Glavni > Oporavak

Forum Hair.com

tretman ćelavosti, presađivanje kose

  • Indeks foruma ‹Rasprava.‹ Minoksidil
  • Promjena veličine fonta
  • Za ispis
  • Pitanja
  • Galerija
  • prijava
  • ulaz

Generolon!

Generolon!

Lillianna 8. veljače 2013. 16:43

Re: Generolon!

pilot 31. ožujka 2013., 22.45

Re: GENEROLON!

Felix 23. travnja 2013., 16:31

Re: Generolon!

Felix 23. travnja 2013., 16:34

Re: Generolon!

Erick 30. studenog 2013. 14:49

Re: Generolon!

atyshenko 02. prosinca 2013., 06:59

Re: Generolon!

Tsarkov_Evgeniy 02. prosinca 2013., 13:04

Re: Generolon!

atyshenko 04. prosinca 2013., 15:08

Re: Generolon!

Leonard 07. prosinca 2013. 00:56

Re: Generolon!

yuliya_P 06. februara 2014. 19:28

Re: Generolon!

Boroda4 10. veljače 2014., 08:00

Re: Generolon!

Felix 13. veljače 2014., 22:55

Re: Generolon!

Podkidiš 22. veljače 2014. 19:54

Re: Generolon!

Dr.Ann 14. lipnja 2014., 19:25

Re: Generolon!

irusha8206 01. kolovoza 2014. 16:42

Generolon

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Generolon: 6 pregleda liječnika, 1 upute za pregled pacijenta za uporabu, analozi, infografike, 1 obrazac za puštanje.

Recenzije liječnika o Generolone

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek je trenutno široko propisan. Prilično pristupačan i jeftiniji od analoga. Ima prikladan "nos", što olakšava primjenu lijeka na zahvaćena područja. Terapeutski učinak je prisutan, međutim, on se ne razvija odmah, otprilike 3-4 mjeseca nakon početka terapije. Ako se primjenjuje više od godinu dana, učinak je jasan.

K nedostacima bih pripisao pojavu svrbeža (ne samo za ovaj lijek, već i za analoge, pokušao sam, propisao), kao i vidljive promjene na kosi. Unatoč prikladnom dozatoru, lijek i dalje dolazi na kosu, koja stalno izgleda kao "prljava", masna na dodir, želite stalno oprati kosu i prestati s terapijom.

Ocjena 5.0 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek koristim u svojoj praksi za androgenetsku alopeciju. Primijetio sam dobre rezultate, gubitak kose prestaje nakon otprilike mjesec dana redovite uporabe (kao u složenom tretmanu). Nakon 6 mjeseci pojavio se novi rast kose. Učinak je posebno vidljiv kod žena.

Kada se primjenjuju, pacijenti prijavljuju svrbež i suho vlasište.

Ocjena 2.9 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek izbora za liječenje androgenetske alopecije kod muškaraca i žena. U nekim slučajevima daje vrlo dobar rezultat, pogodan je za početak terapije s naknadnom nadomještanjem.

Vrlo često lijek uzrokuje svrbež, suhoću i peckanje. Sindrom povlačenja 2-3 mjeseca nakon povlačenja. Kod nekih muških pacijenata učinak možda uopće neće biti.

Ocjena 2,1 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Učinkovito sredstvo u složenoj terapiji androgenetske alopecije kod muškaraca i žena. Zaustavlja gubitak kose i potiče rast nove kose. Nema sistemski učinak. Ne mrlja kosu, odjeću. Ne utječe na strukturu kose.

Sindrom povlačenja - ubrzo nakon što prestanete koristiti sprej, prolijevanje se nastavlja. Nuspojave su česte - svrbež i suhoća vlasišta, perut. Visoki troškovi za "životni vijek" uporabe.

Ocjena 5.0 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

U slučaju alopecije pacijentima preporučujem sprej Generolon u mojoj praksi. Masira se na vlasište jednom dnevno (navečer) i pomaže u smanjenju gubitka kose. Primjenjivati ​​je potrebno duže vrijeme, ali učinak Generolonea bio je vrlo pozitivan.

Prilično skup lijek.

Ocjena 3.8 / 5
efikasnost
Kvaliteta cijena
Nuspojave

Lijek zaista djeluje, na temelju minoksidila 2,5% i 5% za AGA, alopeciju areata. Lijek izbora za život. Mora se koristiti svakodnevno, utrljavajući u kožu ICG-om.

Nažalost, postoji sindrom povlačenja.

U početku je ovo lijek za snižavanje krvnog tlaka, a jedna od nuspojava je i poboljšanje rasta kose (usput nije loše).

Pregledi pacijenata o Generolone

Kosa je počela ispadati u dobi od 22 godine (trenutno imam 25 godina) i otprilike šest mjeseci nisam mogla vjerovati da mi se to događa. Počeo sam koristiti Generolon kad mi je glava već blistala na suncu. Ja sam ga prskala dva puta dnevno, na čistu kosu, nakon toga 4 sata ne možete mokriti glavu, jer u protivnom neće doći do učinka (barem kako je napisano u uputama). Prva tri mjeseca nisam našao rezultat, ali nakon tri mjeseca korištenja, našao sam prašak na ćelavim mrljama, s vremenom je postajao sve gušći i gušći, a vratio sam, ako ne i izvorni izgled kose, onda mi se jako svidio. Ako je odbijem koristiti neko vrijeme, tada sve pada na svoje mjesto (to se već dogodilo u mojoj praksi i nakon dvotjedne stanke u primjeni, bilo mi je jako teško vratiti kosu). I danas ovaj alat i dalje koristim svaki dan (to je već postalo navika) i očigledno do kraja dana, ili kada želim obrijati glavu, koristit ću ga. Nažalost, do sada, ali srećom ovaj lijek postao je moj jedini spas od gubitka kose..

Obrasci za izdavanje

Upute za uporabu Generolone

Farmakologija

Primijenjen lokalno, minoksidil potiče rast kose kod osoba s androgenom alopecijom (stanjivanje kose, ćelavost). Poboljšava mikrocirkulaciju, potiče prijelaz stanica kose u aktivnu fazu rasta, mijenja učinak androgena na folikule kose. Smanjuje stvaranje 5-alfa-dehidrosterona (moguće neizravno), koji igra značajnu ulogu u stvaranju gubitka kose. Najbolji učinak ima kada je bolest kratka (ne više od 10 godina), mlada dob pacijenata, ćelavost u regiji krune ne više od 10 cm, prisutnost više od 100 velusa i terminalnih dlačica u središtu ćelave točke. Manifestacija znakova rasta kose primjećuje se nakon 4 ili više mjeseci korištenja lijeka. Pojava i ozbiljnost učinaka mogu varirati od pacijenta do pacijenta. 5% -tna otopina lijeka stimulira rast kose snažnije od 2% -tne otopine, što je zabilježeno povećanjem rasta dlaka vellusa: Nakon prestanka upotrebe Generolona, ​​rast nove kose prestaje, a unutar 3-4 mjeseca moguće je vratiti izvorni izgled. Točan mehanizam djelovanja Generolona u liječenju androgene alopecije nije poznat. Minoksidil je neučinkovit u slučaju ćelavosti uzrokovanih uzimanjem lijeka, nepravilne prehrane (nedostatak željeza (Fe), vitamina A), kao rezultat oblikovanja kose u "uskoj" frizuri.

farmakokinetika

Kada se primjenjuje lokalno, minoksidil se slabo apsorbira kroz normalnu netaknutu kožu: u prosjeku 1,5% (0,3-4,5%) ukupne primijenjene doze uđe u sistemsku cirkulaciju.

