, možete vidjeti male nedostatke u izvedbi. Oni ne utječu na rad instrumenta, ali jesu.
Žljebovi u blizini zakovicama


Čips duž vlakana uz rubove ručke matrice


Potonji se, po želji, mogu lako ukloniti pomoću brusnog papira.

Na ručki su ugravirani slovo i logotip


Već sam isprobala ovu britvicu u praksi i mogu reći da je rezultat bio mnogo ugodniji i učinkovitiji od mojih prethodnih pokušaja brijanja s tradicionalnom ravnom britvicom.
Možda zbog kraće rezne oštrice? Bolje oštrenje? Ili je to samo placebo efekt?
Ali činjenica ostaje, čak i bez mnogo vještina, uspio sam se obrijati, uključujući brkove i područje brade, a da mi ne izazove posjekotine..
Mislim da se ova britva može brijati jednako brzo i učinkovito kao s T-trakom.

Po mom mišljenju, ova britva je utjelovljenje autentičnog faktora oblika Opasni brijač i moderne svestranosti, praktičnosti i stila. Jako sam zadovoljan s njom!
Slobodno preporučite kupnju!

Hvala na pažnji!

Proizvod je dućan napisao recenziju. Recenzija je objavljena u skladu s člankom 18 Pravila web mjesta.

edukativni program od amaterskih evaluata

Za početnike o osnovama u području ekstremnih i vanrednih situacija, preživljavanju, turizmu. Također će biti korisna ribarima, lovcima i drugim zaljubljenicima u prirodu i aktivnosti na otvorenom.

Subota, 13. travnja 2019. godine.

Ravna britva


Ravna britva uklanja najfinije dlake s vašeg lica, ostavljajući vašu kožu čistom i glatkom. A u slučaju ozbiljnih problema, bolje je imati ravnu britvicu, jer nove sigurnosne britvice možda neće biti dostupne.

Po mojem mišljenju glavna prednost ravnih britvica je sljedeća: ako se znate obrijati ravnom britvicom i pravilno postupati, upotrijebiti pojas i ne rezati razne materijale, tada će trajati jako dugo. Oštrenje i uklanjanje tamnih mrlja omogućit će upotrebu stroja sljedećim generacijama.
Također, ova britva štedi novac jer za sigurnosne britvice ne morate kupiti zamjenske kasete ili noževe.
Osim toga, neki kozmetičari uvjeravaju da je brijanje na ovaj način najsigurnije, pa čak i blagotvorno za kožu. Povezana je s tehnikama rezanja kose.

Vrste britvica

Klasična ravna britva

Shavetka (ravna britva sa zamjenjivom oštricom)

Kako odabrati ravnu britvicu

Širina noža

Konkavnost (utor radijusa)

Neke mogućnosti za konkavnost britva
Oštrica britvice 3/4 zakrivljena
Presjek britva s različitim vrstama konkavnosti

glava

Najčešća opcija su britvice s okruglim glavama. To je svestrana inačica britvica, oštrica za upravljanje i najsigurnija zbog zaobljenih uglova.

Među antičkim primjerima možete pronaći britve s izrezom na glavi ("brijač zarez") - to su brijačovi strahovi, a ovaj izrez omogućuje otvaranje britve jednom rukom.

Vrste glava britva

Materijal oštrice

Oštrica je izrađena od nehrđajućeg ili ugljičnog čelika. Oba su se materijala dobro dokazala na tržištu. Birajte po vašem ukusu. Ali imajte na umu da je izoštravanje ravne britvice od ugljičnog čelika lakše nego oštrenje nehrđajućeg čelika. Međutim, ugljični čelik je lomljiviji i može stvoriti mrlje (koroziju) i sječive. Britvice od nehrđajućeg čelika teže se rezati i izoštriti te ostati oštrije duže

Oštricu također možete istaknuti čelikom iz Damaska. Ali ne samo da je vrlo teško oštriti takvu oštricu, već imaju i veliku cijenu. Osim toga, kad su izrađeni, mogu ga napraviti tako da bude samo suvenir. A velika je mogućnost naletjeti na lažnjak.

Oblik oštrice britvice

Ravne britvice su tradicionalne i najčešće. Ovo je svestrana opcija brijanja koja je savršena za početnike.

Oblik oštrice "Smile" smatra se profesionalnom oštricom. Ova vrsta britve ima veću upravljivost na bradi, idealna je u "šupljinama", ali u ravnim dijelovima je inferiornija od britvice s ravnom oštricom..

