Glavni > Vitamini

Pregled Shampoo Twins Tech 911 Naša služba za spašavanje Cink:
Moje spasenje

Tvrtka "TWINS Tech" proizvodi liniju proizvoda za njegu kose. Posebnu pozornost privlače 911 šamponi.Neznačajne plastične boce imaju vrlo bogat sastav sastojaka koji mogu riješiti mnoge probleme vlasišta i kose. I sve to uz malu cijenu.

Šampon 911 luk

Šampon s lukom 911 je prekrasan tretman protiv ispadanja kose koji su potrošači već cijenili. Svi znaju o divnim svojstvima luka. Na njegovoj osnovi postoje mnogi recepti za medicinske maske za kosu, ali imaju veliki nedostatak - miris. Štoviše, dugo ne nestaje. Proizvođač je riješio taj problem i 911 lijek za ispadanje kose također djeluje dobro, ali ima ugodan miris..

Linija sadrži 2 vrste šampona s lukom, jedan s dodatkom crvene paprike, a drugi sadrži ulje od repe. Oba ova sastojka su dobra za kosu.

Vrste šampona s lukom 911, njegova svojstva i recenzije o njemu možete pročitati u našem detaljnom članku o 911 šamponu s lukom.

Glavni aktivni sastojci u sastavu:

  • Ekstrakt luka
  • Ekstrakt brezovog lišća
  • Ekstrakt konusa hmelja
  • Zlatno proso
  • Vitaminski kompleks

Unatoč činjenici da luk šampon praktički nema kontraindikacije, nije prikladan za sve. Ponekad se primjećuje svrbež i crvenilo vlasišta.

Što proizvođač obećava:

  • Jačanje folikula dlake.
  • Sprečava gubitak kose.
  • Obnova strukture kose.
  • Vlaženje vlasišta.

Osim šampona, u liniji je i balzam s lukom, koji njeguje kosu duž cijele duljine i njeguje suhe krajeve. Kao i svi drugi šamponi, luk je dostupan u plastičnim bocama od 150 ml. Može se kupiti u ljekarni.

Šampon 911 katran

Šampon 911 katran namijenjen je liječenju bolesti vlasišta. Sadrži prirodni katran koji se već duže vrijeme koristi kao antifungalno, protuupalno i zacjeljivanje rana. Šampon ima izražen eksfolirajući i antipruritski učinak.

Indikacije za uporabu:

  • Seboreja različitog porijekla.
  • Psorijaza
  • Gljivične bolesti

Jedina mana proizvoda je specifičan miris pirjane brezove kore. Ali nestaje u roku od nekoliko sati nakon pranja. Postoji grupa ljudi koja, naprotiv, smatra miris katrana ugodnim.

Što proizvođač obećava:

  • Uklonite perut.
  • Suzbijanje vitalne aktivnosti gljiva.
  • Uklanjanje iritacije i upale.
  • Zacjeljivanje rana na vlasištu.
  • Jačanje korijena i sprečavanje gubitka kose.

Šampon s katranom često koriste ljudi koji imaju problem s povećanom masnom kosom. Ovaj lijek ne samo da dobro čisti, već i normalizira proizvodnju sebuma. To omogućava kosi da dugo ostane čista..

Za više informacija o 911 tar šamponu pogledajte članak: 911 katran šampon kao lijek protiv peruti. Recenzije.

Šampon 911 vitamin

Šampon 911 Vitamin je pravi spas za oslabljenu, gnojnu i oštećenu kosu. Zasićuje vlasište potrebnim tvarima koje doprinose potpunom funkcioniranju folikula. Također ima protuupalna svojstva i sprječava svrbež i perut..

Koje vitamine sadrži 911 šampon:

  • B5 (pantotenska kiselina)
  • B6 (piridoksin)
  • E (tokoferol)
  • C (askorbinska kiselina)
  • B3 (nikotinska kiselina)

Mnogi potrošači, osim što poboljšavaju izgled svoje kose, primjećuju porast rasta nakon korištenja vitaminskog šampona. To je zbog poboljšane cirkulacije krvi, opskrbe hranjivim tvarima i kisikom u vlasište.

Što proizvođač obećava:

  • Duboko hranjenje, oksigenacija kože.
  • Zaglađivanje površine kose.
  • Smanjenje krhkosti.
  • Smanjivanje presjeka.
  • Sprječava ranu sijedu kosu.

Vitaminski šampon 911 učinkovit je i vrlo moćan tretman za oštećenu kosu. Zajedno s balzamom čine čuda i vraćaju u život čak i najnevjerovatnije kovrče..

Šampon 911 burdock

Šampon od burdocka 911 ispunjen je vrijednim biološkim tvarima koje se nalaze u korijenu repica. Mnogi ljudi znaju o prednostima ove biljke za kosu, nije uzalud da se ulje sjemenki bora smatra jednim od najučinkovitijih sredstava za liječenje i obnavljanje kose. Za razliku od ulja, šampon je praktičniji za upotrebu i omogućuje kombiniranje potrebnog postupka s korisnim.

Uz pire, šampon sadrži ekstrakte:

  • Avokado
  • Gorštak
  • Kineska ljubavnica
  • Marelica
  • ruzmarin
  • Cvijet naranče
  • Konjski rep

Sastav šampona od burdocka vrlo je bogat, pa ako postoji netolerancija na bilo koji sastojak, bolje je suzdržati se od njegove uporabe. Ili napravite test osjetljivosti.

Što proizvođač obećava:

  • Prehrana vlasišta i korijena.
  • Stimulirajuća obnova stanica.
  • Povećana elastičnost.
  • Smanjenje krhkosti.
  • Ubrzati rast kose.

Također u liniji je i hranjiva balzamična maska, koju je preporučljivo nanijeti nakon korištenja šampona. Odmah transformira izgled kose, čini je sjajnom i živahnom.

Šampon 911 cink

Cink šampon 911, zajedno sa šamponom od katrana, učinkovit je tretman protiv peruti. Idealno za problematično vlasište s čestim perutom, svrbežom, ljuskanjem i iritacijom.

Indikacije za upotrebu cinkovog šampona:

  • Psorijaza vlasišta
  • Perut, pahulja
  • Seboreja raznih vrsta
  • Osjetljivo i problematično vlasište

Cink šampon, uz redovitu upotrebu, vraća optimalnu ravnotežu vode i masti u vlasištu, povećava otpornost na bolesti.

Što proizvođač obećava:

  • Riješite se peruti.
  • Normalizacija lojnih žlijezda.
  • Zaštita od patogene mikroflore.
  • Uklanjanje crvenila i iritacije.

Posebnost cinkovog šampona je ta što je vrlo mekan i, za razliku od katrana, nježno se nosi s problemom bez oštećenja zaštitnog sloja kose.

Sudeći po brojnim pozitivnim recenzijama, 911 šamponi zaista odgovaraju svome imenu i brzo su u mogućnosti pomoći. Osim cijene, ni na koji način nisu inferiorni u odnosu na druga medicinska, skuplja sredstva..

Recenzije o šamponu,, Luk,, iz 911?

koji su koristili. što recenzije?

Komentari korisnika

Nisam ga kupio, nije bilo potrebe, pa sam uzeo neutralan 911 iz ove serije.

Oh, upravo to mi treba. Kosa se tijekom trudnoće stanjiva strašnom snagom, a unutra se ne može ništa posebno uzeti

Norma šampon i neutralni ljekarnički miris. Pomogao je suprugu kod gubitka kose. I ne vrijedi sjajiti ćelavu glavu u 35. godini

A koji si kupio luk911?