Učinak pratećih kožnih bolesti na apsorpciju minoksidila nije poznat..

Nakon prekida lijeka, otprilike 95% minoksidila koji je ušao u sistemsku cirkulaciju izluči se u roku od 4 dana. Profil metaboličke biotransformacije minoksidila nakon vanjske primjene lijeka Generolon još nije u potpunosti proučen..

Minoksidil se ne veže na proteine ​​plazme i izlučuje se bubrezima glomerularnom filtracijom. Minoksidil ne prelazi krvno-moždanu barijeru.

Izlučuje se uglavnom mokraćom. Minoksidil i njegovi metaboliti izlučuju se hemodijalizom.

Obrazac za puštanje

Sprej za vanjsku upotrebu u obliku bezbojnog ili blago obojenog žućkaste nijanse, prozirne vodene-alkoholne otopine s mirisom alkohola.

DoziranjeAmbalažaskladištenjeProdajaRok trajanja
1 ml
minoksidil20 mg

Pomoćne tvari: etanol 96% - 571 mg, propilen glikol - 104 mg, voda - do 1 ml.

60 ml - plastične boce (1) s plastičnom dozirnom pumpom i mlaznicom za prskanje u zaštitnoj vrećici - kartonske kutije.

Doziranje

Bez obzira na veličinu tretiranog područja, potrebno je nanijeti 1 ml otopine pomoću raspršivača (7 preša) 2 puta dnevno na zahvaćena područja vlasišta, počevši od središta problematičnog područja. Operite ruke nakon upotrebe. Ukupna dnevna doza ne smije prelaziti 2 mg (doza ne ovisi o veličini zahvaćenog područja). Pacijenti kod kojih se ne primjećuje zadovoljavajući rast kose pri korištenju 2% -tne otopine i bolesnici kojima je poželjan brži rast kose, može se koristiti 5% otopina.

Za muškarce je Generolon najučinkovitiji za gubitak kose na kruni, za žene - za gubitak kose u srednjem dijelu.

Generolon se nanosi samo na suho vlasište. Otopina ne zahtijeva ispiranje.

Pojava prvih znakova stimulacije rasta dlake moguća je nakon korištenja lijeka 2 puta / dan tijekom 4 ili više mjeseci. Napad i ozbiljnost rasta kose, kao i kvaliteta kose, mogu se razlikovati od pacijenta.

Prema izoliranim izvještajima, u roku od 3-4 mjeseca nakon prestanka liječenja može se očekivati ​​vraćanje izvornog izgleda.

Trajanje liječenja u prosjeku je oko 1 godinu.

Priprema za uporabu: Uklonite poklopac s vijcima i pričvrstite dozirnu crpku. Pričvrstite produženu mlaznicu za prskanje na cijev na vrhu crpke. Pritisnite mlaznicu za prskanje 3-4 puta da biste pumpu napunili otopinom, nakon čega se lijek može primijeniti.

Predozirati

Slučajno gutanje Generolona može uzrokovati sistemske nuspojave zbog vazodilatacijskih svojstava minoksidila (5 ml 2% otopine sadrži 100 mg minoksidila - najveća preporučena doza za odrasle ako se uzima oralno u liječenju hipertenzije; 5 ml 5% -tne otopine sadrži 250 mg minoksidila, to jest doza 2,5 puta veća od najveće preporučene dnevne doze za odrasle, ako se uzima oralno za liječenje hipertenzije).

Znakovi predoziranja: zadržavanje tekućine, snižen krvni tlak, tahikardija.

Liječenje: za uklanjanje zadržavanja tekućine, po potrebi se mogu propisati diuretici; za liječenje tahikardije - beta blokatori. Za liječenje hipotenzije, 0,9% otopina natrijevog klorida treba davati intravenski. Simpatomimetički lijekovi poput norepinefrina i epinefrina koji imaju prekomjernu srčanu stimulaciju ne smiju se propisati.

Interakcija

Postoji teoretska mogućnost (nema kliničke potvrde) povećane ortostatske hipotenzije u bolesnika koji su istodobno liječili perifernim vazodilatatorima. Ne može se isključiti vrlo lagani porast sadržaja minoksidila u krvi pacijenata koji pate od: arterijske hipertenzije i uzimaju minoksidil oralno u slučaju istodobne primjene Generolona, ​​iako odgovarajuća klinička ispitivanja nisu provedena.

Utvrđeno je da lokalni minoksidil može komunicirati s određenim lijekovima za lokalnu upotrebu. Istodobna primjena otopine minoksidila za vanjsku upotrebu i kreme koja sadrži betametazon (0,05%) dovodi do smanjenja sistemske apsorpcije minoksidila. Istodobna primjena kreme koja sadrži tretinoin (0,05%) dovodi do povećane apsorpcije minoksidila. Istodobna primjena minoksidila na kožu i topikalni pripravci poput tretinoina i ditranola koji mijenjaju zaštitne funkcije kože mogu dovesti do povećanja apsorpcije minoksidila.

Nuspojave

Lokalne nuspojave:

Najčešća nuspojava je dermatitis vlasišta. Rijeđe se primjećuju teži slučajevi dermatitisa, koji se manifestiraju u obliku crvenila, ljuskanja i upale. U rijetkim slučajevima svrbež vlasišta, alergijski kontaktni dermatitis, folikulitis, hipertrihoza (neželjeni rast dlake na tijelu, uključujući rast dlaka na licu kod žena), seboreja.

Primjena minoksidila može uzrokovati pojačani gubitak kose tijekom prijelaza iz faze mirovanja u fazu rasta dlaka, dok stara kosa ispada i na njihovom mjestu raste nova. Ovaj privremeni fenomen obično se opaža 2-6 tjedana nakon početka liječenja i postupno, tijekom sljedeća 2 tjedna, prestaje (pojava prvih znakova
djelovanje minoksidila).

Sistemske nuspojave (ako se lijek slučajno proguta):

Dermatološke bolesti: nespecifične alergijske reakcije (kožni osip, urtikarija), edemi lica.

Respiratorni sustav: kratkoća daha, alergijski rinitis.

Živčani sustav: glavobolja, vrtoglavica, vrtoglavica, neuritis.

Kardiovaskularni sustav: bol u prsima, fluktuacije krvnog tlaka, palpitacije srca, promjene u otkucaju srca, edemi.

indikacije

Liječenje androgene alopecije (obnavljanje kose) i stabilizacija procesa gubitka kose kod muškaraca i žena.

kontraindikacije

  • preosjetljivost na minoksidil ili druge komponente lijeka;
  • dob ispod 18 godina;
  • kršenje integriteta kože, dermatoze vlasišta.

S oprezom: starija dob - starija od 65 godina.

Značajke aplikacije

Primjena tijekom trudnoće i dojenja

Lijek se ne smije koristiti tijekom trudnoće i dojenja..

Primjena kod djece

Kontraindiciran kod djece i adolescenata mlađih od 18 godina.

Primjena kod starijih bolesnika

posebne upute

Ne primjenjujte lijek na druge dijelove tijela.

Generolon se primjenjuje samo na suho vlasište nakon kupanja, ili biste trebali pričekati oko 4 sata nakon primjene lijeka prije kupanja. Ne dopustite da se glava opere ranije od 4 sata nakon primjene lijeka.