Brijači s nosom širim od pete tipični su za antikvitete s kraja 18. i početka 19. stoljeća. Klinastog su presjeka kako bi se osiguralo ispravno oštrenje i lijepljenje. Prije svega frizeri i brijači koriste ih za brijanje teško dostupnih područja.

"Obrnuti osmijeh" pojavljuje se kao rezultat nepravilnog oštrenja ili je tvornička oštećenja. Takvu britvicu ne možete koristiti - to je ispunjeno ozljedama.

Rukovati materijalom

Što trebate obrijati ravnom britvicom

Dugotrajna osnovna imovina
higijensko brijanje britva
 1. Ravna britva. Ne kupujte britvicu kineskih marki, jer je njihov rub neravne, nepravilne geometrije. Takva oprema jednostavno nije prikladna za brijanje, nemoguće je izoštriti kinesku oštricu..
 2. Nož za oblačenje. Ručne (nadzemne) trake najčešće se koriste, ali također će raditi i druge vrste remena. Prilikom odabira modela obratite pažnju na prisutnost na strani tkanine.
 3. Kućište za pohranu (poklopac). Ako se brijač drži kod kuće, nemojte ga uzimati. U slučaju putovanja / putovanja bolje je kupiti.
Sve ostalo se može pripisati priboru za brijanje i nije potrebno kupiti specijalizirani. Radit će i za redovnu britvicu. Oni uključuju, na primjer,
 • poseban sapun ili pjena za ravnu britvicu
 • stipsa
 • četka za brijanje
 • Šalice za pripremu pjene
 • razne sastojine
 • i tako dalje.

Pazite na svoju ravnu britvicu

 • Prilikom brijanja brijač ne ispirajte pod tekućom vodom, bolje je ukloniti preostalu pjenu ručnikom od vate.
 • Uklonite mehanička oštećenja. Ravna britva može se oštetiti dodirom s tvrdom površinom koja se ne može popraviti..
 • Ako želite dezinficirati oštricu, koristite alkohol ili sapunsku vodu.
 • Nikada nemojte nanositi kiselinu na brijač niti ga ispirati vrućom vodom! Ravna britva ne podnosi nagle promjene temperature.
 • Neka vaša ravna britva ostane suha i suha. Kupaonica nije prikladna za ove svrhe. Ne skrivajte ravnu britvicu u navlakama i kućištima, ona treba "disati".
 • Ako želite, oštricu možete lagano obraditi posebnim uljem za zaštitu metala. Ali možete se snaći s strojnim uljem.

Kako naoštriti (brusiti, urediti) ravnu britvicu s pojasom

Remen mora biti reverzibilan. Jedna strana pojasa treba biti izrađena od kože, a druga strana od tkanine.
MUEHLE reverzibilni remen za ispravljanje

Postupak se provodi redovito, no ne možete brusiti oštricu odmah nakon brijanja - mikrodržave ostaju na površini, što može izazvati pojavu sjeckanja.

Kako zaoštriti ravno britvicu kamenom

5 komentara:

Konkavitet nije zakrivljenost lopatice, već stupanj uzorkovanja. Razlikuje se od punog klina do ekstra šupljeg. Google.

Dobar dan!
Očito nisam baš točno napisao u članku. Izmijenjene izmjene i dopune (uključujući i u samom članku).

Fino!
Također bih preporučio da preoblikujete naslov odjeljka "Proizvodi za osobnu higijenu za brijanje ravnog britvice"..
Proizvodi za osobnu njegu su četkica za zube ili toaletni papir)
Ovdje je prikladnije "Pribor koji se koristi za njegu i brijanje ravne britvice". Prva skupina uključuje pojaseve, kamenje i paste; drugi će biti četke za brijanje, sapun ili krema, zdjele (neobavezno).
Ne uzimajte to za podučavanje, ali ja se tim britvama bavim više od godinu dana, slučajno sam naišao na ovu stranicu, odlučio sam vam predložiti par sitnica)

Dobar dan!

Proizvodi za osobnu higijenu nešto su što bi trebalo koristiti samo
pojedinačno, bez da to proslijede bilo kome. Brijač je također predmet osobne higijene..

Pribor su opcijski i komplementarni predmeti. Oni. Ovo je širi opis predmeta: navlake, paste, četke za brijanje itd. Ispada prilično velik popis (ako je s opisom) čak i za zasebni članak.

