Glavni > Vitamini

Kratke muške frizure: fotografije modnih i stilskih frizura

Kratka frizura nije izbirljiva prema njegovanju i odgovara bilo kojem stilu odjeće, zbog čega je toliko popularna među muškarcima. Ali, kratka frizura nije samo kratki hramovi i stražnji dio glave, postoji mnogo različitih opcija za kratke frizure i suptilnosti njihovog stvaranja, koje ćemo danas razmotriti..

Prilikom odabira frizure uzmite u obzir:

 1. Ako imate grubu kosu, onda je bolje rezati kosu škarama, a ne strojem, tako da će oblik frizure trajati duže.
 2. Ako je vaša kosa sklona masnoj boji, onda je kratka frizura savršena. Također razmislite o njezi, odaberite poseban šampon za njegu masne kose (bolje je kupiti posebne šampone iz ljekarne ili profesionalne linije).
 3. Ako imate normalnu kosu, onda će svaka frizura raditi za vas, a ne nužno samo kratka..
 4. Ako imate kovrčavu kosu, dajte prednost kratkim frizurama, možete se usredotočiti i na kovrče, ostavite kosu duže na kruni i napravite styling u "casual" stilu.
 5. Prilikom odabira frizure, uzmite u obzir i oblik lica i glave (lubanja).

U ovom ćete članku pronaći sve glavne vrste trendovskih i stilskih kratkih frizura za muškarce s naslovima..

TOP kratke muške frizure s imenima

Muškarcima nije lakše odabrati frizuru nego ženama, pogotovo ako ne znaju ime tih frizura. Stoga smo za vas sakupili glavne vrste muških kratkih frizura i pripremili puno fotografija. Pogledajte koja frizura najbolje odgovara vašem stilu, spremite je i oživite je.

Boks frizura

Ako nemate strpljenja, vremena ili želje da češljate kosu, sigurno će vam biti zanimljiva ova frizura. Boks je najpopularnija muška frizura za kratku kosu, jer ne zahtijeva styling i uvijek izgleda dobro, samo je treba prilagoditi na vrijeme. Boksačka frizura pretpostavlja maksimalnu duljinu kose do kruna do 4 cm, a ultra kratka kosa na sljepoočnici i stražnjoj strani glave. Sve linije (prijelazi) boksačke frizure prilično su glatke i nježno ocrtavaju konturu glave.

Polovna kutija za muškarce

Polu-boks je samo savršena frizura i toliko se slavnih osoba može vidjeti s takvom frizurom (Brad Pitt, David Beckham, Justin Timberlake, Jamie Dornan, Matt Damon, Tom Hardy). Ako želite urednu mušku frizuru, onda sigurno možete odabrati frizuru s pola okvira. Prilikom stvaranja ove frizure majstor kratko šiša ili obrijava pramenove na sljepoočnicama, ostavljajući duljinu na glavnini kose ne više od 5-8 cm. Kruna može imati blago postupanje i stanjivanje kako bi kosi dala dodatni volumen.

Šišanje u pola boksača razlikuje se od boksa uglađenijim prijelazom s kratke kose na dužu.

Vojna ili vojska frizura

Vojna frizura naglašava hrabrost i brutalnost, ako imate mušku čeljust i široke jagodice, to će vam odgovarati. Vojna frizura podrazumijeva ultra kratku kosu po cijeloj glavi.

Ova frizura izgleda sjajno na muškarcima jake tjelesnosti i jakih crta lica. Vojna frizura također pomaže u sakrivanju stanjivanja kose.

Muška frizura Tenis

Teniska frizura je svestrana i odgovara svima, neovisno o obliku lica, tijelu ili strukturi kose. Šišanje je ovo ime dobilo u čast tenisača, upravo su oni počeli kratko šišati kosu kako ih ne bi ometali tijekom treninga. U ovoj su frizuri sljepoočnice i stražnji dio glave odrezani gotovo do nule, a dlaka na tjemenu je duža, veća od 5 cm. Rez na pramenovima je ujednačen i ravan, lagano stanjivanje je također prihvatljivo.

Muški BuzzCut

Kosa BuzzCut šišana je vrlo kratko i iste je dužine po cijeloj glavi, uključujući i čelo. Ova frizura idealna je za grubu kosu jer će zadržati oblik. Ova frizura pogodna je i za mlade i starije muškarce..

Šišanje Cezar

U ovoj frizuri najvažnije je jasno, ravnomjerno obrubljivanje kose oko cijelog opsega glave. Frizura je formirana od šiške, koje se strogo, ravno rezuju kratko. Duljina cijele krune i najveći dio kose ovisi o šiškama. Sljepoočnice i stražnji dio glave jednake su duljine kao i kruna, ili mogu imati blago diplomiranje, zbog čega se pramenovi skraćuju prema dolje.

Kratka muška frizura bez šiške

Kratka frizura potpuno otkriva lice, naglašava crte lica, pa je važno da su muževne.

Kratka muška frizura s obrijanim dijelom

Muška frizura s obrijanim dijelom sada je na vrhuncu svoje popularnosti, posebno među mladim momcima. Razdvajanje obrija može se obaviti profesionalnim pisaćim strojem i zahtijeva redovitu korekciju. Pregrada se može nalaziti lijevo ili desno, teći duž hrama ili u blagom odstupanju od sredine glave. Da biste dodali volumen kosi, morate koristiti višeslojni, postupni učinak u frizuri.

Kratka muška frizura s obrijanim crtežima

Takva frizura privući će pažnju drugih i neće vas ostaviti nezapažene. Crtanje se vrši pomoću profesionalnog pisaćeg stroja i bez dobrog frizera to će biti teško učiniti. Najpopularnije u posljednje vrijeme su pruge, geometrijski oblici i jednostavni simboli..

Kratke muške frizure sa škarama

Jedna od najpopularnijih muških frizura je šišanje za muškarce koji vole vojni stil. Ova frizura je najprikladnija za svakodnevno nošenje. Izuzetno kratak vrat i težak, vrh je također vrlo kratak, što znači da frizura ne zahtijeva nikakav styling.

Možda je ovo najjednostavnija frizura kratkih opcija, tako da već dugi niz godina nije izgubila na važnosti. Šišanje može biti prilično kratko, ako oblik lica i omjer glave dopuštaju, ili izduženo, kada je potrebno malo modelirati oval lica. Da biste to učinili, različite duljine mlaznice postavljaju se na pisaći stroj (za prijelaze), a iviranje se vrši bez mlaznice..

Fotografija kratkih muških frizura

Donosimo vam fotografiju novih predmeta širokog asortimana muških frizura za kratku kosu:

Odaberite frizuru koja vam se sviđa, spremite fotografiju i idite u salon kako biste oživjeli svoju ideju!