Preporučuje se pranje kose kada koristite Generolon kao i obično..

Tijekom razdoblja uporabe lijeka Generolon možete koristiti lak za kosu i druge proizvode za njegu kose. Prije nanošenja proizvoda za njegu kose prvo morate nanijeti Generolon i pričekati da se tretirano područje kože potpuno osuši. Nema dokaza da bojanje, perming ili korištenje omekšivača kose može umanjiti učinkovitost lijeka. Međutim, kako biste spriječili moguće iritacije vlasišta, prije upotrebe tih kemikalija provjerite da je proizvod potpuno isprao s kose i vlasišta..

Prije početka liječenja Generolonom, pacijenti trebaju proći opći pregled, uključujući prikupljanje i proučavanje povijesti bolesti. Liječnik mora osigurati da je vlasište zdravo..

Kad se pojave sistemske nuspojave. učinci ili jake kožne reakcije, pacijenti trebaju prekinuti lijek i konzultirati liječnika.

Sastav lijeka Generolon sadrži etilni alkohol, koji može uzrokovati upalu i iritaciju očiju. U slučaju dodira s osjetljivim površinama (oči, nadražena koža, sluznica), područje isperite s mnogo hladne vode.

Izbjegavajte udisanje lijeka tijekom prskanja..

Nakon uporabe lijeka, temeljito operite ruke..

Pregledi pacijenata o Generolone

Kosa je počela ispadati u dobi od 22 godine (trenutno imam 25 godina) i otprilike šest mjeseci nisam mogla vjerovati da mi se to događa. Počeo sam koristiti Generolon kad mi je glava već blistala na suncu. Ja sam ga prskala dva puta dnevno, na čistu kosu, nakon toga 4 sata ne možete mokriti glavu, jer u protivnom neće doći do učinka (barem kako je napisano u uputama). Prva tri mjeseca nisam našao rezultat, ali nakon tri mjeseca korištenja, našao sam prašak na ćelavim mrljama, s vremenom je postajao sve gušći i gušći, a vratio sam, ako ne i izvorni izgled kose, onda mi se jako svidio. Ako je odbijem koristiti neko vrijeme, tada sve pada na svoje mjesto (to se već dogodilo u mojoj praksi i nakon dvotjedne stanke u primjeni, bilo mi je jako teško vratiti kosu). I danas ovaj alat i dalje koristim svaki dan (to je već postalo navika) i očigledno do kraja dana, ili kada želim obrijati glavu, koristit ću ga. Nažalost, do sada, ali srećom ovaj lijek postao je moj jedini spas od gubitka kose..

Primjena spreja "Generolon" i recenzije o njemu

Sprej protiv gubitka kose "Generolon"

Mnogo je različitih načina rješavanja takvog neugodnog problema kao što je ćelavost. Jedan od njih je sprej "Generolon". Kako ga pravilno koristiti?

Sastav

Djelatna tvar lijeka "Generolon" je minoksidil. Također, sastav uključuje neke pomoćne tvari, poput propilen glikola, etanola (to jest, alkohola) i posebno pripremljenu vodu. Udio aktivnog sastojka u ukupnoj količini proizvoda ovisi o njegovoj koncentraciji. Dakle, 2% "Generolona" sadrži samo 20 miligrama minoksidila u 1 mililitru lijeka, a sadržaj aktivne tvari u 5% lijeka je 50 miligrama u 1 mililitru.

čin

"Generolon" sprej djeluje izravno na folikule kose. Prvo, minoksidil značajno poboljšava cirkulaciju krvi u zahvaćenom području (tj. U vlasištu) i opskrbu krvlju folikula, zbog čega se potonji "probude" i prelaze u aktivnu fazu rasta kose. Drugo, aktivni sastojak mijenja princip djelovanja androgena na folikule i štiti ih od ovog utjecaja. Treće, posredno smanjenje stvaranja 5-alfa-reduktaze - enzima koji uzrokuje štetni učinak androgena na žarulje.

Sprej ima pozitivan učinak na folikule kose

Što se tiče apsorpcije tvari lijeka kroz kožu, ona je minimalna. Otprilike 1-3% komponenata ulazi u sistemsku cirkulaciju (pod uvjetom da nema oštećenja epiderme). Ali ako uzmemo u obzir da je pojedinačna doza vrlo mala, tada možemo zaključiti da je uporaba sigurna. Pored toga, komponente koje su ušle u krv brzo se izlučuju i ne nakupljaju se u tijelu..

Kada se borite protiv ćelavosti treba obratiti pažnju na šampone koje koristite. Malo ljudi zna da 94% šampona koje koristimo svaki dan sadrži kemijske komponente koje su štetne za kosu i vlasište. Ako u sastavu vidite komponente poput natrijevog lauril sulfata, natrijevog lauret sulfata, koko sulfata e, trebali biste napustiti ovu kozmetiku.

Te su tvari glavni uzrok bolesti vlasišta koje naknadno uzrokuju gubitak kose. Na temelju rezultata ispitivanja koje je provela naša redakcija, objavljena je ocjena sigurnih šampona.

Mulsan Cosmetic jedini je proizvođač koji je u potpunosti odustao od štetnih kemijskih sastojaka, zamjenjujući ih prirodnim sirovinama. Preporučujemo posjet službenoj internetskoj trgovini mulsan.ru. Jedan od glavnih znakova pomoću kojeg možete razlikovati visokokvalitetne prirodne proizvode je rok trajanja.

Zbog upotrebe agresivnih konzervansa u skupnim proizvodima. rok trajanja na tržištu je obično 2-3 godine, dok prirodni ima rok trajanja od samo 10 mjeseci.

indikacije

Uputa za uporabu sadrži podatke da je glavna indikacija za uporabu proizvoda androgena alopecija. Za ostale vrste gubitka kose lijek neće biti učinkovit.

kontraindikacije

Budući da je apsorpcija tvari sredstva minimalna, nema toliko kontraindikacija za uporabu Generolona:

  • pojedinačna netolerancija na tvari koje čine sastav;
  • neke bolesti kože ili vlasišta (na primjer, dermatoze);
  • oštećenja kože;
  • stariji od 60-65 godina i mlađi od 18 godina;
  • razdoblje dojenja kod žena;
  • trudnoća.

Nuspojave

Općenito, Generolon se dobro podnosi, ali moguće su i neke nuspojave:

  • pretjerana suhoća i ljuskanje tretiranih područja vlasišta;
  • gorenje, svrbež, nelagoda u području primjene sastava;
  • crvenilo, oteklina;
  • pojava žuljeva (javlja se rijetko, obično s povećanom osjetljivošću kože);
  • seborrhea (stvaranje ljuskica na površini vlasišta);
  • neželjeni rast dlaka na tijelu (na primjer, na licu);
  • ako proizvod dospije na druge dijelove tijela, moguće su alergijske manifestacije (urtikarija, edem);
  • ako se proizvod slučajno proguta, mogu se pojaviti simptomi poput mučnine, kratkog daha, nepravilnih srčanih ritmova, bolova u prsima, glavobolje, jakog oticanja, promjena razine krvnog tlaka, vrtoglavice i tako dalje..