Koristim samo prirodni šampon od ulja konoplje, vrlo je bogat vitaminima i ne isušuje kožu! Savjetujem svima http://organicsharm.ru/

Dobar šampon, izvrstan za gubitak kose. Naravno, morao sam koristiti mjesec dana da se kosa oporavi i izgleda dobro, ali rezultat je jednostavno odličan. Sada također koristim ovaj šampon dva puta mjesečno za održavanje učinka nakon tretmana, a kosa mi je izgledala sjajno cijelu zimu i uopće nije padala. Češalj rijetko čistim, jer na njemu više nije dlaka.

Sad mi se kosa skupila, kupila sam ovaj šampon. Znam, luk maske dobro je djelovao nakon prve trudnoće, ali miris... Šampon zaista dobro miriše! Kosa nakon što je dobra, čini se da manje ispada. U ljekarni nisam vidio balzama luka ((Tražit ćemo!

Sviđa mi se nekoliko proizvoda iz 911: 911 luk šampona - pomaže u jačanju folikula dlake, što sprečava gubitak kose. Sebopirox 911 - koristim ga za prevenciju, tako da se perut ne pojavi. Pocinčana 911 - kao opći tonik. Koristim sve ove šampone i zadovoljna sam rezultatom.

O šamponu s lukom već sam čuo više puta, ali nitko ne govori o njegovom mirisu. Miris me prije svega zanima, budući da sam jako škrt i ne volim miris luka..

911 luk šampon nema apsolutno nikakav miris luka. U njemu se, koliko sam razumio, dodaju ekstrakti luka i bilja, miris je ugodan, ne iritantan. Ako kupujete, uzmite i balzam od 911 luka, on ima miris zasićeniji parfemom i kosa se nakon njega lako češlja..

Čudno je, jako mi se sviđa luk iz ove serije 911. Iako i sam prije nisam koristio ovu seriju. Ali šampon je cool u pravom smislu te riječi. Kosa se postupno jača i ne ispada tako loše!

Izrađujem maske s senfom, stvarno volim

I ja to radim, a sada ću koristiti šampon. Pogledat ću rezultat)

Pa, onda čekam povratnu informaciju. )) po mogućnosti pozitivno))

oh, stvarno se nadam, jer sam kratko ošišala kosu, odrezala svu pahuljicu, nadam se da će zaživjeti. poput kose, a ne lufa! dobro, za prvu primjenu mogu reći da je kosa meka, poslušna,!

Ne znam meda za njega

Sviđa mi se oko 911, ali nisam probala sampon. Za kosu u ljekarni poput pokrivala za glavu, također nije skupo.

da, i ja volim 911) tamo je Badyaga dobar, tu je i šampon protiv peruti Sebopirox, pa se nadam da će i ovaj biti isti)

Sviđa mi se i njihova krema za bebe, omiljena mi je kćerka!

wow, nisi ni čuo da su čak imali i kremu!)

pogodite ga u tražilici, vidjet ćete dječju seriju.

ukratko i na ruskom - kuynya

E-mom. na internetu ga svi hvale!

svi trpite s gubitkom.

Počeo sam koristiti ampule koštaju 500 rubalja stalno di svjetlo pogledati sebe.

Eto, sad nije toliko gubitak, ali želim da rastu novi) i 500r. je li to 1 ampula, ili kako?

Kad sam ga koristio, nove su mi lukovice za spavanje počele rasti... toliko topa na glavi)))

oni. 10 ampula 500 rub. ili 5000?

da 10 ampula -500 rubalja

potražite svoj grad, ako ga ne pronađete, bacite ga na karticu - poslat ću je s polts

sutra idem u grad, idem u salon, gledaj!)

bolje sive s mentolom... isto tako kažu da je crna muška - dobra od gubitka.

prodavali smo ih u vođi parfema i u prodavaonici riv... ali sada to ne čine (((

911 - Ležao sam okolo da te pitam.

nemoj me izgubiti usput kad ne mogu tamo ući - napiši ovdje

Irin, zaboravila sam na apmoole, sada imam još jedan problem - zubi i liječnički pregled, pa svaki dan šuštam i zaboravim sve)))) Karolinka je također opet bolesna, sad je problem potpuno izostati! dobro, i na račun punjenja... ne bih odbio)))

nešto nije led, ali prije toga sam uzeo luk, ali od druge tvrtke, svidio mi se puno više.

kvragu... već sam kupio... nadam se da će mi to pomoći)))

Šampon 911 "Cink"

Pronađite u ljekarni i kupite Šampon 911 "Cink" od 109R

Šampon 911 "Cink" Uputa

Dizajniran za svakodnevnu njegu kose. Blagi deterdženti nježno čiste kosu bez narušavanja prirodne zaštitne barijere, sprečavajući suhu kožu. Šampon održava hidrolipidnu ravnotežu kože i kose. Hipoalergeni, pogodni za osjetljivo vlasište.

Prije upotrebe posavjetujte se s liječnikom

Za sve tipove kose, s psorijazom vlasišta, seborejom, obilnim perutom.

Šampon je posebno formuliran za problematično vlasište sklono svrbežu i ljuskanju. Preporučuje se kod psorijaze vlasišta, seboreje, obilnog stvaranja peruti. Pomaže normalizaciji rada lojnih žlijezda, vraćanju optimalne ravnoteže vode i masti na vlasištu, a također sprječava razvoj patogene mikroflore. Nježna formula za pranje ne iritira kožu i čisti kosu bez oštećenja zaštitnog sloja.

Pojedinačna netolerancija na komponente proizvoda.

Forum Hair.com

tretman ćelavosti, presađivanje kose

  • Indeks foruma ‹Rasprava.‹ Razmjena iskustava
  • Promjena veličine fonta
  • Za ispis
  • Pitanja
  • Galerija
  • prijava
  • ulaz

Koji je šampon bolji?

Re: Koji je šampon bolji?

Anya 16. kolovoza 2012., 23:35

On je loš! Ni meni se nije sviđao katran 911.

Re: Koji je šampon bolji?

Martinka 04. februara 2013., 14:54

Re: Koji je šampon bolji?

anna1569 17. veljače 2013., 22:53

Re: Koji je šampon bolji?

weiss 25. ožujka 2013. 13:31

Re: Koji je šampon bolji?

neto 20. travnja 2013. 12:34

gdje se pravi ovaj šampon? ima službenu web stranicu ?

Koristim polaris nr-02 American, vrlo je djelotvoran s finasteridom i minoksidilom !

Re: Koji je šampon bolji?

Povlačenje 21. travnja 2013. 5:31

Re: Koji je šampon bolji?

weiss 21. travnja 2013. 12:42

Re: Koji je šampon bolji?

Da_Budet_Hair! 22. travnja 2013. 4:00

gdje se pravi ovaj šampon? ima službenu web stranicu ?

Koristim polaris nr-02 American, vrlo je djelotvoran s finasteridom i minoksidilom !

Re: Koji je šampon bolji?

weiss 22. travnja 2013., 08:26

Re: Koji je šampon bolji?