Različite mogućnosti za styling šiške za muškarce

Moderni muškarac uzima odgovoran pristup stvaranju svoje slike i stila, to se odnosi ne samo na odjeću, već i na frizure. Ako je ranije arsenal frizura i frizura za muškarce značio samo nekoliko popularnih opcija, danas stilisti i majstori nude više od 100 vrsta frizura različitih duljina i oblika. Na primjer, muškarci frizure s šiškama danas cijene, jer ističu najbolje crte lica..

Uz pomoć šiške, u stvari, moguće je povoljno sakriti određene nesavršenosti u izgledu, nedostatke, kao i neravnotežu na licu. Bilo koja inačica uobičajene frizure može se drastično promijeniti ako je dopunjena šiškama. Frizer može ponuditi izduženu, kratku, ravnu, asimetričnu, glatku šljokicu u obliku vijugavog oblika, sve ovisi o frizuri i općoj slici muškarca.

Što su šiške u muškim frizurama?

Ako uzmemo u obzir frizure s šiškama za muškarce, danas postoje nebrojene vrste frizura i šiške za ove frizure. Ali najčešće, majstori prakticiraju dizajn sljedećih vrsta šiške:

 1. Ravno ravno - standardna šiška, koja će izgledati spektakularno na ravnoj debeloj kosi. Savršeno s kratkim frizurama, kao i srednje dužine frizura.
 2. Asimetrične šiške s bočnim dijelom pomoći će ispraviti oblik lica, ističući najbolje osobine muškog izgleda. Izgleda stilski na frizurama bilo koje duljine i gustoće.
 3. Kratke šiške - češće se koriste kao obris za frizuru, kao što je slučaj s Caesar frizurom. Ispravlja oblik lica, daje muškarcu izgled muževnosti, omekšava kutnost lica.
 4. Duge šiške - najbolje će izgledati na kovrčavim kovrčama, a također i ako su češljane na jednu stranu. Duge šiške često se nadopunjuju kratkim ili srednjim muškim frizurama..
 5. Torn - Kaskadno i teksturirano rezanje pramenova omogućava vam poderanje šiške. Izvrsno izgleda s frizurama kratke i srednje duljine, od strogih klasika do modernih i neformalnih stilova..

Najčešće, rastrgane i asimetrične šiške popularne su među modernim muškarcima. Stilisti naglašavaju da se kovrče na čelu mogu oblikovati na sve vrste načina, neprestano eksperimentirajući sa slikama. Šiške se mogu položiti ravno ili bočno, prema naprijed ili prema gore, a također u obliku vijugavih ili ispletenih niti. Može se izravnati glačalom za kosu ili uvijati pomoćnim alatima..

Tko odgovara?

Unatoč činjenici da se šiške često percipiraju kao dodatak ženskim frizurama i frizurama, danas većina muškaraca nosi frizure s različitim verzijama prednjeg dijela. Prilikom odabira takvih opcija, na složen način moraju se uzeti u obzir sljedeći čimbenici - oblik lica, dob, osnovna frizura, struktura i nijansa kose, stil života i opći stil. Stilisti vjeruju da s šiškama možete promijeniti svoju sliku i postati vizualno mlađi.

Temeljni čimbenik u odabiru šiške za mušku frizuru i dalje je oblik lica. Na primjer, vlasnici ovalnog oblika mogu odabrati bilo koju vrstu frizure i šiške, vizualno će mršavljenje okruglog lica biti s izduženim oblikom u sredini i skraćenim bočnim dijelovima frizure. Za četvrtasto lice majstori se savjetuju odabrati frizure s dugim šiškama, za izduženo lice - asimetrične frizure s obodnim šiškama.

Prednosti takvih frizura

Bez obzira hoće li se odabrati šiške za srednju kosu, kratke frizure ili model izdužene frizure, majstori ističu cijeli popis prednosti takvog dodatka. Naime:

 • šiške ispravljaju oblik lica;
 • naglašava najbolje crte lica;
 • skriva nedostatke i nedostatke u izgledu;
 • pomlađuje čovjeka prema van;
 • daje frizuri originalnost;
 • stvara cjelovitu svijetlu sliku.

Mnoge šiške koriste se i kao oružje protiv ranog gubitka kose. Majstori ističu da uz pomoć naglaska na šiškama možete sakriti ćelave mrlje ili stanjivanje kose. Osim toga, ova je slika univerzalna, kombinirana sa svim stilovima odjeće i načinom života muškarca..

Muške frizure s dugim šiškama

Za mnoge muškarce, rast šiške postaje veliki problem, iako su stilisti i dizajneri pojednostavili sudbinu jake polovice društva uvodeći u modu kratke modele frizura s šiškama. Moguće je klasificirati vrste šiške s muškim frizurama i njihove mogućnosti oblikovanja prema pokazateljima duljine kose - kratki, srednji i izduženi modeli šiške. Što se tiče dugih modela šiške, oni su dizajnirani u sljedećim opcijama frizure:

 1. Bob frizura s voluminoznim stražnjim dijelom kose, kao i asimetrična izdužena šiška.
 2. Frizure u stilu osamdesetih s obrezanim sljepoočnicama, voluminoznom krunom i izduženim ukosnicama.
 3. Grunge frizure s ispucanim i vrtložnim mogućnostima oblikovanja.

Pored toga, frizura s šiškama za muškarce može nagovijestiti njezin izduženi oblik u slučaju da govorimo o neformalnim subkulturnim trendovima. Takvi su motivi svojstveniji više adolescentima i mladima koji se izražavaju uz pomoć ekscentričnih frizura..

Frizure s kratkim šiškama

Najprihvatljivija za većinu muškaraca su kratke frizure, tako da je prije svega potrebna kratka šiška. Možete isprobati sljedeće opcije za slike:

 • Klasična bokserska frizura sa skraćenim šiškama s izduženom kosom na vrhu i skraćenim sljepoočnicama, kao i s šiškama prema naprijed.
 • Navlaka i jastučići ponovo s sušilom za kosu, češljem i sredstvima za učvršćivanje kose.
 • Britanci s bočnim dijeljenjem i šiškama, što se postiže i uz pomoć kozmetike.
 • Cezar s kratkim šiškama u obliku ravne frizure.
 • Šišanje ježa s ispupčenim pramenovima, uključujući i na čelu.

Naravno, ovo nije cijeli popis muških frizura, što može uključivati ​​kratke šiške s različitim mogućnostima stylinga. Stilisti i dizajneri ne diktiraju nikakva ograničenja i zabrane, tako da čovjek može stalno mijenjati smjer, dužinu i teksturu frizure i šiške.

Muške frizure sa bočnim šiškama

Kao što znate, voluminozni styling i bočno češljanje karakteristična su obilježja retro stila muških frizura, od kojih je većina nadopunjena praskom. Ali najpopularnije opcije su:

 • Stroga frizura Hitler Youth s kratkim sljepoočnicama i potiljkom, bočnim dijeljenjem i češljanjem na boku;
 • Kanađani i Britanci, čije su šiške srednje duljine također češljane sa strane;
 • moderne frizure u grunge stilu, koje se mogu nadopuniti bočnim šiškama.