Utjecaj

Kao što pokazuju studije i pregledi lijeka "Generolon", učinak ne dolazi odmah. Promjene se neće primijetiti ni nakon mjesec dana redovite i stalne uporabe. Prva poboljšanja obično su uočljiva tek krajem trećeg ili četvrtog mjeseca, što je povezano s duljinom faze rasta dlake. Točno koliko će trebati da se folikuli „probude“ i uđu u aktivnu fazu iz faze mirovanja.

Prijelaz iz faze mirovanja pratit će uklanjanje folikula oslabljene stare kose, a to je normalno, jer novoj kosi treba prostora za rast. I zato u prvih nekoliko tjedana (od 5 do 8-10) može doći do povećanja gubitka. Ne bojte se, tada će se na mjestu izgubljene kose pojaviti nova zdravija kosa.

Učinak "Generolona" PRIJE i POSLE

Što se tiče trajanja učinka, obično traje 4-6 mjeseci. Tada se stanje može vratiti, pogotovo ako korijenski uzrok alopecije nije otklonjen i ne koriste se druga sredstva..

Lijek je najučinkovitiji u liječenju alopecije u ranim fazama i kod mladih bolesnika.

Kako se prijaviti?

Nanesite lijek "Generolon" lokalno, primjenjujući ga na problematična područja. Dakle, kod žena se obično ćelavost opaža u području srednjeg odvajanja, a kod muškaraca - na kruni i na prednjem dijelu..

Glavne faze primjene:

  1. Sastav se nanosi pomoću dozatora. Prvo uklonite poklopac iz boce i stavite mjernu pumpu na vrat, a zatim pričvrstite mlaznicu za izravno prskanje. Sada pritisnite nekoliko puta da proizvod unesete u raspršivač.
  2. Počnite od središta svakog problematičnog područja. Utrljavanje sastava u vlasište nije obavezno. Ukupno, trebat ćete napraviti sedam slavina na raspršivaču.
  3. Perite ruke. Lijek ne trebate isprati.

Dnevna doza ne smije biti veća od 2 mililitara, potrebno je samo dvije primjene dnevno (to jest, jedna doza je 1 ml). Tijek liječenja može trajati od šest mjeseci do godinu dana..

Važna pravila za primjenu

Nekoliko važnih pravila:

  • Ne nanosite sastav na druga područja.
  • Izbjegavajte kontakt sa sluznicama.
  • Ako primjena 2% -tne otopine ne daje rezultata nakon 3-4 mjeseca uporabe, koristite 5% otopinu.
  • Kosu ne perite nakon nanošenja i izbjegavajte da se vlaži četiri do pet sati nakon nanošenja.
  • Pripravak treba nanositi na suho i čisto vlasište.
  • Izvršite svakodnevne postupke (češljanje, šamponiranje, oblikovanje) kao i obično.
  • Prije početka liječenja, potrebno je konzultirati se sa stručnjakom, ili još bolje, podvrgnuti sveobuhvatnom pregledu.

Cijena i gdje kupiti?

Cijena Generolona: od 400 do 650 rubalja. po boci

Lijek možete kupiti u bilo kojoj ljekarni (možda će biti potrebna predbilježba). Cijena boce 2% -tne otopine iznosi oko 400 rubalja. Cijena lijeka od 5% kreće se od 600-650 rubalja.

Mišljenja i osvrti

Povratne informacije od korisnika:

Pozivamo vas da proučite recenzije o alatu "Generolon":

  • „Nije samo ženama važno da izgledaju dobro. Kad sam primijetio da mi kosa ispada, počeo sam se složiti. Otišao sam liječniku, savjetovao je "Generolon". Cijena je, naravno, prilično visoka, ali stvarno sam primijetio učinak. Šest mjeseci kasnije, kosa je počela rasti, ima ih više ".
  • "Kupio sam Generolon i počeo ga koristiti. U početku se kosa počela još više "penjati", ali nakon tri mjeseca gubitak je usporio. U principu sam zadovoljan učinkom. Želio bih da cijena bude pristupačnija ".

Mišljenja liječnika o lijeku su miješana. Učinak se doista opaža kod većine bolesnika, ali u pravilu se uzrok alopecije ne eliminira.

Povratne informacije od korisnika:

Koristite lijek slijedeći pravila i upute navedene u uputama i vidjet ćete rezultate.

"Generolon" - neka brada brže raste!

Mnogi se muškarci suočavaju s problemom kada im spori rast brade onemogućuje stvaranje imidža. Razlog za to je genetska predispozicija, poremećaji endokrinog sustava ili razne bolesti. Kako bi izgledali moderno i uredno, muškarci su počeli koristiti farmaceutske proizvode na bazi minoksidila, od kojih je jedan Generolon..

Malo o tvrtki

Generolon je naziv branda koji je u Europi zastupljen pod drugim zaštitnim znakovima (Alomax, Carexedil). Proizvodi marke prodani su u Europi već 10 godina. U Ruskoj Federaciji "Generolon" je odobren za upotrebu od 2012. godine

Lijek je registriran kao lijek za liječenje gubitka kose. Svake godine u Rusiji ovaj lijek kupuje više od 150 000 muškaraca..

Sprej za vanjsku upotrebu izrađuje se od talijanskih sirovina i podvrgava se dvostrukoj kontroli kvalitete.

Prva faza proizvodnje odvija se u Španjolskoj, u tvornici Industrial Farmaceutica Cantabria. Nakon pakiranja proizvodi se podvrgavaju posljednjoj kontroli kvalitete u Hrvatskoj, u tvornici Belupo.

Tvrtka "BELUPO, lijekovi i kozmetika dd" - farmaceutska organizacija koja se smatra vodećom u proizvodnji kardioloških i dermatoloških lijekova u zemlji. Tvrtka je osnovana 1971. Danas sve dionice Belupa pripadaju državnom poduzeću, odnosno koncernu PODRAVKA. Belupo dugi niz godina proizvodi dermatološke pripravke koji se smatraju pouzdanim i koriste se u liječenju mnogih bolesti i odraslih i djece..

Vrste sredstava

Generolone je klinički testiran lijek koji pomaže muškarcima da ubrzaju rast dlaka na licu.

Znakovito je da se tvar minoksidil koristila za liječenje hipertenzije, ali s vremenom se više nije koristila u liječenju srčanih bolesti..

Danas se proizvod prodaje u ljekarnama, a izdaje se bez recepta liječnika. Generolon se prodaje u obliku spreja i dostupan je u dva formata: 2% i 5%. Lijekovi se razlikuju u sadržaju minoksidila u tvari.

  • etanol;
  • propilen glikol;
  • obrađena voda.

Morate početi koristiti Generolon za bradu s 2% sprejom. Ako muškarac ima previše tanku kosu ili ćelave mrlje na području brade, tada bi s vremenom trebao prijeći na 5% sprej.

U tom je pitanju potrebno konzultirati trihologa ili ljekarnika..

Sprej 2%

Rezultat djelovanja lijeka izravno ovisi o koncentraciji aktivne tvari. 2% sprej sadrži 20 mg minoksidila, kao i dodatne tvari. Lijek je dostupan u bočicama od 60 ml. Pakiranje s raspršivačem sadrži dozirnu pumpu s raspršivačem, koja vam omogućuje ekonomičnu upotrebu proizvoda. Sprej je bezbojna otopina i blagog alkoholnog mirisa.

Generolon ima pozitivan učinak na rast kose na licu. Muškarci koji žele uzgajati gustu bradu trebali bi svakodnevno prskati po problematičnim dijelovima kože. Ako na licu postoje ćelave mrlje, onda se sprej nanosi samo na ta područja..