Tsarkov_Evgeniy 22. travnja 2013., 13:06

50 mg)
krastavac jednom dnevno (4 sata) (

50 mg) vs 15% glicerina jednom dnevno (8 sati) (

150 mg)
biranje 2 puta dnevno (2 x 4 sata) (100 mg) u odnosu na 15% glicerina 1 put dnevno (8 sati) (

150 mg)
biranje 3 puta dnevno (3 x 4 sata) (150 mg) u odnosu na 15% glicerina 1 put dnevno (8 sati) (

150 mg)
trljanje 2 puta dnevno (2 x 4 sata) (100 mg) u odnosu na 15% PPG 2 puta dnevno ((od 1 do 2) * 2 sata) (

100 mg)
pickaxe tekuća ppg (4 sata) 50 mg ili alternativno fda odobreno u odnosu na pjenastu pjenu (ppg) (ili alt) ili alternativni rogainski glicerin (1 sat) 50 mg, iako sumnjivo, jer bi učinak bio bolji 15%
P.S. 15% ppg (5% azelaina + peciva)

1000r i više http://minoksidilmax.com/products.php
15% glicerina (+ povećana količina peciva)

700r i više http://genhair.com/index.php?route=prod. duct_id = 12
5% ppg (bez peciva) fda odobrena pjena (ne više od 1 sata sušenja) / tekućina 145-200r i više http://monsterhotdeals.com/ i drugi ebay.com
PS2. 15% glicerina jednom dnevno (8 sati) (

150 mg) - više od 2 puta uopće nije moguće, jer hodanje po cijelom danu u ljepljivom ulju + nezgodno za nanošenje (s dugom frizurom) + mrlje na kosi.
PS2. Čitao sam o pjeni koja 5% transportira 1 ml za koje područje se ne sjećam (na inozemnom forumu (poput moje omiljene frizure), a ne znanstvenoj studiji, korisnik nije bio novak) na sat, to jest 13,89 μg odjednom. Teoretski, učinak bi trebao biti u svakom slučaju bolji od 15% s PPG-om, ali zapravo nisam čuo previše pozitivne povratne informacije. Ovdje je, očito, poanta u njegovoj složenoj primjeni kada rezanje nije ispod nule.
PS3. Želim ujutro isprobati pjenu na ćelavim mrljama, bit će paklena smjesa.

911, šampon od cinka

Šampon je pogodan za apsolutno sve tipove kose i dizajniran je prije svega za borbu protiv peruti.

cijena vrijedi od 08.05.

  • Opis
  • Dostava i plaćanje
  • Kupujte s ovim proizvodom

Cink šampon serije 911 odlična je proračunska alternativa skupim inozemnim brandovima. Pogodan je za apsolutno sve tipove kose i osmišljen je prije svega za borbu protiv peruti. Osim toga, šampon može pomoći u liječenju nelagode poput svrbeža, suhoće i ljuštenja vlasišta, pa čak i u liječenju stanja poput seboreje i psorijaze..

Ovaj proizvod savršeno regulira rad lojnih žlijezda i obnavlja ravnotežu vode i masti, koja je nužna za zdravlje vlasišta. Meke komponente šampona temeljito čiste kosu bez nanošenja štete njezinoj strukturi i ne dopuštaju aktivno razvijanje patogenih mikroorganizama. A zbog nepostojanja neugodnog mirisa, koji se često nalazi u lijekovima, i lagane, prozirne teksture, postaje ne samo jednostavna, već i ugodna za upotrebu..

Sastav:

  • voda,
  • cinkov piritionat,
  • klorid, lauril sulfat, lauroil sarkozinat i natrijev kokoamfoacetat,
  • Trilon B,
  • akrilat kopolimer,
  • kokamidopropil betain,
  • metilizotiazolinon,
  • glicerol,
  • hidroksipropil guar hidroksipropiltrimonijev klorid,
  • ulja amida uljane repice,
  • esteri bademovog ulja,
  • aroma,
  • 2-hidroksipropan-1,2,3-trikarboksilna kiselina,
  • Pomoćne tvari.

Indikacije za uporabu:
Šampon je dizajniran za borbu protiv raznih vrsta seboreje i njenih simptoma (ljuštenja, svrbeža, soljenja, peruti, povećanog gubitka kose). Pogodno za liječenje psorijaze vlasišta. Preporučuje se osobama sa osjetljivim vlasištem.

Način primjene:
Nanesite malu količinu cinkovog šampona iz raspona 911 na vlažnu kosu, pranje i ostavite 5 minuta da se korisne tvari apsorbiraju. Isperite s velikom količinom vode.

911 šampon za cink

Oblik ispuštanja: šampon
Količina: 150 ml

  • Uklanja perut
  • Uklanja višak sebuma
  • Regulira hidrolipidnu ravnotežu

Šampon je posebno formuliran za problematično vlasište sklono svrbežu i ljuskanju. Preporučuje se u slučaju obilnog stvaranja peruti. Pomaže normalizaciji rada lojnih žlijezda, vraćanju optimalne ravnoteže vode i masti na vlasištu, a također sprječava razvoj patogene mikroflore. Nježna formula za pranje ne iritira kožu i čisti kosu bez oštećenja zaštitnog sloja.

Način upotrebe: nanesite šampon na mokru kosu i lakom laganim masažnim pokretima, ostavite da djeluje 2-3 minute. Temeljito isperite vodom. U slučaju dodira s očima, isperite s velikom količinom vode..

Mjere opreza: pojedinačna netolerancija na pojedinačne komponente.

Uvjeti skladištenja: na t od 5 ° do 25 ° C.

Sastojci: voda, etoksilirani natrijev lauril sulfat, kopolimerni akrilati, kokamidopropil betain, natrijev kokoamfoacetat, natrijev lauroil sarkozinat, glicerin, glikol distearat (i) kokoglikozid (g) gliceril oleat (s) gliceril-4-stearatno ulje, PEG ) PG amodimetikon, pirokton olamin, natrijev klorid, piritionat cink, C12-C13 alkil laktat, tridecil salicilat, gliceret-8 esteri bademovog ulja, hidroksipropil guar hidroksipropiltremonijev klorid, parfemski sastav, trilon B, metilklorinonioisotenska kiselina.

INCI: Aqua, Natrijev lauret sulfat, akrilatni kopolimer, Kokamidopropil Betain, Natrijev kokoamfoacetat, Natrij Lauroil Sarkozinat, Glicerin, Glikol Distearat (i) Kokoglukozid (i) Gliceril Oleat (i) Glicerilid-4 Rape Alkoksi) PG-Amodimethicone, Piroctone Olamine, Sodium Chloride, Cink Pyritihione, C12-C13 Alkyl Lactate, Tridecyl Salicylate, bademovo ulje, glicerret-8 esteri, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Parfum, Methyl Chloride.