Sve opcije savršeno skrivaju kutnost i nerazmjerni oblik lica, a također stvaraju jedinstvenu stilsku sliku muškarca. Umerena šiška s bočnim postavljanjem povoljno će naglasiti bilo koji stil odjeće, skladno se uklapajući u bilo koju dobnu kategoriju muškaraca.

Frizure s češljanim šiškama gore

Sve mogućnosti za frizure s šiškama prema gore naglasit će oblik lica, savršen oval, kao i muževnost i velike crte lica kod muškarca. U ovom stilu šiške su položene s nekoliko modela frizura, naime:

 • sportsko igralište za šišanje sa skraćenim šiškama;
 • retro frizura Elvis s kokantom šiške na čelu;
 • strogi britanski s mogućnošću stiliziranja kose natrag.

Sve tri mogućnosti danas su trendovi u muškoj modi, samo pogledajte fotografije muških modela u sjajnim časopisima.

Frizure s podignutim leđima

Styling leđa za kosu omogućava vam potpuno otvaranje lica, pokazujući oval lica i značajke u čovjekovom izgledu. Stoga, s izraženim nedostacima u izgledu, ova opcija stylinga se ne prakticira. Ali šiške natrag izgledat će spektakularno na sljedećim frizurama:

 • Podrezana frizura za koju je potreban elegantan styling leđa;
 • elegantan stil frizure srednje duljine u stilu Elvisa Presleyja;
 • Hitler Youth također prihvaća češljanje kose s glatkim pramenovima natrag.

Samo s ravnom i gustom kosom, muškarac može postići savršen styling oblik. Inače će trebati puno napora i upotreba styling proizvoda za popravljanje frizure..

Frizure s ravnim šiškama za muškarce

Ravne šiške rijetkost su danas među modernim muškim frizurama, pa samo nekoliko modela spada u ovu kategoriju. Naime:

 • trendi bob s glatkom, ravnomjernom kosom i ravnom dugom šiškom do linije obrva;
 • šišanje ispod lonca, koje je pretrpjelo promjene, ali također sugerira ravno prasak.

Da biste stvorili takvu sliku, prvo morate imati luksuznu ravnu kosu, a drugo, dobiti odobrenje od gospodara. Činjenica je da takve frizure nisu prikladne za svakog muškarca..

Odabir frizure s šiškama ovisno o duljini kose

Modne frizure smatrat će se nedovršenim ako na njih ne budu pričvršćene šiške. Izbor frizura i šiški izravno ovisi o duljini kose koju muškarac ima. Najpraktičnija i najpopularnija su kratke frizure, koje imaju iste kratke šiške koje se mogu položiti na stranu, leđa, ravna, glatka ili u vrtlogu. Izbor za srednju kosu je raznolikiji, može biti teksturiran, poderan ili glatki šiške..

Za srednje duljine kose prikladne su vrste šiške poput asimetričnih, ravna, ukošena, brušena i graduirana šiška. Frizure i šiške ove duljine zahtijevaju stalno njegovanje i oblikovanje kako bi se zadržao izvorni oblik frizure. Duge frizure moraju biti s dugim šiškama za konačan holistički izgled, a njezini postupni pramenovi najbolje su prikladni.

Izlaz

Šiške su dodatak frizurama bilo koje duljine, gustoće, oblika i raznolikosti, čak i kad su u pitanju stroge muške frizure. Neki muškarci uz pomoć podlaktice uspijevaju ispraviti oblik lica, drugi naglašavaju njihove crte lica. Ravne šiške daju slici izgled modela, asimetričan - moderan i ekscentričan. Izrezani pramenovi vizualno čine muškarca da izgleda mlađe, a styling šiške natrag ili na jednu stranu izgleda strogo i hrabro.

Bočne šiške: muške frizure i frizure s kratkim i dugim, najbolje su mogućnosti mladih na fotografiji

Svetlana Tarasova

Frizerski salon sa više od 8 godina iskustva, stručnjak za područje šišanja, oblikovanja, njege kose, bojanja.

Vrlo je važno da muškarci, poput žena, uvijek izgledaju elegantno i njegovano. I nije samo kada izlazi na sastanak. Za rad je potreban dobro njegovan izgled, jer je to ključ uspjeha velikih projekata. Ovdje se ne može zanemariti samo elegantno odijelo, frizura je važna za postizanje skladne slike. Predlažemo da se upoznate s opcijama za izvođenje modne frizure s šiškama sa strane.

Tko su prikladni?

I iako frizura izgleda vrlo stilski i zanimljivo, nju može odabrati samo određena kategorija muškaraca. Sljedeći savjeti će vam pomoći u tome:

 1. S ravnim rubovima na čelu - frizura bi trebala imati izduženi rub. Prikladna opcija za stvaranje uredskog stila.
 2. S kovrčavim kovrčama - s styling proizvodima možete stvoriti mokri izgled.
 3. Tekuća kosa - primjenjiva se kaskadna tehnika. Ovo je sjajna opcija za stvaranje nedostajućeg volumena..
 4. Ovalno lice - za frizuru s razdjelom možete odabrati apsolutno bilo koju opciju. Dugačke šiške i goli vrat izgledaju impresivno.
 5. Kvadratno lice - bolje je obrezati kosu kratkom, a pri stvaranju stylinga ne preporučuje se napraviti središnji dio.
 6. Lice u obliku dijamanta - frizura izgleda sjajno sa strane, ali pod uvjetom prisutnosti volumena na bočnoj strani glave.

Popularne mlade muške frizure i frizure s kratkim i dugim bočnim šiškama

Širok izbor mogućnosti za stvaranje frizure omogućit će vam da sakrijete nedostatke u izgledu i istaknete njegove prednosti.

Podrezan s obrijanim sljepoočnicama

Frizura ostaje na vrhuncu popularnosti više od jedne sezone. Prilikom stvaranja majstor obrija viski i duljinu ostavlja na vijencu. Postoji jasna granica između tih zona. Istovremeno, vrh i dno ne bi trebali glatko prijeći jedan u drugog. Podrezanje možete oblikovati na različite načine, na primjer, skupite kosu u bujnom konju ili je stavite na vrh glave voskom.

Quiff

Ova frizura je mladenačka. Izgleda poput indijskog mohaka s praskom. U procesu stvaranja viski se reže, a šiške i pramenovi na vijencu ostaju dugi. U ovom se slučaju dlaka od parietalne zone do okcipitalne zone postupno skraćuje. Prekrivač je omiljena frizura za studente i školarce.

Retro frizura

Ova frizura je klasik, jer odgovara apsolutno svima.

Položiti ga je potpuno lako:

 1. Operite kosu i osušite.
 2. Podijelite niti na 2 nejednaka dijela.
 3. Fiksirajte styling lakom ili gelom.

Retro frizura odličan je izbor za ležerni ili svečani izgled..