Uočljivi rezultat pojavit će se nakon 1,5-2 mjeseca redovite uporabe.

Ako se nakon 3-4 mjeseca učinak ne pojavi, tada se preporučuje povećati koncentraciju tvari.

"Generolone" za rast brade smatra se učinkovitim analogom američkog lijeka protiv gubitka kose "Roegaine", koji je postao vodeći u Sjedinjenim Državama. Cijena ruskih sredstava je oko 500 rubalja.

Sprej 5%

Generolone 5% obično se koristi za uklanjanje ćelavih mrlja na bradi.

Glavni učinak lijeka je njegov snažni učinak na lukovicu, koja aktivira rast novih vlasi. Kosa na licu postaje tvrđa. Istodobno, aktivna tvar pomaže da se dlake debljaju bez štete zdravlju.

Otopina je vrlo prikladna za korištenje, ne ostavlja mrlje ili tragove na koži. Prosječni pokazatelj očitovanja učinkovitosti je do 3 mjeseca. U iznimnim slučajevima, učinak lijeka može se pojaviti tek nakon šest mjeseci. U svakom slučaju, ne treba očekivati ​​brzi učinak - učinak na folikule nastaje postupno.

Povećanje doziranja može dovesti do obezbojenja brade, kao i strukture vlasi. Nakon toga, teško će se riješiti ove pojave..

primjena

Svako pakiranje sadrži upute za uporabu lijeka. Uz upute, u kutiji možete pronaći i bocu s raspršivačem na koju treba nanijeti.

Dnevna doza tvari je 1 ml. To znači da u jednom trenutku čovjek treba napraviti 6-7 presova dozatora..

Sve manipulacije s lijekom provode se strogo prema uputama:

  1. Skinite poklopac za raspršivanje i zamijenite mlaznicom. Pritisnite pumpu nekoliko puta da biste je aktivirali. Čim raspršivač djeluje, sprej je spreman za upotrebu..
  2. Prije nanošenja tvari na lice, operite se toplom vodom i sapunom te temeljito osušite kožu.
  3. Zatim ravnomjerno nanesite Generolon po donjem dijelu lica, obraćajući posebnu pozornost na područja s ćelavim mrljama. Pritisnite ne više od sedam puta, u protivnom višak tvari izazvat će nuspojave.
  4. Otopina se gotovo trenutno apsorbira u kožu, pa se trljanje ne preporučuje.
  5. Ne trebate isprati tvar. Pranje je dopušteno samo 4 sata nakon postupka.

Prilikom prskanja lagano dodirnite područje vrata. Mnogi bradati muškarci prijavljuju pozitivan učinak.

Postoje posebne preporuke za uporabu koje se moraju uzeti u obzir kako bi se izbjegla pojava nuspojava:

  • ne nanosite otopinu na druga područja kože, osim na vrat i donji dio lica;
  • u procesu prskanja mora se paziti da otopina ne dospije na sluznice;
  • nakon nanošenja obavezno oprati ruke;
  • zabranjeno je koristiti proizvod više od 2 puta dnevno.

Ako se nakon nekoliko mjeseci učinak ne pojavi, posjetite liječnika i podvrgnite se cjelovitom pregledu.

efikasnost


"Generolon" je vrlo učinkovit lijek, čije djelovanje potvrđuju brojne studije.

Glavni zadaci lijeka:

  • stimulacija folikula dlake;
  • poboljšani protok krvi;
  • smanjenje sinteze enzima 5-alfa-reduktaze, što negativno utječe na lukovice;
  • zaštita od djelovanja hormona androgena.

Prvi rezultati bit će nova velus kosa - pojavit će se za 2-3 tjedna. S vremenom će dlake potamniti i postati čvršće..

Međutim, puno ovisi o ljudskom tijelu, njegovoj hormonalnoj razini i individualnim karakteristikama..

Redovitom upotrebom možete postići dobar učinak nakon šest mjeseci. Tijekom tih 6 mjeseci doći će do snažne stimulacije rasta čekinja, jačanja vlasi, zaštite od gubitka, kao i povećanja gustoće brade.

Stručnjaci savjetuju korištenje "Generolon" u kombinaciji s posebnim uljima i balzamima za rast kose.

Najefikasniji lijekovi su:

  • burdock ulje s crvenom paprikom;
  • Ricinusovo ulje;
  • ulje jojobe;
  • linija značenja "Alerana".

Trajanje aplikacije "Generolon" ne smije biti veće od 12 mjeseci.

Recenzije


Mnogi su zainteresirani znati recenzije o lijeku "Generolon" muškaraca, čija brada je narasla tijekom nekoliko mjeseci korištenja proizvoda (recenzije su preuzete s web stranice irecommend.ru).

Recenzija broj 1: Aleksandar, 25 godina.

Moja brada uvijek je slabo rasla. Po savjetu bliskog prijatelja, odlučio sam kupiti Generolon. Detaljno mi je objasnio što je minoksidil i kako ga pravilno primijeniti. Rezultat nije trebao dugo doći. Mjesec dana kasnije primijetio sam da brada postaje puno gušća, ćelave mrlje su nestale. Nakon 3 mjeseca, vegetacija je postala gusta i ujednačena. Nakon toga prestao sam koristiti lijek, jer sam postigao željenu duljinu. Nisu pronađene nuspojave tijekom upotrebe.

Recenzija broj 2: Eugene, 30 godina.

Čim su svi moji prijatelji počeli rasti brade, odmah sam shvatio da mi nedostaje slika. Nažalost, čak je i maloj bradi bilo teško uzgajati. Čekinje su rasle polako i neravnomjerno. Odlučio sam se posavjetovati s ljekarnikom i on mi je preporučio Generolon sprej. Prva 4 dana korištenja osjetio sam osjećaj pečenja u području brade, ali nakon tjedan dana ti su simptomi nestali. Dva mjeseca kasnije moja brada izgleda dugo i debelo, ponekad čak moram ići i u brijačnicu radi manekenstva.

Danas na tržištu postoje lijekovi na bazi minoksidila. To je ta tvar koja omogućuje da dlačice rastu brže i gušće. Na primjer, pripravci "Alerana", "Regaine" i "Minoksidil" imaju gotovo isti sastav.

Iz tog razloga, kupcima je važno znati koji je od tih proizvoda najučinkovitiji..

Prvi lijek na bazi minoksidila - "Regain" - američki lijek. Ima veliku cijenu i dostupna je samo putem internetskih trgovina na engleskom jeziku.

Ništa manje učinkovit nije istoimeni lijek "Minoksidil". Proizvod je dostupan u obliku pjene i otopine s koncentracijom 2% i 5%.

Najprofitabilniji i najjeftiniji lijek, u usporedbi s "Regain" i "Minoksidil", je ruski analog - "Alerana". Proizvod je dostupan i u obliku spreja, a slobodno se prodaje u ljekarnama..

Svi navedeni proizvodi razlikuju se u formuli, pa je teško pogoditi koji je učinkovitiji. Prilikom odabira lijeka treba se pouzdati u preglede drugih ljudi i mišljenje trihologa.

Kontraindikacije i nuspojave

U većini slučajeva, otopina ne izaziva alergijske reakcije i druge nuspojave..

Djelatna tvar - minoksidil - sigurna je za zdravlje, jer se ne apsorbira u kožu i krv.