Proizvođač: JSC "TWINS Tech". Pravna adresa i mjesto: 142712, Rusija, Moskva, Lenjinski okrug, pos. Gorki Leninskie, industrijska zona "Technopark", ul. Vostochnaya, posjed 18, zgrada 1. Zahtjeve za kvalitetom prihvaća: JSC "TWINS Tek". Pravna adresa i mjesto: 142712, Rusija, Moskva, Lenjinski okrug, pos. Gorki Leninskie, industrijska zona "Technopark", ul. Istok, posjed 18, zgrada 1. Besplatna linija za potrošače: 8 (800) 100-3016

KZ MYRYSHTY Susabyn. Oldanu tusilí: құraldy suly shash ža zha, yp, zheңil uykeley otyryp kupirtiniz, әser etyu shin 2-3 minute ұstauyz. Sonan soң sumen zhaқsylap shaiykyz. Kozge tigende mol sumen kozdy zhuygyz. Arsy kөrsetílímí: zhekelegen sastojakterdíң zhaқpaushylyғy. 2 zhastan kishi balalarғa payalanbaғan dұrys. Ondirildí: "TWINS Tek" AK, 142712, Rusija, Resey Federationsy, Muskeu oblysy, Lenjinov audany, pos. Lenjinova brda, Promaymar Technopark Str. Shyғys, aғyny. 18 stroen. 1. www.twinstec.ru Telefon: +7 (495) 363-3016. Satau karta: 5 ° - dnevna temperatura 25 ° C, da. Dayin zharamdy ženska zabava numiri zattaңbada kursetilgen. 150 ml

EE ŠAMPOON TSINKOVÕI. Kasutamisviis: kanda vahend niisketele juustele ja vahustada masseerivate liigutustega, jätta toimima 2-3 minute. Pesta veega hoolikalt maha. Silma sattumisel loputada rohke veega. Vastunäidustused: individualni talumatus üksikute komponentide suhtes. Ei ole soovitav kasutada alla 2-aastastele lastele. Toodetud: AS TVINS Tek, 142712, Rusija, Vene Föderatsioon, Moskovska oblast, Leenini rajoon, asula Gorki Leninskoje, tootmispiirkond Tehnopark, Vostošnaja tn, omand 18, ehitis 1. Telefon: +7 (495) 363-3016. Säilitamistingimused: temperatura 5 ° kuni 25 ° C. Parim enne i partii number trükitud etiketile. 150 ml

MD ŞAMPON DE ZINC. Mod de folosire: podnošenje zahtjeva za prijavu i ulaganje u slučaju da se masira, molimo vas da učinite 2-3 minute. Se clăteşte din richenţă. Can caz de pătrundere în ochi se spală cu multă apă. Kontraindikacije: intoleranţa individuală la unele komponentente. Nu se preporučuje kopiranje na vârsta până la 2 ani. Fabricat de: S.A. "Twins Tek", 142712, Rusija, Federația Rusă, regija Moscova, raionul Leninskii, satul Gorki Leninskie, Zona Industriala Tehnopark, str. Vostocinaia, 18 cladirea 1. www.twinstec.ru Telefon: +7 (495) 363-3016. Oznaka ploče: najviša temperatura od 5 ° do 25 ° C. Cel mai bun înainte și numărul seriei de fabricație tipărite pe etichetă. 150 ml

BG ZINKOV SHAMPOAN protiv pirhota, za sklonost drobljenju i osvjetljavanju kože na glavi. Skladištenje: Na t od 5 ° C do 25 ° C. Da, sigurno je jesti, nije dovoljno za dijete. Da, ne puzite od beba malo po malo od 3 g. Producent: "Twins Tech" NAZAD Rusija - Moskva. Službeni suradnik: "Despik" EOOD, gr. Dupnica, st. "Khan Krum" №7, tel. 0887 51 71 36. Datum isteka i broj serije oznake na vrhu etikete. 150 ml

LT CINKO ŠAMPŪNAS. Naudojimas: paskirstyti šampūną ant drėgnų plaukų lengvais masažuojančiais judesiais iki putų susidarymo, palikti 2-3 min. kruopščiai nuplauti vandeniu. Patekus į akis praplauti dideliu kiekiu vandens. Atsargumo priemonės: galimas individualus komponentų netinkamumas. Nerekomenduojama vaikams iki 2 metų. Gamintojas: JSC "TVINS Tek", 142712, Rusija, Rusijos Federacija, Maskvos apskritis, Lenjinski rajoni, Gorki Leninskije kaimas, Pramoninė zona "Technopark", korpusas 11, pasta 1. Telefoni: +7 (495) 363-3016. Saugoti: temperatura od 5 ° i 25 ° C. Geriausias iki ir serijos numerį, atspausdintą ant etiketės. 150 ml

Trebam li kupiti šampone s cinkom za perut (seboreja): prednosti i nedostaci njihove uporabe, učinkovitost i rezultat

  • 29. kolovoza 2018
  • dermatologija
  • Olga Poleshchuk

Pojava peruti ukazuje na prisutnost bilo kakvih bolesti u tijelu. Najčešće je problem uzrokovan gljivičnom infekcijom, pa je nemoguće izliječiti kosu i kožu redovitim šamponom. Šampon "911 Cink" tvrtke "Twins Tek" terapeutski je i profilaktičko sredstvo za liječenje peruti koje aktivno preporučuju triholozi. Za više informacija o problematičnosti bolesti, lijeku, načelu njegovog djelovanja i učinkovitosti, saznajemo u ovom članku..

Uzroci seboreje

Statistika kaže da 30% svjetske populacije ima perut. Problem može nastati zbog utjecaja takvih čimbenika:

  • gljivična bolest;
  • siromašni vitaminima i mikroelementima;
  • zlouporaba slatkiša, peciva i masti u prehrani;
  • stalne stresne situacije;
  • nepovoljna ekologija;
  • nepravilno odabrani ili nekvalitetni šampon;
  • poremećaji u imunološkom sustavu;
  • prekomjerna aktivnost lojnih žlijezda;
  • pojačano znojenje;
  • prisutnost bolesti poput psorijaze, neuralgije, moždanog udara;
  • nepoštivanje pravila higijene kose i vlasišta.

Zabavna činjenica: perut je češći kod muškaraca nego kod žena. Uz to, bolest je često sezonska i pogoršava se zimi..

1 blagodati cinka za kosu

Cink ima važnu ulogu u ljudskom tijelu. Konkretno, nedostatak ovog mikroelementa dovodi do gubitka kovrča, alopecije, promjene u ravnoteži vlasišta, peruti ili seboreje. Neki znanstvenici tvrde da je pojava sive kose povezana i s nedostatkom cinka. Također, ova tvar potiče rast kose. Zahvaljujući njemu, vitamin E, neophodan za zdravlje niti, tijelo u potpunosti apsorbira. Sve to sugerira da je element u tragovima dobar za kosu. Manjak cinka najčešći je u dobnim osobama i onima koji loše jedu.

Kojem liječniku se obratiti?

Nužno je dobiti savjet stručnjaka ako se pojave sljedeći simptomi:

  • prisutnost pilinga skale epiderme u području rasta dlake na glavi;
  • svrbež i gori;
  • crvene točke;
  • stvaranje krasta i kore;
  • razdražljivost i nervoza;
  • razni osipi na koži;
  • bijelo-sive pahuljice na korijenu kose.

Perut može negativno utjecati na rast folikula dlake. Ne zanemarujte savjet stručnjaka. Ako se pojavi bilo koji od navedenih znakova, trebate kontaktirati dermatologa ili trihologa. Liječnik pregledava pacijenta, pita o simptomima i na temelju toga propisuje lijekove i terapeutske šampone.

Samo-lijek može ne samo propasti, već i pogoršati problem, jer perut može biti suh ili mastan. Za svaku je situaciju potreban određeni lijek, a samo uski stručnjak utvrdi koja će aktivna tvar biti učinkovita u konkretnom slučaju..

Mustela šampon za bebe

Za uklanjanje seborejskih korica na vlasištu kod beba koristi se šampon Mustela, koji se koristi od prvih dana života. Glavni aktivni sastojci lijeka su klimbazol i salicilna kiselina..

Mustela nježno čisti kožu od nečistoća, ima piling i nježno uklanja seborejske kore.