Grunge-šik

Ovu tehniku ​​odabiru oni muškarci koji ne pozdravljaju jednoslojnu i glatkoću. Samo duljina kose treba biti srednja. Styling se provodi uzimajući u obzir želje čovjeka. Na vrhu krune, pramenovi su duži, tada će biti moguće podići vrtloge prema gore. Ali duljina će se morati ukloniti iz hramova. Ako želite izgledati kreativno i moderno, onda nema bolje grunge-chic frizure..

militari

Ispada da se frizure vojske mogu nositi s odvajanjem na jednoj strani. Prednosti vojske su u tome što su svestrane i udobne. Apsolutno bilo koji muškarac može odabrati frizuru, bez obzira na sliku, stil i dob. Sva kosa je ošišana, osim krune. Tamo su položeni na svoju stranu, uslijed čega je slika odvažna..

Polu-box

Ovo je još jedna svestrana opcija u kojoj majstor obrija viski, a pramenovi ostaju dugo na parietalnom dijelu glave. Kosa se može narezati na stranu ili natrag na tjemenu.

Tenis

Frizura je savršena za dečke aktivnog načina života. U procesu stvaranja viskija se brijaju, a na vijencu čine kosu kraćom. Dečki s grubom kosom trebali bi bliže pogledati tenis.

Bobrik

Dabar je oblikom i dužinom sličan tenisu. Možete je postaviti ili na boku. Osobitost dabrova je prisutnost širokog, ravnog područja na vijencu koji je uokviren kratko ošišanom kosom na sljepoočnicama i stražnjoj strani glave. Frizura spada u kategoriju univerzalnih, jer je pogodna za muškarce bilo kojeg stila i dobi.

Hitlerova mladež s obrijanim sljepoočnicama i kratkim vratom

Frizura je vrlo popularna kod mladih momaka i odraslih muškaraca. Prilikom stvaranja majstor obrija sljepoočnice i stražnji dio glave pomoću pisaćeg stroja. Samo obrijana kosa treba biti jasno iste duljine. Duljina onih pramenova koji su ostali na vrhu ne smije biti veća od 10 cm. Od njih će se formirati šiške, koje bi trebale biti kraće od glavne duljine.

britanski

Frizura ima strogi oblik, a možete je položiti s lijeve ili desne strane. U procesu stvaranja izloženi su stražnji dio glave i hramovi. Pramenovi bi trebali biti dugi uz vijenac.

Elvis

Ova zanimljiva frizura trebala bi se svidjeti onima koji vole nešto neobično. Možete je postaviti na sljedeći način:

 1. Operite kosu i osušite.
 2. Češljajte pramenove u stranu, a dio kose koji se nalazi na čelu, češljajte na stražnjoj strani glave.
 3. Popravite šiške lakom.

Muškarača

Posebnost frizure je prisutnost snažnog stanjivanja. Dakle, tekstura je čak i na rubovima svih kriški. Dopunjava frizuru s bradom. U ovom slučaju postoji glatki prijelaz od brade do sljepoočnice..

Postoje sljedeće mogućnosti za grobnicu:

 • klasični;
 • asimetrija;
 • s nastavkom praskom.

kanadski

Prilikom stvaranja stylinga, pramenovi na vijencu su bujni i dugi, a na sljepoočnicama - kratki. Duga kosa može se oblikovati natrag ili u stranu u šiške.

Šišanje je jednostavno i jednostavno:

 1. Majstor izjednačava duljinu na vrhu glave. Minimalna duljina treba biti 3 cm.
 2. Kosa na sljepoočnicama je obrijana tehnikom kosinog rezanja. Štoviše, prijelaz može biti gladak ili nagli..

Dvostruki kvadrat

Ova će frizura uljepšati bilo kojeg muškarca. Prilikom stvaranja, niti su izrezane na 2 razine. Prvo ide od krune do ušiju, uključujući duge šiške, a drugo ide od krune do ramena. Dvostruki bob kombiniran je s brkovima, bradom i čak sijedom kosom.

Styling muške frizure sa šiškama sa strane

Bilo koja frizura izgledat će impresivno i stilski ako je pravilno oblikovana. Da biste to učinili, možete koristiti sljedeće preporuke:

 1. Posebnu pozornost treba posvetiti proizvodima za styling, uzimajući u obzir vrstu kose. Ako su pramenovi tanki, tada je potreban lijek s oznakom ne većom od 4,5. Za gustu kosu odaberite mousse i vosak.
 2. Ako vam je kosa kovrčava, onda bi styling trebao biti svjež svakodnevno. Inače će frizura izgledati neuredno..
 3. Lagani i brzi styling možete stvoriti ako svakog mjeseca posjećujete frizera i kravate krajeve za 1 cm.
 4. Ako je potrebno, možete koristiti profesionalni sušilo za kosu ili glačalo.

Muške frizure s šiškama sa strane - foto

Da biste stvorili elegantnu frizuru s bočnim šiškama, morate odabrati profesionalnog majstora. Moći će odabrati najbolju opciju frizure na temelju vaše dobi, strukture kose i duljine. Moderan ormar, samouvjeren izgled i dobro raspoloženje nadopunit će izgled..

Najbolje najbolje frizure za muškarce na kratkoj kosi

Frizura muškog medvjeda - fotografija, sorte, tko odgovara, primjeri zvijezda

Pixie frizura za žene nakon 40 godina - sa šiškama i bez njih - tko će se uklopiti, sorte, shema rezanja, prednje i stražnje fotografije

Bob frizura kaskadno na kratku, srednju i dugu kosu sa i bez šiške - tko će stati, sorte, shema kako rezati, pogled sprijeda i straga pogledajte fotografiju

Frizura Kanađanka: tehnika za muškarce i dječake, kako rezati klasične, modelne, sportske i druge vrste frizura, fotografija

 • o autoru
 • VK profil

Svetlana Tarasova

Frizerski salon sa više od 8 godina iskustva, stručnjak za područje šišanja, oblikovanja, njege kose, bojanja.

Muška frizura s šiškama kao stilsko rješenje frizure modernog muškarca

Frizura s šiškama može transformirati i radikalno promijeniti vaš izgled. Njezina priča počinje u dalekoj prošlosti. Šiške su rezane tako da ne ometa pogled i ne pada na oči. Zbog svoje praktičnosti, aktualna je i danas. Ali mnogi zamišljaju samo jednu mogućnost oblikovanja, kada se prednji pramenovi češljaju prema dolje. Međutim, to uopće nije potrebno. Muške šiške mogu se oblikovati na različite načine.

Tko ide

Šiške nisu pogodne za sve muškarce. Mnogo ovisi o vrsti stylinga, karakteristikama pramenova (kovrče ili ravne), obliku lica. Na primjer, za bucmaste dečke šišanje nije dobar izbor. Glatka vodoravna linija rezanja vizualno proširuje lice. Stoga je ova opcija optimalna za ovalno, izduženo lice..