Među kontraindikacijama za uporabu su:

  • dob do 18 godina, kao i stariji od 60 godina;
  • otvoreno oštećenje kože lica;
  • prisutnost alergije na bilo koju komponentu u sastavu;
  • prisutnost kožnih bolesti (dermatoza, ekcem, itd.).

Alergijsku reakciju ili opekline može izazvati etilni alkohol sadržan u lijeku.

Da biste uklonili rizik od takve reakcije, mora se izvršiti ispitivanje. Otopina se nanosi na stražnju stranu ruke i ostavlja se 20-30 minuta. Ako osoba ne osjeća iritaciju ili peckanje, tada je lijek pogodan za njega.

Ponekad se pojave neželjene reakcije nakon uporabe proizvoda pojave zbog nepravilne primjene otopine.

Najčešće nuspojave su:

  • piling kože;
  • gorenje i svrbež u području primjene;
  • suha koža;
  • crvenilo, oteklina;
  • pojava osipa (tipična za osjetljivu kožu);
  • seboreja.

Svi ovi simptomi rezultat su vanjske primjene spreja.

Stručnjaci upozoravaju da u početnoj fazi, kada koristite sprej, kosa počinje ispadati. To je normalno, jer će se umjesto izgubljene kose uskoro pojaviti nova..

Ako rješenje dođe unutra, tada će provocirati:

  • mučnina;
  • povraćanje;
  • vrtoglavica;
  • kratkoća daha;
  • tahikardija;
  • porast krvnog tlaka;
  • zujanje u ušima;
  • glavobolja.

Da biste izbjegli komplikacije ako lijek dođe unutar, trebate odmah konzultirati liječnika!

"Generolon" je lijek koji se savršeno nosi s ćelavim mrljama na bradi. Učinak nakon primjene očituje se ne ranije od 3 tjedna. Za uzgoj duge brade vrijedi koristiti Generolon u tandemu s prirodnim uljima i balzamima za rast kose. Muškarci su već primijetili pozitivan učinak lijeka.

Gubitak kose: njega od minoksidila do "zasićenja rastom"

Prije više od četiri mjeseca započeo sam tečaj liječenja gubitka kose koji mi je preporučio moj triholog Vladislav Tkachev. Podsjetim da je moja dijagnoza bila difuzna androgenetska alopecija, propisali su mi minoksidil (u obliku Generolone 5%), La Roche-Posay Kerium sprej, antiseborreične lijekove (vlasište mora biti očišćeno prije hranjenja lijekovima) i niz dodataka prehrani i vitamina iznutra - cijela priča je ovdje.

Proteklih mjeseci stanje kose je bilo drugačije - gubitak je postupno izblijedio, a u jednom trenutku, početkom listopada, iznenada se pojačao (čak sam se uplašio i pisao Tkačevu, ali on me smirio). Za to vrijeme doživio sam puno ozbiljnog stresa (šalio sam se s mužem da ću do Nove godine definitivno biti ćelav - kosi, kao što znate, treba tri mjeseca da odgovori na stres ili bolest). No, kao rezultat, sve se stabiliziralo - kosa je počela znatno manje ispadati. A moja najvažnija radost su ćelave mrlje, proklete ćelave mrlje početi su rasti!

Kad mi je Tkačev rekao da se mogu prerasli (i govorio bez ikakve sumnje, mirno kao dano) - ja, da budem iskren, nisam vjerovao. I zasigurno nisam vjerovao da će tako brzo početi rasti. Ali ne možete se raspravljati s minoksidilom - ako djeluje za vas, onda uhvatite kosu, uživajte. Poddlaku dlake po cijeloj mojoj glavi primijetilo je i nekoliko frizera, s kojima sam se u tom periodu susretala na poslu - ako mi se kosa ne izvlači, nego jednostavno skuplja u repu, na primjer, podlanka se strši poput zamućene mahune (baš kao u djetinjstvu - na svim sam fotografijama s "Oblak" takve dlake oko glave).

Proteklih mjeseci beskonačno brušenje prestalo se osjećati kao svojevrsna tragedija u mom životu i ušla je u uobičajenu rutinu. Ujutro sam oprala kosu - obrisala vlasište losionom za čišćenje - na kosu nanijela ulje, osušila ga i istrčala. Navečer sam oprala zube, oprala lice, namazala se serumom, posipala Generolonom ili Keriumom. Sve to nije tako zastrašujuće i traje malo vremena. Glavna stvar je razumjeti kako prskati. Glavu dijelim razdjelima. "Generolona" je trebala 7 zatvarača: imao sam 4 odvajanja sprijeda i 3 straga. Keriumu treba više - 12 zatvarača, ovdje ne trebate ni računati.

I ovog petka stigao sam na kontrolni sastanak s Tkačevim. Pod mikroskopom smo ponovno pogledali vlasište:

I sve se pokazalo dobrim! Podsjetim da problem s AGA-om nije samo gubitak kose, već i stanjivanje kose - muški hormon djeluje na rastuće dlačice, a oni ispadaju slabi, tanki, mnogi gotovo bezbojni. Kosa mi je postala gušća pod utjecajem minoksidila - dobri takvi "hrastovi" su više od 100 mikrona -)).

Fotografirao je razmake i ćelave. Tkačev je kliknuo jezikom: prema njegovom mišljenju, ćelave mrlje bi mogle prerasti za 4 ili više mjeseci. Pokazali su mi slike drugog pacijenta njegova i njezinog napredovanja minoksidila u istom razdoblju - zaista impresivno. Ali s druge strane, minoksidil koristim svaki drugi dan, a Tkačev je cilj postupno ga smanjiti na ništa, tako da je ovaj rezultat dobar..

Kao rezultat toga, rečeno mi je:

- testirajte se na feritin (zadnji put sam željezo provjeravao u veljači, tako da je krajnje vrijeme)

- proći opći test krvi + leukocitna formula + ESR

- ako su raspoloživa sredstva - proslijediti analizu "Aminokode" za 15 aminokiselina (aminokiseline su naručene da se jedu u svakom slučaju, ali "Aminokod" pomaže da se jasnije utvrde koje nedostaju. Međutim, s obzirom na cijenu analize - 9500 rubalja - Tkačev je rekao da postoji moje diskrecijsko pravo).

I promijenili su moj tretman i njegu kose sljedećih mjeseci:

- nastavite "Generolon 5%", ali samo dva dana u tjednu (ponedjeljak i četvrtak)

- glavna komponenta je balzam Satura Rosta. Nanesite ga i dva puta tjedno (utorak i petak). Balzam se nanosi u 10 ml na vlasište. Zatim se tretira darsonvalom 15 minuta srednjim intenzitetom (važno je učiniti točno 15 minuta - posude se najprije sužavaju od izloženosti, ali nakon 10 počinju se širiti). Balzam treba ostaviti na glavi 4 sata pod filmom i kapom, a zatim isperite.

- i možete dodati Vichy Dercos Neogenic, Vichy-ov novi proizvod za rast kose. Mehanizam djelovanja s „Satura rasta“ kod njih je različit, pa se mogu kombinirati. Uz to, prema Tkačevu, njegove kolege sada kombiniraju neogeni s minoksidilom i vide dobre rezultate. Neogeni imaju tri dana u tjednu (srijeda, subota, nedjelja).