Mustela se može koristiti za liječenje peruti u odraslih. Zbog svog blagog oblika, pripravak je pogodan za osjetljivu kožu, jer ne izaziva iritaciju. To je meka pjena koja čisti kožu i ne izgori ako upadne u oči. Pogodno za bebe od prvih dana života.

Osnovna svojstva cinka

Jedan od popularnih sastojaka lijekova protiv peruti je cink piriton koji ima sljedeće učinke:

  • suzbija reprodukciju i vitalnu aktivnost gljiva;
  • suši vlasište;
  • utječe na brojne patogene mikroorganizme;
  • potiče obnavljanje i obnovu epiderme;
  • anti-seborejični;
  • antipsorijatik;
  • čišćenje;
  • obnavlja strukturu oštećene kose;
  • sprječava gubitak folikula dlake.

Cink-Pyrion se koristi u kozmetologiji više od 30 godina. Sigurnost tvari dokazana je mnogim laboratorijskim ispitivanjima. Zato Rus,,, aktivno koristi ovaj spoj za stvaranje medicinske kozmetike.

Što je uključeno?

Osim cink-piritiona, u šamponima su sljedeći sastojci:

  • Sumpor, katran, kiselina. Njihova je zadaća pojačati piling keratiniziranih čestica kože;
  • Klotrimazol, ketokonazol, ciklopiroks snažne su antifungalne komponente;
  • Eterična ulja (čajevca, lavanda, cedar, naranča) - imaju antibakterijski učinak;
  • Koncentrati bilja i biljaka;
  • Voda;
  • Salicilna kiselina koja ima dezinfekcijsko djelovanje na vlasištu, uklanja gljivice i slojeve stanica koje umiru;
  • Selen sulfid - smanjuje aktivnost gljivičnih stanica, procese regeneracije;
  • Ichthyol - ima anestetički, antiseptički učinak.

Posebni ljekoviti šamponi djeluju na sljedeći način: cink priton u kombinaciji s drugim aktivnim tvarima prodire u gornji sloj epiderme, smanjujući aktivnost gljivica i potiču piling kože.

Važno: sastav sredstava može sadržavati štetne tvari u neopasnim količinama, koje služe kao katalizatori pod djelovanjem aktivnih sastojaka.

O marki

CJSC "Twins Tek" osnovali su 1999. godine znanstvenici iz područja biologije i kemije. Njihov cilj bio je proizvodnja ljekovitih sredstava s minimalnim sadržajem kemikalija na bazi biljnih sastojaka, esencijalnih ulja.

Tvrtka postavlja svoje proizvode po pristupačnoj cijeni kako bi mnogima omogućila liječenje. Tvrtka je objavila zaštitni znak "911 Your Rescue Service" koji opskrbljuje farmaceutsko tržište proizvodima za rješavanje različitih problema:

  1. Serije za kosu, na primjer šampon "911 Cink" za sve tipove kose, "Burdock", "Tar", "Sebopirox", "Luk". Također su dostupni i lijekovi za uši (uši i gnjide).
  2. Gelovi i masti za modrice, ozljede, varikozne vene, modrice.
  3. Dodaci prehrani. "Klimafit" za normalizaciju hormonske pozadine žene na pozadini menopauze.
  4. Za dječju higijenu Dječje (kreme i vlažne maramice).

Kako odabrati

Jeste li odlučili odabrati šampon protiv gubitka kose? Spremni smo pomoći davanjem nekih praktičnih savjeta.

  1. Odredite svoj tip kose. To se odnosi na stupanj njihovog sadržaja masti, krhkost i ostale parametre..
  2. Odredite točno svoj problem: trebate li se riješiti peruti ili spriječiti daljnje gubitak kose. Ili čak pridonijeti njihovom rastu?
  3. Odlučite hoćete li ih liječiti ili samo radite na prevenciji?
  4. Pogledajte raspon cijena. Oni mogu varirati od sto do pet tisuća rubalja. Ne treba kupovati najjeftiniji proizvod i proizvode u upitnim trgovinama, to mogu biti lažni.
  5. Ako je moguće, kupite uređaj za zaštitu od iste serije lijeka.

Važno je znati: Većina liječnika i istraživača na tom području trenutno preporučuje izbjegavanje šampona koji sadrže laureth ili natrijev lauryl sulfate. Ovi kemijski elementi značajno slabe folikule kose i dovode do još većeg gubitka kose..

Kad odabirete šampon s cinkom, uzmite u obzir sljedeće kriterije:

  1. Sastav. Osim glavne komponente cinka, može sadržavati i druge korisne tvari, na primjer, ekstrakte biljaka (brezov katran, kamilica), prirodna ulja, antifungalne komponente (ketokonazol). Ali agresivni i štetni aditivi, poput parabena, natrijevog lauril sulfata i drugih, ne bi trebali biti u proizvodu.
  2. Koncentracija glavne aktivne tvari. Što je viši, to će biti učinkovitiji lijek. No ipak, previsok sadržaj može naprotiv naštetiti i pogoršati stanje kose. Optimalne vrijednosti su 10-20 miligrama po ml.
  3. Tip kose. Mnogi šamponi pogodni su za normalnu ili masnu kosu. A da biste odabrali lijek za suhe kovrče, morate pokušati pristupiti kupnji odgovorno.
  4. Proizvođač. Mnogi radije vjeruju samo popularnim brandovima, a to je dijelom točno, jer su uspjeli zauzeti određenu nišu na tržištu i osvojiti povjerenje kupaca. No, neki malo poznati i ne reklamirani proizvođači također su savjesni i proizvode kvalitetne proizvode. Da biste procijenili učinkovitost alata, trebali biste proučiti recenzije o njemu, a mogu se naći na tematskim forumima, službenoj web stranici tvrtke ili na specijaliziranim web mjestima, gdje svatko može izraziti svoje mišljenje..

efikasnost

Zbog sadržaja cinka-Pyriona u 911 Cink šamponu njegova glavna svojstva su:

  • liječi perut;
  • uklanja simptome psorijaze kao dio složene terapije;
  • uklanja svrbež i iritaciju;
  • regulira proizvodnju sebuma po žlijezdama;
  • obnavlja vodeno-masnu ravnotežu epiderme, što ga čini otpornim na bolesti;
  • bori se protiv patogena i gljivičnih bakterija koje uzrokuju perut.

Pregled najboljih šampona

Popularni šamponi na bazi cinka su Friederm Zinc i Zinovit.

Friederm Cink sadrži cinkov piriton i komponente za pjenjenje. Lijek ima protuupalno i antibakterijsko djelovanje, kao i omekšava kožu i uklanja svrbež. Friederm Cink učinkovito djeluje na uzročnika peruti - gljivice.

Lijek je potrebno koristiti u dvije faze. Prvo se lijek nanosi na vlasište, pjeni i odmah se ispere vodom. Potom se lijek ponovo nanosi 5 minuta. Tijek liječenja je 2 mjeseca. Preporučuje se primjenjivati ​​1-2 puta tjedno.

Kao dio lijeka Cynovit:

  • cinkov;
  • antimikotični klimbazol;
  • provitamin B5;
  • ulje peperminta.

Cinovit djeluje izravno na gljivice, smanjujući njihovu populaciju. Cink ima antibakterijski učinak i ublažava nelagodu. Pantenol (provitamin B5) u sastavu lijeka pomaže ubrzavanju regeneracije kože i uklanjanju suhoće. Ulje paprike daje svježinu i umiruje kožu. Tijek liječenja je 1 mjesec. Učestalost primjene - 2-3 puta tjedno.