Uz masivno područje brade i zigote, neće biti prikladne i sve opcije s šiškama. Stoga ih treba odabrati pažljivo. Ako je kosa češljana prema stražnjoj strani glave ili hrama, tada će frizura moći ukrasiti gotovo svakoga.

Frizure s šiškama imaju koristi od pozadine drugih zbog činjenice da su univerzalne za sve pramenove: guste ili rijetke, izdužene ili skraćene, kovrčave ili ujednačene. Glavna stvar je odabrati odgovarajući oblik i stil i pravovremeno posjetiti frizera kako bi ispravio duljinu.

Prednji pramenovi srednje duljine pogodni su za mlade do 35 godina. Takve frizure obično odabiru kreativni ljudi (glazbenici, umjetnici, glumci, pjevači), jer takva duljina omogućuje eksperimentiranje s njihovim izgledom i često mijenjaju imidž. Međutim, muške frizure sa srednjim pramenovima trebaju redovito održavanje pomoću različitih sredstava za pričvršćivanje..

Duge prednje žice mogu se oblikovati na potpuno različite načine. Glavna stvar ovdje je da je prisutna njihova dovoljna gustoća i krutost. Što se tiče kratke frizure, naravno, postoji manje opcija za styling. Ali takve frizure zahtijevaju minimalnu njegu, praktične su, uredne.

Stvarne vrste muških šiški

Muška frizura s šiškama pogodna je za oslobođene pojedince koji teže samo-izražavanju. Postoje mnoge zanimljive mogućnosti dizajna: asimetrični, s odvajanjem, češljani u stranu ili natrag, brušeni itd. Ovisno o tome, frizura može dati slici štedljivost i smirenost ili romantičnost i lakoću. I što je dulja kosa, to je veći izbor modnih muških frizura s dugim šiškama.

Bočne šiške s prorezom

Frizura s bočnim šiškama i dijeljenjem izgleda dobro na gotovo svim muškarcima. To vizualno ne mijenja oblik lica, ali definitivno dodaje stil i sjaj. Dijeljenje je usredotočeno na vlasište, kosu, tako da ne bi trebalo biti nagovještaja da peru, perut, masni pramenovi.

Možete sigurno eksperimentirati. Ako izglađujete šiške, onda se lice čini malo šire (opcija je pogodna za mršave muškarce uskog lica), ako dodate volumen korijena, onda, naprotiv, postaje izduženiji (za bucmaste dečke). Muška frizura s šiškama sa strane prikladna je bilo kojem izgledu, bilo da se radi o sportskom luku, strogom klasiku ili udobnoj svakodnevici.

S dvije strane

Takva muška frizura izvodi se na izduženim kovrčama. Svestran je i pogodan za vlasnike i ravnih i kovrčavih niti. Vizualno pomlađuje lice, tako da i mladi i stariji muškarci mogu napraviti šiške s obje strane.

Takva frizura pomaže sakriti nesavršenosti na stranama lica. Također šiške u različitim smjerovima ispravljaju oblik glave. Ošišani pramenovi blago uokviruju lice i pomažu mu da se vizualno suži na vrhu.
Ova se opcija ne preporučuje muškarcima s masivnom čeljusti, budući da se frizura usredotočuje na ovaj određeni dio i već otežanu bradu može učiniti težom. Ali za vlasnike ovalnog, okruglog lica u obliku dijamanta, sigurno možete odabrati frizuru s šiškama na dvije strane.

Podignut

Glavna značajka je volumen korijena u prednjem području. Frizura s šiškama gore vizualno rasteže lice, pa je sjajna ako je njegov oblik okrugao ili četvrtast. Lagano izduženi pramenovi mogu se jednostavno podići i popraviti posebnom kozmetikom: lakom, mousseom, gelom, pjenom itd. Ako su srednje duljine, tada možete napraviti korijenski volumen i položiti šiške natrag ili prema hramu.

Ova muška frizura dodaje odvažnost, hrabrost i stil. Ovisno o načinu postavljanja pramenova uz čelo, ovisi konačna slika: ona može biti ili provokativna, impulzivna ili suzdržanija i poslovna..

Duga kosa i šiške su razdvojeni

Frizura s ošišanim prednjim pramenovima i izduženim ostatkom stvara romantičan, kreativan izgled. Pomlađuje lice, stoga je relevantan za muškarce svih dobnih skupina. Pogodnije za ovalna i pravokutna lica. Ako muškarac ima grube osobine, tada će im frizura pomoći da ih izglade..

Muška frizura s odvajanjem i dugim šiškama pruža svom vlasniku ogroman broj mogućnosti za modeliranje i styling. Ravna linija koja razdvaja liniju kose može se obaviti u sredini ili sa strane. Prednji pramenovi mogu se obrezati ravno ili ljestvama, glatko se miješajući s ostatkom vlasi.

Duga kosa s praskom povučenim unatrag

Takva frizura otvara lice, usredotočuje se na čelo, oči. Bolje je odabrati za vlasnike ispravnih značajki i s ne baš visokim čelom. Pramenove možete kombinirati na različite načine: glatko, napraviti volumen korijena ili nepažljiv styling itd. Muške frizure s dugim šiškama dodaju mekoću, suzdržanost i eleganciju slici.

razbarušen

Ova frizura naglašava brutalnost muškarca. Ali istodobno izglađuje kutne dijelove lica. U slici ostavlja osjećaj lagane namjerne nepažnje, kao da se čovjek upravo probudio. Da biste napravili takvu frizuru, možete potrošiti i nekoliko minuta i više od pola sata. Mnogo ovisi o postojećoj frizuri, teksturi, duljini pramenova, kao i sredstvima za učvršćivanje..

Prilikom odabira takvog stila, prvo biste trebali obratiti pažnju na samu frizuru. Što je slojevitija, na kraju će se pokazati spektakularnija muška frizura s šiškama. Ako je kosa gusta i izdužena, tada styling neće trebati puno vremena, pod vlastitom težinom niti će se lijepo spustiti. Ali stvoriti styling na tankoj kosi je teži zadatak. U ovom slučaju, bolje je ne birati proizvode za styling koji teže kosu (na primjer, gelovi, voskovi), već dati prednost pričvršćivanju sprejeva, moussa.

Upletena u konjski rep ili pekmez

Frizura je moderna, vrlo jednostavna za izvođenje i bilo koji muškarac se može nositi s njom. Potreban vam je samo češalj (a ponekad možete i bez njega) i elastična traka za kosu.
Često se ova muška frizura kombinira s laganim neobrijanim, brkovima i obrijanim ili obrezanim sljepoočnicama. Pogodan je za one s ovalnom glavom. Što se tiče starosti i karakteristika kose (ravna, kovrčava), nema ograničenja.

Ima smisla pletenicu kose u konjski rep ako nije preduga, inače će frizura dati slici ženstveni dodir. Za duge pramenove, bolje je dati prednost pecivu od hipstera..