Ali pošto ti se ne sviđa, preimenovat ću ga. U "Što trebate obrijati ravnom britvicom"

Formalno, da, britva je osobni predmet. Međutim, s obzirom da je izuzetno teško pronaći vintage britvice u NOS stanju, korisnici ovih alata koriste razne metode dezinfekcije britvica. Najjednostavniji je alkohol + amixidin (sterilij itd.). Mnogo higijenskija je shavette koju ste spomenuli u članku. Promjena elementa za rezanje (polovice noža) čini ih sigurnim, i upravo iz tog razloga je od početka 80-ih godina prošlog stoljeća zabranjena uporaba noža u frizerskim salonima / brijačnicama, dopuštena je samo šal.
To se tiče higijene)
Hygiena (grč. Ὑγιεινός "zdrav" [1]) je grana medicine koja proučava utjecaj života i rada na zdravlje ljudi i razvija mjere (sanitarne norme i pravila) usmjerene na sprječavanje bolesti, osiguranje optimalnih životnih uvjeta, jačanje zdravlja i produljenje života [ 2] [3] [4]; medicinska znanost (higijena), koja proučava utjecaj okolišnih čimbenika na zdravlje ljudi, njegove performanse i životni vijek, razvija standarde, zahtjeve i sanitarne mjere usmjerene na poboljšanje naseljenih područja, životne uvjete i ljudske aktivnosti.

Pribor (francuski accessoire od latinskog accessorius - "dodatni"), to jest, dodatna je stavka. Kamenje i paste mogu se pripisati neobaveznim (umjesto da ih koristite, možete se obratiti uslugama kvalificirane oštrice), od obaveznih, ostaje samo remen - bez njega ne možete nigdje, osim ako ne koristite strah, ne trebaju tamo.

No, nisam smislio izraz "pribor za ravne britvice", to je terminologija specijaliziranih stranica i foruma. I koristite izraze koje želite i koji su pogodni, ako mislite da je to ispravno)

Osnovna znanja za turizam i opstanak

 • Voda (37)
 • Kamp (25)
 • Požar (41)
 • Orijentiring i topografija (25)
 • Signali nevolje i načini njihovog slanja (45)
 • Otrovna i opasna flora i fauna (7)

Opstanak i turizam po terenu

 • Planine (27)
 • Zimski i arktički uvjeti (17)
 • Šumska površina (7)
 • Pustinja (4)
 • Tropi (10)

Osnove preživljavanja

 • Opstanak zraka i zraka (33)
 • Opstanak grada (9)
 • Preživjeti socijalno-ekonomsku krizu (16)
 • Opstanak na vodi (40)
 • Civilna obrana i izvanredne situacije (217)
 • Općenito preživljavanje (9)
 • Osnove preživljavanja u ratu (105)

ishrana

 • Hrana (51)
 • Paša: hrana za životinje (40)
 • Recepti za drugi tečaj (186)
 • Recepti za pečenje slastica i međuobroka (127)
 • Recepti za piće (188)
 • Recepti iz prvog tečaja (47)
 • Recepti za salatu (34)
 • Recepti za sezonsko jelo (93)
 • Krmljenje (pašnjak: biljna hrana) (54)
 • Konzerviranje, prerada i konzerviranje hrane (229)
 • Načini i alati za lov (48)
 • Ribolovne metode i alati (13)

Prijevoz

 • Cestovni prijevoz (41)
 • Vožnja biciklom (85)
 • Vodni prijevoz (21)
 • Motocikl (9)

drugo

 • Autonomno gospodarstvo (50)
 • Seoski život (23)
 • Osobna sigurnost (108)
 • Maska (48)
 • Materijali za opremu (40)
 • Medicina (150)
 • Oružje (115)
 • Osnove turizma (17)
 • Putovanje (31)
 • Ostalo (40)
 • Zanatska radionica (397)
 • Komunikacija (42)
 • Oprema (118)
 • Opremanje i čvorovi (17)

Arhiva bloga

Pretražite ovaj blog

Popularne objave

Pretplatite se na nove materijale putem e-maila

Zadnje dodano na blog

Đumbir limunada

mineralna voda - 1500 ml leda - 0,5 kg limuna - 1 kom. svježa metvica - 20 g sirupa od đumbira - 250 ml za vodu s sirupom - 200 ml đumbira.