Najbolji terapeutski učinak postiže se liječenjem lijekovima s gljivičnim sastojcima u sastavu. Najučinkovitiji lijekovi su Nizoral i Squafan S. Oni brzo uklanjaju svrbež i nelagodu, daju osjećaj svježine i eksfoliraju kožu, omogućujući vam da se riješite korica.

Antifungalni šamponi preporučuju se u kratkom tečaju, ne više od mjesec dana. Zatim se liječenje nastavlja proizvodima cinka ili katrana..

Bolesnicima s osjetljivim vlasištem i sklonošću alergijskim reakcijama preporučuje se liječenje seboreje dobrim šamponom Mustela za bebe.

Video o ljekovitim šamponima:

  • Vichy Dercos (cijena - 600 rubalja) Aktivne komponente proizvoda su amineksil, koji smanjuje gubitak kose i pomaže produljiti život kose. Koristite za ljude s normalnom do masnom kosom. Učinak se opaža nakon tri do četiri primjene. Lagano se pjeni i ima ugodan miris. Njegov nedostatak su visoki troškovi i doprinose krutosti kose..
  • Alerana (cijena - 350 rubalja) Makovo ulje i lecitin, koji su dio sastava, poboljšavaju strukturu kose i značajno je vlaže, aktivno sprečavaju odjeljak. Njegov nedostatak je što je vrlo likvidan i neekonomičan, uzrokuje svrbež kod nekih potrošača..
  • Twins Tek Onion 911 (cijena - 100 rubalja) Ekstrakt luka vlaži kožu i sprečava gubitak kose. Prednost ovog lijeka je u tome što se može stalno koristiti. Međutim, na rezultat će se morati pričekati duže nego u prve dvije mogućnosti..

Frizeri i zdravstveni profesionalci preporučuju muškarcima da koriste cinkove šampone za liječenje gubitka kose. Oni će nadoknaditi nedostatak ovog bitnog elementa u tragovima za ljudsko tijelo i vratiti kosi njen prijašnji volumen i sjaj..

Postoji nekoliko učinkovitih proizvoda:

  1. Friederm Cink. Šampon protiv seboroičnog dermatitisa. Pogodno za liječenje, profilaktičku upotrebu. Suspenzija uklanja svrbež, ubija bakterije, gljivice. Ovaj se proizvod smatra najpopularnijim među cinkom. Posebno je učinkovit protiv streptokoka, stafilokoka i gljivica koji izaziva mokru seboreju. Nanesite dva puta tjedno. Tijek liječenja je od 14 do 60 dana.
  2. Libriderm Cink. Šampon protiv seboreje za liječenje i ublažavanje upale. Sadrži alantoin. Sprječava gubitak kose, stabilizira proces izlučivanja sebuma, obnavlja strukturu. Dobro pomaže protiv seboreje, dermatitisa, psorijaze. Tijek primjene je 21 dan.
  3. 911 Cink. Izvrsni šampon za suhi perut. Suočava se s svrbežom, ljuskanjem, iritacijom. Pomaže u uklanjanju seboreje, psorijaze. Normalizira vodeno-masnu ravnotežu vlasišta, ne ispire zaštitni film. Pogodno za žene i muškarce.
  4. "Zelena farmacija cink breza katran". Posebnost ovog cinkovog šampona je ta što pomaže kod mnogih kožnih bolesti i to vrlo brzo. Osim glavne komponente, proizvod je bogat eukaliptusom, kana, korijenom kalama.
  1. "Ketokonazol cink 2". Šampon protiv peruti sa cinkom, bez salicilne kiseline. Rezultat njegove primjene postaje vidljiv u roku od tjedan dana. Posebno je dobar za mušku upotrebu.
  2. "Sindikat ljekarni". Terapijski cink šampon protiv suhog peruti. Poboljšava strukturu vlasi, ubija klice, čini lojne žlijezde ispravno funkcionirati. Možete ga koristiti za liječenje seboreje i spriječiti je. Primjenjuje se dva puta tjedno tijekom mjesec ili dva.
  3. "Keto Plus". Šampon s cinkom i ketokonazolom. Koristi se za liječenje seboreje sa suhom i masnom kosom. Učinkovito se bori s gljivicama. Dva puta se nanosi na glavu, drugi put se drži nekoliko minuta. Koža prestaje ljubiti i svrbež gotovo nakon prve upotrebe.
  4. „Koža-kapu”. Dermatološki proizvod koji brzo uklanja piling. Koristi se dva puta tjedno prvih 14 dana, a zatim rjeđe. Ovaj lijek gotovo da nema nuspojava. Proizvođač proizvodi, ali i kremu, sprej za liječenje.
  5. "Tsinocap". Antiseborrheic agent koji ne samo da se bori protiv seboreje, nego i jača dlačice, potiče njihov rast, obnavlja.
  6. Fitoval. Proizvod pomaže u izliječenju pilinga, seboreje, uklanja iritaciju, svrbež. Glavna aktivna tvar je cink piriton. Njegovo djelovanje pojačano je ekstraktom kore bijele vrbe. Potiče pojačano stvaranje keratina, jača. Nježno djeluje na vlasište, ne isušuje ga. Tijek liječenja je mjesec dana.
  7. L'Oreal Professionnel Instant Clear. Proizvod za liječenje i sprječavanje seboreje s vitaminima i ostalim nježnim sastojcima.
ImeCijena u rubaljima
Friederm Cink515-810
"Libriderm Cink"370-470
"911 cink"135-260
"Zelena farmacija cink breza katran"70-150
"Ketokonazol cink 2"200-400
"Farmaceutska unija"130-150
"Keto Plus"450-550
"Koža-cap"1200-1350
"Tsinocap"280-615
"Fitoval"270-365
L'Oreal Professionnel Instant Clear535-1250

Pozivamo vas da pročitate: Šampon protiv gljivica na kosi
Brzi pregled nekih cinkovih šampona:

  1. Friederm Cink sadrži 20 miligrama cinka, a on je jedini aktivni sastojak. Ne sadrži umjetne konzervanse i mirise. Volumen jedne boce je 150 mililitara.
  2. Libriderm cink. Uz cinkov piriton, ovaj proizvod sadrži i neke druge tvari, na primjer limunsku kiselinu, D-panthenol, alantoin. Svi pojačavaju učinak. Ali u ovom proizvodu nema umjetnih i štetnih aditiva. Veća bočica - 250 ml.
  3. Keto Plus. Ovaj šampon sadrži ne samo piritionov cink (10 mg), već i ketokonazol, koji ima izražena fungicidna svojstva i uništava gljivice. Jedna boca sadrži 150 mililitara proizvoda.
  4. Ništa manje popularan šampon - "Cink breza katran", proizveden. Volumen boce je čak 350 mililitara, a sastav sadrži cinkov piriton, salicilnu i limunsku kiselinu, ekstrakte brezovog katrana i drugih biljaka, kao i prirodna ulja.
  5. "Ketokonazol Cink2". Kao dio ovog proizvoda, kojeg proizvodi Ukrajinac, aktivni sastojak je cink, kao i antifungalna tvar ketokonazol.

Obrazac za puštanje

Cink šampon dostupan je u neprozirnoj bočici od 150 ml. Uz to je priložen kartonski kutija koji sadrži podatke o proizvođaču, sastavu, svojstvima itd. Datum isteka označen je na pakiranju.