Oblik šiške

Ovo je jedna od najtežih vrsta šišanja. Teško možete bez usluga profesionalnog frizera. Ovdje nije važna samo vještina, već i ispravan izbor s obzirom na duljinu i oblik prednjeg pramena. Može biti asimetrična, mljevena, skraćena, izdužena, rastrgana šiške, ima ravni ili dijagonalni rez.
Izrečene strune dodaju ležernost i lakoću izgledu. Napravite voluminoznu kosu. Pogodnije za vlasnike debelih niti. Ako je kosa slaba i tanka, onda je bolje odabrati opciju s ravnim dijagonalnim rezom. Tako će se pojaviti gušće, deblje.

Muške frizure s dugim ukošenim šiškama vizualno smanjuju obraze i čeljust, tako da su prikladne za masivno donje lice. Ali skraćena verzija naglašava cijelo lice: naglašava njegovu geometriju, bradu, jagodice. U tom je pogledu prikladna s pravim značajkama.

Za kratku kosu

Ako su prednje žice kratke, onda još uvijek postoji nekoliko opcija za oblikovanje. Šiške za kratku kosu možete podići i popraviti kozmetikom (polukut), bočnim dijeljenjem i češljanjem leđa (Hitlerova mladež), dolje i savršeno ravnomjernim krojem (Cezar) itd..

Frizura s kratkim šiškama treba odabrati pojedinačno. Na primjer, ako je muškarac bucmasti, prednji pramenovi trebaju biti kratki, češljani prema stražnjoj strani glave, sljepoočnice ili gore.

Kako rezati muške šiške

Prije nego što započnete šišanje, trebali biste odlučiti o obliku (ravan, asimetričan, s prorezom), teksturi (ujednačen, stanjivan) i duljini prednjih pramenova. Za postupak će vam trebati: češalj, škare (obične - ako se planira ravnomjerni rez i stanjivanje - ako su potrebni stavljeni nizovi). Kosa treba biti malo vlažna. Morate započeti frizuru sa strane, a ne s centra..


Tehnologija rezanja za ravno šiške:

 1. Odvajanje paralelno s linijom obrva.
 2. Povucite natrag.
 3. Napravite ravan rez paralelno s obrvama, trebao bi ispasti četvrtast.
 4. Zatim uzmite žicu malo višu, paralelnu s prethodnom, a prvi pramen koristite kao kontrolnu liniju za rezanje.
 5. S druge strane, napravite zrcalnu sliku prvog odvajanja, to jest, ona bi trebala biti iste dijagonale i paralelna s obrvama. Potrebno je promatrati ujednačenost napetosti niti..
 6. Izvedite rez na isti način kao i točke 3 i 4.
 7. Nakon toga dobivate kutak u sredini. Treba ga omekšati. Da biste to učinili, zgrabite lijevu i desnu stranu češljem i poravnajte središnju liniju duž njih.

Ako se planira stanjivanje, tada biste trebali povući šiške i hodati 1-2 cm do ruba rasta kose škarama za prorjeđivanje pomoću metode "ispiranje". Alat ne smije biti smješten vodoravno, već okomito. Vlasi moraju biti odbijene u stranu za 30 stupnjeva, a tanke pramenove treba pažljivo ošišati. Što se tiče nagnute šiške, bolje je postupak povjeriti gospodaru..

Kako podrezati prema vrsti

Da bi izgled bio uredan i atraktivan, potrebno je povremeno podrezati šiške (otprilike jednom mjesečno). Ako su to ravne prednje žice, onda ih se moraju rezati na isti način kao i gornja metoda za rezanje ravnih šiške. Ali kako čovjek može odrezati šiške ako je prorijeđen? Ovdje je sve jednostavno. Prvo morate rezati duljinu, a zatim hodati škarama za stanjivanje pomoću metode "štipanje".

Kako položiti sa strane ili na vrh

Styling treba obaviti samo na čistoj kosi. Nakon pranja kose, trebate osušiti pramenove ručnikom. Trebale bi biti malo vlažne. Ako vam je kosa tanka ili ima tendenciju masne boje, tada je za odabir fiksacije bolje odabrati pjenu. Ako je gusta, onda možete uzeti gel - dobit ćete učinak mokrog stylinga.

Nanesite na dlanove i rasporedite ih preko korijena. Zatim brzim pokretima kosite kosu i lagano je osušite sušilom za kosu tako da kozmetički proizvod fiksira volumen korijena (ako planirate glatko češljanu kosu, kosu možete odmah češljati u željenom smjeru: stavite šiške sa strane ili prema gore).

Nakon toga lagano češljajte kosu, ali glavna stvar je ne pretjerati, tako da pramenovi ne gube volumen. I položite ih u potrebnom smjeru. Na kraju, raspršite lak na niti, da konačno popravite styling.

S praskom, čovjek može stalno eksperimentirati sa svojim izgledom. I za to nije potrebno imati duge ili srednje dužine. Također možete pronaći zanimljive opcije za kratku kosu..

10 najmodernijih muških frizura 2020. godine

Od bezvremenskih klasika do ekstremnih opcija.

Modne muške frizure za obožavatelje klasika

1. Undercut

Podrezana frizura (englesko "cut bottom") pojavila se početkom prošlog stoljeća u Velikoj Britaniji i još uvijek je vrlo popularna širom svijeta. Da biste napravili ovu frizuru, trebate skratiti stražnji dio glave i hramove, a šiške ostavite dugo. Anderkat je lako razlikovati od ostalih sličnih frizura gledajući prijelaz između kratke i duge kose - trebala bi biti izražena, a ne glatka.

2. Blijedi

Fade je vrlo sličan podrezu. U suštini, to su sve sorte iste frizure, koja se u Rusiji naziva "polu-okvir". Fade se razlikuje po vrlo glatkom prijelazu iz parietalne zone u stražnji dio glave. U ovom slučaju, kosa na tjemenu može biti ili dovoljno dugačka (tada će se frizura zvati visoko izblijedjela) ili srednja (srednja bleda), ili vrlo kratka (slaba fede).

Dapper, puhasta inačica izblijedjela često se naziva i frizura Elvis Presley. Da biste ponovili sliku legendarnog glazbenika, trebate češljati izdužene šiške natrag. Dobiveni impresivni volumen treba fiksirati gelom, voskom ili lakom.

Uz sve svoje prednosti, takva frizura ima jedan značajan nedostatak: prilično je teško skrbiti se o njoj. Stoga prvo razmislite jeste li spremni svakodnevno oblikovati kosu. Osim toga, snijeg, kiša ili čak samo jak vjetar mogu uvelike naštetiti vašoj kosi..

3. Kanadski

Brijači iste frizure nazivaju "odvajanjem na jednu stranu". Dno crta je savršeno ravnomjerno odvajanje koje se može nalaziti na obje strane glave. Ako se umorite od takvog hoda, šiške jednostavno možete češljati unatrag i učvrstiti posebnim alatom.

4. usjeva

Uređaj je lako prepoznatljiv po kratkim šiškama koje mogu biti savršeno ravne ili teksturirane. Najbolji dio je što je ova frizura pogodna za vlasnike bilo koje kose - i kovrčava i ravna.