- Propisao mi je i dermoroller (od 0,5 do 0,75, od 540 igala). Ovo je takav "zavojnica" s mikro-nožicama, koja se usput može koristiti za obradu kože (ne samo glave, već i lica). Igle, probijajući epidermu, izazivaju reakciju stanica - počinju stvarati više kolagena, iz toga dolazi do pomlađujućeg učinka (isti princip djelovanja leži u srcu mezoterapije). Kao rezultat, apsorpcija proizvoda koji se primjenjuju nakon porasta povećava se. Primijenjivat ću ga prije Neogena 2 puta tjedno.

Iznutra, sada moram uzeti:

- "Vitrum cardio Omega-3" 1 kapsula dnevno nakon jela (prije sam pio Omega 3-6-9 solgar, ali sad je važan samo Omega-3)

- kompletan kompleks aminokiselina (požalio sam se da ne mogu jesti aminokiseline u obliku ogromnih kapsula - one se zaglavljuju i to je to, odlučili su se promijeniti u aminokiseline u prahu).

I na kraju, kako bih se brinula za svoju kosu nakon šamponiranja, sada ću koristiti DSD De Luxe proizvode:

- revitalizirajući serum s keratinom 4,5 (neizbrisiv)

Uspio sam isprobati i jedno i drugo - neobičnog mirisa, ali čini se cool!

Satura Rosta je, kako kaže Tkachev, nevjerojatan lijek - potiče rast kose. Ali ako ga minoksidil stimulira u svima i gdje god se nađe na koži, tada Satura Rosta djeluje drugačije. Vladislav mi je pokazao fotografije testova na miševima: ionako su stariji miševi, koji su prije smrti počeli da ćelaviti, ne samo da su im postali dlakavi, već su se predomislili i otišli u drugi svijet! Istovremeno se mladim miševima ništa nije dogodilo. Odnosno, "Satura Rosta" nekako stimulira cijelo tijelo, a ne samo našu kosu (iskreno se nadam da će mi pomoći ništa gore od miševa!). Znanstvena istraživanja o njemu možete pročitati ovdje.

Do sada sam uspio kupiti samo Satura Rosta i dermoroller u uredu Trilogic gdje Tkachev radi. Sve ostalo još treba kupiti / predati. I premda me ideja hoda 4 sata u šeširu još uvijek plaši (još uvijek nije "trljana i trčala"), fotografije miševa nadahnjuju -)).

GENEROLON

Djelatna tvar

Sastav i oblik otpuštanja lijeka

Sprej za vanjsku upotrebu u obliku bezbojne ili blago obojene žućkaste nijanse, prozirne vodene-alkoholne otopine s mirisom alkohola.

1 ml
minoksidil50 mg

Pomoćne tvari: etanol 96% - 243 mg, propilen glikol - 520 mg, voda - do 1 ml.

60 ml - plastične boce (1) s plastičnom dozirnom pumpom i mlaznicom za prskanje u zaštitnoj vrećici - kartonske kutije.

farmakološki učinak

Liječenje ćelavosti Ima stimulativan učinak na rast kose kod muškaraca i žena s androgenom alopecijom (ćelavost muškog uzorka). Pojava znakova rasta dlake primjećuje se nakon 4 mjeseca ili više korištenja lijeka 2 puta dnevno. Pojava i ozbiljnost učinaka mogu varirati od pacijenta do pacijenta. Nakon ukidanja minoksidila, rast nove kose prestaje, a nakon 3-4 mjeseca moguće je vratiti izvorni izgled.

Točan mehanizam djelovanja minoksidila kao stimulansa rasta kose u bolesnika s androgenom alopecijom nije poznat..

Pri sustavnoj primjeni minoksidil ima vazodilatacijski učinak. U kontroliranim kliničkim ispitivanjima nakon topikalne primjene minoksidila u bolesnika s normalnim i povišenim krvnim tlakom nije bilo sustavnih nuspojava povezanih sa sistemskom apsorpcijom minoksidila.

Generolon za bradu

"Generolone" za rast brade je alat koji pomaže u rastu pristojne brade. To nije tako lako učiniti sami. Genetika, hormoni, bolesti, loš izbor načina života i drugi čimbenici mogu ometati.

Kako pronaći učinkovit lijek za rast vegetacije? U nastavku je više o uporabi lijeka, njegovoj izvedivosti, nuspojavama, prednostima i nedostacima.

Kada je prikladno prijaviti se

Izvodljivost upotrebe lijeka nastaje u slučaju pojave androgene alopecije. Što je? Alopecija, ili drugim riječima, alopecija, tijekom života prolazi oko 80% muškaraca i 50% žena. Ovaj fenomen započinje stanjivanjem zdrave kose (folikuli se smanjuju, gube prijašnji zdravi oblik), ulijevaju se u pahuljastu masu i tada u potpunosti dovode do žarišne ćelavosti ili apsolutne ćelavosti.

Ako vam ne naraste gusta brada, na obrazima nema dlake, kosa je tanka i rijetka,
-Postoji lijek koji djeluje 2 tjedna! Ovo je jedinstven proizvod koji se sastoji isključivo od prirodnih sastojaka. Rezultat je gusta i lijepa brada!

Ponekad se lijek pokreće za normalno gubitak kose uzrokovan različitim čimbenicima..

Brada nije iznimka. Alopecija se može pojaviti i kod mladog čovjeka i kod zrelijeg čovjeka, čekinje mogu rasti neravnomjerno ili na otocima. U takvoj situaciji "Generolon" za bradu postat će pravi životni put.

Svojstva i princip rada

Princip rada sastoji se od dvije važne funkcije:

  1. Prošire krvne žile. Taj efekt stvara osnovu za dovoljnu opskrbu folikula kisikom i hranjivim tvarima. Folikul dlake počinje rasti do punog stanja, sada je u stanju proizvesti normalnu kosu zdrave strukture i duljine.
  2. Zaštitna funkcija Minoksidil, aktivna komponenta Generolone-a, štiti folikul od neželjenih čimbenika. Sprečava kemikalije, enzime da napadaju zdravu kosu brade.

Učinkovit je u tandemu s uljima ili hranjivim maskama. Iz tog razloga, terapija se može nadopuniti hranjivim maskama na bazi ulja na brzi učinak. Pročišćava put vitaminima i mineralima koji njeguju čekinje.

Svojstva: djeluje poticajno na rast brade, a također vraća prijašnju privlačnost kose. To će trajati oko četiri mjeseca, u nekim slučajevima i godinu dana..

Sastav i oblik ispuštanja

Proizvod se proizvodi u Hrvatskoj i Španjolskoj, prodaje se bez posebnih recepata. Dostupno u obliku sprejeva 2% i 5%. Boca sadrži 60 mililitara tvari, u kompletu se nalazi uređaj za raspršivanje.

Bočica s 2% sadržaja sadrži 20 miligrama minoksidila, a 5% - 50 miligrama.

Dodatne komponente spreja: etanol, propilen glikol, voda. Sprej morate čuvati izvan dohvata djece na temperaturi ne većoj od 25 stupnjeva i iznad nule.

Upute za korištenje

Ako pogrešno koristite alat, on jednostavno neće dati željeni rezultat. Kako pravilno koristiti proizvod?