Pozitivne povratne informacije o 911 Cink šamponu zahvaljuju se flip-top poklopcu na boci, što osigurava ekonomičnu upotrebu.

Budući da proizvod ima ljekovita svojstva, prodaje se u ljekarnama..

Hoće li šampon riješiti problem alopecije

Na zdravlje kose utječe ne samo pravilna njega i kvalitetna kozmetika, već i stil života i pravilna prehrana čovjeka. Kombinirajte svoj izbor šampona s cinkovom prehranom, a svakodnevno u prehrani trebali biste imati sljedeće namirnice (na izbor):

Dnevni unos ove tvari za muškarca je 9-12 mg. Ne preporučuje se redovito prekoračiti pokazatelj, jer to može dovesti do pospanosti, smanjenog imuniteta, slabosti, pa čak i mučnine. Također se preporučuje dodavanje prehrane tabletama s cinkom. Najpopularnijim i najkvalitetnijim lijekom smatra se Cincteral, koji obnavlja ovaj element u tragovima u ljudskom tijelu..

Uvjeti korištenja

Lijek se koristi u tečajevima. U roku od mjesec dana proizvod morate koristiti dva puta tjedno. Zatim, jednom svaka 2-3 tjedna u preventivne svrhe.

Šampon se mora nanijeti na kosu, pranje i isprati. Ponovno namažite i ostavite otopinu za čišćenje da djeluje 3-5 minuta, tako da aktivne tvari sredstva imaju vremena djelovati.

Proizvođač ne preporučuje upotrebu lijeka s cinkom za djecu mlađu od dvije godine..

Ako se šampon koristi za masnu kosu, isperite ga vodom sobne temperature ili ohladite. Vruće će dovesti do stvaranja više sebuma u žlijezdama.

Važno je koristiti proizvod u tečajevima, jer produljena upotreba može dovesti do suhoće kose i vlasišta.

Prednosti i nedostaci šampona protiv cinka protiv peruti

Prut se pojavljuje kao rezultat abnormalnosti u žlijezdama lojnica. Dermatolozi primjećuju da su preparati cinka posebno učinkoviti u liječenju masnih oblika peruti..

Aktivne tvari u ovom slučaju isušuju kožu i reguliraju volumen sebuma kojeg luče žlijezde. Ovi šamponi imaju nekoliko prednosti:

  • imaju složen učinak, sprečavajući ne samo razvoj seboreje, već i gubitak kose. Liječenje lijekom potiče rast nove kose;
  • sredstva koja sadrže cink imaju protuupalno i antibakterijsko djelovanje;
  • lijekovi praktički nemaju kontraindikacije, dostupni su mnogima. Mogu se kupiti bez recepta u mnogim maloprodajnim trgovinama, ljekarnama i na Internetu;
  • trošak šampona za seboreju s cinkom je nizak.

Lijek ima i nedostatke:

  • pojedinačna netolerancija njegovih sastavnih elemenata;
  • ovisnost i, posljedično, smanjenje učinkovitosti;
  • ne mogu uvijek pomoći kod pogoršanja bolesti.

Važno: cink piriton značajno poboljšava svojstva bilo kojeg proizvoda za njegu kose.

Šampon "911 Cink": recenzije kupaca

Mišljenja o proizvodu uglavnom su pozitivna. Potrošači ističu sljedeće prednosti lijeka:

  • niska cijena;
  • vjerodostojna jer se prodaje u ljekarnama;
  • kosa je manje masna, povećava se razdoblje između pranja;
  • aktivno preporučuju triholozi;
  • postoji detaljna i razumljiva uputa za uporabu na pakiranju;
  • gusta konzistencija;
  • visoka svojstva pjenjenja;
  • neutralna aroma;
  • ekonomičan za upotrebu;
  • uklanja svrbež nakon prvog pranja;
  • ublažava perut u drugom tjednu upotrebe;
  • savršeno čisti kosu od sebuma i prašine;
  • pogodno za sve članove obitelji;
  • mekše djelovanje od šampona od katrana;
  • vrijedan analog skupih uvezenih šampona protiv peruti (Friederm Cinc, Nizoral, Logona, Vichy Dercos, Mikanisal).

Nedostaci klijenata uključuju:

  1. Potreba korištenja klima uređaja. Duga kosa zahtijeva dodatnu hidrataciju, bez obzira na marku i proizvođača šampona. Frizeri preporučuju da nakon svakog pranja obavezno nanesite balzam ili masku na krajeve.
  2. Mali volumen. Jedna bočica od 150 ml, to potvrđuje i većina recenzija potrošača o šamponu "911 cink", dovoljna je za tijek liječenja i uklanjanje simptoma bolesti. Zato proizvođač proizvod proizvodi u takvoj ambalaži..

Značajke aplikacije

Upotreba ljekovitog sastava uopće se ne razlikuje od uobičajenog šamponiranja. Trebaš:

  1. Protresite bočicu, navlažite kosu.
  2. Utrljajte malo u dlanove i nanesite na vlasište.
  3. Masirajte 1-2 minute. Rasporedite dobivenu pjenu duž duljine kovrča.
  4. Preostale pripravke isperite s velikom količinom tople vode.
  5. Za veći učinak, radnje se ponavljaju. Ovaj put sastav se drži na kosi još 2-3 minute.
  6. Temeljito oprati kosu.

Mnogi korisnici primjećuju da ako, nakon pranja, kovrče isperete s ljekovitim biljem (kamilica, neven itd.), Očekivani učinak postići će se brže, plus kosa će biti meka, svilenkasta.

Trajanje i učestalost upotrebe lijeka ovisi o odabranom sastavu i stupnju problema. U prosjeku se proizvođači slažu dva do tri puta tjedno u trajanju od 1-2 mjeseca.

Važna točka! Ti se lijekovi prodaju bez recepta, ali potrebno je savjetovanje liječnika i točna dijagnoza bolesti.

Lokalni glukokortikosteroidi

Prva skupina koju ćemo pogledati su šamponi protiv psorijaze s glukokortikoidima..

Tvari ove skupine su hormoni

, koje u tijelu proizvode kore nadbubrežne žlijezde. Koriste se kao lijekovi od 40-ih godina prošlog stoljeća..

Prirodno ili umjetno sintetizirani, oni se široko koriste u medicini

. Glukokortikoidi imaju imunosupresivno, protuupalno, antialergijsko djelovanje.

S progresivnom fazom psorijaze propisani su lijekovi koji:

  • ublažiti upalu;
  • regulirati procese diobe stanica epiderme;
  • umjereno eksfoliraju keratinizirane čestice kože;
  • eliminirati alergijske reakcije;
  • eliminirati bol u koži.

Ovim svojstvima posjeduju kortikosteroidni lijekovi. Razmislite o šamponu koji sadrži topične kortikosteroide

1.1. Šampon "Etrivex"

Šampon "Etrivex" moćan je pripravak, koristite ga samo prema uputama i s oprezom.

Aktivni sastojak, sastav

Indikacije za uporabu

Odrasli od 18 godina. Uz psorijazu, osim:

  • pustularni;
  • opsežna plućna (vulgarna) psorijaza.

Nanesite na suho vlasište, ostavite 15 minuta, isperite redovitim šamponom.