Modne muške frizure za ekstremne ljubavnice

1. Mohawk

Ova frizura ne treba uvoditi i prvenstveno je povezana s britanskim pankerima. Iako moderne verzije ove frizure i dalje izgledaju mnogo urednije od svojih prethodnika.

Muška frizura s šiškama

Razmišljate o rezanju ili ne rezanju šiške prilikom sljedećeg posjeta frizeru? Odlučite se na to da ga ne morate češljati. Šiške se mogu oblikovati na različite načine i tako da ne ometaju.

Koja je prednost frizure s šiškama

Muškarci odabiru frizuru s šiškama iz istih razloga kao i žene, bez obzira koliko se čudno moglo činiti. Što daje takva frizura:

 • prednost naglasiti sve prednosti izgleda;
 • šansa sakriti nedostatke na licu;
 • sposobnost stvaranja cjelovite i živopisne slike.

Frizura s šiškama je univerzalna - možete raditi različite stylinge i izgledati stilski u bilo kojoj situaciji. Rješenje je vrlo praktično i pogodno za sve uzraste.

Tko odgovara ovoj frizuri

Prije svega, zakažite sastanak s muškim majstorom. Kao stručnjak procijenit će što učiniti s kosom i kako je obrezati i oblikovati. Kao bonus, saznajte djeluju li šiške za vas. Ponekad je bolje ostaviti lice otvorenim.

Ako ste sigurni da su šiške vaša opcija, detaljnije pogledajte sami: kakvo lice imate. Zatim procijenite modele muških frizura u časopisima i na mreži - kako takva frizura izgleda na muškarcima koji imaju isti tip kao i vi.

Šiške su pogodne za lica različitih oblika

Kako razumjeti hoće li vam odgovarati šiške:

 1. Ako je lice okruglo, u privremenom je dijelu bolje rezati kosu na stranama kratko, a na vrhu ostaviti duge pramenove. Mogu se češljati i oblikovati na različite načine, ali vizualno će produžiti lice - to obično izgleda povoljno..
 2. Ako je lice četvrtasto, a brada ugaona, preporučuje se ostaviti izdužene pramenove na vrhu glave i odrezati duge šiške - ova će frizura izgladiti oštre osobine..
 3. Ako su jagodice izražene, šiške se mogu položiti natrag - kako ne bi narušili proporcije lica.
 4. Ako je lice izduženo, onda bi frizura trebala biti voluminozna, a šiške ukošene ili asimetrične.
 5. Muškarci s licima ovalnog oblika blizu su idealu. Da biste konačno i zauvijek osvojili svoju okolinu, sliku nadopunite šiškama - što će ona biti, ovisi o vama, gotovo svaki model će stati u ovalni oblik lica.

Unaprijed razmislite kako ćete se uklopiti u svoju buduću sliku s prethodnim okruženjem. Ako nećete mijenjati posao, pokušajte ne šokantnim izgledom kršiti tvrtke..

Šiške za kosu različitih duljina

Da biste napravili šiške, ne trebate rasti kosu, riskirajući sve ovo vrijeme da izgledate besprijekorno. Može se smanjiti na bilo koju duljinu, ali imajte na umu - male kratke šiške ponovno su u modi..

Šiške na kratkoj kosi

Kratke frizure najjednostavnije su u tehnici izvođenja i najlakše se brinuti, šiške ne znače promjenu imidža, samo osvježavaju frizuru. Kosa na području šiške često se melje (prorjeđuje) kako bi olakšala izgled i stil. Popularne opcije za frizure s praskom za kratku kosu:

  Klasične šiške s obrijanim sljepoočnicama. U gornjem dijelu kratka ili duga kosa ostavlja se prema nahođenju muškarca, koji je češljan.

Šiške u klasičnoj frizuri su kratke

Složena tehnika šišanja uljepšat će svakog muškarca

Britanska frizura - klasična muška moda

Elvisova frizura vraća se modama 50-ih, ali još uvijek je relevantna

Šiške na kosi srednje duljine

S kosom srednje duljine možete stvoriti elegantne i suzdržane, ali istodobno kreativne frizure. Šišanje s šiškama oduzima vam jutro za pranje i oblikovanje glave - na to morate biti spremni. Posjeta majstoru, ako je frizura uzorak, obavezna je jednom mjesečno i pol, uređena kosa ne izgleda estetski ugodno. Frizure srednje duljine kose:

  Muškarača. Frizura slična bob, ali modernija. Duljina kose - do 8 cm, ošišana za svakog pojedinca, oblikovanje pomalo nepažljivo.

Tomboy styling izvodi se u pomalo ležernom stilu

Šiške se mogu položiti sa strane, ili možete češljati natrag

Kosa na vrhu u dvostrukom kvadratu ostavljena je dovoljno dugo, do 8 cm

Šiške u dugim frizurama

Duga kosa bez šiške, osim ako ih vlasnik ne češlja u konjski rep ili snop, izgleda bez lica i siva. Duga frizura izgleda dobro samo kada se radi na gustoj i zdravoj kosi.

Možete se češljati uz bočno odvajanje, polažući mali prasak na jednu stranu: obično to izgledaju muškarci kreativnih zanimanja, u čijem rasporedu nema dnevnog posjeta uredu.

Diplomirani pramenovi i kosa šiška će odgovarati svim svijetlim i izvanrednim ljudima. Središnja linija je pomaknuta, a pramenovi su asimetrični - takva frizura izgleda elegantno i omogućuje vam maskiranje nesavršenosti lica. Duge bočne šiške i kaotični styling još uvijek su u modi..

Fotogalerija: frizure s šiške na dugu kosu

Stilovi muških frizura s šiškama

Strogost, suzdržanost i muževnost glavni su pravci moderne muške mode za frizure. Nisu dopušteni nikakvi naputci o ženstvenosti.

klasik

Glatke, jasne konture i duljina kose ne prelaze šest centimetara. Šiške su kratke duljine, usmjerene na stranu. Stražnji dio glave i sljepoočnice su goli, kosa ostaje samo na kruni. Frizura savršeno skriva sve mane i zahtijeva minimalno održavanje. Mladići mogu obrijati kovrčave bokvice, dok zreli muškarci više vole diskretni stil. Stilske klasične frizure: poluboks, boks, britanska.

Klasika nikada ne izlazi iz mode

minimalizam

Kosa je ošišana ili obrijana na istu duljinu, ponekad na glavi ostaje mali kapak. Stilske frizure: BuzzCut, vojna.

Šišanje BuzzCut pogodno je za ljubitelje minimalizma

Sportski stil

Okcipitalno područje je skraćeno, dlaka na čelu i kruni je ostavljena dulje (do 8 cm). Kosu možete oblikovati na različite načine, čineći uredno bočno razdvajanje ili neuredno izgledati mladoliko. Sportske frizure nužno su mljevene. Stilske frizure: dabar, jež, tenis, kanadski.