  1. Za prvu upotrebu morate instalirati dozator na konzervu spreja i izvršiti probnu prešu, a zatim možete koristiti proizvod.
  2. Prije prskanja važno je pripremiti lice: temeljito očistite lice od otpadnih proizvoda, prikladno je oprati vrućom vodom kako bi vam se lice malo rasparilo. Nakon postupaka obrišite suhom.
  3. Sljedeći zadatak je ravnomjerna raspodjela lijeka. Naglasak treba biti stavljen na ona područja gdje je kosa ispadala ili prorjeđivala, "Generolon" se nanosi iz središta problematičnog područja. U lijeku nije potrebno trljati, čestice spreja se brzo apsorbiraju. Ni to ga ne trebate oprati Ako postoje potrebe za vodenim tretmanima, dozvoljeni su nakon najmanje četiri sata.

Jednokratna doza za upotrebu je 1 miligram, otprilike 6-7 depresija.

Koristi se prema uputama jednom dnevno, učestalost je do 2 puta dnevno. Najveća dopuštena dnevna doza je 2 miligrama. Prije prskanja, morate se sjetiti mjera opreza, nemojte lijek uzimati u oči.

Kako odabrati pravi postotak minoksidila?

Da biste to učinili, potrebno je konzultirati stručnjaka!

Za većinu muškaraca 2% koncentrat dovoljan je za rast brade. Proces nije brz.

Za one koji žele brzo steći vegetaciju, pomoći će pet-postotni sprej..

Pod kojim okolnostima "Generolon" može biti neučinkovit?

"Generolon" se ne može nositi s alopecijom uzrokovanom nepravilnim unosom lijekova, nedostatkom uravnotežene prehrane (nedostatak vitamina A i željeza).

Također, nemojte koristiti sušilo za sušenje brade, sredstva za njegu koja pružaju kemijske opekline. Tijekom razdoblja liječenja ne smijete raditi kemijske perme, ozlijediti dlake brade povlačeći ih, čvrsto tkanje.

Dodatni bodovi za ispravnu upotrebu

  1. Proizvod se ne smije nanositi na druge dijelove tijela, čak ni one prekrivene dlačicama (trepavice, obrve itd.).
  2. "Generolon" treba nanositi na suhe čekinje brade.
  3. Bradu trebate oprati kao i obično..
  4. Njega brade ostaje ista. Dopušteno je koristiti proizvode za prehranu, oblikovanje, bojanje, pa čak i za uvijanje kose. Ipak, najbolje je osigurati da se lijek potpuno apsorbira, odnosno bolje je započeti s drugim radnjama četiri sata nakon nanošenja proizvoda..
  5. Ako tijekom uporabe proizvoda postoje bilo kakve nuspojave, bolje je otkazati lijek.
  6. Ako tijekom uporabe "Generolon" slučajno upadne u oči, treba ih isprati s puno vode. Etilni alkohol u sastavu može nadražiti sluznicu. Također, nemojte udisati lijek prilikom prskanja..
  7. Prije upotrebe proizvoda trebali biste pregledati stručnjaka, ako je koža zdrava - proizvod se može koristiti.
  8. Nakon uporabe dobro operite ruke.

Interakcija s drugim lijekovima

"Generolon" može pojačati učinak vazodilatacijskih lijekova. Krema koja sadrži betametazon smanjuje učinkovitost minoksidila, dok krema koja sadrži tretinoin, naprotiv, povećava.

Kontraindikacije i nuspojave

Prije upotrebe lijeka, svakako se morate posavjetovati sa stručnjakom, jer bilo koji lijek ima nuspojave i kontraindikacije:

  1. Lijek ne smiju koristiti osobe mlađe od osamnaest godina..
  2. Ne nanosite proizvod na upalu, inficiranu kožu..
  3. Osjetljivost na bilo koju komponentu sastava apsolutna je kontraindikacija.
  4. Istodobna uporaba s drugim lijekovima za liječenje kože.
  5. Trebaju ga koristiti s oprezom osobe starije od 65 godina.
  1. Dermatitis (kemijsko oštećenje kože), upala, ljuskanje, crvenilo, svrbež, osip, urtikarija, seboreja kože.
  2. Gubitak kose. Ova nuspojava uzrokovana je rastom novih zdravih čekinja i privremena je, traje oko dva tjedna dok se pokrov ne promijeni..
  3. Hipertrihoza - rast kose u neželjenim područjima.
  4. Kratkoća daha, rinitis, glavobolja, neuritis, vrtoglavica, fluktuacije krvnog tlaka, ubrzani rad srca, edemi.

Prednosti i nedostatci

U usporedbi s drugim proizvodima, Generolon ima niz prednosti:

  1. Lijek zaista djeluje. To se može vidjeti iz znanstvenih istraživanja kao i iz pregleda kupaca..
  2. Dostupno široj javnosti. Možete ga kupiti u ljekarni, specijaliziranoj trgovini i na Internetu..
  3. Bočica u spreju dizajnirana je za mjesec dana uporabe.
  4. Lijek se lako primjenjuje, uporaba ne podrazumijeva dodatne troškove.
  1. Prisutnost karakterističnog mirisa.
  2. Postoji blagi sindrom povlačenja.
  3. Kosa raste na neželjenim mjestima.
  4. U nekim slučajevima dugoročni rezultati.

Ne postoje savršeni lijekovi ili pripravci, stoga nakon što odvaži sve prednosti i nedostatke, čovjek odluči za sebe: primijeniti Generolon na njega ili isprobati druga sredstva.

Cijena lijeka formira se ovisno o regiji Rusije. Najpristupačnije mjesto za kupnju proizvoda je internetska kupovina. U njima se "Generolon" može kupiti po cijeni koja počinje od 400 rubalja.

U ljekarni možete kupiti 2% otopinu za 600 rubalja, a 5% otopinu za 800 rubalja. Cijena nije precijenjena, svaki prosječan Rus može si priuštiti Generolon.

Prosječna cijena za Generolon u Moskvi iznosi 750 rubalja, u Sankt Peterburgu - 698 rubalja.

Spray recenzije

Recenzije muškaraca o spreju za rast brade - "Generolon".

Evgeny:

"Čim su dlačice počele rasti, obrijao sam se dvaput. Zatim sve, samo sam ga odlučio izravnati, drago mi je što vidim gusto postavljene dlake, koristit ću ih dalje ".

Makar:

„Odgađanje brade treba dugo vremena, posebno kad raste. Ojačava kada kosa raste neravnomjerno, ja koristim "Generolon" za brzo zatvaranje praznina. Pravila minoksidila ".

Gleb:

"Zašto je sve tako komplicirano: oni koji žele imati bradu nemaju je, oni koji ne žele - cvilu da su je dobili. Generolone je moj sljedeći lijek u borbi za muževnost. Čini se da je došlo do napretka. Da vidimo što slijedi ".

Malik:

"Koristio sam Generolon jednom ili dva puta tjedno. Ne prema uputama, naravno, ali vidio sam rezultat. Koža je postala još bolja, nije bilo svrbeža, ljuštenja previše ".

Konačno

Generolon je moderan pripravak za rast brade; prema muškarcima djeluje. Postoje nuspojave, stoga se prije uporabe obavezno posavjetujte sa stručnjakom. Zapamtite, može privremeno ispraviti nesavršenosti na vašoj bradi. Ako želite trajne rezultate - riješite problem koji uzrokuje ćelave mrlje ili gubitak kose.

Ako vam ne naraste gusta brada, na obrazima nema dlake, kosa je tanka i rijetka,
-Postoji lijek koji djeluje 2 tjedna! Ovo je jedinstven proizvod koji se sastoji isključivo od prirodnih sastojaka. Rezultat je gusta i lijepa brada!