Recenzije o Erivexu

Recenzije govore o pozitivnim rezultatima. Međutim, mnogi se pacijenti s psorijazom boje koristiti šampon zbog hormonalno aktivnog sastojka..

Pregled šampona "Etrivex" Andreyja Masnyja

Medicinsko istraživanje

Opis aktivne tvari (klobetazol propionat) ukazuje na: za kratkotrajnu upotrebu, pod liječničkim nadzorom.

Ne postoje medicinske studije o učinkovitosti lijeka u javnoj domeni.

Nuspojave

  • iritacija očiju;
  • akne, folikulitis;
  • oticanje, suhoća, atrofija, zatezanje i iritacija kože;
  • svrbež, urtikarija, eritem, osip;
  • alergijski kontaktni dermatitis
  • glavobolja.

Troškovi

Prosječna cijena u Moskvi je 850 rubalja. za 60 ml.

Proizvođač

Galderma laboratorij (Francuska)

Upute na web mjestu proizvođača

Zaključak o lijeku

Šampon "Etrivex" je pripravak s hormonalnom aktivnom tvari. Mora se koristiti oprezno, kratkotrajno.

Recenzije govore o pozitivnom učinku, ali samo tijekom trajanja uporabe šampona. Primjećuje se i ovisnički učinak. Ne postoje medicinske studije o rezultatima liječenja psorijaze tim lijekovima.

opće informacije

Linija je predstavljena u tri vrste - šampon za uravnoteženje pH vrijednosti, kao i s cinkom i katranom, razvijenim za pacijente koji imaju problema s vlasištem. Lijekovi imaju protuupalno i antifungalno djelovanje, koriste se kao sredstvo za ispiranje aknama.

Sve vrste fondova nadopunjuju učinkovitost svakog od njih. Pripreme s katranom i cinkom koriste se u tečajevima, ne više od jednog ili dva puta u 7 dana. Liječenje ovim šamponima trebaju nadzirati triholozi..

Proizvod za normalizaciju acidobazne ravnoteže može se koristiti svakodnevno. Kombinacija nekoliko sredstava dovodi do trajnog učinka bez relapsa..

S obzirom na terapijske specifičnosti, proizvodi se mogu kupiti isključivo u ljekarnama.

U kojim je slučajevima potrebno koristiti ovaj alat?

Cinkovi šamponi ne mogu se koristiti za učestalu, a posebno svakodnevnu upotrebu, oni su ljekoviti, dakle, imaju određene indikacije. To uključuje:

  • seboreja vlasišta;
  • mikoze s lokalizacijom na glavi;
  • pityriasis versicolor;
  • atopijski dermatitis;
  • gubitak kose;
  • ekcem i psorijaza s manifestacijama na glavi.

"Sebozol"

Za dobi od 1 do 9 godina šampon protiv peruti za djecu trebao bi sadržavati znatnu količinu prirodnih sastojaka. Jedan od tih lijekova je "Sebozol". Djelovanje ovog lijeka usmjereno je na uklanjanje uzroka peruti, uklanjanje samog peruti, a također jamči održavanje dugotrajne remisije..

Šampon se koristi na isti način kao i drugi slični pripravci sličnog djelovanja: utrljajte u mokru kosu, ostavite 10 minuta, isperite.

Mnogi odrasli ljudi također su cijenili "Sebozol", potvrđujući njegovu dobru učinkovitost. Za dijete od 1 godine, "Sebozol" može biti i dobar profilaktički lijek protiv peruti, jer bebina vlasišta tek počinju stabilizirati svoje funkcije.

Šampon se ne može dostojanstveno nositi sa svojim zadacima, već ima i vrlo primamljivu cijenu: od 100 do 150 rubalja.

Korist

Zašto su cinkovi šamponi korisni za kosu? Ovaj je element s razlogom uključen u sastav, jer je potreban za normalno funkcioniranje tijela, uključujući folikule dlake i kožu.

Glavna ljekovita svojstva i upute djelovanja šampona koji sadrže cink:

  • Olakšanje upalnih procesa koji se često javljaju kod dermatoloških bolesti lokaliziranih na vlasištu. Upravo upala izaziva svrbež, crvenilo i druge neugodne simptome koji cink uspješno uklanja..
  • Cink vam omogućuje da u potpunosti oblikujete i vratite strukturu osovinskih osovina. Činjenica je da pomaže zadržavanju molekula proteina, koji je glavni građevni materijal za mnoga tjelesna tkiva. Dakle, ovaj element ubrzava regeneraciju stanica, kao i osigurava neprekidnu proizvodnju keratina, koji pomaže u jačanju kose.
  • Cink ima antiseptička i antifungalna svojstva koja mogu uništiti najčešće patogene dermatoloških bolesti poput seboreje. Njegov glavni i krajnje neugodan simptom je perut, a lijekovi šamponi koji sadrže cink pomažu da se riješe..
  • Djelovanje lojnih žlijezda se normalizira, i iz tog je razloga cink posebno koristan za masnu kosu.
  • Cink ima zacjeljivanje rana, omogućava znatno brže uklanjanje mikrotvarnih oštećenja na vlasištu.
  • Ovaj element je snažan antioksidans koji neutralizira aktivnost slobodnih radikala, usporava starenje i zaustavlja uništavanje tkiva..
  • Cink ubrzava metaboličke procese i na taj način intenzivno hrani folikule i potiče rast kose.

"PH-balans Friderm"

Šampon ima blagi učinak čišćenja i odmašćivanja. Zahvaljujući sadržaju neutralnih sastojaka deterdženta, preparat vraća kiselost vlasišta, uklanja svrbež i ljuskanje. Šampon ne sadrži mirise i konzervanse, boje i druge umjetne tvari, što proizvod čini hipoalergenim. Može se koristiti svakodnevno.

  • nježno, nježno čišćenje;
  • ublažava svrbež;
  • liječi obojenu, oštećenu i uvijenu kosu;
  • čini kovrče poslušnim i sjajnim;
  • pogodno za sve tipove kose;
  • preporučuje se za osjetljivo i alergijsko vlasište;
  • ne izaziva eksciziju krajeva kose;
  • ne zahtijeva liječnički sastanak.

Kontraindikacije i nuspojave


Individualna netolerancija na komponente šampona jedina je kontraindikacija.
Jedina kontraindikacija za ovu kategoriju proizvoda je moguća pojedinačna netolerancija na cinkovu komponentu ili druge elemente koji čine sastav. Nema drugih kontraindikacija. Ako pacijent ima alergijsku reakciju na cink ili neku drugu komponentu, vlasište može svrbeti i svrbeti, kosa postaje krhka i opaža se crvenilo kože. Takva terapija ne uzrokuje druge nuspojave, kao ni predoziranje tijekom uporabe.

"Piritijev cink": recenzije

Prema recenzijama potrošača, ovi lijekovi su u stanju održavati dugoročnu remisiju seboroičnog dermatitisa i psorijaze redovitim preventivnim tečajevima. Međutim, tijekom jedne od provjera, u preparatu Skin Cap pronađena je hormonska komponenta, koja nije naznačena u sastavu. Oni također određuju učinkovitost lijeka. Nisu primljene takve informacije u vezi s preostalim analogima. Ako se pravilno koriste, svi predstavljeni lijekovi mogu značajno ublažiti i izliječiti simptome teških kožnih bolesti. Važno je razjasniti potrebni lijek za svaki određeni slučaj sa svojim liječnikom kako ne biste trošili vrijeme i novac na pogrešan lijek.