Muškarci koji više vole sportske frizure odabiru kratke šiške

Retro

U nadolazećoj modnoj sezoni obrijani ili vrlo kratko ošišani viskiji, duži pramenovi na vrhu glave i kratke šiške izgledat će originalno - počast modi 80-ih. Oni koji žele duge šiške također su u trendu: duga kosa na čelu, zajedno s golim sljepoočnicama i obrijanim stražnjim dijelom glave, vraćaju se u pedesete - za potpunu sličnost s Elvisom Presleyjem i njegovim obožavateljima, kosa se može staviti u spinner. Stilske retro frizure: Hitler Youth, Undercut, Elvis.

Podrez s češljanim stražnjim šiškama izgleda vrlo moderno

avangarda

Punk stil već je stvar prošlosti, zamijenjen originalnim i svježim grunge stilom. Na vrhuncu popularnosti, uskoro će se pojaviti frizure s najkraćim mogućim sljepoočnicama te stražnjim dijelom glave i dlake ne većom od 10 cm uz vijenac. Jednostavna frizura koja otkriva lice oduzima najmanje vremena i odgovara bilo kojem pogledu.

Muška frizura u grunge stilu nije šokantna, iako izgleda podebljano i novo

Elegantan stil

Dobro njegovani muškarci izgledaju elegantno i elegantno, u kojima su pažljivo i ukusno odabrani svi detalji slike. Šišanje se vrši na kosi srednje duljine, šiške se polažu na jednu stranu pomoću držača. Ako je vaša kosa gusta, možete je uzgajati odmah ispod brade, šiške položite natrag ili na stranu - ova frizura je prikladna i za poslovni i casual stil. Elegantna frizura: "muški dandy".

Pravi dandžeji su vrlo uredni u svemu - uključujući i kosu

Lagani nered

Učinak kaotičnog stila postiže se vrlo jednostavno - samo obrubite šiške i popravite ih lakom ili gelom. Ovu manipulaciju možete napraviti na kratkoj kosi..

Na izduženim pramenovima namjerno se stvara "blagi poremećaj". Kosa je obrubljena britvom kako bi se napravili rastrgani pramenovi. Ako se ošišaju kaskadno, dolazi do naglih prijelaza s kraće kose na dužu. Frizure za duljinu kose ispod prosjeka dodaju volumen, a nakon stylinga izgledaju prilično impresivno.

Ne zaboravite da su takve frizure pogodne za muškarce u kreativnom okruženju i da su gotovo uvijek neprimjerene u poslovnom. Isto pravilo vrijedi i za dugu kosu, skupljenu u konjski rep ili pupoljku, ove se frizure također mogu nadopuniti i raznovrsiti kratkim šiškama i bočnim pramenovima..

Dojam o čak i neznatnoj nepažnji u uredu bit će neprimjeren - ne zaboravite na svoju okolinu

Simetrija i asimetrija

Ravne šiške nastale su iz bob stila, koji je danas predstavljen na različite načine. Gusti prasak s kosom iste duljine ne odgovara svima, nezgodan je u svakodnevnom nošenju i njezi, treba vremena za styling, ali izgleda originalno.

Briga za ravne šiške prilično je problematična: glačanje, oblikovanje, pranje potrebno je stalno

Asimetrične mogu biti i kratke i duge muške frizure. Nagnuta šiška nadopunit će svaku frizuru, styling će učiniti ostalo.

Video: najbolje frizure za muškarce 2017-2018

Kako rezati i tanke šiške za muškarca

Tehnologija izvođenja muških frizura s šiškama prilično je jednostavna, ako savladate osnovne vještine i "ispunite" ruku. Koji bi alati trebali biti pri ruci:

 • četkica za kosu s rijetkim i čestim zubima;
 • ravne (za frizure) i tanke (za stanjivanje) škare / električna klipnjača s nizom izmjenjivih dodataka;
 • set sigurnosnih britvica.

Prije rezanja (ili rezanja) pokrijte odjeću pokrivačem ili pokrivačem kako ne biste morali četkati kosu. Algoritam postupaka je sljedeći:

 1. Odlučite koliko ćete trebati rezati i na čemu ćete raditi - škare ili pisaći stroj, možete oba učiniti i jedno i drugo.
 2. Šiške imaju nekoliko dodataka, što su duže, to će se manje kose rezati.

Što je dulje pričvršćivanje, manje kose možete podrezati

Započnite frizuru s stražnje strane glave

Između srednjeg i kažiprsta začepljuje se pramen kose, a višak se odreže

Stanjivanje - stanjivanje kose škarama, nožem ili britvom

Video: kako napraviti frizuru s strojem

Styling muške frizure

Styling se vrši na čistoj, vlažnoj kosi. Fiksator se nanosi prstima na mokre niti ili se širi češljem. Započnite sušenjem kose, koristeći češalj za podešavanje željenog smjera šiške. Kosu pod mlazom zraka iz sušila za kosu možete prstima ili češljem držati u željenom smjeru.

Tijekom stylinga, protok vrućeg zraka trebao bi kliziti duž rasta kose, pa će se frizura ispostaviti lakšom i voluminoznijom..

Kosu možete oblikovati u konjski rep ili u punđu s posebnim voskom za oblikovanje.

Styling vosak neće učiniti kosu masnom ako se primjenjuje umjereno

Nakon pranja i sušenja kose, nanesite vosak po cijeloj dužini i pažljivo ga češljajte čvrstom četkom u rep, fiksirajte elastičnom trakom. Isti vosak rješava problem kada je kosa friz. Sredstva trebaju malo: kapljica se istiskuje između dlanova, trlja i nanosi na kosu pokretnim pokretima. Nakon nje, kosa ne postaje masna ako je ne nanesete previše.

Vortice u kosi stilizirane su gelom. Zatim se kosa suši, a rezultat se fiksira lakom.

Za urednu i njegovanu glavu kosu možete izravnati željezom, prethodno je zaštitite termalnim sprejom. Muškarci s dlakom ispod prosjeka i dugom ne mogu bez ovog uređaja..

Video: kako stilizirati kosu

Modni trendovi u muškim frizurama

Glavni trend nadolazeće 2018. godine je prirodnost. Namjerno razrezane glave i radosti poput kovrčavih uzoraka na obrijanoj kosi stvar su prošlosti. Negovan i uredan izgled također je važan. Ali to je oduvijek bila u modi.

Jednostavne kratke frizure poput ježića i složene s višeslojnom kaskadom izgledat će jednako elegantno. Šišanje u muškoj frizuri daje veliku prednost - možete kositi kosu na isti način, ali možete izgledati i drugačije, ovisno o stylingu.

Frizura bi trebala raditi za vas, istaknuti status, ukus i stil - ne zaboravite na to. Šiške su ponovno u modi, a uz njihovu pomoć vrlo je lako raznoliko bilo koja frizura. Možda je sada vrijeme da se prijavite kod majstora i promijenite svoju sliku?